Navigon Europe v4.9.0 (v4.9.1 ) - Android
With NAVIGON you can transform your Android smartphone into a fully functional mobile navigation system with on-board maps, which entails no data transfer or roaming charges for map display, route calculation, etc. Thanks to a faithful adaptation of the menu functions, the app fits in seamlessly with the Android operating concept.
*** Features and range of functions ***
+ Google Street View - destination preview (where available)
+ Lane assistant / Active Lane assistant (requires android 2.2 or higher)
+ Bluetooth support (requires android 2.2 or higher)
+ NAVION Latest Map Guarantee (new customers receive the most up-to-date map when purchasing the app)
+ Google Local Search
+ Safety Cameras (permanently installed cameras)
+ Reality View Pro
+ Speed Assistant
+ NAVIGON Reality Scanner
+ NAVIGON MyRoutes
+ Text-to-Speech and precise spoken announcements
+ Different English accents
+ Extended Pedestrian Navigation
+ Destination entry with coordinates
+ 2D and 3D map displays
+ Last Mile - can save automatically your car's position and switches to pedestrian- resp.public transport mode* for walking of the last mile. *Public transport mode is available only when in-app Urban guidance has been purchased
+ NAVTEQ map material for 44 countries of Europe
NEW: Enhance your system with in-app packages
+ Urban Guidance navigate in many European urban areas using public transport**
+ Panorama View 3D
+ NAVIGON FreshMaps XL
+ NAVIGON cockpit
+ TrafficLive
+ The Michelin restaurant and hotel guide
+ The Michelin green guide
+ ADAC camping guide (German language only)
+ POI all-in-one (extra POI package)
+ Mobile Alert Live - a new MOBILE danger zone service
+ NAVIGON LPG and Bio-Diesel filling stations
Note:
- Positioning your smartphone correctly in the vehicle is very important to ensure optimal GPS reception and for your own safety Ensure that this is always positioned outside of the range of the airbags
- NAVIGON is an on-board solution. This means that all map material, voice announcements and system files are saved on the telephone. Therefore no charges or waiting time for data transfer are incurred.
- The Europe version requires approx. 2GB of free memory. Please ensure you have sufficient available mass-storage space (SD card). The map material must be downloaded after installing the app via wireless Internet on the smartphone. Please ensure a reliable and safe connection is available.
Instalacija:
*** Prije nego instaliraš Navigon na Ext.SDCard (vanjskoj SD kartici)
Otvoriti Folder Navigon i u njemu dva podFoldera Data i Map.
To je dobro radi uštede prostora na IntSDCard (interna SD karica-memorija telefona)
Navigon\
\Data
\Map
1. Deinstaliraj sve prethodne verzije Navigon-a (izbrisati sve tragove na (Int)SD i (Ext)SD
2. Instaliraj .APK (mora biti dozvoljena instalacija iz nepoznatog izvora , izvan "Marketa" - Google Play_a )
3. Pokreni NAVIGON (WiFi - ON, GPS - ON)
4. Potvrdi "skidanje" instalacijske procedure preko WiFi-a
5. Nakon što krene postupak , treba čekati cca 20 minuta ...
6. Potvrdi sve što pita ...
7. Izaberi karte po želji (kliknuti na Vaše su karte u najnovijem stanju)
8. Nakon instalacije tražit će restart aplikacije
9. Izaći van iz prostorije i pokrenuti program (radi i u prostoriji , ako ima pristup internetu) ...
*** Karte nemojte dodavati ručno , prepustite to Aplikaciji (Obavezno preko WiFi_a) , inače ih Navigon neće prepoznati !
*** Probano na Tablet PC i SmartPhone ! Uređaj ne mora biti Rootan ... Ne treba Lucky Patcher ...Nema potrebe za podešavanjem rezolucije ***
...
Zadnji uredio walter66 : 01-08-2013 u 17:42 Razlog: Dodana verzija 4.9.1
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Hoče li se instalirati najnovije karte ovim postupkom ? Hvala !
Meni je instaliralo karte koje sam htio , dali su najnovije nisam provjeravao , sve radi super i same su karte i navigacija odlični !
Aplikacija ne "voli" naknadno dodavanje karata , treba joj prepustit da to sama radi !
I ja sam je instalirao i radi bez greške...
PREDATOR
Ima li tko link za skinutu Navigon apk 4.9.1? To je novo.
Evo ti pa ožeži ako ti to nešto znači a mislim da tu nema nikakve promjene u odnosu na 4.9
http://egofiles.com/KKwgSiP1cpKSUOey/Navigon EU 4.9.1.rar
Evo još jedan link za istu "priču" !
Navigon Europe v4.9.1
( Dodano prvom postu ! )
Super. Karta HR mi je 18.40Mb. To je vjerojatno stara ?!
Da li ima neke razlike između 4.9.0 i 4.9.1?
PREDATOR
Trebala bi biti ona veća !
Spoji telefon na računalo i izbriši mu tu HR kartu koja je instalirana . Zatim odi ponovo u program i HR neće biti na spisku . Stavi kvačicu na HR i aktualiziraj !
Edit:
Ništa od ovoga gore što sam napisao . Aplikacija opet ne stavlja novu verziju karte , nego
onu iz 2012 . Neznam zašto !??
