Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 96
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.418, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bez subvencija na telefone- nova politika operatera

zanima me vaše mišljenje o navedenoj temi ,u pripremi su nagli zaokreti u poslovnoj politici naših operatera,a vezano za subvencije telefona pri kupnji novog ili produžavanju starog ugovora.u pripremi su nacrti koji se odnose na subvenciju i benifite usluga koje će operateri nuditi ,iz toga u većoj mjeri ne sasvim izuzeti su telefoni.pojednostavljeno ,nema više telefona u bescijenje u odnosu na realnu cijenu .i vaše mišljenje kolko smo mi u mogućnosti prihvatiti takvu činjencu nakon silnih reklama i ponuda telefona po 1,9 ili malo više kuna.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ocigledno su operateri radili analize i ustanovili da su ljudi uzimali bilo kakvu tarifu zbog jeftinog telefona (necu spominjati balkanski mentalitet ), a sad kad ih je HAKOM natjerao da omoguce otkupu preostalih rata ili doplatu do pune cijene telefona tu gube svoju racunicu.

Druga stvar je kako ti isti zakoni (koje im je HAKOM sad nametnuo) sasvim dobro funkcioniraju izvan Hrvatske (u Evropi), sto je kod nas tako losije (kupovna moc?) da se ne mogu omoguciti i dalje cijene telefona po 1kn, 9kn,... Nemam osobnog iskustva sa vanjskim operaterima ali iz prica ne vidim da su tamo pretplate puno vise (cesto su i nize) a isto nude telefone za jeftine pare.

Pravi forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    nexus 4
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    2.436
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.436, Nivo: 11
    Bodovi: 2.436, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...samo neznam tko ce im dat npr; 3000kn za galaxy S2 u tarifi 400kn!?
    ...po tome ce procvjetat crno trziste mobitela a ljudi koji su na preplati ce se okrenit bonovima!

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Xiaomi Mi 4i, Nexus 5
    Operater
    HT
    Godina
    42
    Bodovi
    11.683
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.683, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..budimo realni, i do sad su operateri dobrano zaradivali na cijenama uredaja u pretplatama..
    kaj budu sad, misle jos dic cijene uredaja u pretplama....
    onak kud to vodi?
    Kao priblizavamo se toj vrazjoj EU, di se ruse cijene uredaja u boljim pretplatama.. u biti, nece se Eu prije sama srusit?...
    u svakom slucaju.. ni dobro za korisnika..

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moramo shvatiti da ce to biti prvotni sok, odnosno smanjenje prodaje uredaja / pretplata, no nakon nekog vremena sve ce se ustabiliti i funkcionirati na neki drugaciji nacin.
    Nema sanse da ce se tvrtke, u ovom slucaju telekomi, odreci zarade.....neki oblik privlacenja (navlacenja) korisnika ce biti prisutan.
    Ne treba zaboraviti kao primjer i cijene goriva koje su do sada divljale i dan danas su astronomske, a opet se svi voze. Bune, peticije, galama, itd sve to splasne nakon nekog vremena i "raja" to prihvati kao normalno i opet se vrati u kolotecinu.
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije mi jasno kako će korisnici koristiti usluge operatera ako nemaju mobitel - koliko znam SIM kartica bi se trebala staviti u nešto! Tako da mi je sasvim logično da mi daju mobitel za 1kn a ja koristim njihove usluge i plaćam to onda stotine i tisuće kuna godišnje (npr. 500kn/mj pa i više poslovni telefoni). E sad operaterima je kriza pa bi i ovce i novce... Ukoliko žele da plaćam njihove usluge i da zarađuju onda trebaju i nešto dati zauzvrat da mogu koristiti te usluge, a i biti sretan i zadovoljan mobitelom!

