1. Interesuje me kako uspješno staviti kompletnu temu na c65? Neke dijelove kontam ali ne i sve (kao npr. gdje staviti slike ili zvuke i "wait gifove"?)... i ne mogu pokrenuti teme
2. pitanje se odnosi na flashanje bootcorea tj. šta se dešava ako flashujem bootcore telefona? Da li ga u tom slučaju (bootcore flash) mogu vratiti u život ako flash iz nekih razloga nije valjao?
3. Postoji li ikakva mogućnost da se c65 softverski upgradeuje na cx65? Kako sam vidio i nema neke velike razlike između ta dva telefona osim što cx ima veći displej i može raditi video zapis,pa sam pretpostavio da su hardverski vjerovatno isti i zbog toga me interesuje može li se uraditi ovkva softverska preinaka....
p.s. pokušao sam pronaći odgovore na ova pitanja na forumu ali baš i nisam uspio......nadam se da će neko imati prava objašnjenja!
1. otvori sa npr. Phone explorerom ( može i bilo koji drugi program za rad sa memorijom mobitela) memoriju telefona, pronađi u njoj neku postojeću temu i pogledaj kako su tamo stvari razmještene i napravi tako i sa svojom temom. Za detalje koji ti ne uspijevaju postavi preciznije pitanje.
2.bootcore se ne flasha kod običnog dizanja softvera, jedino u slučaju softverskih kvarova, otključavanja, debrandiranja....(da ne nabrajam sve situacije u kojima je potrebno dirati u bootcore) Ukratko, ne diraj ga, ali je dobro napraviti backup. U slučaju potrebe najbolje je vraćati vlastiti bootcore.
3. Apsolutno ne.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks