Skinuo sam karte ali ih nisam još stigao raspakirati. Znači mogu napraviti ovako kako je napravio Legija 007? Radi se Note 3 sa 1920 x 1080 piksela rezoluciji.
@ Legija.007
U pravu si u potpunosti , ali nisu baš svi dovoljno spretni i snalažljivi !
U nekim slučajevima , to zavisi od i uređaja , postoje razlike u *.nfs fajlovima radi same rezolucije i kvalitete ekrana .
Ovdje se lijepo vidi ta razlika :
1. HTC One X 720x1280 pixels/320 dpi
2. HTC Flyer 600 x 1024 pixels/170 dpi
Treba paziti kod ručnog instaliranja NFS i MAP datoteka , ako se dobro ne
odradi , "pametni" će Navigon sve šta je neispravno instalirano izbrisati i
nanovo instalirati iz početka , čak i izbriše naknadno instalirane mape , ako
mu nešto ne odgovara i umetne svoje koje mu moraš nanovo odredit ...
Većina korisnika to odradi kako treba , a nekima ne ide pa kažu :
"Sve sam radio po uputama , napravio kako treba i opet mi ne radi - Navigon je prestao s radom i mora se zatvoriti "
*** Da si radio po uputama i kako treba sigurno bi radilo , a sad ... (JeBajGa)
Thanks tebi , @ Legija.007![]()
Zadnji uredio walter66 : 09-04-2014 u 17:06
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Skinuo sam karte ali ih nisam još stigao raspakirati. Znači mogu napraviti ovako kako je napravio Legija 007? Radi se Note 3 sa 1920 x 1080 piksela rezoluciji.
PREDATOR
Ali ima i onih lijenih, kojima bi ja i net isključio jer im sluzi samo za facebook. Naime i oni bi hteli da imaju navigaciju, nadju na forumu, otvore temu, i odma: "joooj trista nekih linkova i različitih fajlova oce li mi nko reći sta i kako".
Nisu hteli ni da pročitaju bar ono sto je napisanu u postu a kamoli da bi preuzeli i pokusali sami, postupak instalacije.
predator
Kod mene je na Samsung galaxy i9505 S4, još nisam prešao na S5, ne znam sta čekam, mozda da naletim na oglas nekom od warez foruma da neko poklanja, šale malo![]()
Ako te boli zeludac...popij PELINKOVAC,a za sve ostalo sto te zaboli popij JEGER! Ima 56 trava da mu j.... mater jedna ce ti pomoc!!! :D
Samsung galaxy i9505 S4, uredno instalirao Navigon 5.1.0 i vozio sa hrvatskim glasovnim navođenjem. Nakon otprilike kilometra,dva vožnje,
glasovne upute prestale raditi a navigacija me uredno dovela do cilja. Šta se desilo sa glasom? Postavke za zvuk su dobre
e ovdije ima stvri i objasnjenja da boli glava, mora da si mozda preso iz jedne drzave u drugu ili iz naseljenog mijesta u nenaseljeno pa se ona gospodicna ili gospodin koji glasovno navodi uplasio ili znijemio kuda vi gospodine vozite !!
jer ti si jos uvijeren da si postavke uredno napravio !?
de jos jednom pogledaj tocnije jesi li sve postavke uredno naredio !!
pozz
Deinstaliraj stariju verziju Navigon 5.1.0 , ručno s nekim file managerom izbriši sve "tragove - ostatke" (nakon deinstalacije) koje je na uređaju i SD kartici ostavio Navigon .
Instaliraj novu verziju Navigon 5.2.0 i nemoj ulaziti u postavke koje Ti nisu jasne . Odrediš li rutu po kojoj želiš da te Navigon vodi isključi 3G(4G) mrežu (internet) i neka radi bez podržanog A-GPS_a . Kod uključenog 3G telefon i dalje komunicira s internetom i nadograđuje instalirane programčiće , prima e-mail_ove , reklamice na Free aplikacije isto , kao kad si spojen na WiFi (kućni internet) . Ma koliko bio dobar pametan telefon još uvijek nisu sredili Adndroid , da radi kako "bog" zapovjeda , nedostataka ima ...
Uglavnom kriv je operator - vlasnik telefona - korisničko neiskustvo , i mnogo drugih razloga .
walter-napravio sve po tvojiim uputama, isprobao šetnju i glasovno radi, kad se dokopam auta javim i za to. Hvala puno
Vozio i auto, navigacija uredno radi
Zadnji uredio jurinjo : 19-05-2014 u 01:40
Navigon Europe 5.2.2 (Android)
__
Navigon Europe v5.2.2
![]()
(application/vnd.android.package-archive) - 25.4 MB
Instalacija:
Prije nego se instalira Navigon na Ext.SDCard (vanjskoj SD kartici)
Otvoriti Folder Navigon i u njemu dva podFoldera Data i Map.
