Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 50

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nokia Lumia 1020 - info

Danas eto najavljena i ta dugoočekivana lumia kao windows verzija 808 PureWiew.
    41 mpx, 2 GB ram i xenonka je nešto što je lijepo znati da je tu
    32 GB bez micro sd moglo je bar probit granicu na 64 GB al ajd sad. Sa svojih 158 grama opet lakša nego danas popularna 920-ica.
    Eto, oni koji su htjeli PureWiew zbog kamere ali imali zamjerke symbianu. sada mogu početi ponovno razmišljati sa windows 8 OS-om koji ima bolju budućnost!
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, kao što sam napisao na drugom forumu, mogli su procesor malo unaprijediti. 1.5 iako jest solidan, bar bi marketinški bolje izgledao npr. 1.6.
    Opasan igrač. Nokia ima svoj adut od kojeg ne odustaje niti ovako posrnuta, a to su kvalitetne kamere, uz kvalitetan hardver i nešto manje vrijedan softver-dobitna kombinacija!
    Ovo je ta famozna Nokia EOS o kojoj se spekuliralo. Moj sljedeći mobitel zasigurno!
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Moby Pregledaj post
    Ovo je ta famozna Nokia EOS o kojoj se spekuliralo. Moj sljedeći mobitel zasigurno!
    Ako je zbog fotića pričekaj početak rujna kada će sony najaviti svoj prvi cyber-shot android sa xenonkom za kojeg isto je naglasak na kameru pa da vidimo dvoboj titana

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taj S4 chipset u tom telefonu ce sigurno biti efektniji no Exynos Quad u S4. Nemojte gledat broj jezgri, takt i sl., danas je presudna optimizacija OS-a, a WP8 je po tom pitanju u samom vrhu.
    Sto se specifikacija tice, svidja mi se dualni mikrofon, zumiranje bez gubitak pri snimanju 1080p/720p videa. Definitivno telefon koji je sposoban zamijeniti fotoaparat u vecini situacija.

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Inovator, sjetio sam se tvojih riječi što se optimizacije OS-a tiče. Pošto baš nisam zadovoljan s Androidom, baš suprotno, razočaran nekim osnovnim funkcijama (kamera i music player), flegmatično čitam ovo da će na jesen izići Sony s Xenon bljeskalicom i super kamerom (gdje su do sada bili).

Dvije primarne stvari koje gledam kod mobitela jesu dobar Glazbeni player i kamera, a sve zapakirano pod brendom dobre stare Nokije... Nostalgija me počela pucati!
    U Mobisu!

Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Nokia Lumia 1020

Sve je to super,ali i dalje radi na WP- u i nista mu ne može pomoći...nažalost.
    prekrasan mob vrhunskih specifikacija,fenomenalna kamera,ali na "pogresnom" OS-u.
    Vjerojatno ce i cijena bit napumpana pa od nekih spektakularnih prodajnih rezultata neće bit nista...
    Šteta za Nokiju, a Elopa treba strpat u Sing Sing zbog ovoga sto se trenutno dogadja Nokiji

Daj bože da se varam i da Nokiju vidimo opet tamo gdje joj je mjesto.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S druge strane šteta ovako lijepog mobitela i hardvera kad bi se na njemu vrtio kralj laga, neoptimiziranosti i rupa u sigurnosti - Android.

Sviđa mi se 1020, nažalost cijena je pretjerana po mom (kod Amera 300$ + ugovor na 2 godine) ali zato je kamera - wow... Iako je senzor ipak nešto sitno manji nego kod 808 Pureview.

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa kad bi Nokia vrtila taj "neoptimizirani" Android vjerojatno bi preživjela,a ovako srljaju u propast...

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vepar Pregledaj post
    pa kad bi Nokia vrtila taj "neoptimizirani" Android vjerojatno bi preživjela,a ovako srljaju u propast...
    Jel si radio kad na Windows Phoneu 8 duže od pola sata?

