Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 47
    Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2014
    Bodovi
    3.473
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.473, Nivo: 13
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[iPhone 5S] vs [Galaxy S5]

@Cionn Prava je retkost naći coveka koji je koristio IPhone 5, Samsung S5 i HTC One M8. Vreme je da zamenim svoj S4 i takodje imam veliku dilemu izmedju S5 i 5s. Moji prijatelji imaju različite savete- neko forsira S5 a drugi pak 5s. Na nekim sajtovima sam citao da se 5s brze odaziva na komande o S5. Jel možeš ukratko da mi kažeš koje bi po tebi bile i mane i pogodnosti ova dva modela i šta je prelomilo da se odlucis za S5. Hvala i pozdrav.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pocet cu prvo od dizajna. Tu je Apple zaista u ogromnoj prednosti, jednostavno kada se mobitel primi u ruke (iPhone 5s) zaista imas osjecaj vrhunske izrade. No ni S5 nije los kao sto sam napisao par komentara prije, ali ako si vizualan tip i dizajn ti je jedan od bitnijih faktora onda bi se vise okrenuo 5S ili mozda iPhoneu 6?
    No taj dizajn je ujedno i velika mana (meni barem), a to je zbog nemogucnosti vadjenja baterije. Poceo sam koristit iPhone par mj poslije nakon sto je izasao 4s i u pocetku sam bio zadovoljan, no na svakom uredjaju se baterija uzasno pogorsa. U pocetku izdrzi cijeli dan uz umjereno koristenje, no nakon 8-9 mjeseci mobitel se pocne gasit na cca 10% i gubi po par postotaka baterije odjednom. Galaxy S5 je po pitanju baterije apsolutno u prednosti (upoznat si sa UPSM-om na S5, a samo cu jos nadodat da sam ga ujutro oko 4:30 skinuo s punjaca, u 6 kada je krenuo bus sam poceo slusat muziku i igrat sudoku do negdje 11 kad smo stigli. Mob je bio na 50% i evo sad i dalje stoji na 31%).
    Prwtpostavljam da je iPhone 5S fluidniji zbog x64 procesora (nisam dobro upucen po tom pitanju) ali to je zaista par milisekundi. Mozda je malo brzi u ucitavanju tezih stranica (puno slika i sl materijala) ali oba imaju izvanredno vrijeme obavljanja zadataka.
    Treca stvar, nalon baterije i dizajna, koja me odmakla od kupnje iPhone 5Sa je ekran. S5 ima full hd ekran, dok je iPhone uvijek bio poseban sa svojim nekim rezolucijama koje ne mogu ni 720p vrtit.
    Jos jedna bitna stvar je to sto je 5S izasao 2013, a vec se u ovo vrijeme suska o iP6 pa nisam bas htio uzet mobitel na 2 godine koji ce se nakon par mj smatrat zastarjelim. Isto tako prica se da ce iP6 imati veci ekran i biti vodootporan, u principu sve sto vec sada imas na S5.

Ne znam zaista o cemu bi vise pricao, nekako bi zakljucno htio rec da je iPhone manje vise za sminkere (nhf, ne mislim nista lose) kojima nije toliko stalo do performansi uredjaja vec jedino do kompaktnosti, fluidnosti i jednostavnosti koristenja uredjaja.
    Galaxy je vise za korisnike koji se razumiju mqlo u mobitele i zele se igrati s njim pa isto tako i iskoristiti sav potencijal mobitela. Nekako bi ga svrstao ljudima koji su "poweruseri".
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2014
    Bodovi
    3.473
    Nivo
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sa baterijom se apsolutno slažem. Drugo, ne spadam u one kojima je bitno da im se vidi jabuka na mobilnom makar bio i kineska kopija. Treće, ne sviđa mi se ni nemogućnost 5s za proširenje memorije karticom. Jednostavno je bolji za stati u džep i završna obrada. Nisam expert ali cini mi de da iPhone ne moze da se konektuje sa Android telefonima preko Bluetooth-a. I kod nas u Srbiji iPhone drzi cenu. 5s 16gb je oko 550€.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Ne znam zaista o cemu bi vise pricao, nekako bi zakljucno htio rec da je iPhone manje vise za sminkere (nhf, ne mislim nista lose) kojima nije toliko stalo do performansi uredjaja vec jedino do kompaktnosti, fluidnosti i jednostavnosti koristenja uredjaja.
    Galaxy je vise za korisnike koji se razumiju mqlo u mobitele i zele se igrati s njim pa isto tako i iskoristiti sav potencijal mobitela. Nekako bi ga svrstao ljudima koji su "poweruseri".
    Pa i iPhone ima odlične performanse, ne kužim ovo?

