gle da je napravljeno da crkne nakon dužeg rada napisali bi na njemu kao i u uputstvima...
stoga može raditi kolko oćeš naravno...
gle da je napravljeno da crkne nakon dužeg rada napisali bi na njemu kao i u uputstvima...
stoga može raditi kolko oćeš naravno...
Seriously?
heh, a moj cak i ne ide u standby kad ga sklopim, niti ima tu opciju. spojen je preko adaptera (hvala bogu, sutnuo sam americki transformator 110-220V u smece), i citav dan radi, sklopljen, ugrije se na tacku kljucanja a adapter mrtav hladan, ko da i ne radi. uprkos tacki kljucanja, on i dalje ''fura''. ima samo jednu manu. ako ga malo pritisnes na mjesto gdje je ram, pojave se soma crta na ekranu gdje pomaze jedino restart, ram je retardiran. inace super radi (na stolu naravno), i ja svoj laptop nikad gasim, osim kad idem spavati.
kako da radi kada je sklopljen je stvar kako je podešeno u windowsima
@Krompirko znaš li za neku alternativu tom programu ?
angels might have been eaten.
Tak je i meni frend govoril da mu se ne diskonekta svaka 24h, a on je pod tih 24h mislio da se mora diskonektati u 00.00.
Meni je uključen 24/7
U sleep modu veza nemoze biti upaljena jer jedina stvar koja na racunalu radi je ram.Sleep mod je napravljen za ustedu energije,laptop trosi jako malo a u jako kratkom vremenu je spremno za ponovan rad.Poklopac ti nemora biti spusten sve ovisi o postavkama od laptopa u sleepu moze bit i bez spustenog poklopca ali za skidanje preko noci najbolje je spustiti takt procesora i ugasit monitor..
Najveci "stres" za racunalo je paljenje i gasenje sustava, tako da je cak pozeljno da je racunalo non stop u pogonu. Paljenjem i gasenjem se povecava vjerojatnost kvara.
kolega, xianfu, samo si djelomično u pravu, jerbo paljenje i gašenje jest štetno, zbog udara napona, peakova i sl,, te zbog promjena temp., no s druge strane stalni rad opet šteti pokretne dijelove, npr ležajeve diska, a i stalni rad uz loše hlađenje šteti i ostatku elektronike...
godinama postoje dvije struje razmišljanja o ovome i nikad se nije došlo do valjanog odgovora što je bolje, stalni radi ili češće paljenje/gašenje.
ja sam za stalni rad uz jasno odgovarajuće hlađenje.
Kolega Inovator slozio bih se s tobom oko cinjenica da je stalan rad stetan za lezajeve diska, te cinjenica oko hladjenja, ali ovo gore sam napisao cisto jer je profesor to nedavno objasnjavao na predavanjima da je bolje da je komp stalno upaljen, nego da ga se pali i gasi. Sad nisam ga bas pozorno slusao, ali sam siguran da je rekao da je bolje da stalno radi. Inace radi se o predmetu Pouzdanost telekomunikacijskih sustava![]()
meni radi vev 10ak dana nonstop hp Nx6325
moze pitanje kako se naredi stalna ip adresa, DYDNS mozda?
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
postoje neki programčići koje sam koristio na desktop kompu, samo odabereš chipset i biraš frekvenciju FSB i on ti u realnom vremenu promjeni.
Znam samo da tada to nije bilo stabilno, al moguće je da ima sad neki stabilniji i da podržava mnoge laptope, odo provjerit
...opa - zanimljivo...
Laptop može biti upaljen koliko želiš ali uvijek postoji ali - moja preporuka ti je da mu svako nekoliko daš predaha (kad vidiš da krklja) i sve ok...
Što se tiće diskonektiranja da praksa je da se ADSL u neko doba dana prekine i ponovo uspostavi uglavnom kako bi se izbjegla upotreba statičkog IP-a što bi onda povlačilo za sobom i mogućnost udaljenog povezivanja tj. server mode i time izbjeglo davanje novca silnim providerima za smješaj stvari na serverima
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Bookmarks