Problem sa Windows Phone 8 (kao i sa Windows 8 i gotovo većinom novijih MS-ovih proizvoda) je što ljudi imaju mišljenje temeljeno na nečijem drugom iskustvu.

Windows Phone 8 je odličan OS. Istina, nedostaju neke opcije (koje se polako ali sigurno implementiraju), popis dostupnih aplikacija raste jako brzo (pogotovo u zadnje vrijeme), WP8 ima najveći rast od svih ostalih OS-eva.

Dugoročno gledajući - Nokia je bila (i još uvijek je) u banani ali sa Windows Phoneom će uspjeti. Microsoft će (iskreno se nadam) ubrzati razvoj WP8 pogotovo nakon velike reogranizacije koja se trenutno događa kod njih.

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na čemu temeljiš takvo razmišljanje?

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne srljaju baš u propast. Kinezi su samo u 30 minuta kad je puštena u prodaju L920 pokupovali ne znam koliko tisuća komada.
    Ima WP svoju publiku, a na YT filmićima, između usporedbi Nokia Lumia xxx s iPhoneom ima dosta kritika na potonji i hvale za Lumije, što čovjek ne bi baš pretpostavio.
    Nokia bi još mogla izvući ovaj poprilično stran OS. Stran mislim na jedinstven način funkcioniranja (pločice).
    Tako da vjerujem da će 1020 imati svoje poklonike. Evo već na ovome forumu gledate u potencijalnog kupca.
    U Mobisu!

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nadam se da si u pravu,ali Nokia je nekad držala 40% tržišta,a danas ih nigdje nema.Apple i Samsung se šepire rekordnim dobitima,a Nokia tone bez obzira što se povremeno može pročitati da se Lumije solidno prodaju,to je zanemarivo. činjenica je da Android drži 75% udjela,a ostalo iOS...
    Windows phone sam koristio 15 min. i ne hvala...

za sve je kriv Elop koji je doveden da uništi Nokiju...
    da 1020 vrti Android i neki Snapdragon quad chipset plus ta bolesna kamera prodavali bi se bolje od S4...uvjeren sam u to.
    isto sam uvjeren da Nokia neće u moje ruke dok je na windowsu...ko voli nek izvoli,zato i postoji izbor.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    Samsung galaxy s10 duos
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.516
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Bodovi: 13.516, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto imam iskustva sa wp7, wp7.5 i sa wp8, pa stoga mogu reći da Nokia u jednu ruku ne srlja sa forsiranjem windowsa ali u drugu ruku su pogriješili. Sam OS se razvio i od one prve varijante wp7 se vidi značajni pomak ka boljem (nećemo sad ulazit u analizu koliko ima aplikacija, bugova itd. već možemo ustanovit da je wp8 punokrvni 3 od 4 OSa dostupnih na tržištu i da sam daljnji razvoj ovisi o Microsoftu i „developer-ima“ odnosno na krajnjem korisniku koji će taj proizvod u konačnici koristit) te zato mogu reći da ne srlja u provaliju jer se radi o odličnoj platformi koja ima optimiziran OS i dosta drugačiji pogled odnosno pristup samom korisniku (live tiles, xbox live, itd.) i mogu se složit sa glavni tj. odgovornim Stephenom Elopom kad je reko: „ako bi nokia prihvatila android bila bi samo još jedan proizvođač u nizu“ . No s druge strane, moraju slušat korisnike te bi složio sa kolegom @vepar sto se tiće Androida i napuhanih specifikacija. Moraju shvatit da nisu u poziciji apple-a da mogu kazati da je njihov os najbolji tj. da njemu nema ravnog ,jer su i sami valjda uvidjeli da nemaju značajne prodajne rezultate a sama tvrtka je bila dugo u krizi. Koliko god je wp8 dobar, toliko je i loš za Nokiju jer danas se sve svodi na prodajne rezultate, Nokija je komotno mogla napravit jedan uređaj na androidu te vidjet kako bi taj uređaj povukao prodajne rezultata i tako se fokusirati na konačni razvoj.