Poweruser možeš biti na bilokojoj platformi, barem po meni. Da, iPhone je defaultno više zatvoren, ali koliko je to mana toliko je i prednost.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam reko da nema dobre performanse. Reko sam da je brz i fluidan te lako za koristit. Na papiru spada u kategoriju mobitela 2011/2012, no kao sto je Apple uvijek govorio da performanse ne ovise samo o hardwareu.

Kako mozes rec da na iPhoneu mozes bit poweruser. Ako tebi za svaki update softwarea treba novi jailbreak kako bi mogao koristit cydiu i skidat tweakove?
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa čuj, 5s ima x64 procesor, toliko o tome da je na papiru u 2011/2012... ne kažem da je to danas najbitnija stvar, ali kada si već krenuo u te vode Performanse ovise o simbiozi hwa i swa. Najbolje se vidi na primjeru Samsunga, pogotovo S4 koji je u trenutnu izlaska bio jad, sve do prvog updatea, pisao se i na ovom forumu o tome, a bome sam i sam iskusio na vlastitoj koži.

Kako nebih mogao biti poweruser? Jb ne radim još od 3GSa jer mi nije potreban, kao što ne rootam nti stavljam custom fw na Android. Ako je root i JB tebi pojam powerusera onda nemamo isti pogled na to.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I sto ima jos da spada u uredjaje 2013 godine?
    Dimenzije i rezoluciju ekrana, kolicina RAMa, nemogucnost prosirenja SD karticama?

Koliko ja znam bez JBa na iPhoneu se prakticki nista ne moze promijeniti. Nikakvi tweakovi koji bi po standardu trebali biti u OSu mobitela. Pa upravo zbog tog smatram iPhone mobitelom koji ni po kojem kriteriju ne moze biti za powerusere.

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, ajmo kontru... jel S5 ima x64 procesor?

Dimenzije i rezolucija ekrana... ok, 4" je malo, no to je politika Applea, ove godine bi trebao doć iPhone 6 s 4,7" i 5,5" ekranom. Nezna se s kojom rezolucijom. Količina rama je nebitna, sve radi fluidno s 1. gigom u 5s. SD kartice... imaš more Androida koji to nemaju, stvar politike proizvođača. Meni osobno ne treba, niti sam imao potrebu za karticom na Androidu.

Što bi ti mjenjao na iPhoneu?

Koji tweakowi bi trebali biti standardni u mobitelu?

Samo pazi, nemožeš svoje osobno mišljenje i preferencije nametati kao standard i generalno pravilo. Svaki proizvođač ima svoju politiku izrade proizvoda.

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebat će ti sd kartoca kad crkne uređaj pa odu sve slike i podaci... Power user bi trebao znati da potezom vađenja memorijske kartice spašava podatke iz crknutog uređaja. Cloud je isto dobra stvar pa bi power user trebao i tamo imati kopiju - jer zna crknuti i memorijska..
    Ne vidim čemu spominjanje ajfona u temi o samsungu? Ovo je power user tema i tu nema mjesta za simple devices

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @target:
    Mislim da je stvarno isplativo dati 100$ za (nepunih) 16 GB vise memorije
    Zaista mi se neda sada nabrajati stvari, od kompatibilnosti bluetootha, NFC, IR port, USB 3.0 i XY drugih stvari koji su manje vise (ne sve) standard u high end Androidima
    Sto se mene tice nebi nista mijenjao, on je ionako za totalno drugaciju "grupu" ljudi namijenjen od Galaxya.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    May 2012
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIPnet
    Bodovi
    3.719
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.719, Nivo: 14
    Bodovi: 3.719, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako mozete do sutra. Netko preferira Apple netko Samsung ili pak nesto trece. A svako hvali ono sta trenutno posjeduje. Sta god to bilo...oba uredaja su vrhunska. Stvar je osobnih potreba i tocka.
    Ne mogu rec da je iphone los. Odlicna izrada, brz, fluidan itd. Al me osobno nikad nije privlacio. A netko nece samsunga pogledat zbog npr.plastike.