Zamjenio sam i verziju Navigona 4.90 s v4.91 , ali "glupi" Navigon i dalje stavlja stare karte iz prošle
godine ... "Uzalud nam trud svirači ... "
Zaključak: Trud se ne isplati - ostaviti kako je ... i ne dirati ništa !
Zadnji uredio walter66 : 02-08-2013 u 15:10
Mogu se bez problema ubaciti nove mape od Q2-2013, samo sto uz to moras promeniti i nfs date u Data ordneru i tako imas najaktuelne Mape za Navigon. Nazalost Navigon uveg downlada stare mape ali ko sto sam rekao oni se bez problema mogu ubaciti u Map ordner.
p.s. nikad nemesati stare i nove mape
Pozdrav
Možeš li pojasniti postupak u detalje, ako nije problem, pa da to odradimo ?
Evo ovako:
Prvo instaliras Navigon apk 4.9.1 i onda ga ostavis da on downlada sve sto je nemu potrebno. Kad zavrsi skines onda bilo koju mapu na primer Hrvatska. Dovoljno ti je jedna drzav posto to su ti stare mape i moras ih svakako obrisati kad budes stavlja nove mape. Onda sa nekog foruma skines najnovije Navigon mape od Q2-2013. Uz mape skines i nfs Date (BasicPhonemeFetcher.nfs, Brunnel_EU.nfs, Citymodels_EU.nfs, CountryProfiles.nfs, Landmarks_EU.nfs i jos par njih). Kad to zavrsis onda u Folderu Map izbrises stare karte i ubacis samo ove nove od Q2-2013 i to samo one koji su ti potrebni. Onda u Folderu Data prekopiras sve nfs Date koje si skinuo i to je to. Onda ponovo startas Navigon i imas najnovije karte u nutra. Nadam se da sam mogao pomoci.
Pozdrav
Lijepo opisan postupak !
Samo kod mene to tako neide nikako !
Znam za taj sistem koji si opisao , ali na Tablet PC_u HTC Flyer , ništa od toga . Kod prvog
podizanja Navigona aplikacija skida ponovo NFS fajlove , zatim pita koje karte želim instalirati ,
odredim karte i bez obzira na one koje sam prije ručno ubacio skida nove , a ove ubačene briše ...
Probaj ovo procitao sam na jednom forumu:
Preko Map Managera skini sve sto ti treba i onda zatvori Navigon, onda u Map Folderu obrisi stare mape i dodaj nove, onda ponovo startaj Navigon i onda ga opet iskljuci, onda prekopiraj nfs Date u Date ordneru i ponovo startaj Navigon.
Kod mene na Samsung Galaxy 2 radi sve kako treba po onom mom prvom objasnjenu.
Probao sam i tako !
Problem je u telefonu (tablet PC_U) .
Dok sam imao HTC One V , taj sistem instalacije je radio i bez problema sam "uglavio" bilo koju mapu u Navigon i dodavao NFS fajlove u data folder , ovdje to neide ... zašto !? Pojma nemam !
Odustajem ! (od eksperimentiranja)
![]()
Hvala gjorgevski. Probat ću na S3, pa javim.
Evo mi sada kada idem u dodavanja mape na Navigon , nudi kartu HR 19,35MB i mogu je ažurirati. Da li da je ažuriram ? Ovo mi nudi nakon ovoga postupka , što ga je preporučio gjorgevski, a vež mi je 19.30Mb. Prije ovoga postupka sa starim mapama je bilo 19.1, a ne 18.40Mb. To su stare mape bile.
Skini slobodno tu mapu ali nije ti to najnoviaj mapa Hrvatske posto navigon uvek skida stare mape. Ko sto sam ti pisao uradi taj proces do kraja dok navigon sve neskine sto mu treba, onda ponovo startaj Navigon da vidis jel ti trazi da opet nesto skines, ako ne onda skines najnovije mape i nfs date sa nekog foruma to promenis u Folderima i trebalo bi sve da radi ko sto treba.
Napravio sam sve kako si napisao. Skinuo sam najnovije mape i u njima su se nalazile sve nfs datoteke, koje sam kopirao i zaljepio gdje su bile stare nfs, a mapu sam izbrisao i stavio novu. Pokrenio sam Navigon i išao u postavke za dodavanje karata od neke zemlje, te mi je ponudilo da ažuriram kartu HR, ali sada je 19.35MB, a kada sam prvi put instalirao Navigon, bila je 18.4Mb.
Kada instalirate navigaciju i kada vam ponudi PC ili WLAN, ja izaberem WLAN. Da li je to u redu ?
Zadnji uredio deaglavi : 03-08-2013 u 15:48
A zasto si isao u postavke za dodavanje karata od neke zemlje kad si vec prije toga ubacio najnovije mape? Nemogu se mesati stare i nove mape.
To sa WLAN je u redu.
Išao sam samo da provjerim. Znaći Navigon će opet instalirati stare karte, ako ažuriram, jer mi je na novu kartu što sam je ubacio nudio ažuriranje.
Nemas potrebe od azuriranja zato sto imas vec najnoviju Mapu, ako azuriras on ce opet skinuti staru Mapu.
Zahvaljujem. Da li je od ove navigacije bolja iGO ili Copilot ili je to manje više sve isto ?
Bookmarks