Navigon Europe 5.2.0 / 5.2.2 Android
__
__
With NAVIGON you can transform your Android smartphone into a fully functional mobile navigation system with on-board maps, which entails no data transfer or roaming charges for map display, route calculation, etc. Thanks to a faithful adaptation of the menu functions, the app fits in seamlessly with the Android operating concept.
*** Features and range of functions ***
+ Google Street View - destination preview (where available)
+ Lane assistant / Active Lane assistant (requires android 2.2 or higher)
+ Bluetooth support (requires android 2.2 or higher)
+ NAVION Latest Map Guarantee (new customers receive the most up-to-date map when purchasing the app)
+ Google Local Search
+ Safety Cameras (permanently installed cameras)
+ Reality View Pro
+ Speed Assistant
+ NAVIGON Reality Scanner
+ NAVIGON MyRoutes
+ Text-to-Speech and precise spoken announcements
+ Different English accents
+ Extended Pedestrian Navigation
+ Destination entry with coordinates
+ 2D and 3D map displays
+ Last Mile - can save automatically your car's position and switches to pedestrian- resp.public transport mode* for walking of the last mile. *Public transport mode is available only when in-app Urban guidance has been purchased
+ NAVTEQ map material for 44 countries of Europe
NEW: Enhance your system with in-app packages
+ Urban Guidance navigate in many European urban areas using public transport**
+ Panorama View 3D
+ NAVIGON FreshMaps XL
+ NAVIGON cockpit
+ TrafficLive
+ The Michelin restaurant and hotel guide
+ The Michelin green guide
+ ADAC camping guide (German language only)
+ POI all-in-one (extra POI package)
+ Mobile Alert Live - a new MOBILE danger zone service
+ NAVIGON LPG and Bio-Diesel filling stations
+ Click on POIs in map in Urban Guidance mode - only v5.2.0
Note:
- Positioning your smartphone correctly in the vehicle is very important to ensure optimal GPS reception and for your own safety Ensure that this is always positioned outside of the range of the airbags
- NAVIGON is an on-board solution. This means that all map material, voice announcements and system files are saved on the telephone. Therefore no charges or waiting time for data transfer are incurred.
- The Europe version requires approx. 2GB of free memory. Please ensure you have sufficient available mass-storage space (SD card). The map material must be downloaded after installing the app via wireless Internet on the smartphone. Please ensure a reliable and safe connection is available.
Navigon Europe v5.2.2
(Redirect to post #183)
Navigon Europe v5.2.0
(application/vnd.android.package-archive) - 24.7 MB
WQXGA and WQHD 2560x1600/1440 dpi are not supported - (ne podržava )
Instalacija:
*** Prije nego instaliraš Navigon na Ext.SDCard (vanjskoj SD kartici)
Otvoriti Folder Navigon i u njemu dva podFoldera Data i Map.
To je dobro radi uštede prostora na IntSDCard (interna SD karica-memorija telefona)
Navigon\
Data
Map
1. Deinstaliraj sve prethodne verzije Navigon-a (izbrisati sve tragove na (Int)SD i (Ext)SD
2. Instaliraj .APK (mora biti dozvoljena instalacija iz nepoznatog izvora , izvan "Marketa" - Google Play_a )
3. Pokreni NAVIGON (WiFi - ON, GPS - ON)
4. Potvrdi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi-a
5. Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
6. Potvrdi sve što pita ...
7. Izaberi karte po želji (kliknuti na Vaše su karte u najnovijem stanju)
8. Nakon instalacije tražit će restart aplikacije
9. Izaći van iz prostorije i pokrenuti program (radi i u prostoriji , ako ima pristup internetu) ...
*** Karte nemojte dodavati ručno , prepustite to Aplikaciji (Obavezno preko WiFi_a) , inače ih Navigon neće prepoznati !
*** Probano na Tablet PC i SmartPhone ! Uređaj ne mora biti Rootan ... Ne treba Lucky Patcher ...Nema potrebe za podešavanjem rezolucije ***
Ovdje :
NAVIGON Europe 5.x.0 - instaliranje karata OffLine
...
Zadnji uredio walter66 : 19-06-2014 u 21:49 Razlog: Dodan novi link Navigon 5.2.0
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Iz kojeg razloga na mom HTC-u ,koji je imao ranije instaliranu verziju 4.9.0 pa 4.9.5.,poslije instalacije 5.1.0 zadrzao stare karte ( cak mislim iz prve verzije instalirane na taj mob) , a na samsungu na koji sam prvi put instalirao 5.1.0 nove karte ?
Pretpostavljam da to ima veze s tackom 1. instalacije, pa da pitam koji su to tragovi osim foldera "navigon" koje treba brisati ?
Teško je to znati , kakve karte stavlja Navigon , kod instalacije programa ! Mislim da još uvijek stavlja Q1 ili Q2 karte .
Karte Navigon EU Q3.2013 izašle su 28.09.2013 ...
Verzija Navigona 4.9.0 ; 4.9.5 i ova nova 5.1.0 izgleda da koriste iste karte , valjda više mjenjaju aplikaciju nego same karte ...
Nebih o tome previše "razbijao" glavu , ceste se ne mjenjaju svaki dan , ako i nemaš kojeg kružnog toka ulice ili nema broja
tvoje kuće , nije važno , u ostalom znaš gdje živiš ...
Mene zanima da li se mora stari navigon na mobitelu prije nove instalacije obrisati,ili se može pregaziti sa novim navigonom.
Opet neradi na dual sim telefonu
Niko nije ni rekao da radi na DualSim telefonu !
Svi znamo da ne radi na DS telefonu ...
