Pocet cu prvo od dizajna. Tu je Apple zaista u ogromnoj prednosti, jednostavno kada se mobitel primi u ruke (iPhone 5s) zaista imas osjecaj vrhunske izrade. No ni S5 nije los kao sto sam napisao par komentara prije, ali ako si vizualan tip i dizajn ti je jedan od bitnijih faktora onda bi se vise okrenuo 5S ili mozda iPhoneu 6?
No taj dizajn je ujedno i velika mana (meni barem), a to je zbog nemogucnosti vadjenja baterije. Poceo sam koristit iPhone par mj poslije nakon sto je izasao 4s i u pocetku sam bio zadovoljan, no na svakom uredjaju se baterija uzasno pogorsa. U pocetku izdrzi cijeli dan uz umjereno koristenje, no nakon 8-9 mjeseci mobitel se pocne gasit na cca 10% i gubi po par postotaka baterije odjednom. Galaxy S5 je po pitanju baterije apsolutno u prednosti (upoznat si sa UPSM-om na S5, a samo cu jos nadodat da sam ga ujutro oko 4:30 skinuo s punjaca, u 6 kada je krenuo bus sam poceo slusat muziku i igrat sudoku do negdje 11 kad smo stigli. Mob je bio na 50% i evo sad i dalje stoji na 31%).
Prwtpostavljam da je iPhone 5S fluidniji zbog x64 procesora (nisam dobro upucen po tom pitanju) ali to je zaista par milisekundi. Mozda je malo brzi u ucitavanju tezih stranica (puno slika i sl materijala) ali oba imaju izvanredno vrijeme obavljanja zadataka.
Treca stvar, nalon baterije i dizajna, koja me odmakla od kupnje iPhone 5Sa je ekran. S5 ima full hd ekran, dok je iPhone uvijek bio poseban sa svojim nekim rezolucijama koje ne mogu ni 720p vrtit.
Jos jedna bitna stvar je to sto je 5S izasao 2013, a vec se u ovo vrijeme suska o iP6 pa nisam bas htio uzet mobitel na 2 godine koji ce se nakon par mj smatrat zastarjelim. Isto tako prica se da ce iP6 imati veci ekran i biti vodootporan, u principu sve sto vec sada imas na S5.
Ne znam zaista o cemu bi vise pricao, nekako bi zakljucno htio rec da je iPhone manje vise za sminkere (nhf, ne mislim nista lose) kojima nije toliko stalo do performansi uredjaja vec jedino do kompaktnosti, fluidnosti i jednostavnosti koristenja uredjaja.
Galaxy je vise za korisnike koji se razumiju mqlo u mobitele i zele se igrati s njim pa isto tako i iskoristiti sav potencijal mobitela. Nekako bi ga svrstao ljudima koji su "poweruseri".

Odgovori uz citat
Performanse ovise o simbiozi hwa i swa. Najbolje se vidi na primjeru Samsunga, pogotovo S4 koji je u trenutnu izlaska bio jad, sve do prvog updatea, pisao se i na ovom forumu o tome, a bome sam i sam iskusio na vlastitoj koži.

Bookmarks