Odi, skini to s leđa, i mir. Ozbiljno, što više odgađaš samo će bit gore...
Odi, skini to s leđa, i mir. Ozbiljno, što više odgađaš samo će bit gore...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Zadnji uredio malena : 30-07-2007 u 11:07
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Da te malo utješim Malena, nije to ništa strašno. Ako je takva situacija kako si opisala onda je bolje što prije to riješiti, da nebi došlo do komplikacija. Meni nikad nisu vadili umnjak, ali ja vadim drugima zube (radim na Hitnoj stomatologiji). Ako umnjak nije pre jako naslonjen na sedmicu i ako korjenovi nisu jako savinuti onda nebi trebalo biti nekih komplikacija. Ako je jako nagnut, ako su korjenovi savinuti i ako slučajno pukne kruna dok se vadi, onda ja malo kompliciranije ali i to se da preziviti, pod anestezijom si i ne osjetiš bol. Ako se zakomplicira onda če ti mozda morati sa dlijetom štemati kost tj. čeljust ali kao što sam rekao ne boli, samo čuješ kako kost puca. U tom slučaju je postoperativna bol normalna stvar, moze boliti i desetak dana nakon vadenja. Mozda češ dobiti i par šavova ako ti rasture gingivu.
Uglavnom nakon vadenja uzmeš neki analgetik( voltaren rapid, ketonal forte, neofen forte i sl.), izvana hladne obloge, ne ispirati ranu s vodom, drugi dan nakon vadenja ispirati sluznicu sa čajem od zalfije ili kamilice, 24 sata nakon vadenja ne piti vruče i gazirano. Ako češ oticati onda bi trebala dobiti i antibiotik, ako nisi alergična na penicilin onda najbilje Augmentin.
I to ti je ukratko to, ništa strašno, nedaj da te netko uplaši.
PREDATOR
issss e pa ti si me dobrano uplasio. jako je naslonjen zub i jako je uvijen korijen... znaci bolit ce ko hiljadu vragova, bum ja pricekala mamu da me ima ko njegovat i da,koji se drugi pije osim penicilina?
evo ok je, narucena sam za 3tjedna drzite mi fige! uf!
Operirala umnjak,donji lijevi,korijen usao u kanal pa je bila ona kompliciranija varijanta,dobila lokalnu,istina, ne boli ali je neugodno jer sve cujes i ipak osjetis da te razvlace i natezu.Ipak poslije je bilo puno gore,imala savove,10 dana nenormalnih bolova (cca.svaka 2 sata voltaren pa ketonal rapid i tako 10-tak dana),natecena dosta,imala savove!Ali isto tako moja sestra isto operirala umnjak i nije bilo ni priblizno tako grozno.Ako vec moras to obaviti,obavi sto prije da ti se ne bi upalilo(kao meni) pa anesezija nije bas skroz ni primila. Drzim fige i sretno!
Dakle, trebam na operaciju umnjaka. Ovdje na forumu pročitala sam sve o tome, ali niste napisali (a to mi je važno) gdje to mogu obaviti. Inače sam iz Slavonije, u ZGu studiram i nisam upućena.
1. trebam slikat zub (opet), neku veliku sliku, pa me zanima gdje se to obavlja, tj. gdje se trebam naručit...
i 2. u koju bolnicu (ambulantu) da se naručim za operaciju??
Moja zubarica će mi dati uputnice, rekla je da sama saznam ovo da zna gdje me poslat.
Hvala!![]()
Trebat će ti slika, umnjak ti neće vaditi bez slike. Zub možeš slikati u svakom domu zdravlja, dobar rentgen ti je u Ilici 19 i kod mene u Zapruđu. Za vađenje se možeš s uputnicom naručiti u Gunduličevoj na Stom. faksu, u Perkovčevoj i u Novoj bolnici u Dubravi. Osim toga imaš dosta privatnih klinika koje rade preko uputnice, npr. Fiziodent preko puta Kulušića, tamo mi radi frend.
PREDATOR
špzrav svima!!
pomno sam citala vas forum i imala bi par pitanja za tebe predator
inace dogodilo mi se to da sam dosla na blef kod zubara kojeg prvi put vidjeh, jer me bolio zub i pogleda on meni gornju dx osmicu i kaze ma to je za vaditi ni pet ni sest - daj sestro inekciju...BEZ SLIKANJA i mog pristanka..mislim si ok ajd sta je tu je bolje da ide van ako zna bolit (mada imam mijesta za sva 4 izrasle osmice) ono na belf bez slikanja u 2 minute mi izvadili zub jucer oko 8navecer...
noc sam provela u drustvuvoltarenom retard-a i sad ne znam kako dalje pa bi te lijepo zamolila da mi preporucis koliko smijem uzimat voltare retarda na dan? da li smijem prat zube? sta jest? nemam savova...krvario mi je jucer cijeli dan...koliko treba da zacijeli(nemam neku natecenost koliko mogu skuzit)
daj nam upute meni i svim buducim zrtvama izvadjenog zuba na blefr![]()
unaprijed zahvalna
Dobro, bilo je par slučajeva da sam i ja vadio umnjake pacjentima bez slike, kada sam procjenio da neće biti komplicirano.
Što se tiće Voltarena (rapid, retard) možeh ih uzeti do 5, max 6 dnevno ali bolje što manje. Voltaren je dosta težak za želudac pa ako ti smeta uzmi Neofen forte ili Ibuprofen u istoj količini. Napravi čaj od žalfije ili kamilice i par puta dnevno isperi lagano ranu. sa četkicim nemoj direktno ići po rani dok malo ne zacjeli. jesti možeš sve ali opet treba paziti da ne žvačeš sa tim djelom dok se rana ne stisne.
PREDATOR
Bookmarks