Nije teško odgovorit na pitanje , ali treba znati i postaviti pitanje !
Slažem se s kolegom da treba čitati , koliko vidim baš i ne čitaš !
Osim toga postavljaš pitanje u Temi staroj više mjeseci ili godina .
Navigon za Android se može instalirati samo preko WiFi_a , odnosno fiksnog interneta !
Instalacija ne bi trebala imati veze ni s računalom , sve se instalira preko mobitela .
Postupak je ovaj za instalaciju :
Najprije pronađi najnoviju verziju Navigon programa , vidi se po datumu pisanja Teme ili Posta .
1. Deinstaliraj sve prethodne verzije Navigon-a , ručno izbrisati sve tragove od starije verzije na (Int)SD i (Ext)SD
2. Instaliraj .APK (u opcijama mora biti dozvoljena instalacija iz nepoznatog izvora , izvan "Marketa" ili Google Play_a )
3. Pokreni NAVIGON (WiFi - ON, GPS - ON)
4. Potvrdi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi-a (To su DATA podaci bez karta)
5. Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
6. Potvrdi sve što pita ...
7. Kada Navigon napiše poruku "Vaše su karte u najnovijem stanju" klikni na OK ,
zatim izaberi karte po želji (uključi kvačicu kod karte one države koju želiš) ,
klikni za pokretanje i skidanje karata
8. Nakon instalacije tražit će restart aplikacije , da bi učitao skinute karte
9. Izaći van iz prostorije i pokrenuti program (radi i u prostoriji , ako ima pristup internetu) ...
*** Karte ne dodavati ručno , prepustiti to Aplikaciji (Obavezno preko WiFi_a) , inače ih Navigon neće prepoznati !
Imaš Link za Novi Navigon (izaberi koji hoćeš od ova četiri niže istaknuta) :
(Link treba skinuti na računalo , zatim prebaciti ***.APK datoteku u mobitel )
Navigon v8.7.0 Amazon unlocked
http://www51.zippyshare.com/v/sIuysMjU/file.html (bez reklama)
ili
https://filescdn.com/czhc93n6zywy
ili
http://upload.af/n1cb2fu5fmu0
ili
https://uplod.it/tneallwz9yn5
EDIT - Novo :
Navigon v8.7.1 Amazon unlocked
http://www89.zippyshare.com/v/vjiZyWg3/file.html
Zadnji uredio walter66 : 01-05-2016 u 16:48
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Mozda malo offtopic ali ...ne uspijevam naci nikako Navigon poi za Svicarsku. Znaci izmedju ostalog i za Radare i benzinske itd. Za Eu sam nasao ali CH nikako.Pomagajte ako ste u stanju! Ako sam uletio bez veze s pitanjem ispricavam se zaista se nisam snasao di da ga postavim!
walter66, izgleda da nam taj Navigon v8.7.0 Amazon nije dobar![]()
Navigcija kao navigacija radi odlicno, ali je problem ako je telefon spojen u autu na punjac i tad se zablesavi tj zaledi.
Kada zaledi, ne mozes ga iskljuciti i moras telefon ugasiti. Ovo se ne desava uvijek, ali se desava vise nego dovoljno da bi se moglo reci kako mu je to i te kakva mana.
Sve ostalo radi odlicno.
@mrakNL
Nisam primijetio sličan problem , kod mene sve radi dobro . Ne koristim auto punjač nego Power Bank , ima stabilniju struju punjenja i brže napuni telefon .
Edit:
Možda bi bilo dobro zamijeniti postojeći , s nekim kvalitetnijim inteligentnim auto punjačem .
![]()
![]()
Zadnji uredio walter66 : 16-04-2016 u 11:29
Predhodna verzija nije imala problema sa ovim.
Instalirao sam v8.7.1 i jednom mi se zaledio i to ponovo na punjacu.
Trebam ti proslijediti pa da testiras na svom HTC-u ali sa punjacem![]()
Power Bank imam i ja, ali kombinacija Edge+ uz rad navigacije i Power Bank nije idealna. Lako je tebi sa tvojim X-om![]()
Tu je problem jedino punjač !
Imaš odličan telefon , pa mu kupi kvalitetniji punjač . Najbolje bi bilo da mi proslijediš Edge+ , mislim da bi kod mene bolje radio s istim Softwareom Amazon v8.7.1 ...![]()
Nista, ti mi kupi punjac pa cu ti ja posle vratiti punjac sa telefonom plus bonus Amazon v8.7.1![]()
Evo instalirao sam si i ja ovaj Navigon v8.7.0 Anazon na LG V10 i radi odlično, bez greške.
PREDATOR
Navigon v8.7.1 Amazon i NAVIGON Europe 5.5.xxx bez Amazon, koja je i dali je nekakva razlika i u cemu...
ako neko zna, molio bi da komentira...