Otvorite si temu usporedba S5 i 5S pa tamo nastavite

12. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Trebat će ti sd kartoca kad crkne uređaj pa odu sve slike i podaci... Power user bi trebao znati da potezom vađenja memorijske kartice spašava podatke iz crknutog uređaja. Cloud je isto dobra stvar pa bi power user trebao i tamo imati kopiju - jer zna crknuti i memorijska..
    Ne vidim čemu spominjanje ajfona u temi o samsungu? Ovo je power user tema i tu nema mjesta za simple devices
    I šta si ti sad napisao? Koji podaci? prvo ide na internu. Kaj ak crnke sve pa i sd kartica? Možeš se pozdraviti sa svima. 2014 godina je, imamo Dropbox, Google Drive, Box, od jeseni iCloud Drive... meni dovoljno za moje potrebe backupa. Naravno tko preferira sd neka ju kupi i korsiti, ali nemoj sad pametovat.

Po čemu je ovo power user tema? Koji su to simple devices? Naravno, očekujem realan odgovor kojie se može potkrijepiti dokazima, a ne nametanje osobnih preferencija kao generalno pravilo.

@target:
    Mislim da je stvarno isplativo dati 100$ za (nepunih) 16 GB vise memorije
    Zaista mi se neda sada nabrajati stvari, od kompatibilnosti bluetootha, NFC, IR port, USB 3.0 i XY drugih stvari koji su manje vise (ne sve) standard u high end Androidima
    Sto se mene tice nebi nista mijenjao, on je ionako za totalno drugaciju "grupu" ljudi namijenjen od Galaxya.
    Cijena je takva... znam i meni je nelogična. Isto kao razlika između WiFi i 3G iPada, namaa nelogično i previše Appleu super.

BT radi za ono što je namjenjen. Da znam da ćeš sada spomenuti prijenos fileova, ali budem kao i gore... 2014. je, imamo cloud, mobilni internet, meni ne treba bt transfer, zadnji put sam ga koristio na dummy SE telefonu, ali ok, kome treba neka ne kupuje iPhone.

NFC... imao na par Androida, neznam što će mi, isključio odmah da ne troši bateriju. IR isto... 2 dana je možda fora s drkanjem oko telke kasnije me nije briga. USB... ok, ali Appleov Lightning mi je bolji jer nemoram gledati kako ga uštekavam. Znam, sitnica, ali dosta znači

Znači ti na iPhoneu nebi ništa mjenjao iako si gore napsiao da se bez jba nemože ništa promjeniti i da bi neke tweakove trebao imati po standardu... iako nebi ništa mjenjao? Hm, malo si kontradiktoran.

Ja bi baš htio da jedno 10 ljudi napiše što je od ovih tehnologija stvarno korisno i što stvarno koriste, naravno bez uljepšavanja.

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGS2, SGS3
    Bodovi
    7.996
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.996, Nivo: 21
    Bodovi: 7.996, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @target kaj ti je?
    Kud si doso s ajfonom?
    Lijep je i . Ostalo 0 bodova. Daljinac ne koristim doma od S4 (ni ja ni cura) ni na TVu, niti DVDu, niti Gigablue... nada... sve na telefonu a daljinci na sigurnom i bez baterija...
    64 GB memory kartica u oba uredaja od video klipova u hd rez. do brutalnih trening setova muzike... spajanje na tv putem mhl 2.0 i pustanja vjezbi, prezentacije drugima raznih stvarcica (pa sve do igri)... prebacivanje podataka sa uredaja na usb (pazi ovo, direktno sa otg kablom s mobilnog uredaja na usb velicine vece od 5 GB)... nema trosenja data paketa i tih gluposti... nfc...meni brutalno... uđem u auto imam u cd slotu drzac na drzacu nfc cip na cipu napravljeno da se pali bluetooth, mediji idu do maksimuma, navigacija se pali u pozadini a muzika pocinje sama... auuuu... i to sve automatski samo upalim N F C... koje ludilo...javljanje? Samo mahnem rukom... promjenim muziku... da... samo mahnem rukom...
    I to je rijec o S4 i N3... zeljno iscekujem S5 jer ga mislim koristiti do maksimuma i u toj temi se nadam da budem cital o njemu a ne o nekom nesposobnom ljepotanu iPhone
    (do 4s sam bio korisnik i nikad vise)

