Ja sam samo čuo o tim operacijama i užasavam se od same posmili na njih. Koliko znam daju ti samo lokalnu anesteziju i budna si cijelo vrijeme operacije što mi zvuči kao hostel. Sori, ne želim dizat paniku, ali... sad je već kasno, ne?![]()
bio tko? bas na operaciji kod orl kirurga? lokalna, opca? rijec je o doljnjem umnjaku koji nije izasao vec raste ukoso u sedmicu i gura sve zube... i to donji... cula sam da su donji malo zafrknutiji za izvadit i da nakon operacije boli ko vrag, da si neprepoznatljiv od natecenosti... pa ako neko ima iskustva s tim... zanima me sve
i di je ko bio ako je bio.... dubrava, gunduliceva, privatnik....
![]()
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Ja sam samo čuo o tim operacijama i užasavam se od same posmili na njih. Koliko znam daju ti samo lokalnu anesteziju i budna si cijelo vrijeme operacije što mi zvuči kao hostel. Sori, ne želim dizat paniku, ali... sad je već kasno, ne?![]()
panika je cijelo vrijeme![]()
![]()
želim cut i losu stranu, imam mjesec dana psihicke pripreme. a i bolje lokalna nego opca....![]()
Pa, ja sam ti i rekao lošu stranu.Mislim da dobre strane nema, osim što će problematični umanjk biti vani i neće gnjavit ostatak ekipe.
moj tata bio,vadio sva 4,kod privatnika,došao kirurg iz nove bolnice...za vrijeme operacije lokalna,neugodno i sve to kad čupaju izbijaju..ali ne boli...ali kasnije,mala frke-bljuvanje krvi cijeli dan noć..par dana na voltarenima i to je to...![]()
ajoj
preživjet ćeš valjda,ipak si ti prva dama Sony Ericsson foruma![]()
Nokia 3410>Nokia 2100>Nokia 3220>Siemens C65>Nokia 6610i>Sony Ericsson D750i>Sony Ericsson W850i
Carpe diem
Yebemti dvajestprvo stoljeće.![]()
been there, done that...ostale traume.
ja sam vadila oba donja umnjaka. sama operacija je ok: nakon lokalne (osim što te boli na mjestu uboda), ne osjetiš apsolutno ništa.
meni je problem bio ono poslije. natečena jesam bila, ali ne baš do neprepoznatljivosti. više onako, kao da imam nešto u obrazu. s tim da bi to vjerojatno bilo manje da sam stavljala obloge, ali sam bila previše iscrpljena pa sam zaspala i zaboravila...
a bol poslije operacije (baš ona neizdrživa) je trajala 1-2 dana. nakon toga se moglo živjeti.
najveći problem mi je bila hrana: možeš jest 3 stvari i pazit da ne idu na tu stranu gdje je rana. posljedica: povraća mi se na riječi puding, čokolino...![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Ko i bilo koji drugi zub kad se vadi, samo jače. Nakon anestezije mir & tišina. A ostalo ovisi o tome što je unutra i što ti moraju raditi. Ako samo izvade zub, to je malo veća rupa (dakle ko normalno vađenje ali veće). Ako moraju izbijat, razbijat, trgat kost (ili dio kosti), onda je to već trauma. Trgao ti kost netko baseball palicom, šakom ili kirurg dlijetom, to je uvijek strgana kost. A to boli. I opet, ovisi da li je samo malo ili ti mora razvalit pola čeljusti...
Ja sam par zuba vadio, i umnjak među njima, i mogu reći da je umnjak bio vrlo mali problem iskoro uoće nije bolio. Ali drugi imaju drugačija iskustva - seka je, rcimo, imala fest problema, bolova i sve se razvuklo ko' sapunica. U pravilu ovisi o veličini zahvata, pretpostavljam...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
da trebat ce rezat pilit mrvit to me i uzasava....
a nakon toga, upale, savovi, komplikacije? antibiotici?
kad se savovi vade il se stavljaju one koji se ne vade?
@ BD : kaj ti je bilo seki?
Seka je imala, još se nisam bio ni rodio ja, problema sa sva 4 umnjaka. Svaki je na svoju stranu išao, gurao se, ovo, ono, pa su ih mesari vadili van. Dva su, ako se dobro sjećam priče, bili baš veliki, korijeni zafrknuti svaki na svoju stranu, prema van, i uglavnom PITA za izvadit. Pa onda sve to lomljenje, sim, tam, i bolilo je dobro.
