Bit ću što kraći...
Imao sam mobitel N95 (kvario se pet puta i slan je u Mobis) koji su mi izgubili prilikom dostavez iz Mobis Electronic u VIP, tvrtka "Zum ekspres". Od VIP-a sam dobio novi mobitel N96, koji je bio neispravan a zatim drugi novi N96 opet neispravan. VIP ga je poslao u Mobis Electronic da se utvrdi o čemu se radi... nakon čega je Mobis provjerio i utvrdio da se radi o šumu priliom snimanja ali vratili su mi mobitel uz komentar da je sve ispravno ali da je "nejasan šum prilikom video snimanja". A na šum videa koji je vrlo izrazit prilikom snimanja i reprodukcije sam se i žalio i tražio da otklone grešku.
Mome strpljenju je došao kraj, budući da već 4 mjeseca čekam da mi nadoknade izgubljeni mobitel, za koji mi sada daju novi ali neispravan i uz ovakav komentar Mobis-a, odlučio sam kupiti drugi mobitel kojim ću se koristiti a podići istovremeno privatnu tužbu ukoliko mi na moj zahtjev ne vrate novac u zamjenu za neispravnu N96.
Molim sve one koji imaju N96, da mi prije podizanja privatne tužbe protiv VIP-a i Mobis Electronic-a napišu da li su primjetili pojačani šum prilikom snimanja i reprodukcije videa na svojim mobitelima. To mi je svakako bitno da znam radi li se o serijskoj greški kod moga mobitela i netko mi je želio i želi podvaliti, radi li se o greški na svim mobitelima koji su uvezeni u RH ili takav snimak zaista mora biti (u što sam duboko uvjeren da je nemoguće).
Unaprijed hvala svima koji mi žele pomoći...
z.
Sum sam i ja primjetio, ali je nestao kada mi je slucajno mobitel pao na pod
Naime i mene uzasno Mobis nervira, zato sto moj mobiel (kada sam ga dobio) je vec bio ostecen. Plastika je bila malo izgrebana i ogrebotine su bile i na onim tipkama Play Stop i tim. Trazio sam da mi zamjene masku, ili u slucaju ako se to nemoze rijesit da mi zamjene mobitel za novu N96-icu ili jedan drugi!
No moj mail kako su oni rekli, se izgubio i nemam odgovora. Planiram ic u njihov centar i trazit da mi poprave masku. (Normalno, i mobitel ima isto par softwerskih gresaka, odjednom mi se zabjeli ekran, usred poziva mi se ugasi, ili kada pisem poruku mi prebaci na drugi jezik itd...)![]()
Pa to je strašno, tragikomično![]()
I takve mobitele prodaju po 6000 kn.
Ja sam nosio svoj da drugi poslušaju taj šum, misleći da sam već možda prolupao, ali i trgovci u vip-u sami su komentirali da je smiješno da takav mobitel može imati u toj mjeri šum kod snimanja.
NAJSMIJEŠNIJE JE da u servisnom radnom nalogu MOBISA piše:
" nema pojašnjenja, šumi tokom reprodukcije videa "
Nokia je možda i ok kod jeftinijih modela mobitela, ali ovo je pravo razočarenje sa Nokiinom višom klasom. Smeće. Ili to uvoze samo za Hrvatsku takve mobitele da zarade na nama...
Izgleda da sve ovisi do mobitela kad na naše tržište idu neznam koja "klasa". (N95 8GB sam kupio u Italiji i mogu reci da je bila sig bolja kvaliteta nego ove u HR
) npr. na mojem je sve ok,nema nikakvih grešaka.
Zadnji uredio pbreaker : 16-01-2009 u 21:00
★★★★★
Ovak, bio dns u T-centru i oni kazu moguce je da je problem u softweru a mozda cak i nije (koji retardirani odgovor!!!). I reko mi je da ako mobitel dam njima da ga posalju dobio bi ga za 15-ak dana, a ako dam mobisu "u ruke" mobitel dobio bi ga za 2-3 dana (radna!). Sto se tice dezajna mobitela sam ih pitao njihovo misljenje, te su odgovorili "Da znate, Nokia je promjenila proizvodaca plastike, te su sada svi mobiteli (noviji) ovako plasticni tj. stakleni i brzo se packaju, grebu i unistavaju." Te oni (i Mobis naravno) ne servisiraju hardwerske probleme (masku i to, a sto znaci u prijevodu: "Daj stari pare a kasnije zaje**!). Bio sam u T-Centru i Avenue Mallu, i tako sam se iznervirao, doslo mi je da im zafitiljim taj mobitel u glavu kako su bezobrazni i ne mozes uopce normalno pricat sa njima![]()
![]()
Pa to je katastrofa... VIP-ovi mobiteli iste su kvalitete, ali nije ni čudo jer je uvoznik isti, a koliko mi je poznato to je MOBIS.
