Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 101 do 125 od 143
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Nokia(kikiriki model)
    Operater
    tele 2,VIP vpn
    Bodovi
    6.309
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.309, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kada je švedski stol u pitanju hrana je neograničena,to je ok.Ali postoji pravilo.Mora se jesti u restoranu,nema nošenja van restorana.I mislim da je pravilo jasno.Ne sjećam se da sam doživio ili da mi je netko pričao da su nekoga zaustavili dok je klopao i rekli:to je to,dosta ste pojeli za tu cijenu.
    Sa druge strane Tele 2 ima tradicionalnu odokativnu metodu da sami odrede tko je zloupotrijebio tarifu a tko nije.
    Da su naveli da nakon toliko i toliko minuta pozivanja neke mreže ili tarife naplaćuju toliko i toliko ništa se nebi desilo.Bitan je fer odnos.
    A o tome da odmah gase broj suvišno je i govoriti....
    Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.807, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jedeš u restoranu, ali ne trpaš u džepove da bi odnio van. tako je i s ovom tarifom - punitite tomato račune na račun Tele2 i jasno mi je zašto vam tele2 gasi kartice.
    Ako netko u jednom danu zove tomato par sati, pa onda i drugi dan, i meni bi to bilo sumnjivo. Zašto bi tele2 plaćao vip-u za interkonekciju? zato da bi punili svoje račune ili kartice koje ćete prodavati?? nema toga što balkanac neće pokušat iskoristiti, pa makar nekakvom prevarom.
    problem kod tele2 je što je dopustio više od 100 min prema tomatu (ili 200).

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Nokia(kikiriki model)
    Operater
    tele 2,VIP vpn
    Bodovi
    6.309
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prvi dio posta ti je bez veze,to je svima jasno jer sam sam lijepo objasnio koja je fora u švedskom stolu...
    za početak ja sam platio recimo 30 kuna na smart tarifi i na meni je da ih potrošim na način koji ja hoću.ako treba svih 300 minuta na tomato,to je moja stvar.tele 2 je znao da je tomato imao tu tarifu i mogao se ograditi,a ne da odokativnom metodom oni procjenjuju što je kršenje načela pravednosti a što nije.
    malo si se ispravio kada si napisao da je tele 2 pogriješio što nije jasno definirao što se može a što ne.
    Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.

Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2012
    Bodovi
    1.057
    Nivo
    7
    Bodovi: 1.057, Nivo: 7
    Bodovi: 1.057, Nivo: 7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: tele 2 gasi sim kartice

Kao korisniku vip savršene sa 40-50 h mjesečno razgovora smiješno mi je kad se u flat tarifi zagovara limit od 100 min prema nekoj mreži u napominjem još jednom - flat tarifi.

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slažem se da je glupo da oni proizvoljno određuju tko krši nekakvo načelo pravodenosti. Trebali su biti svjesni da će se zloupotrijebiti bilo što što se može zloupotrijebiti. Ipak je ovo Balkan.
    Al kuknjave onih koji su na taj način punili kartice su mi smiješne. To je kao da netko tko svaki dan upada u kiosk kroz nekakvu rupu i krade cigarete, počne kukati kako su zatvorili rupu pa sad više ne može krast cigarete.
    jedino mogu kukati oni koji su stvarno zvali nekoga tko je na Tomatu, ne s ciljem da mu/joj napune račun nego da pričaju

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Krađa cigara je kazneno djelo. Telefoniranje nije. Tarifa na tuđi račun je legalna. Flat tarife ili ostale također. Legalno je i prodavati svoje stvari pa i sim kartice.

E sad tele2 naravno više pašu korisnici koji plate a ne iskoriste paket! A kad iskorištavaju onda su zločinci!

Nitko ne vara tele2 niti iskorištava-samo koristi plaćenu uslugu koju je tele2 ponudio! A ukoliko postoje ograničenja, neka ih navedu!
    Gašenje sim kartice i krađu kuna smatram bezobrazlukom - pa makar korisnik zloupotrebljavao tarifu maksimalno! Upozorenje bi bilo fer. A ako se ponovi onda gašenje. Može se i naplaćivati nakon nekog limita...

7. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisu zločinci nego muljatori...
    gašenje SIM kartica nije koretkno, ali samo prema korisnicima koji nisu zloupotrebljavali tarifu. i jedino takvih mi je žao, ostalih nije. Druga je stvar što TELE2 ne zna tko je zloupotrebljavao tarifu,a tko nije. Trebali su malo bolje definirati što se smije, a što ne. Trebali su odmah staviti neki limit prema tomato mreži.
    tele2 je kriv utoliko što su naivno vjerovali da se tarifa neće zloupotrebljavat. i to na Balkanu, u državi kao što je Hrvatska. Kao da misliš da ti nitko neće ukrasti mobitel ako ga nakratko odložiš na klupicu dok odeš do obližnjeg kioska. Šansa da ga nađeš kad se vratiš je vrlo mala. ovdje se jedva čeka prilika da nekoga smuljaš, da uzmeš nešto što ti ne pripada pa makar nekome napravio štetu od 1.000.000 kn za neku mizernu vlastitu korist (1000kn, npr). Kradu se šahtovi i prodaju za 30kn (a svaki košta n puta više).. U švedskoj ne postoji kazna za divlju gradnju, svima je najnormalnije tražit dozvolu i graditi prema zakonu. I onda dođe balkanac i, pošto nema kazne, napravi kuću bez ikakvih dozvola.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Muljat il bit gladan? Hm!?

Ne proširuj temu i ne objašnjavaj sve balkanom i balkancima kao ni muljarama! Znači treba po tebi uzet flat, plaćat i zvat samo unutar mreže - a i to rijetko, da ne operećujemo operatera a di još mu pravit trošak.. Na operateru je da gleda svoju dobit i ponudu - a na meni da odaberem operatera sukladno svojoj dobiti! Više za manje para - amerikanizam!

A ovo gašenje kartica je totalitarizam, komunizam!

Vjerujem da je to branjenje operatera sada obijest, jer se pojedinci nisu sjetili toga-odite na njuškalo i kupite si sim na tuđi račun i uštedite par stotina kn na međunarodnim pozivima, a i unutar RH...i zahvalite se muljarama i zloupotrebljivačima!

10. 'Hvala' kaže:

Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prije nekoliko godina su talijanski novinari iz TV redakcije Iene (hijene) na šaljiv način istražili promocije mobilnih operatera.
    u telekom italia mobile (tim) nudili su 1000 € na prepaid računu za nove korisnike.
    novinar dobio 1000€ na prepaid tim računu. zvao sve po spisku. nije ni potrošio 1000 € pa otišao u vodafone. prenio broj u njihovu mrežu i dobio novih 1000 € na prepaid račun - zbog prelaska. zvao sve po spisku. nije ni potrošio 1000 € pa otišao i kod trećeg mobilnog operatera, wind. novinar dobio novih 1000€ na prepaid wind računu. zvao sve po spisku. nije ni potrošio svih 1000 € pa otišao (vratio se) u tim. prenio broj u njihovu mrežu i dobio novih 1000 € na prepaid račun - zbog prelaska na njihovu mrežu.

zaključak
    talijanski novinar je u par dana koristio usluge telekom operatera posve besplatno i pokazao to u javnosti.
    nakon te emisije pričao s prijateljem koji živi u italiji, rekao mi da to masovno koriste mnogi talijani (a nisu balkanci već apeninci).

nedavno pričao s drugim prijateljem koji se vratio iz italije. kaže da, tamo (Europska unija, jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, izvan Balkana), mnogi sasvim pristojno žive od korištenja pogodnosti mobilnih telekom opetarera. slično mi je kasnije prepričala i prijateljica od moje žene koja živi u Njemačkoj (Europska unija, jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, izvan Balkana). Rekla mi je da mi (hrvati) ne možemo ni zamisliti koje sve "akrobacije" čine njemci ne bi li iskoristili pogodnosti koje im nude njemački telekom operateri. znam i za promocije ruskih operatera koji također imaju pandan tarifi na tuđi račun, odnosno za minutu primljenog poziva davaju određen broj rubalja na račun.
    o iskustvima drugih zemalja nemam mnogo saznanja. ali vjerujem da gdje god da je neka promocija ima onih koji je koriste. jasno, izuzev sjeverne koreje kojoj teže neki koji brane ponašanje telekom operatera na ovom forumu.
    uostalom, ja od telekom kombinacija mjesečno si zaradim još jednu prosječnu plaću (pored one u firmi), i tako već godinama. bilo je tako prije dolaska tele2 u hrvatsku, a bit će i ubuduće.

