Garmin nüvi serija 1xxx - Više karata na SD ili internu memoriju
Većina korisnika ima problema s postavljanjem više karata , neko' shvati odmah , a onom drugom treba malo više ...
Uglavnom ide ovako:
Na uređajima za navigaciju "standalone" model nüvi ili sl...), mogu se instalirati 4 detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img (onda je treba brisati na uređaju)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
*** Na nekim novijim uređajima karte su sakrivene "hidden files" ... (direktorij "System") ... problem ako neznaš!?
Garmin nüvi serija 1xxx , ima mogućnost koju većina korisnika tog "odličnog" uređaja uglavnom ne znaju ...
Imate li koji Garmin od ove serije onda zaboravite ono gore što sam iznad napisao jer je moguće uz jednu malu "caku " prevariti uređaj , tako da prima veći broj karata na internu memoriju ili SD karticu na koju je do sada primao "obavezno" samo jednu.
Postupak je slijedeći:
Otvori se direktorij "Map" (bez navodnika) , na uređaju u korijenskom direktoriju (Root-u) .
Također se ista stvar može napraviti i na SD kartici , otvoriti direktorij "Map" (bez navodnika)
Ovo dolje su slike kako to izgleda instalirano na Garmin nüvi 1350
Na njemu nisam dirao ništa , nego sam ostavio naziv karte po "propisu" ... Karta (MAPs) City Navigator Europe NT 2013.10 je ona pod nazivom "gmapprom.img" ...
Uređaj : _System (hidden)
SD kartica: (folder Map)
ItalySlo.img
Adria440.img
Turkey12.img
AlpsDACH.img
franceNE.img
Ovdje se vidi da sam stavio 5 karata na SD karticu s različitim imenima , ali sve imaju "ekstenziju" *.img
Bitno je da imaju svaka drugo ime i da ima osam znakova ( xxxxxxxx.img)
U slučaju da stavljate na uređaj kartu ili više , u direktorij "Map" , onda morate brisati originalnu koja se nalazi u "hidden" direktoriju "System" , jer ako su iste mogle bi se posvađati ...
Sve skupa nema "Garminove" logike , ali radi bez problema ...
( "opera sine quaestiones" )
Zadnji uredio walter66 : 05-08-2016 u 11:33
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
molim da mi netko pomogne. imam nuwi 250w na kojem su karte iz 2008. kad je kupljen. kupio sam novu i veću sd karticu. pomocu mapsourca sam napravio jednu zajedničku kartu europe nt 2013 i adriarouta i kopirau na karticu u root. na kartici nema niti jedan drugi fajl. uređaj ne prepoznaje ništa osim starih karti. gdje griješim? hvala puno.
Jesi na kartici napravio direktorij (Folder) GARMIN
Garmin/gmapsupp.img
Mislim da Ti ona stara karta na EU ne treba , nju možeš pobrisati ( gmapprom.img )
Pitaš se "gdje griješim" !? Mislim da je problem ovdje:
Čemu taj MapSource , kad se može staviti otključane karte na uređaj !?
Godinama se bavim Navigacijama i nikad nisam koristio MapSource za Garmin ...
Nekome će biti smješno ... Ne vidim potrebe ...
Ja bih to napravio ovako :
AdriaRoute 4.10NT pod nazivom gmapprom.img na uređaj
http://cafe.mobil.hr/threads/76972-A...=1#post1031126
City Navigator Europe NT 2013.20 na SD karticu Garmin/gmapsupp.img
http://cafe.mobil.hr/threads/76879-C...=1#post1030330
Ove dvije karte mogu biti istovremeno uključene i nebi trebale smetat jedna drugu !
U ostalom , ako misliš da će se "preklapati" , imaš opciju za uključit ili isključit kartu.
ma ja sam zapravo koristio map source samo zato što nisam znao riješitina ovaj način koji predlažeš. mapsource sam koristio na mobile xt. ali ovdje mi ne ide. imam karticu od 4 gb. hoće li biti dostatna za cijelu europu? još bih više volio ubaciti samo pojedine zemlje iz linka, tj. nama bliže zemlje europe njih npr. 8. kako ih ubaciti 8 odjednom?kako se uopce ubacuje karta na uređaj odnosno kako nađem onaj tree iz prvog posta. Imam tu još jedan problem jer je stari izgubio usb kabel. sd ubacim u čitač kartica pa ide. hvala na strpljivim odgovorima!
Zadnji uredio nikisorer : 04-09-2012 u 07:23
može li netko molim vas objasniti od a do ž postupak instaliranja karte europe i adria route na golu sd karticu za nuwi 250w ?
Ovo su upute za postavljanje karata na Garmin (standardne) uređaje ..
Na uređajima za Navigaciju "standalone model Nuvi ili sl...), mogu se instalirati 3 (4) detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img (onda je treba brisati na uređaju)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
Noviji uređaji imaju nešto drukčiji postupak ...
" .. a do ž postupak instaliranja " , bi malo predugo trajao ... Pogledaj malo po Forumu i ostalim Forumima , puno se o tome pisalo ...
Ovo me sad stvarno izluđuje. Napravio sam sve kako si rekao. Na uređaj Adria i nju prepoznaje uredno a na karticu full mapu europe. Napravio garmin folder u njega ubacio image pod nazivom gmapsupp.img. I kad upalim uređaj on očitava samo adriu. što mi je još probati? je li bitno to što nisam ubacio 3d i jcv fajlove? mislim da nije, ali više ni sam ne znam što je bitno.
Zadnji uredio nikisorer : 10-09-2012 u 21:52
sa ekstenzijama definitivno nije problem. sad sam na nekom forumu pročitao da ekspert iz garmina kaže da serija 200 nuwi može čitati samo kartice do 2 gb. A ti lijepo kažeš da imaš 4 gb. imam u rezervi samo još jednu od 2 gb ali mi karta europe ne stane na nju.