Možemo tu sad raspravljat o tome da bi možda još više potonuli jer bi morali razvijati novi oblik svog jedinstvenog i prepoznatljivog sensa ili touchwiza za Nokiju a znamo svi da su HTC i Samsung dugo na tom području i opet bi se Nokija mučila sa tržišnom utrkom ali korisnici bi dali taj dodatni vjetar u leđa i sam community developera bi im ukazao na pogreški te usmjerio na pravi put (sam primjer je apple koji je dosta trikova preuzeo od jailbreak community-a). Krajnji korisnici koji bi kupili tj. kupili bi radi nostalgije i radi toga jer su do sad bili na androidu pa sama tranzicija je lakša a imali bi onu kvalitetu na koju su se navikli od Nokije jer ruku na srce android koliko god da je loš ima značajnu podršku samih korisnika.

No da se vratim na temu:
    Nokia lumia 1020, koliko vidim stavili su 2 GB rama što je dobra indikacija tj. pretpostavka sa moje strane da nama straha za sljedeći veliki update od microsofta (samo se sjetim lumije 900 kako su je zakinuli za wp8), specifikacije procesora i gpu iste kao i kod svih (prošlogodišnje), kamera je za svaku pohvalu i tu nije potreban daljnja analiza. Sve u svemu ako ne pretjeruju sa cijenom biti će ok ali pošto svi znamo da budu, mislim da se ne isplati uzimati jer za 3 do 4 mjeseca izlazi velika nadogradnja wp8 pa shodno s time ostali proizvođači će ponudit bolje specifikacije za istu cijenu pa čak i manju (ako kameru izostavimo iz cijele priče).
    ***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadajmo se da su u startu ispravili barem onu tešku glupost da telefon prvo vibrira, a onda zvoni (da sada može oboje u isto vrijeme). Ovo mi je jedna od većih zamjerki na Lumijama. Druga je nedostatak notification bara i Brzih postavki odmah s glavnog ekrana. Ostalo mogu podnijeti.
    U Mobisu!

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Hoc

apsolutno se slažem sa svim navedenim.Nokia je mogla ponuditi nekoliko uređaja na Androidu i tako provjeriti puls korisnika...nemam ja ništa protiv WP-a,svako koristi ono što mu odgovara,ali isto tako nekome očigledno odgovara da gura Nokiju krivim putem...

ovdje sad nije bitno koja je platforma bolja nego očigledno bitnije ono što donosi zaradu,a to WP nije.ima potencijal,dobro je zamišljen,ali puno toga nedostaje,kao OS je dosta zatvoren i nema podršku developera...

1020 je samo solidan smartphone sa vrhunskom kamerom jer se Nokia pokušava nečim istaknuti,a sa tom cijenom ne predviđam baš neki uspjeh...

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nažalost Nokijina greška je što su potpisali ekskluzivni ugovor sa MS-om oko WP-a na 5 godina ... zato su i odbacili Symbian i Meego...