Plis moderatori mozete malo poglad i obrisat kaj treba ukljucujici i moj post pa pokrenite neku novu temu da se svi zajedno smijemo

15. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo tako. Treba zabraniti riječ ajfon u ovoj temi a samsung u ajfon temi!
    Telefone bez microsd ni ne gledam. Dropbox na autouploadu ne želim koristiti zbog sigurnosnih razloga. Sve slike i podatke držim na memorijskoj. Slikam, snimam...direkt na memorijsku. Jer telefon se lako razbije, crkne...sd kartic amalo teže crkne ak je novija. Ajfon neću puno komentirati, nikada nije ni mene privlačio, previše mi je dummy phone za simple minded usere koji žele biti u trendu. Radije uzmem bilo koji android a da mogu otg koristit, copy paste podataka, modifikacije bez puno komunikacije sa proizvođačem i korištenjem iSvega.
    S5 treba stići uskoro pa da vidim i to čudo tehnike. Nfc odlična stvar, bt isto. Ir nije za bacit kad se razbije daljinski ili se zagubi... Kažem - ajfon uvijek preporučim onima koji nemaju pojma o ničem, žele smartfon ali će ga koristi samo za pozive i poruke. Eto, fensy simple phone!

17. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako ti je cijena samo nelogicna, a ne vidis zapravo da si se upecao u vrhunski marketing, onda ti zaista nema pomoci. Za 100$ doslovno mozes nac San Disk-ovu microSD karticu od 128 GB .
    A za sta je to BT namijenjen? Za spajanje s BT slusalicom samo? Probaj prebacit broj/file/sliku BTom na neki drugi mobitel pa ces vidjet kako radi za sta je namijenjen. Dakle ti mislis da ces shareat fileove tako da ih prvo uploadas preko mobitela na recimo DropBox pa onda kopirat link i poslat ga drugoj osobi da ju skine? Nedaj boze da je file veci od 300-injak MB, napravis tako nesto par puta i nema vise interneta (ili ti spuste brzinu ako si na pretplati).
    Petr je objasnio cemu sluzi NFC, a u buducnosti ce sigurno biti jos vise opcija koristenja.

A ovo za USB... Dakle tipican Apple fanboy odgovor. "Bolji mi je Lightning jer ne moram gledad kako ga ustekam"....
    Tako je, nebi nista mijenjao jer je mobitel odredjen za drugu grupu ljudi, mozes ih nazvat fanboyevi, sminkeri ili slicno, ne mozes fulat.

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Petr Pregledaj post
    @target kaj ti je?
    Kud si doso s ajfonom?
    Lijep je i . Ostalo 0 bodova. Daljinac ne koristim doma od S4 (ni ja ni cura) ni na TVu, niti DVDu, niti Gigablue... nada... sve na telefonu a daljinci na sigurnom i bez baterija...
    64 GB memory kartica u oba uredaja od video klipova u hd rez. do brutalnih trening setova muzike... spajanje na tv putem mhl 2.0 i pustanja vjezbi, prezentacije drugima raznih stvarcica (pa sve do igri)... prebacivanje podataka sa uredaja na usb (pazi ovo, direktno sa otg kablom s mobilnog uredaja na usb velicine vece od 5 GB)... nema trosenja data paketa i tih gluposti... nfc...meni brutalno... uđem u auto imam u cd slotu drzac na drzacu nfc cip na cipu napravljeno da se pali bluetooth, mediji idu do maksimuma, navigacija se pali u pozadini a muzika pocinje sama... auuuu... i to sve automatski samo upalim N F C... koje ludilo...javljanje? Samo mahnem rukom... promjenim muziku... da... samo mahnem rukom...
    I to je rijec o S4 i N3... zeljno iscekujem S5 jer ga mislim koristiti do maksimuma i u toj temi se nadam da budem cital o njemu a ne o nekom nesposobnom ljepotanu iPhone
    (do 4s sam bio korisnik i nikad vise)