Nadam se da ti nemaš takav slučaj - dapače, onda su još bili rekli da tako nešto do tada nisu vidjeli, da je to rijetko, itd.
vraže-moj tata je imao taj slučaj...
pitat ću ga baš za šavove i sve to..
joj i ja mislim da je to moj slucaj
korijen je skroz lijevo umjesto da bude dolje, ajme strah me ko vraga![]()
ajde smogi pitaj bas me zanima![]()
Ma dobro dok je jedan korijen. To je luk & voda u usporedbi s 4 korijena, svaki na svoju stranu... Ako je jedan, super ti je
Ma bit će sve OK. Znaš li tko će te operirat? Mislim, koji kirurg?
moj tata vadio dakle sva 4,2po2...dva su išla lagano,a druga dva užasno teško...+operacija je ok,malo nelagodno kao što sam rekao,ali niš za neizdržati,samo kaj kasnije oko dan,dva,boli,boli,boli,boli...i obrazi naravno full nateknu...pa problemi sa njupanjem i pranjem zubiju...
ali da se izdržati,nije nkj strašno![]()
prezivjeli su svi uglavnom
hvala bogu da nikad nisam imala problema sa zubima, cak me nikad ni nije bolio zub![]()
znam, ali nisam cula nista za njega, saznat cu iz prve ruke kakav je
a korijen osmice je skroz nekak udesno, nije dolje ko svi drugi, brijem da ce mi fakat dobro izbusit celjust
joj bas me trta, ne znam bi li odgodila operaciju ili isla sad, em kaj su velike vrucine em kaj mi nikog nema za moralnu podrsku, ne znam koliko to boli, i dal bi to "izdrzala" sama, fakat me strah![]()
![]()
![]()
Sto vise budes odgađala to će te ti bit gore,napravi sto prije....
Odi, skini to s leđa, i mir. Ozbiljno, što više odgađaš samo će bit gore...
lakse ti je vadit donje jer gornji su jaci,imaju duzi korjen..a bolje da ga izvadis nego da ti upropasti ostale zube..ici ce malo teze jer je cvrst zdrav zub..al kaj se moze...sretno
Ovisi koliko je kirurg spretan. Ako ti mora mrvit zub, a desi se često da mora baš to, Onda ima onih sa zlatnom rukom koji slome malo ali koliko treba, i izvade ta 2-3 komadića. Grdo zvuči, znam, ali samo zvuči tako. U stvari je neugodan osjećaj kad osjetiš kako se lomi, ko da ti kosti pucaju - ali ne boli ništaSamo zvuk je užasan
![]()
Zadnji uredio malena : 30-07-2007 u 11:07
Da te malo utješim Malena, nije to ništa strašno. Ako je takva situacija kako si opisala onda je bolje što prije to riješiti, da nebi došlo do komplikacija. Meni nikad nisu vadili umnjak, ali ja vadim drugima zube (radim na Hitnoj stomatologiji). Ako umnjak nije pre jako naslonjen na sedmicu i ako korjenovi nisu jako savinuti onda nebi trebalo biti nekih komplikacija. Ako je jako nagnut, ako su korjenovi savinuti i ako slučajno pukne kruna dok se vadi, onda ja malo kompliciranije ali i to se da preziviti, pod anestezijom si i ne osjetiš bol. Ako se zakomplicira onda če ti mozda morati sa dlijetom štemati kost tj. čeljust ali kao što sam rekao ne boli, samo čuješ kako kost puca. U tom slučaju je postoperativna bol normalna stvar, moze boliti i desetak dana nakon vadenja. Mozda češ dobiti i par šavova ako ti rasture gingivu.
Uglavnom nakon vadenja uzmeš neki analgetik( voltaren rapid, ketonal forte, neofen forte i sl.), izvana hladne obloge, ne ispirati ranu s vodom, drugi dan nakon vadenja ispirati sluznicu sa čajem od zalfije ili kamilice, 24 sata nakon vadenja ne piti vruče i gazirano. Ako češ oticati onda bi trebala dobiti i antibiotik, ako nisi alergična na penicilin onda najbilje Augmentin.
I to ti je ukratko to, ništa strašno, nedaj da te netko uplaši.
PREDATOR
Bookmarks