Neznam , ja sam na Garmin nuvi 200W , stavio karticu od 4GB i radila je ...
Ako je tako kako kažeš da neide više od 2GB onda ćeš se morati zabavljati s MapSource i s njim napraviti kartu po želji ...
mora li u folderu garmin osim image biti još neki fajl tipa unl ?
Ne mora ako su karte otključane ... datoteka SW.UNL otključava Garmin XT što u ovom slučaju ne važi ...
Ove dvije idu u paru ako je karta zaključana:
gmapprom.img
gmapprom.unl
gmapsupp.img
gmapsupp.unl
Ako kopiraš otključanu onda ne treba
hvala na pomoći. izgleda da ništa od mojih karata. je li možda file format u pitanju? fat ili fat32? možda što je kartica sd hc?
SD kartica do 2GB formatira se u FAT(16)
Kartica od 4 na dalje mora biti formatirana u FAT32 ...
Moja nije SDHC ali je od 4GB / FAT32
Imao sam prilike stavljati karte na nuvi 250W , čovjek je donesao uređaj i u njemu kartica od 16GB i radi ...
Sad mi ništa nije jasno zašto kod tebe neće ta 4GB ... Ja nemam više Garmina tako da ne mogu probati ...
Čim stignem provjerit ću ...
Napravi ovako instaliraj Garmin WebUpdater i napravi update uređaja ...
Pa kasnije probaj instalirati karte "po propisu" ...
Walteru majstoreeee! ovaj Web updater je bio as is rukava. nakon toga je pronašao i europu.Hvala beskrajno.
Na 4GB(SDHC) kartici jel tako !
Šta bi sada rekli "eksperti iz Garmina".
da tako je. možemo im reći da bolje rade svoj posao. hvala još jednom na strpljenju.
Ovo je pomoglo u sličnom problemu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Radi se o nuvi 1200 uređaju. Na karticu sam kopirau folder Garmin kartu Europe u obliku gmapsupp.img. Nju uređaj uredno prepoznaje. Na samom uređaju u folder Garmin ubacio sam Adriu u obliku gmapprom.img i nju uređaj nikako ne prepoznaje. Napravio sam prethodno update softwarea preko Webupdatera. Može li biti problem s Basemapom? nju u folderu ne vidim iako imam uključeno da pokazuje skrivena mape i fajlove, ali ju vidim u izborniku uređaja pod osnovne karte?Hvala.
stavljao sam sve otključane karte iz tvojih postova.
Probaj onako napraviti kako sam napisao na #prvom postu !
Otvori se Folder "Map" (bez navodnika) , na uređaju u korijenskom direktoriju (Root-u) .
Također se ista stvar može napraviti i na SD kartici , otvoriti Folder Map\adria410.img (možeš staviti bilo koje ime datoteke , bitno je da ima *.img na kraju )
Može biti neograničen broj *.img datoteka , zavisi od slobodnog prostora na uređaju ili kapaciteta SD kartice .
Ne zaboravi u tom slučaju izbrisati iste datoteke :
gmapprom.img
gmapsupp.img
U Garminovim Folderima !
Walter na dobrom smo putu. Učinio sam kao u prvom postu i sad vidi obje karte ali nikako ne može naći satelite, niti nakon pola sata.
Zaboravio sam ti napomenuti da su karte prije bile napravljene iz mapsourca i prebačene na uređaj tako. Možda je tu mapsource napravio neke izmjene na uređaju tako da sad to nije kompatibilno s ovim kartama ili nešto slično? Odnosno koje foldere i fajlove moram uopće imati u rootu uređaja?
Nešto tu ne štima !?
Jesmo na dobrom putu , zato imamo Navigacijski uređaj Garmin !?
Svejedno smo se izgubili !
Jesi li uspio dobit _System (hidden) , znači nevidljiv dio na uređaju !
izgleda odprilike , ovako : (ako nije diran s originalnim kartama)
Ako vidiš nešto slično onda možemo dalje !
Vidiš li karte , a ne može uhvatiti satelite , najvjerojatnije nisi napravio dobro WebUpdate , možda bi bilo dobro napraviti ponovo !
Gdje hvataš satelite u kući , na prozoru , balkonu ili si izašao Van pod otvoreno nebo ..
(u kući ne hvata satelite)
Nemogu znati što si radio i kako si radio !
Trebao bih uređaj imati kod sebe ...
Probao odraditi sve kako pise za nadogradnju na 2015.02 kartu, na Nuvi 660. Na uredjaju se nalaze gmapbmap, gmapsupp i gmapprom.sum. Zamijenio na sd kartici kartu sa onom koju skinuo s neta, i ne radi, obrisao s uredjaja gmapsupp.img i odtavio katru istog naziva na sd kartici i ne radi. vratio gmapsupp na uredjaj, a na kartici preimenovao kartu u europa.img i ne radi. Probao se spojiti na Garmin express i kaze mi da mi je softwate dobar, č. kao zadnji update. mogu li na ovom uredjaju pogoniti karte najnovijeg datuma??
Hehe, a pravi problem nisam rekao...Prije nadogradnje mi je pisalo da treba karte nadograditi. Sad kad obavio sve sto gore napisao, upali se ekran izbaci da ne koristim u voznji i nista vise nije aktivno. Ekran je neosjetljiv na dodir, u gornjem dijelu nemam statusnu traku baterije i signala gps. Sta dalje, kako da bude u potpunosti funkcionalna?
Zadnji uredio Sator : 14-11-2014 u 19:09
U školu sam im´o ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne!
Bookmarks