Plis moderatori mozete malo poglad i obrisat kaj treba ukljucujici i moj post pa pokrenite neku novu temu da se svi zajedno smijemo
    Odlično napisan smislen post. Koristiš sve što ti S4 pruža i to je super, barem si konkretno obrazložio.

Upravo tako. Treba zabraniti riječ ajfon u ovoj temi a samsung u ajfon temi!
    Telefone bez microsd ni ne gledam. Dropbox na autouploadu ne želim koristiti zbog sigurnosnih razloga. Sve slike i podatke držim na memorijskoj. Slikam, snimam...direkt na memorijsku. Jer telefon se lako razbije, crkne...sd kartic amalo teže crkne ak je novija. Ajfon neću puno komentirati, nikada nije ni mene privlačio, previše mi je dummy phone za simple minded usere koji žele biti u trendu. Radije uzmem bilo koji android a da mogu otg koristit, copy paste podataka, modifikacije bez puno komunikacije sa proizvođačem i korištenjem iSvega.
    S5 treba stići uskoro pa da vidim i to čudo tehnike. Nfc odlična stvar, bt isto. Ir nije za bacit kad se razbije daljinski ili se zagubi... Kažem - ajfon uvijek preporučim onima koji nemaju pojma o ničem, žele smartfon ali će ga koristi samo za pozive i poruke. Eto, fensy simple phone!
    Dropbox je bezveze iz sigurnosnih razloga?

Molio bih da ne komentiraš više iPhone jer očito nemaš s njim iskustva, a još imaš i predrasude.

Ako ti je cijena samo nelogicna, a ne vidis zapravo da si se upecao u vrhunski marketing, onda ti zaista nema pomoci. Za 100$ doslovno mozes nac San Disk-ovu microSD karticu od 128 GB .
    A za sta je to BT namijenjen? Za spajanje s BT slusalicom samo? Probaj prebacit broj/file/sliku BTom na neki drugi mobitel pa ces vidjet kako radi za sta je namijenjen. Dakle ti mislis da ces shareat fileove tako da ih prvo uploadas preko mobitela na recimo DropBox pa onda kopirat link i poslat ga drugoj osobi da ju skine? Nedaj boze da je file veci od 300-injak MB, napravis tako nesto par puta i nema vise interneta (ili ti spuste brzinu ako si na pretplati).
    Petr je objasnio cemu sluzi NFC, a u buducnosti ce sigurno biti jos vise opcija koristenja.

A ovo za USB... Dakle tipican Apple fanboy odgovor. "Bolji mi je Lightning jer ne moram gledad kako ga ustekam"....
    Tako je, nebi nista mijenjao jer je mobitel odredjen za drugu grupu ljudi, mozes ih nazvat fanboyevi, sminkeri ili slicno, ne mozes fulat.
    Ček, nisi ti ono imao iPhone i svršavao na svaku njegovu opciju, kak je super napravljen, kaka ima jebenu kameru, kak niš ne šteka, kako sve radi...?

I dalje se nezna što bi mjenjao jer bi mjenjao, jer iPhone nema xyz opcija, ali nebi ništa mjenjao?

Ja ću ljude koji koriste iPhone nazvati poweruserima, isto kao ti ljude koji koriste Android. I što ćemo sad?

OT, stvarno nek moderatori ovo pobrišu ili prebace negdje, zagađuje se tema.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa jesam i ne vidim problem?
    Pazi na rijecnik, jer em pricas gluposti em ih ne znas argumentirat.

