slike mobitela.....
http://blog.se-nse.net/2008/11/22/ga...icsson-c905-2/
a bas sam zapeo da kupim K850.sad ste me razocarali.![]()
slike mobitela.....
http://blog.se-nse.net/2008/11/22/ga...icsson-c905-2/
----------Sony Ericsson----------
evo sad sam malo usporedivao na gsmareni i vidim da je c905 manji i tanji od k800,jedino je siri za 2 mm
C905: 104 x 49 x 18-19.5 mm
K800: 105 x 47 x 22 mm
C905 ima ekran za 0.4 incha veci od k800 i jos mob ima super dimenzije ako se pogleda da ima i flash i wlan i kameru od 8 mp
Nikako ne uzimati ovaj model vepre....najgori telefon iz SE-a dosad....
C905 je vjerujem isti model sa vise megapiksela gore, imao sam ga u rukama neko vrijeme i nije me odusevio previse...mozes misliti kakav je kada ti prodavac u ducanu kaze da nista ne valja i da ga ne uzimas....lol
Po slikama ekipe koja ga ima, kamera identicna kao i na k850 + bed je ovaj slider kojemu je upitna trajnost....da ne govorim o poklopcu kamere.....
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
kod ovog se modela jedino što zamjeram uz moje prijašnja zapažanja je to što nisu kao na samsungu g800/810 napravili optički zum.
da to urade mob bi bio i po toj cijeni best buy.
zadnji odlicni cyber/shot je k800,fenomenalan mob...da mi treba kamera na mobu,taj bi uzeo,best buy definitvno...dobra baterija,brzi soft,odlicna fotke,robustan...
stvarno ne znam ako netko treba kameru na mobu,zkj bi uzeo c905 umjesto doticnog,pa nece postere raditi od fotki...![]()
i dimenzije moba![]()
Evo gledam šta sve pišete,koje gluposti pa me boli glava,prvo šta se tiče optičkog zuma,ako itko od vas išta zna o fotografiji onda će mu biti sasvim jasno da zumiranje ako nemate objektive od bar 10k kn pa naviše nema smisla jer samo uništava kvalitetu fotografije,govorit da k850 i c905 imaju istu kameru je ludost.
Ja sam ima priliku koristit ovaj mob na 2 dana i ono što mogu reć,mobitel je stroj,ja kažem za njega da je killer all phone,slike su premoćne,xenon je jači nego u k800 bar za 20 %,plus ima i led bjeskalicu tako da je ispravljena ''greška'' s k800,WLAN radi perfektno kad se uzme u obzir da je riječ o mobu,nekih 10 metara,zvuk je isti kao i kod c902 kojeg još trenutno iman dok nedođe u t-mobile ponudu ovaj stroj od moba,baterija je predobra,u 2 dana meni je otišlo cca 40% baterije,zapravo ovo je kad malo bolje pogledam najbolji mobitel ikad napravljen,samo morate imat u vidu da ja nisam od onih ljudi koji očekuju da mobiteli jedu za vas,idu na posao za vas,da vam govore kad morate skrenut desno a kad livo itd...
eto toliko od mene,SE rox,a šta će bit kad dođe k900 i p5 omg,owned >>> all
Nekoć nokia,danas SE,sutra SE,zauvijek SE
@amotamo - AFAIK K900 neće nikad doći jer je K serija ukinuta, tj zamijenjena sa C serijom
Imam samo jedno pitanje, jesi li možda slikao ljude, ali onako malo bliže, kao da slikaš portret, sa bljeskalicom? Na K850 su slike uvijek ispadale skroz bijele, jesu li to napokon ispravili?![]()
Više sam slikavo prirodu i u zatvorenom,al opalio sam jedno 20-ak slika ljudi,lica itd,slike su čiste i oštre,tako da nisam primjetio neke nepravilnosti.
btw neznam kako ti je to moglo ispadat na k850,nisi valjda došao na pola metra pa opalio s blicom,logično je da će ti se svjetlost odbit.
u disku sam slikava s 1.5 m do 2 i nikakvih problema nije bilo,sve čisto i oštro :-)
--> ovo da k850 i C905 imaju istu kameru znači da nemaju isti senzor već da je kvaliteta fotografije približna ako ne ista. To znači da slikama fali uvijek kontrasta i oštrine te su iste under ili over exposed.Kod ovoga mi ne možeš reći da su slike preyebene kada nisu. Jedan innov8 daje bolje fotke od C905 a to su i testovi pokazali.
K800 je imao LED light ali crveni.
Vidjet ćemo famozni C905 nakon par mjeseci korištenja, ekipa se već žali na stranim forumima, otišlo ovo, otišlo ono a grdu su lovicu dali..
Nitko ne očekuje od telefona da jede i ne znam kaj ali frende za 4000 kn mora biti kompletan.