I sad, kupiš takav mobitel da bi nešto snimio i ima kao najkvalitetniju multimediju na tržištu, a ono katastrofa snimak. Ja čekam odgovor iz Mobisa i VIP-a jer ne želim preuzeti novi mobitel, pod garancijom od 02.01.2009. i prijavit ću ih Državnom inspektoratu i podnijeti privatnu tužbu. Mobitel vrijedi 6.000,00 kn, barem kod njih u prodaji, pa vrijedi za to i tužiti...
Napravit ću i blog sa svim radnim nalozima otvorenim u Mobisu i popravcima i njihovim provalama i dosavit ću sve preslike i pismo Centrali Nokie za Europu da vidim što će mi odgovoriti. Zanima me zaista ključno pitanje: "DA LI JE TO GREŠKA NA MOBITELIMA N96 U HRVATSKOJ, DA LI SAMO NA NEKIMA U HRVATSKOJ, ILI SU OPĆENITO SVI N96 SA TAKVIM SNIMKOM".
Ujedno, moram ti reći da sam instalirao novi softwer odmah kad sam ga donio kući i vidio grešku, i primio je softwer bez ikakvih problema ali, šum je ostao.
Evo moje pismo Mobisu i VIP- centru:
VIP CENTARMOBIS ELECTRONIC
Štovani,
dana 05.01.2009. godine upućen je na servis od strane VIP Centra Nova Gradiška, moj mobitel Nokia N96, koji je kupljen 02.01.2009. godine, imei broj 356406028245982, koji se vratio konačno dana 15.01.2009. godine u VIP Centar Nova Gradiška. Međutim rečeni mobitel ne želim preuzeti jer je potpuno nov a neispravan a kvar nije otklonjen od strane MOBIS-a.
Zbog svega toga tražim:
1. Da mi se mobitel zamjeni od strane VIP-a ili MOBIS-a za isti takav ali ispravan mobitel ukoliko ga Mobis servis nije sposoban popraviti i vraća ga prodavaču.
2. Ukoliko ne postoji takav ispravan mobitel (N96 ili N95), jer ovo je već drugi neispravan koji sam dobio od strane VIP-a, tražim da mi se da mobitel druge marke "HTC tuch HD".
3. Ukoliko mi prodavač ne može dati drugi mobitel molim da me se isplati u vrijednosti mobitela kojega sam slao na servis.
Moram reći da sam razočaran postupanjem Mobis Electronica, gdje sam se obratio i odgovornoj osobi gospodinu _ _ (za sada imena ne iznosim), koji mi je u telefonskom razgovoru uzevši moje podatke, broj mobitela i mail adresu rekao da će me upoznati o kakvom se kvaru radi, ali mi se nitko nije javio te sam dobio nazad u Vip Centar u Novu Gradišku isti neispravan mobitel sa smiješnom i neozbiljnom opaskom "nema pojašnjenja, šumi tokom reprodukcije videa". Ovakav je zaključak samo konstatacija onoga što sam tražio da se ispravi, tj. konstatacija kvara bez ikakvog popravka i rezultata.
Mome je strpljenju došao kraj, te sam ogorčen četvero-mjesečnom torturom koju trpim zbog Nokia mobitela. Prvo mi je novi mobitel Nokia N95 imao pet kvarova (tri servisa) a nisu mi htjeli zamijeniti za novi, nakon čega mi je tvrtka "Zum ekspres" izgubila isti mobitel na putu od Mobisa - do VIP Centra Nova Gradiška, gdje sam ga bio predao ovlašenom prodavaču.
Nakon dugo čekanja "Zum ekspres" se odlučio kupiti od VIP-a Nokiu N96 i dostaviti mi je kao nadoknadu za izgubljen mobitel, međutim isti je bio neispravan, a nakon ponovonog čekanja dostavljen mi je opet od strane VIP-a novi mobitel Nokia N96, upravo ovaj o kojemu govorim u početku dopisa i koji se vratio sa servisa a koji ima istu neotklonjenu grešku.
