...65 (NE) : 45 (DA) - dovoljno govori pa mislim da bi se ovo moglo zatvorit...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ne govori upravo nista, argumenti govore za sebe, a ne stajalista ljudi koji (vecina) nisu profesionalni fizicari / piloti.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ajmo onda novu anketu...na brzinu,nek traje 2-3 dana nek ljudi samo glasuju, i nek se tema zatvori nakon 2dana pa nek se vidi ko je ostao na da/ne ko se predomislio...
bio nekad oglas...
cemu zatvarati. Ja nebih zatvarao dok se ne objavi rezultat strucnih osoba ali barem njih tri. Ovako tema od 20 strana nema zakljucka odnosno rezultat.
dobar grah daleko se čuje
slijedeći izbori su za četiri godine.nek zatvara onaj ko je otvorio temu. reko je da će na kraju i obrazložit sve redom.
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Večina ljudi je glasala na početku teme prije čitanja argumenata, tako da anketa ne predstavlja ništa. Ja budala sam čak glasao čim sam pročitao naslov, prije nego sam pitanje pročitao do kraja, tako da mi je glas na krivoj strani.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Kak si mogo? pa tak se ne glasa!!![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
EDI ovo nekuzim
EDIT: sad kuzim :throw:
ufff.....ok!
nisam priej citao nista, al moje misljenje je ono, da nemoze poletjet. idem sad bas procitati da vidim sto to ljudi kazu heeh
EDIT: procitao par postova i shvatio da sam krivo gledao sliku. ugl. sad ipak mislim da moze poletjeti i da hoce. cijelo vrijeme sam mislio da avion ima pogon na kotace () i tu sam se s*ebo....gadno
![]()
Zadnji uredio kekec : 15-03-2007 u 22:51
kekec_kompleks:: A ti si ka ono....luđa ekipa, a?
_ebeš ti to stvorenje koje krvari 7 dana u mjesecu pa ne crkne !
evo vidio ja ovu temu, uglavnom po mojem nema sanse da ce poletjeti. imamo dvije suprotne sile, sila motora prema naprijed i njoj suprotnog predznaka i istog intenziteta prema nazad od trake koja se vrti. posto se brzina trake uvijek podesava sa brzinom aviona onda su sile uvijek istog intenziteta. avion uvijek stoji na mjestu, ako avion stoji na mjestu preko krila ne prolazi zrak, prolazak zraka preko krila je jedina mogucnost da avion poleti zbog razlike tlakova iznad i ispod krila. i to je to, nece poletjeti![]()
Zasto mislis da ce se strucnjaci slozit oko toga?
Ja ne razumijem oko cega se vi prepirete i zasto je tako tesko dopustit nekome da ima svoje misljenje o tome, a logicno je da postoje razlicita misljenja. Mozda ce ovo zvucat kao pametovanje, ali nisam jedina u ovoj temi pa me zaboli...koliko je znanstvenika, strucnjaka postavljalo teorije, koliko je drugih pobijalo teorije velikih i pametnih ljudi? Jedini nacin da se zna sto postotni odgovor na ovo pitanje je da se napravi eksperiment, koji bi, cak i da ga je moguce napravit, imao prevelike troskove s obzirom na njegov doprinos ljudskoj praksi i znanosti. Jedina njegova svrha bila bi da neki dokazu sebi da su u pravu.
Ne postoji odgovor na mnoga pitanja, ali ima puno rasprava poput ove kojoj nema kraja ni odgovora, ali to opet ne znaci da je besmislena. Dajte vise prihvatite da postoje razlicita misljenja, filozofi se stoljecima prepiru i daju dobre argumente s obje strane o tome postojimo li uopce, ali koliko god jednima to zvucalo ocito, drugi ce sumnjat u to, a odgovor nikad necemo imat (nemojte samo temu otvarat o tome).
Uglavnom, odgovora nema jer nije napravljen eksperiment, budite ponosni na svoje argumente ako mislite da su dobri i prihvatite mogucnost da drugi razmisljaju drukcije i da radi toga nisu glupi, jer ako cemo tako gledat svi smo mi kreteni i debili...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Ne treba nikakav veliki experiment, vec jednostavna matematika, dokazano je da ce avion poletjet, jer nema nikakve sile koja ce se suprostaviti sili potiska koju proizvode motori aviona.
Experimenti postoje s modelima aviona i ima ih na youtube kolko oces i svi dokazuju da ce avion poletjet.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
a sad ja onako,čisto ženski....
jel hoće poletjeti ili neće...molim decidirano DA ili NE...![]()
To je tako ako vjerujes u kauzalnost, koja se u modernoj fizici dovodi u pitanje. Ne postoji apsolutna istina o zakonima prirode, mozes sto puta provest jedan eksperiment, a da 101. puta dobijes drugi rezultat. Ovo je glupo i pojednostavljeno receno, o tome bi se dalo raspravljat, zapravo o tome se raspravlja. Ako teorija kaosa kaze da samo jedna sitnica moze stvorit enorme razlike u krajnjem rezultatu (ako sam dobro shvatila teoriju), kakve se onda razlike mogu desit izmedu eksperienta s modelima i pravog? Ja ne zelim rec ni da ce poletjet ni da nece, zelim rec da mi je sasvim jasno vidjevsi argumete za to da ce on poletit, ali kao skeptiku to mi nije dovoljno i nikakav argument me u to nece uvjerit 100 %, dakle ostavljam mogucnost da je mogce oboje. Mozda sam u krivu, ne znam, sve je relativno...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Tu si u krivu. Sile nisu istog intenziteta, u realnom svijetu je sila trenja kotača puno manja od pogonske sile motora aviona, što uzrokuje da se kotači vrte brže nego što bi to radili na čvrstoj podlozi koja se ne pomiče, no svejedno avio ide naprijed.
Avio se ne bi pomaknuo, a samim time niti poletio, kada bi pokretna traka bila projektirana da se vrti brzinom koja je potrebna da sila trenja kotača postane jednaka sili potiska motora, tek u tom slučaju bi se sile poništavale i avion bi ostao na mjestu, a u zadatku je zadano da se samo traka vrti jednako brzo koliko avion ide naprijed.
Obavijest: Tema prebačena u cafe
Bilo bi bolje da si zatvorio temu.
Ovako ću i dalje čitat hrpetinu gluposti, nebuloza i nebušljiva.
Trebalo bi forumskim dekretom proglasiti da će avion normalno poletjeti i poštedjeti bitove na serveru od gluposti![]()
@Peky: Istina da se neki eksperimenti ne mogu ponoviti, ali u makrosvijetu i pri brzinama puno manjim od brzine svijetlosti vrijede isti zakoni fizike za sva tijela i u svakom trenutku i u svakoj točci prostora. Također novi zakoni fizike ne pobijaju nove već nadopunjuju. Ovo je već hvatanje za slamčicu da bi se opravdala tvrdoglavost i nepopuštanje nad dokazima.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
majko mila kud ste vi otišli.....lol
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Joooj prestrašno; pa šta ti znaš o tome???
Ne sječam se da si ti negdje rekao da si magistrirao fizikalne znanosti tako da se možeš bacati u dubioze kao što si ovdje naveo!!
Brzina svijetlosti je matematička teorija koju još ljudski rod nije svojim prisustvom dokazao nego samo svojim teorijama obrazlaže zactanu mjeru.
Mislim sa nekih osnovnih fizikalnih pojmova mi odošmo na teorije zvijezdanih staza i Voyager-a!![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Bookmarks