- stabilan soft ( k850 i w910 su katastrofa zbog ovod dijela)
- kvaliteta izrade mora biti na nivou čovječe a ne da mi krcka kada pišem poruke ( također k850 ovdje sucka )
- ako stave sonyev senzor kamere unutra a na telefon cyber-shot brend onda fotoaparat mora biti dobro usklađen s blicom da mi ne spali sliku i što je najvažnije softver mora izvući maksimalno iz tog senzora a ne nešto li la i površno kao što oni u sony ericssonu imaju običaj raditi redovito.
Photofix i Smart contrast su smiješnefunkcije u cyber-shot modelima jer nemaju nikakvoga smisla, čisti marketinški trik!
- walkmani moraju imati 3.5mmm jack + DSP kao što to nokie imaju, inače su gotovo beskorisni. Stave HPM-70 in-ear slušalice srednje kvalitete u paket i navode se kao imate yebeni mp3 player vrhunske kvalitete...ma imam penis unutra a ne vrhunsko!
Onda za vizualizaciju ugrade povjetarac ili nekakve vulkane da bi prikrili nedostatke kod modela w960....
...da ne nabrajam dalje, stvarno bih mogao u nedogled.
A osim toga, ovo je tema o C905, pa molim da se drzimo toga.
C 905 nema isti senzor kao k 850. U njega je stavljen novi senzor koji još nije korišten u mobitelima. Frend ga je imao prilike koristiti 5 dana, još u 8. mjesecu, dobili su par mobitela na prezentaciji da ih isprobaju i rekao je da su slike odlične.
To je bila serija koja nije išla u prodaju, još su ga usavršavali. Sada treba vidjeti kakvi če biti ovi koji su izašli u prodaju.
PREDATOR
Prvo i prvo smiješnefunkcije se piše smješne funkcije,drugo đi es m arena je anti SE sajt pa stoga njihove stavove i stavove sličnih sajtova nebih puno uvažavao,što za tebe nebih baš rekao(ovid mislim na ovo da je innov8 bolji od c905,lol),treće,jel ti znaš kad je c905 krenia u prodaju,tako ovo s par mjeseci ti baš i ne drži vodu,četvrto tko je izmislia walkamne??????,peto c905 i k850 nemaju isti senzor.
C905 - Sony CMOS Exmor-IMX046PQ, prvo ovaj senzor ima višu rezoluciju i bolju osjetljivost te širi dinamički raspon,te pomoću A/D pretvarača ostvaruje visoku rezoluciju,veću osjetljivost i nižu razinu šuma,šta u konačnici znači kvalitetnije i jasnije fotografije,drugo ovi senzori uz to rade uz manje zagrijavanja i manje energije,šta znači,manje čipova >>> više elektronike >>> duža baterija >>> jednostavno bolji uređaji.
Jednostavno neki nemogu shvatiti da je SE najbolji na svitu,a to pokazuju i rezultati koji govore da nokia drastično gubi tržište a SE osvaja,btw čak je i samsung bolji od nokie,lol :-)
1) Prijatelju nemoj meni tražiti pravopisne greške jer ih nećeš tako često pronaći, s druge strane ako ti je to jedini argument u raspravi onda si jadan za svojih dvadeset i osam godina u guzici!
Kada smo kod pravopisa, gore su ti podvučene tvoje pa drugi put malo sebe pogledaj prije nego ćeš ići po drugima kakati..
2) Vjeruj mi, pogledao sam previše fotografija i raznih testova s modelom C905 da bih se oslanjao na mišljenje jednog MR-a i ostalih site-ova + koristio sam ga kratko i nije me ničime oduševio da bih rekao; OK puno je bolji od K850 i uzeti ću ga.
INNOV8 je kompletniji telefon od C905 i iza te ću izjave uvijek stajati bez obzira što sam SE fan i što imam samo njihove telefone. ( po tvojim se izjavama može steći dojam da si zagriženi SE obožavatelj i da je većina tvojih izjava subjektivnog karaktera )
3) Znam ja vrlo dobro kada je izašao u prodaju jer ga pratim od kada je najavljen.
Kada dođe u ruke korisnika i prođe cca tri mjeseca, tek onda će se vidjeti prednosti/nedostaci ovog telefona. Što, ja pričam turski ili šta?
4) Kakve veze ima tko je izmislio walkman brend???? wtf?
5) Iza Predatorovog posta sam naveo tko ima kakve senzore.
Ovo što si nabrojao za Exmor stoji....
Sony Ericsson definitivno nije najbolji na svijetu, a pogotovo ne od nokie koja iz dana u dan osvaja sve veće tržište u svijetu....Da ne govorim o modelu N95/N95 8GB kojega ima svaki čovjek na cesti a i njegov pas
SE bi mogla zadesiti sudbina Siemensa ako se malo ne trgne!
