Nadam se da je amoled ekran! Još ne spominju... Mogla bi ovo biti pristojna, i ne previše financijski opterečena, zamjena za moju L820![]()
MS je danas predstavio nasljednika L820 - affordable flagship L830.
Specifikacije:
- 5" HD IPS LCD Clear Black
- S400 quad @ 1.2GHz
- 1 GB RAM-a
- 16 GB interne memorije + micro SD
- 10 MP PureView OIS + 1 MP
- 2200 mAh baterija + Qi wireless charging
- WP 8.1.1 + Lumia Denim
![]()
Zadnji uredio akoj : 04-09-2014 u 11:25
Nadam se da je amoled ekran! Još ne spominju... Mogla bi ovo biti pristojna, i ne previše financijski opterečena, zamjena za moju L820![]()
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Šteta što nema S800 ili S615 procesor.
Nije amoled ekran ipak ali ima GLANCE + bing Weather skupa...djeluje cool![]()
http://www.wpcentral.com/nokia-lumia...looked-so-good
Jesu poznate cijene? I kad bi se mogao pojavit kod nas?
Dolaze sredinom listopada - kaže izvori u Nokia Hrvatska. Kod nas bi cijena mogla biti 3K kn.
Bezveze jer sam očekivao SD800 i možda malo kompaktnije dimenzije i JAČU bateriju.
Kad izbace neki mob sa ekranom do 5" i baterijom preko 3k mAh onda znam nasljednika![]()
L630, L730 i L830 imaju isti CPU + GPU.
Upgrade L820 -> L830 baš i nije neki upgrade kad se dobije CPU iste snage i slabiji GPU.
Upgrade je u mnogim stvarima, nije u procesoru sve, naročito kada je wp u pitanju:
- bolji zaslon (veći fizički, više rezolucije HD, Gorilla Glass 3, ima Glance (ima ga i 820 dok 930 nema))
- bolja kamera (veća rezolucija, OIS, PureView, 6 leća, podržavati će raw/dng, bolja prednja kamera (0,3 vs. 0,9, 3 HAAC mikrofona za video/razgovore), Lumia Camera sa svim novim forama osim 4k
- vjerojatno bolja autonomija (teško da može manje od 40h po GSMareni kod 820)
- Motion Data (Sensor Core) za sportaše/rekreativce
- Qi bežično punjenje ugrađeno - nema potrebe za dodatnim maskama sa Qi kao 820
- puno veća a lakša 10g, tanja od 820
- 16GB interne memorije vs. 8GB kod 820, što mnogima znači da neće uopće imati potrebu za SD karticom, kome treba SD podržava do 128GB
- ovo je subjektivni dojam, ali 830 je jedan od trenutno njljepših mobitela na tržištu
I ono NAJBITNIJE: početna prodajna cijena je drastično manja od 820, najavljuje se 330€ prije oporezivanja, dok ja očekujem sličnu konačnu cijenu u EU, dok je 820 na početku najjeftinija bila 4.099kn (537€ !!!) maloprodajna cijena.
Nisam mislio na taj način već u usporedbi s L720->L730 i L920->L930.
Ekran je trebao biti 4.5" ili eventualno 4.7". Uređaj će biti veći i lakši - osobno mi je ovo minus. Jedini pravi upgrade je u smislu kamere. Baterija bi trebala biti tu negdje zbog većeg ekrana i rezolucije.
Ja se slažem sa kolegom @spacer... 830 jest dobar upgrade od 820. Pogotovo po pitanju cijene startne (koja će još i padat). Pošto su ionako taj telefon najavljivali kao mid-range jednostavno sam zadovoljan specifikacijama!
Predstavili su ga kao affordable flagship tako da...
Pa upravo je ovo "affordable" ili ti ga na hrvatsko pristačan/cjenovno povoljan je najbitnija stvar, svi znamo da nije flagship, jer to već postoji - 930.
Nije inženjerima problem staviti S800 umjesto S400, ali onda cijena ide gore, ne bi bio 330€ nego preko 400€, i odmah ne zanima većinu kupaca..