To je dobro radi uštede prostora na IntSDCard (interna SD karica-memorija telefona)
Navigon\
Data
Map
1. Deinstaliraj sve prethodne verzije Navigon-a (izbrisati sve tragove na (Int)SD i (Ext)SD
2. Instaliraj - pokreni Europe_v522.apk (mora biti dozvoljena instalacija iz nepoznatog izvora )
3. Pokreni NAVIGON (WiFi - ON, GPS - ON)
4. Potvrdi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi-a
5. Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
6. Potvrdi sve što pita ...
7. Izaberi karte po želji (kliknuti na Vaše su karte u najnovijem stanju)
8. Nakon instalacije tražit će restart aplikacije
9. Izaći van iz prostorije i pokrenuti program (radi i u prostoriji , ako ima pristup internetu) ...
...
instalirao sam na novi samsung s4 i prilikom prvog pokretanja aplikacije javlja mi da je provjerom utvrđeno da ova kopija nije legalna i da se mora zatvoriti, znači uopće ne nudi nastavak instalacije aplikacije sa interneta i skidanje karata već mi odmah kod prvog pokretanja izbacuje tu grešku i zatvara aplikaciju. probao sam par puta deinstalirati i restartati mobitel, pobrisati tragove ali ništa. mob je nov, nije nikakva prethodna verzija instalirana bila. može li se to nekako zaobići?
Može li se copilot natjerati pravljenjem foldera da karte stavi na ext sd umjesto int sd? Legalna verzija sa play store.
Momci, imam mali problem. Instalirao sam Navigon 5.2.0 na damsung s4 ali nikako ne mogu da koristim mape koje ja hocu. Tačnije cekirane su samo mape Vatikana, Gibraltara, Monaka I Lihtenštajna. Kada obeležim neku drugu zemlju i pokušam update Navigon prestaje sa radom.
Deinstaliraj i ponovo instaliraj novu verziju :
Navigon Europe 5.2.2 Android
Imaš li KitKat , instaliraj na internu memoriju ... (Ne na SD)
Samsung je inače malo "čudan" telefon , imaju razne glupe ideje poput Knox_a , i spajanja na računalo ... Sd kartica mu služi samo za multimediju ...
Ne,4.2.2 Jelly bean. Pokušaću.
Edit:
Na žalost, opet isto iako sam instalirao u internu memoriju.
Zadnji uredio walter66 : 28-05-2014 u 19:41
Morat ćeš probati s nekom drugom navigacijom !
Copilot, foderi - da/ne? Pitanje je na mjestu, jel trik u navigonu primjenjiv na copilot?
Da, ne, neznam? Ne trazim debatu..
pozdrav, instaliro sam Navigon Europe 5.2.0, al nakon instalacijem ode pokreni i otvori mi aplikaciju i da mi ono pocetno objasnjenje i nakon tog ja odem ured i krene mi uspostavljenje veze(povezivanje s posluziteljem), i nakon toga napise nije moguce izvrsit spajanje s posluziteljem. Wifi je ukljucen i sve normlno ostalo radi tako je i kad odem na drugi wifi, kod mene je mobitel alcatel one touch idol, kod prijatelja mi ista navigasija normalno radi na S4, pa bi vas molio ako ima neko neko rijesenje.
Imaš li uredno napravljen "Google račun" , ako imaš onda je dozvoljen pristup Google Play_u , trebalo bi radit isto kao i kod prijatelja na S4 !
Imam prijavljen sam stalno na google play, probo sam i starije verzije navigona i na njima je isti problem.
Pozdrav svima!
Skinuo sam aplikaciju sa Blackmarta i mogu reći da sve radi perfektno na Sony E samo što je sve na engleskom jeziku i nikako ne mogu da to promijenim. Možda ovdje neko zna kako da mi pomogne.
Hvala!
Ako ti je mobitel na hrvatskom i navigacija će raditi na hrvatskom.
OK napravljeno, HVALA
vidim da je prilikom pokretanja instalacije (narandzastim slovima) obelezeno ova aplikacija moze slati sms to ne bi trebalo da bude ok kakva su iskustva? i jel moze meko malo iskusniji ko je putovao sa navigonom na grcka ostrva tacnije krf da kaze iskustva,sygic mi je nesto muljav sa onim TA mapama
Da malo probaš s ovim Sygicom :
http://cafe.mobil.hr/threads/79473-S...=1#post1068564
Pokušaj "muljat" malo sa Navteq kartama:
http://cafe.mobil.hr/threads/79264-S...=1#post1065361
Drži se uputa i ne instaliraj karte iz aplikacije nego ih ručno dodaj !
Edit:
Taj Sygic koji si instalirao ima TA karte , a za istočnu EU ne služe ničemu ! (ne valjaju)
Ne možeš mješati TeleAtlas s Navteq kartama ... Ili jedno ili drugo !
Nisam stigao do Grčke , ali sam probao u Italiji i Austriji
Zadnji uredio walter66 : 03-06-2014 u 01:15
probao sam danas ovaj sygic
http://cafe.mobil.hr/threads/79537-A...1-2014.03-Maps
i dodao grcku kartu skintu sa prvog posta,raspakirao ceo folder dodao u maps,u folderu map na sygicu je bila valjda base mapa sveta (world) i vatikana kad sam dodao grcku mapu jednostavno sygic je nije hteo procitati.pisalo greece is missing hm nije valda ona stara fora da ako imam dve zemlje ubacene a nisu jedna do druge app nece da cita mape mado to je bilo u pocecima android navigacije
tj skinuo sam grcku kartu sa linka koji si postavio gore
Zadnji uredio vigorito : 02-06-2014 u 23:03
Bookmarks