ako talijani i njemci se ne brinu, zašto bi se hrvati trebali brinuti da ne ugroze profite švedskog (tele2), njemačkog (ht) i austrijskog (vipnet) telekom opetarera koji pelješe i ovrhama uzimaju i posljednju kunu mirovine ili plaće mnogim hrvatima?

ako ispred "restorana" piše "za 35 kn dajemo 1000 minuta u 30 dana iz švedskog stola" a oni me izbace iz restorana jer sam "pojeo" 300 minuta u tjedan dana to znači da u tom "restoranu" - varaju! ja sam planirao potrošiti 1000 min u 30 dana, odnosno oko 250 minuta tjedno. platio sam četiri tjedna unaprijed i nakon prvog me izbacili van.
    što sam trebao? potrošiti samo 100-tinjak min iako sam platio 1000 min?
    da sam manekenka otišla bih u restoran u kojem piše "za 35 kn dajemo vam 50 min", šifra: priča xs.
    ali ja sam "debela svinja" i želim za isti novac (35 kn) mnogo više (1000 min).
    platio sam ponuđenu uslugu i želim je iskoristiti.
    zbog toga sam prijavio tele2 hakomu.
    ranije sam prijavio tomato hakomu. hakom mi je dao za pravo pa je tomato bio prisiljen promjeniti uvjete korištenja.
    Zadnji uredio ispravljach : 18-02-2013 u 19:04

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bit gladan? ne pretjeruj.
    pol tih po zapadnoj Europi, što ste naveli, su s ovih prostora. a osim toga, muljatora ima svuda (ponajviše na Balkanu, gdje je normalno da susjed zezne susjeda i onda ga bez imalo grižnje savjesti gleda u oči).
    više za manje para. ja se skroz slažem s tim.. i to što je netko uzeo tu tarifu pa zvao nekoga i htio za to iskoristiti sve što mu je operater trebao ponuditi. I vi koji te minute koristite za razgovor, a ne za muljanje (punjenje tomato kartica i prodavanje istih), trebate zahvaliti takvim muljatorima što to ne možete. Al da ne bi ispalo da branim tele2 (nemam nikakve veze s njima, niti radim kod bilo kojeg operatera). Oni ostvaraju veliku dobit (ok, tele2 baš i ne). Al to što neki od vas rade nije ništa drugačije od toga što rade operateri. Uzmeš Revoluciju pa zoveš Tomato. I onda tomato karticu prodaješ. Potkradaš firmu za svoju korist. Po tome niste ništa drugačiji od tele2 koji vam blokira SIM kartice zbog zvanja tomato broja. Vi gledate kako zarditi, oni također (u ovom slučaju, kako ne izgubiti) i logično je da će vam blokirat broj. Vi bi to isto napravili (da primijetiš da ti je džep šupalj, da ti novci ispadaju iz njega i da ih netko skuplja iza tebe, da li bi zakrpao tu rupu? ili bi nastavio hodat naokolo sa šupljim džepom??).
    Blokiranje normalnih korisnika ne opravdavam. Blokiranje muljatora da. Nazovite vi sebe poduzetnicima ili kako god hoćete, muljatori ste (oni koji to ne rade, ne trebaju se prepoznat u tome).
    Ima raznih načina da se "podeblja" kućni "proračun". nekome je sasvim normalno otić na cestu, uzet šaht i prodat ga na otpad i tako zaradit. Tko kriv onima koji ga postavljaju što se šaht da izvadit.
    deranje korisnika, ovrhe (neke opravdavam, ima raznih korisnika, neki jednostavno navikli da usluge ne moraju platiti) i slično.. u istom je rangu kao i ovo. lopov krade od lopova. Oba su lopova, kako god da uzmeš. Ako kradeš od bogatog, nisi automatski Robin Hood. isto si lopov. da se netko ne bi sad prepoznao u ovome - niti kradu telekomi, niti vi. al muljaju oni, muljate i vi. u istom ste košu. niti žalim previše telekome zbog toga, niti vas.

1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    May 2010
    Bodovi
    3.147
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.147, Nivo: 13
    Bodovi: 3.147, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tele 2 gasi sim kartice

Totalno se slazem s ispravljacem. Uzmi sve sto ti život pruža...

14. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Početkom korištenja sim kartice se zasniva određeni ugovor između korisnika i operatera. Znači postoji nekakav odnos koji bi trebao biti uređen i reći ćemo fer prema korisniku. Uređuje prava i obaveze. Tele2 sve koji zovu vip (tomato) smatra zločincima i gasi kartice - preventivno! Zar nije poštenije blokirati broj pa utvrditi osnovanost žalbe - koliko se dugo broj koristi, koliko se često nadoplaćuje, koji se brojevi zovu, koliko je to minuta, i sl. Znači razumijem ako ispravljacu ugase karticu nakon par tisuća minuta - ali gasiti svima nakon par stotina!?!? Također, ne definiranje pravila igre - ostavlja tele2 mogućnost muljanja i iživljavanja!

Kada lopov krade od lopova - tu nema ugovora. Također i kada se kradu šahtovi ili cigare sa kioska - nema ugovorno uređenog odnosa! Nema poslovnog odnosa!
    E sada tu i jeste problem, što se tele2 ponaša kao da netko krade šahtove, cigare i minute!
    Pametno su to napravili - odlična im je reklama: ako me netko pita za tele2, reći ću da bježi što dalje od toga - jer samovoljno rade što hoće pa i gase brojeve!

Mislim da tele2 operativci to zapravo po noći kradu šahtove i cigare - to je izgleda njihov MO!
    A podržavam svaku poduzetnost i "muljanje" kako bi se zaradilo na legalan način!

Forumaš Postignuća:
    100 Experience Points31 days registered

Datum registracije
    Jan 2013
    Mobitel
    Sony Xperia S
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    169
    Nivo
    2
    Bodovi: 169, Nivo: 2
    Bodovi: 169, Nivo: 2
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Ukupna aktivnost: 3,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    miro ova usporedba sa šahtovima ti je totalno deplasirana, krađa tuđih stvari je kazneno djelo a iskorištavanje usluge koju si platio prema uvjetima koje si potpisao je nešto sasvim drugo.

Istina je da tarifa može biti zloupotrebljena ali na to su trebali prije misliti pa se i adekvatno zaštititi od zlouporaba.
    Blokiranje kartica svima koji zovu malo više Tomato je zbilja ispod svake razine, jer unutar te skupine ljudi kojima je isključena kartica ima i nemali broj ljudi koji uopće nisu nabijali sebi minute, nego su samo npr. često zvali curu iz drugog grada koja je eto slučajno na tomato mreži, a poziva prema ostalim mrežama možda skoro uopće nisu ni imali.

Gašenje sim kartica bez točno utvrđenih kriterija za njihovo gašenje ne bi se smjelo dozvoljavati, i da se meni tako nešto desi sigurno bi se žalio HAKOM-u.
    Nigdje u uvjetima tarife nije naznačeno ograničenje broja minuta po određenim mrežama niti je naznačeno ograničenje zvanja prema takvih tarifama kao što je "na tuđi račun" (kao što je to kod nekih drugih, očito pametnijih operatera), tako da zaista ne vidim osnovu po kojoj bi se nekome mogle gasiti kartice, osim ako zbilja ne prekrndaši sa minutama pa krši tzv. fair usage, međutim to je sve mutno područje jer ništa nije do kraja definirano i onda ispada da operater može raditi što želi i kako želi.

Trebalo bi točno definirati uvjete pod kojima se korisnika može isključiti (dakle točne brojke) i navesti to u uvjetima tarife, i tada više ne bi bilo nikakvih problema za nikoga, jer bi sve bilo lako dokazivo i crno na bijelom. Vjerujem da će HAKOM kad-tad prisiliti operatere na to.

17. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gle, o teletu ni ja ne mislim baš nešto dobro. Neozbiljna firma s lošom SZK. i slažem se da nisu trebali odmah gasiti kartice (opet dokaz neozbiljne firme).
    Netko tko zove tomato jer priča s nekim na toj mreži, ne bi ni trebali blokirati. To sam i ja rekao. Istina, teško je to dokazati... Par stotina minuta nije puno, slažem se.
    isto tako, slažem se da je onaj tko je smislio tu tarifu, kriv jednako kao i oni koji je zloupotrebljavaju (možda je namjerno i smišljena da bi se s nekim podijelila dobit oko muljaže??)
    Ono s krađom nije baš dobra usporedba, slažem se. bilo bi možda bolje usporediti s privatizacijom - sve legalno, ali firme upropaštene (a lova isisana).
    Problem je što u ovoj situaciji ispaštaju obični korisnici (to sam također napomenuo). Takve ljude žalim (i krivim tele2 zbog toga). ali ne žalim muljatore. Umjesto da budu sretni što su uopće mogli muljati i tako zaraditi, kukaju kako su im to zabranili.
    Tele2 je definitivno napravio propust, trebali su odmah sve lijepo definirati kako se ne bi moglo muljati.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2011
    Bodovi
    3.738
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.738, Nivo: 14
    Bodovi: 3.738, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ispravljač
    postoji nešto što se zove fer korištenje,
    nego reci što su ti iz hakoma odgovorili za ovo gašenje od tele2?