Cijena je savršeno odmjerena, a cijena je najbitnija za prodaju, vrlo brzo će se stabilizirati na 300€, dok 930 košta 530€, za razliku u cijeni kupi se još jedna 730..
Shvaćam tvoj stav.
Pokušaj ti shvatiti moj - unutra je S400 quad @ 1.2GHz. Isti taj procesor stavlju u low-end uređaje poput L630. Cijena S800 je značajno pala otkad su izašli S801 i S805. Nokia je po meni imala 3 dobre mogućnosti - S800, S615 ili S400 na 1.6 GHz. Razlike u cijeni bi bile od 5 do 15 posto.
Veći je problem Adreno 305 koji je lošiji od Adrena 225, a mora tjerati veću rezoluciju.
Razmak između L830 i L930 je po meni prevelik, a između L730 i L830 premal. Mislio sam da će L830 biti dostojan nasljednik mog Ativa, no prevario sam se - One će biti puno bolji izbor.
Zadnji uredio akoj : 07-09-2014 u 16:10
Početna startna cijena najavljena u dućanima u njemačkoj:
http://www.saturn.de/mcs/product/NOK...html?langId=-3
Ma previše 399 jer sam očekivao 349/359 eura! Budući da im je L930 za 479 eura! Al pošto telefon još nije u prodaji ovo se uzima sa rezervom. Do Božića to padne na 299 eura!
I L1520 je jeftinija -.-
@akoj
Valjda si se uvjerio da je sva osim Nokia-e promašaj kada je u pitanju wp..
Ako ti je do performansi, kamere, rezolucije, prestiža.. imaš L930, ona ima to što ti tražiš, nema Glance, ali ti sa Ativ-om nisi niti navikao na njega. Baterija traje jedan dan kao i većina drugih..
M8 će te odbiti kada vidiš cijenu.. ili možda neće ako si od onih "pare nisu problem".
Možda sam uhvatio pik na ovaj uređaj, ali što mogu kad me totalno razočarao(kao i dobar dio ljudi na WPC-u). Ako pojeftini bit će dobar izbor(no ne i za mene).
Nakon što sam pogledao predstavljanje u kojem je L830 stavljana uz bok L930 kao flagship otišao pogledati specifikacije i ostao zatečen.
Sve osim Lumia je promašaj zahvaljujući M$-ovoj politici(nepotvrđivanje napravljenog firmwarea i samim time ubijanja konkurencije Lumijama).
Bitne su mi performanse. Kamera(i njena rezolucija) su prilično nisko na ljestvici prioriteta . Smatram se power userom, a i volim zaigrati poneku igru pa je valjda jasno zašto mi je kombinacija S400 + A305 veliki nedostatak.
L930 bih uzeo da ima proširivu memoriju i manje hardverskih mušica - zato su mi izbor L1520 ili One kad cijena dovoljno padne(a sigurno hoće gledajući trenutnu situaciju). Već je obajvljeno da će neke novine zahtijevati S800 ili jači procesor - a i to je samo početak.
Ako se tebi sviđa L830 - go for it. Štoviše, svakome kome treba novi WP s malo boljom kamerom, a financije ne dopuštaju L930, preporučio bih L830.
32GB interne memorije je tebi malo ?!?
Čisto me zanima šta imaš na memoriji moba trenutno ??
p.s.
Ja imam L820 i preskačem ovu generaciju, nema još ni godinu dana, meni je trenutno o.k.
Tak sam i ja, jednostavno ne smatram da trenutna generacija ima dovoljno prednosti naspram L920 da uzmem u obzir nadogradnju.
Iako polako dolaze stvari na mjesto, počevši od Cyana preko Lumie Denim koja dodaje fora stvari (4K snimanje, Rich Capture, nadograđeni Glance, posivno aktiviranje Cortane) ali i dalje nedovoljno da me otjera od moje drage 920.
Možda me 1030 oraspoloži![]()
Stigla je u ED po cijeni od 3139 kune.
Spustit cijenu za bar 500kn da bude probavljiva![]()
A nije ni vani jeftinija. Na Amazon.de cijena je 389 eura, kakvih 3000 kn.
Bookmarks