E ljudi,jedno pitanje,oprostite ak je bilo ali nes mi je net u banani pa nemogu puno pretrazivati jedva vam ovo pisem...gledao sam danas na gsmareni i vidjeh nesto novo na N95 8GB a to je dual arm11 proc???Jel to istina ili??Takoder ista stvar sa N82,jos se to spominje i neki 3D ubrzivac...prije je bio jedan proc,sad su dva...????Moli bih neku dobru dusu za malo objasnjenje...
Ne moze li se hackati v30 firm. ? Sorry na ovim pitanjima , samo sam dobio mob![]()
Nisam izgleda da niko nezna i nezanima bas previse...probat cu proguglat...
najbolje ti je da sam isprobaš, 5min posla.
Po ovom postu se neda, odnosno ne ide ni v20 pa predpostavljam da neće ići ni v30.
HC4L
Ja sam hakirao v30 soft :S, i to sam vec nekoliko puta napisao i svaki put se opet pita
pa po ovome postupku sve:http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=819169&postcount=4
★★★★★
pozdrav....gdje treba staviti teme , a gdje aplikacije kad se skinu s neta..
u koji folder...jer nema niti jedan folder sa temama na mob mobu...
e jos jedno pitanje..ne vezano, dali je moguce stavljati foldere u slike kao pojedinacne skupine...npr folder 1 u kojem su jedna vrsta slika i folder2 u kojem je druga vrsta slika...pokušao sa ali on sve te slike iz foldera stavi u jedan!!
neznam dali je bilo jos ovakvo pitalnje ali prema mom trezenju po forumu nije...ako grijesim neka netko stavi link..
HVALA
Pozdrav!
Evo preporuka: prvo, da olakšaš samom sebi, bilo bi najbolje da se informiraš općenito o operativnom sustavu kojeg koristi tvoj mobitel (pretpostavljam da ti je Symbian novost ako ne znaš kako funkcioniraju teme i programi)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9844
a odgovor na tvoja pitanja općenito ukratko:
- teme i aplikacije (programe i igrice) - ".sis" i ".sisx" fajlove - možeš prebaciti bilo gdje na memoriju telefona (ili mas.memoriju), ali njih ionako moraš INSTALIRATI da bi funkcionirale, a tada samo biraš hoćeš li da ti se pojedina stavka instalira na memoriju telefona ili na mas.memoriju. tako će ti instalirane teme naprimjer uvijek biti tamo među postavkama personalizacije, bez obzira gdje ih instaliraš - na istom mjestu ("Personalizacija"->"Teme"->"Općenito")
-u aplikaciji "Galerija" NE možeš raditi foldere u doslovnom smislu riječi, možeš ih tek svrstavati u albume - a u sistemu telefona ti možeš raditi koliko hoćeš foldera, premiještati slike, al u galeriji će ih uvijek pobacati kronološki..
u svakom slučaju, imaš puno za čitati o ovome na forumu, prošvrljaj malo![]()
Ej, imam jedno pitanje u vezi screensavera!
Sad sam nabavio jedan dobar flash screensaver (programirana flash animacija od 240x320 s lijepim prikazom baterije, sata i sličnih piz*arija) i bilo bi mi baš zgodno kad bi se screensaver mogao reproducirati u vertikalnoj orijentaciji. Dosad mi to nije igralo ulogu jer sam uvijek imao neke screensavere u obliku digitalnog sata pa je to bilo prolazno, ajde.. al sad mi se ta flash animacija sva izobliči i "stisne" kad se izrotira za 90 stupnjeva.
Zna li netko kako se može (i može li se uopće) screensaver okrenut da bude "normalan" (vertikalan)??
A jesi li prije instaliranja pročitao slijedeću temu:
[OBAVEZNO PROČITATI] Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori
možda samo trebaš u postavkama nešto promijeniti pa budeš mogao sve instalirati...
Ako nemožeš hakirati soft, onda si pogledaj na dotsis-u ili ipmart-forum-u, ima tema u kojoj čovjek radi certifikate.
pa mu se javiš na PP i dobiješ u određenoj temi certifikat i potpisuješ aplikacije...
eh par pitanja. kako se postave shortcutsi naime kako da odredim za sto ce mi koja tipka sluziti kada je fon na standbyu. kako se instaliraju aplikacije igre teme...