Sačuvao sam svu dokumentaciju koja je vezana uz ovu torturu prema meni kao kupcu i potrošaću, a koja je ukupuno trajala, ponavljam 4 mjeseca.
Čekati toliko dugo drugi mobitel, a nakon toga dobiti dva puta neispravan novi mobitel, čija ni vrijednost baš nije mala i s kojim se ponosi Nokia kao prestižnim mobitelom, a zatim konačno dobiti ovakav lakrdijaški odgovor jednog ozbiljnog predstavnika Nokie za Republiku Hrvatsku koji se brine za servisiranje i održavanje, zaista je paradoksalan slučaj.
Budući je mome strpljenju došao kraj, ukoliko se moji zahtjevi koje sam gore iznio ne ispune u roku od 15 dana, bit ću prisiljen o svemu izvjestiti Državni inspektorat. Također ću, što je najvažnije, podnijeti privatnu tužbu protiv odgovornih tvrtki ali i odgovornih fizičkih osoba u pravnim osobama, nakon konzultacije sa svojim odvjetnikom, te se prestati baviti ovim problemom.
Bez obzira na ishod gore poduzetog, o svemu ću kronološki, uz priloženu dokumentaciju izvjestiti Nokia predstavništvo za Europu.
Zahvaljujem gospođama-icama _____________ iz VIP službe za reklamacije, kao i _______________ u N.G., koji su pokazali svoju profesionalnost u kontaktu sa mnom, te mi pomogli da uopće dobijem bilo kakav Nokia mobitel.
Također, razočaran sam nedodirljivošću i skrivanjem odgovornih ljudi iz manegementa VIP-a, kao i tvrtke "Zom ekspres" koji se nisu udostojili niti jednom nazvati me kao kupca i ispričati mi se zbog svega.
Uz dužno poštovanje,
O tome obavijest: vip centar N.G.
--
Mobis uporan, ne zeli mi zamjenit mobitel (zbog kvara pri reproduciranju videa), ali dam se kladit da ce se to rijesit. Kad im se malo napravi pritisak bi se trebalo to rijesit! Naime, moji prijatelj (da budem tocan, njih 3) isto imaju N96 i svi imaju taj problem sa reproduciranjem videa tj. sa sumom (ima i jos nekih dosadnih buggova, npr. pri razgovoru mobitel sam od sebe prekine razgovor, kada se slide zatvori mob ne zakljuca tipkovnicu, pri pisanju SMS poruke promjeni se jezik unosa teksta sto zna jako nervirati). Ako mi mobis ne zeli poravit mobitel ja sam im reko da ce to otic u javnos (trazit da se u nekim novinama objavi clanak o ne profesionalnosti i bezobrazluku operatora Mobisa), pa ce se onda vidjet njihova reakcija na sve to!
postoji rjesenje za to. uzmi si 85 i takvi problema neces imati. salim se. i mene muce iste stvari na n96.
Ehh, dobro je tebi rec "uzmi n85" ja hocu od mobisa da mi zamjene defektnu N96-icu za drugi mobitel! Ali normalno, oni su naivni i govore problema nema ili ga je ne moguce uklonit! A N85 vec imam i mobitel je sjajan!!
Znači to je greška izgleda na svim takvim uređajima???
Mislim da trebamo svi zajedno to dati u medije ukoliko nam ne daju zamjenu ili novac, a isto tako mislim da treba to objaviti u tom slučaju i na Facebook-u...
Ja mislim da oni nisu naivnii koliko mi je poznato Mobis je i uvoznik tih mobitela za Hrvatsku. Zašto ne provjere u Nokii je su li ti mobiteli ok ili nisu. A možda su kupljeni po puno nižoj cijeni i veća je zarada naravno kupiti mobitel po nižoj cijeni s felerom i prodati ga po punoj cijeni. Ne bi to bilo privi puta na našem tržištu da se tako što dogodi. Kako se radi o gigantima i brandovima, vrlo je teško nešto dokazati ili razbiti, a isto tako i teško ostvariti svoja prava. Samo ako bi to sudski bilo jedno rješeno i da oni izgube spor, mislim da bi puno izgubili i na našem tržištu. Na žalost, u foteljama Mobisa i Vip-a sjede guzonje koje primaju odlične plaće, žive od novca koji im upravo daju kupci tih istih mobitela i korisnici njihovih usluga, a prema kupcima i potrošaćima se ponašaju u rukavicama. Ljubazni su sve dok ne zagrebeš dublje ispod površine, a onda pokažu zube, jer si ugrozio njihovo carstvo. Također su i vrlo nepristupčani i ne možeš dobiti neku odgovornu osobu recimo u VIP-u s kojom bi porazgovarao, možeš dobiti samo službu za korisnike i reklamacije i agente koji ti mogu dati samo ljubaznost ili ti nešto obećati i držati figu u ruci. Katastrofa. Nadam se da će netko srušiti takav sustav, a taj netko bismo trebali biti mi. Ogorčen sam lopovlukom a ovo je primjer lopovluka.