BTW, da sad idem iznositi nedostatke koji su se počeli pojavljivati svega nakon nekoliko dana korištenja, mislim da bi mi trebala čitava stranica ovdje što se ravilovu niti malo ne bi svidjelo, hehe
Toliko od mene
Zadnji uredio wildbabe : 27-11-2008 u 17:43
je istina se bi mogao potonuti kao simens ako se ne trgnu.
soft od se je bolji od nokiinog bez ikakvog pogovora.
nokia sad ima i primat u izbacivanju noviteta tako da od njih neče biti kao kod se zadrški od par mjeseci bez novosti.
imao sam nokiu i se te imam samsunga i od ova tri proizvođača nagli skok u mojim očima ima samsung zbog softa.tek od g600/800 se samsung trgnuo i ponudio kvalitetniji soft.
odprije je poznato da samsung radi lijepe mobitele ali tek od g600/800 i kompletne mobitele.
OK, konstruktivne rasprave su u redu, ali za prepucavanje se ipak prebacite na PM.
Sljedeca prepucavanja brisem bez razmisljanja.
Moram se i ja javit, kao nekoć zagriženi fan SE-a (možda zato jer mi je prvi mob bio Ericsson T10). Imao sam D750, materi sam preporučio K750, a kasnije sam kupio K800 kojeg još imam, i uvijek sam govorio da boljeg, logičnijeg i kompletnijeg mobitela od K800 jednostavno nema... imao sam i Samsunga D900, pa sam ga prodao nakon tjedan dana jer me duboko razočarao, bio je teško smeće, pa sam se vratio SE-u sa smješkom na licu. Kao što pretpostavljate, nakon K800 sam gledao koji bi mob uzeo, i naravno prvo sam gledao C905 pošto imam povjerenja u SE (iako me K850 razočarao - ima ga prijatelj i uopće mi se ne sviđa). Dugo sam bio gotovo siguran da uzimam C905, uvijek sam čekao kada će izaći prvi review, prve cijene, itd., sve dok nisam slučajno naletio na jedan post na jednom drugom forumu gdje je jedan momak prilično bahato izjavio kako postoji mob koji je po svemu bolji od c905, no da mu je jedina mana blic. Tad sam mislio da je to prilično bahato mišljenje, jer kad sam vidio da se radi o Samsungu I8510 pomislio sam "joj ne opet samsung, to smeće", no nakon malo istraživanja doživio sam pravo razočaranje - SE nije kao što je nekad bio, i jedan Samsung, kojeg sam prije mrzio, ga je prestigao. Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam gledao usporedbu slika između C905 i Innov8, mnogo su bolje Samsungove, i nije mi jasno kako si je to SE dopustio. Čak sam tog Samsunga više i platio, jer je u startu skuplji i uzeo ga umjesto C905, što je bilo nezamislivo da će se desiti, da mi je to netko rekao prije mjesec dana...
Mislim da se Samsung trgnuo, i to dobro. Otvorili su i svoj "innovator" website, nešto slično kao SE-ov "developer", software im je mnogo bolji nego nekoć i mislim da to više nije Samsung kakav je prije bio, dok SE-u pomalo ponestaje ideja čini mi se...
Ne sumnjam da će mnogo ljudi kupiti C905, ali bojim se da će to napraviti samo zbog dobrih iskustava od prije, no naredaju li više loših mobitela (poput K850) onda se bojim da im se crno piše, što nikako ne bih volio...
(nadam se da ovo nije "prepucavanje")
Vrijeme će pokazati da li C905 zaslužuje da se diže takva frka, po cijeni nije skup i konurentan je ostatku društva s 8MP. No mišljenja sam da ti pikseli neće prodavat mobitel.
OF
Imam k850 mjesec dana, s zadnjim firmwareom koji izašao i ne vidim neki problem, mob radi, fotke su ok za mob. Največi prigovor je što ne postoji pokrivač kamere, nego moram svaki put brisat prije slikanja.
Rađe k850 candy, nego C905 (slide), no to je več stvar ukusa.
Čini mi se da će C905 na bolje... Nakon dobro K810 su otišli na loši K850 i još lošiji C902... Pa nadam se da su skužili grešku. Također, megapikseli prodaju mobitele više nego išta drugo, zato što mobiteli s 3,2 mpx kamerom su često proglašivani "mid-end" i "s****ima" čisto iz toga što ljudi misle više mpx-a - bolja kvalieta (da moš mislit, K800 K770 i C702 imaju bolje slike od K850 i C902).
Razočaran modelom K850, potpuno sam odustao od kupnje cybershot mobitela za sezonu 08/09. Pa tako sam po prvi put nakon slavnog T610 preskočio "camera phone". No i dalje ostajem pri SE-u, samo zato što mi se strašno sviđa X1, no ekipa koja je uzela K850, teško će uzet opet sony-ev cybershot
Koliko vidim po slikama na netu, C905 ima ok slike, ali ništa spektakularno...
Bookmarks