Jucer sam isprobao navigaciju i super vodi... Skoro ko navigon![]()
Sad još malo iGO će imati novije karte , isto su Navteq kao i kod Navigona , malo je dručiji sistem očitavanja karata , ali bi rezultat trebao biti isti !
Glasovno navođenje malo "štuca" kod iGO_a , kod Navigona je bolje , ali mi ide na živce ona "cajka" koja govori sad skrenite uliiiijevo , udeeeeesno i pozor (prevelika brzina) , ako to zanemarimo onda je glas ugodniji , ženska misli da zna hrvatski , naglasak je ostao "srednje južno balkanski" ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Evo da javim da sam uspio instalirati igo na toshiba tablet u rezoluciji 2500x1600. Stavio sam apk iGO Primo (Explay Infinity II) 9.6.7.318746 (Jul 31 2013) 2560x1600 na externu karticu i instalirao. IGO folder sam ubacio u memoriju telefona(bio sam uvjeren da ide na externu) i proradilo je iz prve u punoj rezoluciji.
Tablet nije rootan i može.
Bitno je da radi i da si uspio rješit problem !
Nije mi to baš logično , iGO folder na memoriji , a gdje su karte odnosno folder "content" , po tome kako si rekao trebali bi biti na extSD Card .
Ukratko , napiši kamo stavljaš karte na intSD ili extSD , i o kojem se uređaju radi , a da sad ne čitam svih ovih #180 postova ili da tražim po
ovom ili drugim drugim Forumima , jer od silnih vrsta uređaja i "svakakvih" rezolucija izgubio sam se u potpunosti . Postavi linkove ako ih imaš
možda nekom pomogne , iskreno rečeno meni to baš i ne treba , ali nekome može pomoći . Ne bude li nešto ok , mogu ispraviti ili nadodati ...
![]()
Tablet je Toshiba excite pro, onaj visoke rezolucije pisao sam na drugoj stranici ove teme. "content" se nalazi u igo folderu uz debug, gfx, licence, ui android, ux, brandimg zip, data zip i sys txt. U content-u je sve ostalo (building, car, dem, global_cfg, lang, map, poi, raster,scheme, skin, speedcam, tmc, userdata i voice.
Na domačem torrent trackeru sam našao igo male resolucije(400xnešto) i napomenuto je bilo da nakon šta se instalira sama aplikacija folder igo prekopira u internu memoriju i upalilo je ali sam na tabletu imao ekran navigacije veličine mobitela. Onda sam išao provati tim metodom ove tu fullhd verzije šta se vrte i išlo je lagano da ne može lakše samo sam rezoluciju u sys-u editirao(screen_xy="1024_768:2560x1504/1600x2464:fullscreen"). Isprovao sam je sinoć u autu i radi sve. Početni ekran je karta svijeta na kojoj se napiše igo primo, ta je verzija uglavnom. Malo je "sirova" jer pretpostavljam da za manja mjesta nema zgrada i toga, samo crnilo i ceste i znakovi, mogu danas screenshot opaliti. Eto ukratko
Igo folder se prvo stavi na externu i onda se na tabletu file managerom prebaci u interni folder ali nakon instalacije aplikacije. Onda se upali igo i krenu početna podešavanja jezika itd.
Logično nama ili ne sve radi!
Ovakva mi je više manje http://www.youtube.com/watch?v=w75gJROFbaM
Samo nisam provao još okreče li se ekran ali mi nije toliko bitno.
Zadnji uredio Cotovd : 21-01-2014 u 09:54
Nije baš onako kako bi trebalo biti , ako radi onda je uredu , a to što ćeš vozit po crnome ili bijelome , zavisi od vremena kad voziš . Na veče i po noći karta potamni a po danu je svjetlija radi bolje preglednosti .
Sve je skupa možda "sirovo" , ako nemaš karte , a voziš samo na baznu kartu svijeta . Čim uređaj uhvati signal satelita , mora prikazati lokaciju na kojoj se nalaziš ... Nakon što upišeš rutu , i stisneš kreni mora se pojaviti 3D položaj na kome se nalaziš , cesta , pokazivač smjera ...
Karte se stavljaju u :
iGO/content/map :
Basemap_83_NIMA_2012.03_130225.fbl (ovo je bazna karta) malo je "sirova" , jer može imati u sebi cijeli svjet ...
Croatia_83_NQ_2013.Q2_130718.fbl (Ovo je karta- ona je najbitnija - ovo ostalo može i ne mora biti))
Croatia_83_NQ_2013.Q2_130718_(AP).fpa (ostalo)
Croatia_83_NQ_2013.Q2_130718_(DA).fda (ostalo-adrese-brojevi)
Croatia_83_NQ_2013.Q2_130718_(SP).fsp (dodaci )
iGO/Content/Poi :
Croatia_NQ_2013.Q2_130717.poi (POI - točke interesa isto su bitne)
iGO/Content/Buildings
Croatia_NQ_2012.Q3.3dl (3D zgrade)
Skini onaj iGO Megris , pa pogledaj kako je posloženo ...
