Garmin nüvi serija 1xxx - Više karata na SD ili internu memoriju
Većina korisnika ima problema s postavljanjem više karata , neko' shvati odmah , a onom drugom treba malo više ...
Uglavnom ide ovako:
Na uređajima za navigaciju "standalone" model nüvi ili sl...), mogu se instalirati 4 detaljne Mape:
gmapbmap.img (bazna Mapa)
gmapprom.img (Originalna predinstalirana Mapa)
gmapprom1.img (dodatna Mapa)
gmapsupp.img (dodatna Mapa)
gmapoem.img (dodatna Mapa)
Na SD karticu može se instalirati samo jedna Mapa s ovim nazivom gmapsupp.img (onda je treba brisati na uređaju)
Ukupno: bazna mapa + 4 rutabilne Mape.
*** Na nekim novijim uređajima karte su sakrivene "hidden files" ... (direktorij "System") ... problem ako neznaš!?
Garmin nüvi serija 1xxx , ima mogućnost koju većina korisnika tog "odličnog" uređaja uglavnom ne znaju ...
Imate li koji Garmin od ove serije onda zaboravite ono gore što sam iznad napisao jer je moguće uz jednu malu "caku " prevariti uređaj , tako da prima veći broj karata na internu memoriju ili SD karticu na koju je do sada primao "obavezno" samo jednu.
Postupak je slijedeći:
Otvori se direktorij "Map" (bez navodnika) , na uređaju u korijenskom direktoriju (Root-u) .
Također se ista stvar može napraviti i na SD kartici , otvoriti direktorij "Map" (bez navodnika)
Ovo dolje su slike kako to izgleda instalirano na Garmin nüvi 1350
Na njemu nisam dirao ništa , nego sam ostavio naziv karte po "propisu" ... Karta (MAPs) City Navigator Europe NT 2013.10 je ona pod nazivom "gmapprom.img" ...
Uređaj : _System (hidden)
SD kartica: (folder Map)
ItalySlo.img
Adria440.img
Turkey12.img
AlpsDACH.img
franceNE.img
Ovdje se vidi da sam stavio 5 karata na SD karticu s različitim imenima , ali sve imaju "ekstenziju" *.img
Bitno je da imaju svaka drugo ime i da ima osam znakova ( xxxxxxxx.img)
U slučaju da stavljate na uređaj kartu ili više , u direktorij "Map" , onda morate brisati originalnu koja se nalazi u "hidden" direktoriju "System" , jer ako su iste mogle bi se posvađati ...
Sve skupa nema "Garminove" logike , ali radi bez problema ...
( "opera sine quaestiones" )

Odgovori uz citat
Bookmarks