Super evo ja sam prvi koji to kaze, mislio sam da su popravili bug
Imas li uopce para? Ako ti je novcanik kao smisao za humor jao li ga tebi![]()
Moram li prije pokretanja apliakcije dopustiti joj kratko spajanje na Internet kao što je to bilo sa nekim prethodnim verzijama?
Kratko spajanje na internet je na novim iGO verzijama !
Ovo je Navigon , i sve se instalira preko Interneta (Wireless) . Početno spajanje traje oko 15 do 20_tak minuta (659 Mb) , zavisi od brzine Download_a , pogledaj na prvoj slici post #1 ...
Nekoliko karata koje ćeš skinuti, trebaš još 10 do 15 minuta (na više) .
To neznam , nisam primjetio nikakvo kratko spajanje na internet . Inače 3G rijetko koristim , a podatkovni roaming je uvijek isključen . Navigon radi bez problema Off Line (GPS-ON) .
Možda traži spajanje na Internet jer si mu dozvolio "anonimno slanje podataka" proizvođaču Navigona ...
Zadnji uredio walter66 : 10-12-2013 u 21:32
Super radi, instalacija prosla bez problema na Samsung Galaxy S4 mini. Brzo pronalazi GPS satelite i odusevilo me preracunavanje. Odmah izbaci novu rutu![]()
Bok
znači prvo na sd kartici napravim folder pod imenom Navigon i unutar tog foldera napravim još dva foldera pod imenima Data i map ? i to tako ostavim i onda samo pokrenem .apk file odnosno aplikaciju da se instalira ? aplikaciju stavim normalno u root od sd kartice ?
te dali ima navigacija glasovno (voice) navođenje ?
hvala
Aplikaciju bi bolje staviti u sam Root Navigona koji si napravio i od tamo pokrenuti ! Sve jedno će te neki ( 2SD , Clean Master ... Memory Buster ... ) od programa pitati " želiš li osloboditi prostor s unutarnje memorije i prebaciti na SD karticu " ...
Molim Vas za pomoć jer sam pokuša instalirat ovu verziju navigona na tablet Acer iconia di mi je do sada bila instalirana starija verzija,ja mislim 4.5 a sad prilikom instalacije dođe ne svaki put do istog postotka ali uglavnom oko 50 do 60 % i prekine instalaciju i onda stiskam retry i tako u nedogled.Ako neko zna sigurno molija bi odgovor da li ovo uopče može raditi na mom tabletu.Hvala unaprijed.
Postoji procedura za deinstaliranje programa na Androidu . Nakon deinstalacije nekim "File Managerom" ili preko računala (USB) izbriši sve što je ostalo od stare verzije Navigona na internoj memoriji ili extSD kartici !
Restartaj uređaj i nanovo instaliraj verziju " NAVIGON Europe 5.1.0 " . Prati upute kako piše na prvom postu . U slučaju da neće instalirati ovu verziju , pronađi neku drugu vrstu navigacije za Android ... Možda bi se problem rješio vraćanjem uređaja na tvorničke postavke (Hard Reset) , nakon toga sve ispočetka isto kao kad je uređaj bio kupljen ... Normalno s novom verzijom Navigon_a ...
Navigon se mora instalirati preko Wlan_a , ako to radiš preko 3G mobilne mreže , nećeš moći instalirati !!!
Ma sve sam napravija upravo kako ste opisali ali uvik isti problem,i sad dok pišem pokušavam opet u nedogled jer mi se isto tako bilo desilo i sa verzijom 4.2 a nakon nje verzija 4.5 se normalno instalirala
Nebih znao !
Pokušaj , ako imaš volje vratit uređaj na tvorničke postavke ! Pa onda sve ispočetka!
Nižu verziju Navigona (4.x.x) , nećeš moći instalirati jer je na Google Play_u sada ova aktuelna ...
Za nižu verziju obično izbaci da je "nelegalna" ili neispravna verzija ...
Neznam koju rezoluciju ima Tvoj uređaj , ali probaj s nekom od iGO verzija , ako drukčije ne ide !
Evo ovo ti je link sa podacima o mom tabletu http://www.engadget.com/2012/04/30/a...b-a510-review/ ali nie stvar u drugoj navigaciji jer ja imam i garmina i mio pored ovog tableta nego me zanima koji bi to treba biti problem da se ne može instalirati.
Možda imaš nešto instalirano u pozadini što mu smeta , poput Lucky Patcher ili neki sličan program !
Jesi li si mjenjao nešto u sistemu (OS) , kako to već rade Android "stručnjaci" , mjenjanjem Rom_a ,
Rootanje i ostale nepotrebne gluposti , koje su "navodno bolje" nego tvorničke .
Nadam se da će netko pročitati ovo Tvoje pitanje i pokušati naći rješenje ...
Nemam apsolutno ništa u pozadini a i nisam napomenija da i nisam baš neki neznalica na ovom polju doduše nisam ni neki expert ali imam dovoljno znanja da ne uprskam stvar sa svakojakim aplikacijama sa kojima znaju zatrpati uređaje međutim ovo mi i dalje ostaje enigma.Ako netko od Vas dođe do rješenja bija bih mu zahvalan a ako ne nije ni to kraj svita jer će izaći i novija verzija pa ćemo se pozabaviti sa njom.
Hvala na trudu a ja ću idalje pokušavati.
Preživit ćemo i bez Navigona (ako treba) .
Probaj ovo :
To mi je jedna od najboljih navigacija , ako ništa drugo dobro izgleda i ima velike mogućnosti !
Karte su slabije od Navigona , ali zadovoljavaju ...
http://cafe.mobil.hr/threads/78852-N....0.35-(Android)
Ili ovaj:
iGO koga su napravili indijci , pa je smiješan i zelen , ali dobro radi i prilagodi se na većinu rezolucija :
http://cafe.mobil.hr/threads/78882-i...-ANS-Navigator
Bookmarks