Da koristio sam iPhone i sta sad? I dalje stojim iza tog da je mobitel super, ali da je namijenjen vise za ljude koji ne znaju sta mogu s mobitelom. Bez JBa mobitel je ko mobitel, sminka i nista vise. Definitivno nije za powerusere.
    Nebi nista mijenjao upravo iz tog razloga sto je namijenjen drugoj grupi ljudi .
    Zadnji post (ps: ocito modovi ne citaju ovu temu ).

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pričaš i ti gluposti i neznaš ih argumentirati.

Ako može konačno argumentirano? Što ljudi koji koriste iPhone moraju znati i što mogu s mobitelom? Šminka je i 5s i S5 i HTC M8... svi high-end telefoni su šminka. Ja tako mogu reći da je xy andorid bez drugog launchera, dailera ili custom fwa samo šminka i ništa više. Meni neupotrebljivo. Definitivno nije za powerusere.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[iPhone 5S] vs [Galaxy S5]

Eto da vise ne spammamo u temu za Galaxy S5.

Kao prvo i osnovno iPhone ovisi o tome da li je trenutno JB vani za njegov OS ili ne. Zadnja je verzija koliko ja znam 7.1.1 i JB nece izac koliko ja mislim prije nego izadje 8.0. Bez JBa i Cydie se ne moze skoro pa nista na njemo promijenit. Samim time ja ga nebi svrsto u kategoriju za powerusere.
    Da, koristio sam iPhone 4S/5/5S i mobitel je super. Fluidan, brz, odlicna kamera cak i u situacijama sa manje prirodnog svjetla, kompaktan, ogroman izbor Appova na Appstoreu, i to bi u principu bilo to.
    Plus koji je ujedno i minus (po meni) je to unibody kuciste. Nemogucnost mijenjanja baterije bez slanja mobitel na servis i cekanja po cca 2 tjedna. Nemogucnost prosirenja microSD karticama (po nekoj zdravoj logici je bacanje 100$ za 16GB vise memorije; i to jos nepunih, debilizam). Sandiskova 128 GB kartica dodje cca 120-130$ preko Amazona/Ebaya.

Galaxy ne ovisi o novom softwareu (rootanje se moze vec out of the box). Nakon roota, mogucnosti su beskonacne. Skoro duplo veca baterija (doduse isto skoro duplo veci ekran) znaci minimalno 1 dan koristenja. Postoje sad opcije uzimanje vece baterije ili mozda zamjenske. Nadogradnja memorije je jednostavna. Ekran je Full HD za razliku od iPhoneove cudne rezolucije. Vodootporan je i otporan je na prasinu. Ima IR port koji zna dosta cesto bit koristan kada daljinski upadne negdje u kauc ili slicno. Bluetooth koji zaista sluzi svrsi, NFC koji isto tako ima masu mogucnosti.
    Fingerprint senzor i HBS su manje vise ekstra opcije koje su tu, eto, zato sto mogu biti.
    U svakom slucaju bi nad iPhone 5S (ne znam jos na sta ce liciti 6-ica, obzirom da je 5S izasao 2013) uzeo S5.

VeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.775, Nivo: 48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bih samo rekao da ta dva uređaja nisu za usporedbu uopće, po ničemu. I druga stvar, nikad neće prestati nadjebavanje između korisnika iOS i Androida tj. Fanboyeva jednih i drugih.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daj odi si uzmi ajfon i preseli se u adekvatnu temu! Naravno da nisam nikada imao ajfon niti planiram - razlog i argumente proguglaj!
    Došao sam čuti koju pametnu o s5 a ne naklapanja ajfon fanboja. Da me to zanima bih išao u tu temu.
    Molio bih upozorenje moda zaslužnima ili pokoji ban. To nije jedan post nego cijela tema se zagađuje trulim jabukama!

Kakav je s5 po pitanju zagrijavanja, pregrijavanja?

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ocito postoje kriteriji po kojima se mogu mjeriti kada ljudi na ovom forumu to tvrde (iako ih ja ne vidim, ali ajde, zelio bi tu cut argumentirano kako i zasto).