Zadnji uredio Ico : 17-01-2009 u 19:18 Razlog: spojeni uzastopni postovi. postoji tipka EDIT
Slazem se za to. Jednostalno rjesenje je, recimo, otic u Austriju i kupit mobitel koji se zeli. Dobije se garancija i problem rijesen. Ja cu najvjerojatnije ako se problem ne rijesi uzet novi mobitel.
Slažem se i ja s tobom, jedino zašto bih ja njima ostavio tolike novce i kupovao novi mobitel... o tome se radi... Njihovu neodgovornost treba kazniti. Na žalost pitanje je može li se to realizirati, ali pokušat ću. Sad ću ja njih maksimalno izmaltretirati kao što su oni mene izmaltretirali. Naravno, morat ću kupit novi mobitel u međuvremenu da imam s čime razgovarati.
Pa dobro,al mislim da si pretjero. Kaj ti mislis taj mobitel na sudu (ako ces vodit sudski postupak protiv Mobisa ili Vipa) koristit kao dokaz?? Pa jednostavno uzmi neki (npr. 3310) i to je to. Daj javi sto Mobis kaze i to.
ja sa svojom n96 nema nikakvih problema,mobitel je star 4 miseca ali nije kupljen u hrvatskoj,mozda je u hrvatsku dosla neispravna serija n96
NOKIA JE ZAKON
Evo koliko ja vidim, vec znam za oko 30-ak ljudi koji se zale na taj "sum" pri snimanju/reproduciranju videa snimljenih tim uredjajem. Nemam pojma sto sada, ja bi predlozio da se to pokusa sudski napravit, da Mobis izgubi te da mora zamjenit sve defektne N96-ice!
ljudi, skupe mobitele izbjegavajte kupovati preko ugovora operatera. ocito ima caka zašto su jeftiniji preko preplate. ništa nije đabe.
Gle moj mob sam dobio free, ali ga je jedan moj golega platio oko 6000 kn u slobodnoj pretplati. I nije fora sto se takav mobitel prodaje po abnormalnoj cijeni, a uredjaj je defektan! Treba se to rec u javnosti i problem bi bio rijesen!
Ovako, ako se slažete, ja ću vidjeti kako će proći ovo s mojim mobitelom... Ukoliko ne bude dobro dat ćemo to u javnost a kada ja podignem privatnu tužbu stavit ću na facebook da se jave svi oni koji imaju isti problem i mogu se pozvati kao svjedoci... Također, osim facebooka, otvorit ću blog u svezi defektne 96-tice, izvjestiti Državni inspektorat i konačno, na engleskom dostaviti pismeno Nokii za Europu.
Treba to dati i medijima, ali tako formulirati da bude zanimljivo, jer obične ljude boli briga što fanovima nije dobar mobitel od 6000 kn. koji ne snima dobro video. I akcent stavit na prevaru i odnos prema kupcima i potrošaćima... To što su mobiteli loše kvalitete i u T-mobilu i VIP-u, znak je da je uvoznik kriv za kvalitetu a trgovac za prodaju.
Naime bitno je ovdje da se dokaže samo da su mobiteli izvan Hrvatske bez takvog šuma, i vjerujte mi, ako se to vještaćenjem dokaže na sudu, bit će velikih problema za uvoznika, i velike štete...
Zadnji uredio HCSC : 18-01-2009 u 21:38 Razlog: spojeni postovi, postoji tipka EDIT
Ajd, drzim ti fige da uspije. Jesi ti pokrenuo nesto ili?? Interesira me jedino odgovor Mobisa na tvoju tuzbu.
Bookmarks