Zadnji uredio walter66 : 21-01-2014 u 10:45
Te karte sam stavio koje si sad napisao iz "mergisa"(skinuo ranije) jer karte nisu bile samo bazna mapa(ali samo s njom mi nije prikazivalo kartu nego sve crno i gdje sam ja) i 3 txt datoteke.
Rotacija također radi.
Uglavnom sve hrvatske stvari iz mergisa sam prebacio u "Explay Infinity II" i ok je.
Sad če navigon u mirovinu iako je dobar ali nemam hrvatski i glas je malo tiši. Kod navigona je također kretanje pozicije uglađenije dok igo ne klizi tako nego "dva po dva milimetra" da se tako izrazim.
Zadnji uredio Cotovd : 21-01-2014 u 11:24
Ljudi, recite mi da li ima negdje iGO navigacija za AOSP custom romove 4.4.2?
Ja ne mogu nigdje naći da radi na 4.4.2!
Hvala
Zadnji uredio walter66 : 01-02-2014 u 15:23
Evo link pa ako mozes pogledaj, najbolje je tako jer na custom romu 4.3 od istog autora http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2603155 radi bez problema.
Hvala
Hvala lijepo , pogledao sam . Ipak ću ostati na originalnom "Stock" romu , a s instalacijom bilo kojeg navigacijskog programa nemam problema .
Probao sam na svom HTC One X_u 6-7 navi programa i svi rade ne dobro , jako dobro !
Meni je cudno, jer ovaj konkretno iGO je radio na 4.3.
Na ovom sadasnjem koji koristim sa ovog linka gore radi navigon 5.1.0, ali iGO ne radi (ne mogu uopce instalirati). Zasto nemam pojma!
A vjeruj razlika u brzini je nevjerovatna izmedju ovog aosp i stock roma! Neuporedivo i jos plus tonu nekih modova i izmjena pozitivnih naravno.
Svakako hvala! Navigon radi, mada je iGO detaljniji!
Pozdrav
IGO radi na stock 4.3 bez problema, ako je meni proradio na 2500x1600 morao bi svakom. Igraj se s folderima instalacije, instaliraj aplikaciju na eksternu karticu, folder IGO prekopiraj u internu, podesi sys na točnu dopuštenu rezoluciju uređaja.
Na 4.3 i meni bez problema fercera. Samo na ovaj AOSP 4.4.2 nece. Probao sam mnoge ali ne ide, nece da instalira uopce.
Doduse jednom sam uspio instalirati jedan sa drugogo linka (vise ne znam sa kojega), ali samo taj sa manjom rezolucijom. Vjerovatno je nesto u sysfile-u, ali ne znam sta.
Hvala
Zadnji uredio Dr.House : 03-02-2014 u 13:22
Nemaš se što čudit zašto ne radi na AOSP 4.4.2 romu ! Pogledaj malo na onom linku ko' su ti xda-developers koji rade te romove , to su su uglavnom "stručnjaci" ispod ekvatora , a oni imaju druge uvjete i geografski položaj , prema kome rade svoje uradke . Sumnjam da ti romovi sadrže hrvatsko znakovlje i menije . Telefon po meni može biti neznam kako dobar i skup , ali nema li HR , jednostavnno je bez vrijednosti ... Isto mišljenje imam i za računalo (Windows) , tipkovnicu ...
Poštujem tvoje mišljenje. Ali ja lično koristim Eng meni, ali tatstauru korisitim HR. Što se tiče samog roma i navigacije isto sam uvijek korisitio i nikada nije bilo problema. Navigon radi ko doksa, znači da je nešto do nekih postavki e sada je li na romu ili samoj iGO aplikaciji ili popratnom folederu to ne znam!
Navigon radi bez ikakvog problema!!!!!
Hvala
Imam u pripremi novu verziju iGO Primo 2.4
Testiranu na : HTC One X , HTC One , Xperia Z, Galaxy S4 , S3 ...
(480x272 - 800x480 - 1024x768 - 1920x1080)
Kad je podignem na Linkove , možeš probati !
Links :
iGO Primo 2.4
(9.6.29.364.743)
iGO Primo 2.4 Android part 1
iGO Primo 2.4 Android part 2
iGO Primo 2.4 Android part 3
RarPassword:
walter66
Kopirati folder "iGO" na SD karticu , nekim file managerom pokreni *.apk .
Za sve testirane uređaje , nije trebalo podešavati rezoluciju .
Zadnji uredio walter66 : 03-02-2014 u 23:21 Razlog: Upisan zaboravljeni Password
Evo da se javim sa svojim iskustvom. Ne znam što si walter66 napravio sa tom navigacijom, ali ja sam uspio na svome S3 cijeli folder staviti na SD i instalirati i pokrenuti. Uau!!!Super! Hvala!
Samo da dodam , testirano još i na LG Optimus F6 LTE i sve radi bez greške , a Walter66 će riješiti Hrvatsku tipkovnicu . (eng. tipkovnica radi)
Zadnji uredio walter66 : 03-02-2014 u 23:37
A pass za *.rar fileove ?
Bookmarks