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-mobile/Vip/Tomato
    Bodovi
    4.126
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.126, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao radule2 Pregledaj post
    postoji nešto što se zove fer korištenje
    Definiraj mi to precizno molio bih te ako možeš.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fer za operatera je da platiš a ne koristiš. Fer za korisnika je ne platiti a koristiti!

A fer za sve je negdje između - u uvjetima korištenja određeni limit! Ako pretjeraš, nisi fer.

22. 'Hvala' kaže:

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jul 2007
    Bodovi
    8.807
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.807, Nivo: 22
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tele 2 nezna tko je zloupotrebljavao tarifu a tko ne? Oprostite ako griješim, ali još nisam vidio da se javio itko tko je zvao curu/mamu/tatu/dečka/djeda/susjeda/frenda/frendicu/šefa/odvjetnika ili koga već na Tomato i sad je zbog toga ostao bez kartice. Jasno je da je Tele2 pogriješio i ovo što rade nije u redu, ali boli ih briga za vas jel će vas uvrijediti ili neće. Tele2 je cilj da zadrži korisnike i da budu zadovoljni, a sa ovim potezom će će se riješiti vas koji punite Tomato, a ostale korisnike to neće pogoditi ni 1%. Ako eventualno isključe nekog tko stvarno nije punio Tomato to će biti možda 0,5% od ukupnoig broja isključenih korisnika.

Nemojte sad mislit da imam nešto protiv vas, mene baš briga, meni ni u džepa ni u džep, samo probavam realno misliti. Istina, pogriješili su i sad su oni vas oštetili jer vam samo tako gase kartice, ali ih nije briga jer im vi i ovako ne donosite zaradu, a zna se kako ide u kapitalizmu, gleda se samo profit.

24. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali nije fer gasiti kartice čak ni onima koji su zloupotrebljavali i prekršili fer načelo! Zašto, zato što to nije fer i nije u duhu suradnje i međusobnog uvažavanja - znači ipak je taj tko je zloupotrijebio sim karticu nešto i platio prije toga! Zar nije onda zaslužio makar da mu se kaže u jednoj sms poruci: "Poštovani, ukoliko ne prestanete zloupotrebljavati sim karticu sutra ćemo Vam ju ugasiti. Vaš tele2." ili nešto slično. Blokirati odlazne pozive npr. dok se ne prestane sa zloupotrebom ili ustanovi da nije zloupotreba nego neznanje npr.

Inače, bonbon je mojoj curi blokirao broj tako. Kada je nazvala SZK rekli su da se sumnja na zloupotrebu...da bi došli do toga da je zvala tatu na drugom kraju Hrvatske taj mjesec više (a tata je na tomatu). Inače aktivira 1 paket mjesečno od 400min a taj mjesec je aktivirala 2 x 400min prema svim mrežama. Vjerovatno je dosta od tih 800min otišlo na taj bonbon broj i eto blokade. Nakon toga je szk odmah odblokirala broj. Evo, kako 800min može biti zloupotreba? U današnje vrijeme je letvica visoko postavljena - i mjesečna potrošnja kod dosta ljudi prelazi 1000min pa i 2-3 000 min...pogotovo kada je obračunska jedinica 15 sec ili čak minuta.

Meni je mjesečna potrošnja do 1000min - ali ima mjeseci i kada prebacim 1000min! I sada da još trebam paziti ne samo tko je na kojoj mreži nego i TARIFI - fućka se meni tko je na kojoj mreži i tarifi. Ja imam svog operatera kojem plaćam da ne mislim o mrežama, tarifama...nego, platim i zovem! - evo to bi trebalo biti precizno rečeno: Da prosječan korisnik plati, zove i ne brine o isključenju broja! Zar nije to fer?