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kakav je s5 po pitanju zagrijavanja, pregrijavanja?
    Day-to-day use se uopce ne osjeti (doduse koristim silikonsku masku na njemu, no i u par dana koristenja bez maske nisam osjetio nikakvo znatno zagrijavanje). No kada se upali neka zahtjevnija igrica (u zadnje vrijeme gubim zivot na Minecraftu) se zna osjetit pri dnu poledjine znatno zagrijavanje, ali opet, mobitel se najnormalnije moze drzat u ruci.

27. 'Hvala' kaže:

VeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po meni to su gluposti, ljude brinu stvari koje su bitne kao preklanjski snijeg. Svi se love za nekakav lag koji se javlja na najmoćnijim androidima, a kod allmighty ajFona toga kao nema a isti ima slabiji procesor i manje RAMa. Po tome se vidi da labrtaju bez temelja jer ne razumiju da nije sve u RAMu i hercima i da su to sustavi koncipirani na različit način iako im je baza slična. Kada izađe ajfon 6 on će se moći donekle. uspoređivati sa ovogodišnjim modelima androida jer bi trebao imati približno slične dijagonale ekrana i kapacitet baterije. Ovako uspoređivati prošlogodišnji mobitel sa ovogodišnjim Samsung. flagshipom po meni nema nikakvog smisla ni koristi.

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    iP 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    4.544
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.544, Nivo: 15
    Bodovi: 4.544, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema smisla rasprava ova, opet se sve svodi na Android vs iOS, netko nesto preferira. Ja npr koristim mjesec dana M8, do tada sam koristio 5S od 21.9. I eto stvarno volim mogućnosti Androida, koristim 32GB karticu u njemu, slikam stavljam pjesme copy and paste, sve odlicno. Zaželio se prčkanja pa rootao i sto sve ne, ali! Nakon mjesec dana sam uvidio da ipak ne zelim to od mobitela, zelim da radi sve out of the box, kada upalim aplikaciju da ne bude error ili onaj ruzni logo koji se vrti dok se nesto ucitava ( govorim o tome sto svaka aplikacija ima vlastitu ikonu toga, i imam osjecaj kao da sam na Gingerbreadu, jer meni je ne zamislivo da na takvom uređaju tako nešto trza kao taj krug) to se naravno ne odnosi na googleove aplikacije koje imaju svoj. Kod iPhonea toga nema. Sve je univerzalno. I da nisam neki Apple fanboy, ali eto zelim da mobitel radi kako spada bez da diram ista. Još jedan primjer instaliram neku tipkovnicu i sve odlicno i onda se ona sama pojavi na homescreenu samo ostane zapravo. ono koji k... Ali isto moram napisati da cijenim svakoga tko moze iskoristi u potpunosti svoj mobitel. odnosno da koristi svaku znacajku njega. od NFC pa do wireless punjenja. Mislim da osoba koja zeli jednsotavnost, mobitel koji neće niti nakon godinu dana se usporiti, ne zeli koristiti neke third party apps za bateriju kako bi otkrili koji to proces radi u sleep modu pa ga freezat kako bi iskoristili zadnji atom baterije ili flashat drugi kernel koji će smanjti frekvenciju rada pa će i to produziti bateriju za pola sata neka koristi iPhone. Jos jedna banalna stvar. Koristim mpbz te mtoken i svaki put kada se aplikacija update ili dobijem update software od mobitela moram ići po kod u banku. To su sve sitnice, ali eto mozda su nekom pomogle u jednom te istom "problemu" u svakoj Android temi
    HTC Desire --> iPhone 4s --> HTC OneX --> SGSNII --> iPhone 5 --> SGSS4 --> HTC One --> iPhone 5s/Note3-->Nexus5--> M8

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. iPhone 4S vs Samung Galaxy Note
    By .El Nino. in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 06-03-2012, 22:05
  2. iphone 4 ili Samsung i9000 (Galaxy s)
    By i9000 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 24-06-2011, 16:31
  3. iPhone 4 vs. Desire HD vs. Galaxy Tab
    By .El Nino. in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 20-02-2011, 14:03
  4. BB 8520 vs iPhone 3G vs Samsung Galaxy
    By SunBlade in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 04-06-2010, 17:51

Bookmarks