Nece @walter66 da ti kaze![]()
Razlike u samoj navigaciji nema, ali Amazon je full verzija tj imas sve sto sadrzi Navigon dok to nije slucaj sa standardnim Navigonom. Nisam koristio poslednje dvije-tri vrzije standardnog Navigona, ali ranije nije imao odabir jezika vec je radio automatski na osnovu postavki telefona a to nije slucaj kod Amazona. Na Amazon mozes birati jezik, mislim da ima i nesto bolji update karti a razlika u velicini je kod nekih drzava i vidljiva. Pored navedenog, Amazon posjeduje i Panorama View, Cockpit, TrafficLive koji odlicno radi... U svakom slucaju, kompletnija verzija od one standardne.
Ima i u standardnom navigonu mogućnost mjenjanja glasova a ostalo nema što si gore opisao
Jel ide na SD karticu...instalirao sam na SD karticu, kad me trazilo da odaberem mape koje trebam, stalno pise U tijeku je uspostavljanje veze i tako stoji...
Radi sva ok, restartao aplikaciju i onda je preuzelo karte....jel se moze ubaciti novije karte preko kompjutera?
Zadnji uredio batal : 03-05-2016 u 15:50
Sta se zalis, mora nekad i na tvoj racun![]()
@batal , mozes ubaciti i preko PC-a ali nemas potrebe jer ces preko Navigona skinuti najnovije karte a i update radi.
Ovaj gospodin @walter66 sto se uvijek zali na mene i ja smo dva-tri puta uporedjivali karte i dosli do zakljuca da nema potrebe za posebnim skidanjem mapa i naknadnim ubacivanjem.
Tako je kolega @mrakNL !??
U potpunosti si u pravu "nema potrebe za posebnim skidanjem mapa i naknadnim ubacivanjem" ,
karte dolaze iz istog izvora tako da je to uzaludan posao ! Pogotovo ne preporučam ručno ubacivanje
mapa manje iskusnim "Navigatorima" .
Trebao bih za OnePlus 2 - Navigon koji sigurno i provjereno radi.
Unaprijed hvala!
Pokušaj ovdje , imaš upute za instalaciju i skini verziju Navigon v8.7.1 Amazon unlocked
http://cafe.mobil.hr/threads/78275-N...=1#post1091967
Ne mogu biti siguran dali će i kako raditi na tom mobitelu , na uređajima iste rezolucije radi dobro . Ponekad je problem processor (Mediatek) i DualSim telefoni ...
Neki dan sam isao prema zagorju, dosta cesta fali, zagorci gradeal su karte stare. Isto tak od buzina prema dolje nova cesta a navigon me gura na staru
Ne znam koju si verziju Navigona koristio , ali ne vjerujem da je tako loš , možda koja cesta fali jer koliko vidim u Zagorju se radi novih cesta ,
a i otvaraju se neke koje su napravljene prije više godina koje nisu bile u funkciji . Navigon ima opciju predlaganja rute , pa izabereš koja Ti
odgovara .
Ja osobno mislim da je IGO bilo koja verzija bolja od Navigona , samo je treba dobro poštimati prema uređaju kojeg imaš , karte se mogu bez
problema dodavati i mijenjati novijima , što je kod Navigona , malo komplicirano .
ajde budem probao ovo
http://cafe.mobil.hr/threads/77716-C...NROOTED-PHONES
makar je 9.4 stara verzija ali ne vidim nigdje noviju..
Probao sam taj CoPilot ali nisam bio zadovoljan , mislim da je to zastarjelo !? Meni je to malo
nedorečena ili nezavršena navigacija . Kako ide update karata za to ne znam , mislim da se samo
preko aplikacije može nadogradit .
ajme kako je taj IGO problematičan za instalirati..
Probaj ovaj novi copilot kod mene na mobitelu odlično radi.
CoPilot 10.0.0.844
https://www.solidfiles.com/v/Y24Qg2nkNwzX8
Potrebno je krenuti u cistu instalaciju.
Ako si prethodno imao neku verziju moras poslije deinstalacije brisati sve sto je vezano za CoPilot.
1 - Npr. u internoj memoriji- brisati folder - com.alk.copilot.mapviewer - jer on u sebi sadrzi folder - save - koji "pamti" prethodne parametre instalacije, pa onda - version.dat...
2 - Ovisno gdje si sacuvao skinute mape - u internu memoriju ili na karticu - u folderu - Android - com.alk.copilot.mapviewer - imas foldere- files i cache.
Folder - files - EU - takode ima u sebi folder - save.
I to obavezno brisi pa onda uradi instalaciju.
Kad ga instaliraš registruj ga sa starom adresom i skini mape i glas i uživaj mape su nove.
Da znaš može ići na SD karticu na način kad APK instaliraš uključi WIFI i pokreni skidanje mapa ali gore na vrhu u programu klikni da mape idu na SD karticu i kad sve završiš pokreni i kad vidiš da radi izađi iz programa i vidi što god imaš na uređaju od copilota prebaci sve na SD karticu i ponovno pkreni navigaciju i to je to sve radi i ostaje na SD kartici.
Bookmarks