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-mobile/Vip/Tomato
    Bodovi
    4.126
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gospodu koja ovdje prodaje pamet i drži lekcije iz morala i pravednosti bih htio poučiti da minute koje se zarade pretakanjem u tomato u 95-postotnoj većini dolaze iz T-mobile mreže, a ne iz ovce/teletine2 kojima uporno glume odvjetike.

Evo ja se iskreno nadam da će meni T-mobile isključiti broj s kojim svaki mjesec prebacim oko 1000 minuta na svoj tomato broj. Ali nisu oni tele2, i nisam tolike sreće da ću dobiti mogućnost kupovine novog top modela tako brzo..

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja pretočim do 500-1000min sa t-mobile pretplate Flat tarife, kao i brat isto toliko. Platili smo i odlažemo na tomato račun da ima kada zatreba npr. dok sam u Sloveniji ili BiH. Da nisam imao taj tomato račun platio bih 200kn što sam bio 2 dana u SLO. Također, zovem kada mi zatreba Irsku, Njemačku, BiH s tomata. Zar bih trebao biti glup i plaćati 10kn/min iz džepa!? A povrh svega odličan je osjećaj biti u bilo kojoj državi svijeta i zvati bilo koga bilo gdje na bilo koji broj - jednostavno imaš slobodu i ne sekira te stanje na računu niti dužina poziva, a ponajmanje roaming... Što skuplji roaming, to slađe!

Jedino se Tele2 pravi pametan u treniranju strogoće! Valjda ne znaju (ne mogu) ponuditi nešto bolje od konkurencije pa idu đonom na korisnike...

P.S. Jel fer 10-15kn/min u roamingu? Zar nije to zloupotrebljavanje i muljaža od strane operatera!?

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jul 2007
    Bodovi
    8.807
    Nivo
    22
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    P.S. Jel fer 10-15kn/min u roamingu? Zar nije to zloupotrebljavanje i muljaža od strane operatera!?
    Naravno da je, pa da je poziv iz Tunguzije nemože minuta prema Hrvatskoj biti 18kn/min. Ja nigdje nisam rekao da korisnici Tele2 trebaju paziti i maziti.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako je, nitko nikoga ne treba paziti i maziti - ali ako tele2 želi zaraditi više novaca onda će ipak pripaziti na korisnike a ako treba i pomaziti ih. Korisnici su tu da iskoriste pruženu uslugu po cijeni koja je određena - ako im se ne sviđa nek produže dalje! To bi trebao biti partnerski i poslovni odnos - a ne odnos "tko će koga zaj****". Tako je to kad samo operater zna što je to zapravo fer a što ne! Gregorove čistke - likvidira izdajnike koji nisu fer!

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Samsung Galaxy S3
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Bodovi
    13.807
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kme, kme...
    nisam odvjetnik od tele2, nemam nikave veze s njima. ali ova vaša kuknjava je u najanju ruku smiješna. ne daju mi da više muljam.
    nije fer od njih (kad već spominjete fer) skupe naplate roaminga i slično. nije fer ni zloupotrebljavanje tarifa (pretakanje na tomato broj).
    kad vam toliko ne odgovara tele2, odite nekom drugom.
    ja sam ionako kod drugog operatera. bio sam i u T-comu (fiksni) pa sam otišao nekom drugom kad su pretjerali i htjeli naplatiti nešto što ne smiju. vama nitko ne brani da odete nekom drugom operateru.
    blokiranje kartica nije također fer, ali nije fer ni pretakanje na tomato račun. u ovom slučaju, nitko od vas nije postupio fer.

Registered User Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    3.113
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.113, Nivo: 13
    Bodovi: 3.113, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    --
    Zadnji uredio cickova13 : 05-08-2013 u 09:57

+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. sim kartice
    By alpeza in forum Tele 2
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 30-08-2012, 23:29
  2. iPhone 3G - nema sim kartice, uložite važeći sim?
    By Bumblebee in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-04-2012, 22:42
  3. Odgovora: 1
    Posljednji post: 02-11-2011, 23:35
  4. Zamjena SIM kartice
    By ThePornstar in forum A1
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 13-03-2009, 16:42
  5. sim kartice od 512mb
    By sodom in forum Općenito
    Odgovora: 7