Što se tiče instalacija app. (teme, igre...) možeš preko Nokia PC Suite-a i pod ikonom Install Applications, klikneš na to i dalje ćeš vidjeti, jednostavno. Ili na odabrane app. napravi copy/paste sa PC na mobitel te ih pokrenuti na mobitelu (klikni na njih/nju) i dalje će te sama app. navoditi, gdje želiš instalitati....
A što se tiče shortcutsa kako odrediti za što da ti koja tipka služi, neznam konkretno kako na N95 ali morao biš imati negdje pod Alati - Postavke - Telefon - Stanje čekanja, uglavnom to stanje čekanja ti je bitno, (ako misliš na to).
HC4L
da da,skontao sam znaci lagano mogu na mass storage kopirati setup igrice onda pronaci je tamo pod file managerom i instalirati. a ne mogu pc suita jer mi aplication instaler crasha pc :S thx za odgovor. btw ne mogu da nadjem na forumu a cini mi se da sam jdnom slucajno vidio 3d igre one malo bolje,jel ima takav thread ovdje.
potraži malo tu: Trazite neku aplikaciju za Symbian? Zatrazite ovdje... možda se nađe ili neznam dal si mislio na ovo i ovo
HC4L
bok..evo mucim se cijelo jutro i nikako....ljudi pomozite...
Kako namjestiti da mi dolaze izviješča o poslanoj/dolaznoj poruci?????
Probaj otići u Glavni menu - Poruke - odabereš Opcije - zatim u padajućem izborniku nađeš postavke - odabereš Tekstualna poruka - i vidjet ćeš Primi izvještaj i stavi na DA.
Uglavnom tako nekako bi ti trebalo biti.
HC4L
Evo i da ja nešto malo kažem o mobu
Sve je Okosim nekih stvari koje me malo smetaju:
1. Multimedijalna tipka ponekad ne radi iz NN razloga
2. Kad se zatvori Galerija, zapravo ostaje u pozadini, pa se mora "ubit" task
managerom
3. Snimanje videa sa max kvalitetom daje ponekad trzavi video
4. "Stari" problem sa klapanjem slidera (još je u OK granicama)
5. Baterija - hmmm... tak-tak, osrednja
6. Nekada sporo otvaranje multimedije preko multimedia tipke
Verzija FW je 30.0.018. U pozadini mi radi jedino Handy Taskman v2.02
jer bez njega ne mogu.
Veliki pozdrav!
1.Ne kužim kako ti nekada radi nekada ne radi :S
2.Što ti smeta galerija ne zazima ti rama previše a ujedno ti je slijedeci put i bze pregledavanje slika.
3. Snimanje se riješi jednim formatiranjem masovne memorije
4. zna se
5.isto tako se zna
6.moguce
ja sam imao v30 i nisam imao problema jednostavno uzmi malo vremena i lijepo odi odeš pod alate pomagala i najdeš ikonu hdd-a nisam siguran kako se zove i formatiraj i onda ukucaj *#7370# i lijepo vrati sve na tvornicke postavke i zatim opet popuni mob s cime si ga imao i sve ce biti ok.
★★★★★
potpisujem 1,2,3,6
i da nadovezem
7. komplikovan pc studio (barem meni mozda sam naviko na samsungov)
8. ako instalirate app na mass memoriju dobijate upozorenje svaki puta kada upalite mobitel da je untrusted software instaliran na mass memoriju (nesto tako)
9. godinama refreshira pjesme
10. lose defaultne slusalice
mene isto ponekad zaje*ava ovo pod 1.. ali ostale stvari su naprosto normalne pojave koje me (više) ne zabrinjavaju..
a (ne)zatvaranje Galerije i/ili Music playera je meni osobno dobra stvar - bolje mi je te stvari ne gasit jer onda svako novo otvaranje zna potrajati.. :-S
Joooj, te slušalice su me naživcirale odmah u startu!!!! Hvala bogu na 3.5-mm utoru za slušalice pa mo'š kupit kakve hoćeš!
ej ljudi jel moguce da budilica zvoni i kada je mob ugasen???
Bookmarks