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bome dobro ste razvili temu. Ja se tu nebih previše uzbuđivao. Mnogi napadaju kameru na krivom OS-u. Nebih se složio. Pa ljudi moji svoju omniu 7 koristim već 2 godine i dva mjeseca i kao primarni mobitel i fotić služi predobro. Po meni ovo nije neka bum najava jer već i lumie 920/925/928 imaju sve skoro isto. Ajd sad su upakirali opet sve u taj 1020 i nesumnjivo dobar uređaj koji će mnogima pružiti lijepe godine (dok radi, jel). Sad je tu jedino u našoj psihi da mora biti još bolji nego što jest. Za neke operatere u Europi je najavljena i verzija od 64 GB. Nokia po meni je puno napravila za windows phone i opet dosta poboljšala prodajne rezultate. Trude se natrpati market sa što više boljih igara (iako će dugo kaskati za iOS ili android). Al opet se ima. Na kraju krajeva što sad stvarno mora biti prioritet mobitel igrača konzola? Imate PS Vita i brdo igara od PSP na netu i sad novih i ps vita i biti će sve više toga a većinu u životu i ne stigne se odigrat. Kažete cijena? Početna jest velika ali me iznenadilo u njemačkoj prodajna cijena lumie 920 za 279 eura koja je isto početna bila oko 500. Past će ljudi i cijena. Nabavit će ga se dogodine, za dvije...gdje se žurimo! Prije smo godinama živjeli s kantama od uređaja i preživjeli, živjet ćemo i dalje a sve osnovne funkcije i aplikacije windows OS pruža da dovoljno ostane se u kontaktu sa svijetom. Meni je drago da je ovaj uređaj za WP8 izašao. Zna Nokia da nije lako ni u android svijetu među mnogima. Sony isto kaska sigurnije i koncentrirano na android. I znam da će sada "Honami" dati mnoga očekivanja kao najavljivani cyber-shot koja se traži jer su toga sami svjesni da i oni moraju staru slavu obnoviti. Zato po pitanju dobrih kamera nude se 808 PureWiew Symbian, lumia 1020 wp8 i honami android. Ima izbora i drago mi da je tako. WP8 nesumnjivo će biti treći OS što je dobro a vrlo lako bi se i iphoneu mogao približavati.

18. 'Hvala' kaže:

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedina velika greška Nokie je što je previše čekala sa starim Symbianom te dobrim uređajem za utrku s konkurentima (praktički isto vrijedi i za MS) . Apple je napravio jako dobra potez, Google odmah za njim a ovi su čekali 3 godine da se trgnu i krenu za njima. To ih je užasno unazadilo, izgubili su korisnike i sada treba jako puno vremena da steknu reputaciju i vrate stari sjaj koji su imali do 2007. godine . To će nažalost potrajati, ali ako budu ustrajni - vrijedit će. Nek im je sa srećom.
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger First ClassOverdrive10000 Experience Points
    Nagrade:
    Master Tagger

Datum registracije
    Jan 2010
    Mobitel
    Mi4 W10M | iPhone 8
    Operater
    Bonbon | A1
    Bodovi
    17.590
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.590, Nivo: 32
    Bodovi: 17.590, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U Hrvatsku stiže za malo manje od mjesec dana.

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fina je ta kamera i prekrasan dizajn,ali i nažalost visoka cijena i može se reći jedna od posljednjih Nokia...ustvari mislim da će phablet 1520 biti posljednja Nokia...

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Treba čekat dok ovaj telefon padne na nekih realnih 2500 kn onda je to u redu cijena. A da to može biti tako dokaz je lumia 920. Nevalja brzati kupovinom.

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imate do 20.09 postaviti pitanja u vezi 1020, imati ću priliku malo prčkati po njoj...

Opet imate ekskluzivu ovdje (jedino ako me netko ne preduhitri )

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reci mi ima li 1020 blinkajuće svjetlo kada stigne poruka ili SMS?
    Kakva je ergonomija s obzirom na 920 i kvaliteta fotki?
    U Mobisu!

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema blinkajuće svijetlo ali ima Nokia Glance koji za sad prikazuje samo vrijeme (nešto kao Active Notification kod Moto X) ali bi u budućoj nadogradnji trebao dobiti mogućnost prikaza notifikacija na zaslonu.

Danas dok dođem doma očekujte review, nekoliko sampleova i video test.

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hajde, da. Veselim se tvojoj recenziji iako već ozbiljno razmišljam o napuštanju WP8 platforme.
    Previše je toga kontra da bih se zadovoljio kamerom.
    U Mobisu!

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nokia Lumia 625 - info
    By akoj in forum Nokia
    Odgovora: 48
    Posljednji post: 11-09-2014, 12:44
  2. Nokia Lumia 925 - najava, info
    By maher22 in forum Nokia
    Odgovora: 26