Uvijek mogu kupiti jeftini mobitel i koristiti ga samo za pozive i poruke - tj. smanjiti potrošnju. Tko ima kupiti će skupi mobitel - tko nema neće! Tako je uvijek bilo i biti će...bez obzira na operatere i akcije...Ljudi kupuju dizajnerske mobitele optočene dijamantima i zlatom - šta njih briga što operater nudi u ponudi mobitela!?

Jedinu posljedicu toga vidim da će ljudi kupiti jeftine mobitele, možda u oglasniku i morati biti sretni s time - jer ipak znamo kakva je situacija kod nas, ljudi imaju problema sa plaćanjem rata kredita za stan, auto, plin, struja, voda,...sumnjam da su mobiteli prioritet kao i usluge operatera...Zato, jedino vidim pad prihoda operatera. Ali, valjda oni znaju - imaju plaćene ljude da znaju!

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    postavimo to na ovaj način razmišljanja,prodavači naftnih derivata nude svoje usluge tj robu ,znači kvaliteta goriva ,svi mogući certifilati za koje 90% ljudi nikad nije ni čulo,ali njih ne zanima gdje ste vi kupili svoj automobil,niti vama je on sugerirao koji da kupite .iako ja kod njih točim gorivo (kod jednog)25 god,nisam ni olovku od njih dobio a kamoli automobil.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    Xperia Miro, Meanit Twin
    Operater
    Vip,T2
    Bodovi
    8.087
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.087, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo kako je netko rekao, bit će veselja za crno tržište kao nekad, početkom desetljeća.Cijene telefona su tada kod nas (bar u prepaid paketima) znale biti i dvostruke nego vani.

Gledam sad, recimo ako uzmem HTC Sensation na novi ugovor od 24 mjeseca u Tele2 uz MMP100 moram ga odmah "u šutu" platiti 3.295,00 Kn + minimalno 2400 Kn (što se lako izrodi i u 3-4000 Kn) u dvije godine.

U dućanu gdje sam obično vani kupovao isti taj Sensation košta 449 €:
    http://www.marcopoloshop.it/vendita/...cheda-vodafone
    što znači otprilike isto toliko, s tim da nije kodiran, i nitko me ne davi s plaćanjem nikakvih računa, ako imam para stavit ću bon od 100 Kn, ako nemam, neću stavit ništa i bog živjeli...

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao noćni_djelatnik Pregledaj post
    Upravo kako je netko rekao, bit će veselja za crno tržište kao nekad, početkom desetljeća.Cijene telefona su tada kod nas (bar u prepaid paketima) znale biti i dvostruke nego vani.

Gledam sad, recimo ako uzmem HTC Sensation na novi ugovor od 24 mjeseca u Tele2 uz MMP100 moram ga odmah "u šutu" platiti 3.295,00 Kn + minimalno 2400 Kn (što se lako izrodi i u 3-4000 Kn) u dvije godine.

U dućanu gdje sam obično vani kupovao isti taj Sensation košta 449 €:
    http://www.marcopoloshop.it/vendita/...cheda-vodafone
    što znači otprilike isto toliko, s tim da nije kodiran, i nitko me ne davi s plaćanjem nikakvih računa, ako imam para stavit ću bon od 100 Kn, ako nemam, neću stavit ništa i bog živjeli...
    upravo je u tom i bit novg koncepta.vi kupite telefon gdje hoćete ,ali ono zbog čega uzimate pretplatu nije više razlog telefon već punuda usluge koju operateri nude korisnicima pretplate znatno bolju u odnosu na prepaid

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao posjedon1 Pregledaj post
    upravo je u tom i bit novg koncepta.vi kupite telefon gdje hoćete ,ali ono zbog čega uzimate pretplatu nije više razlog telefon već punuda usluge koju operateri nude korisnicima pretplate znatno bolju u odnosu na prepaid
    Nadam se da će to postići poboljšanjem postpaid, a ne srozavanjem prepaid usluga

Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao posjedon1 Pregledaj post
    Onda ce morati uvesti djavolske popuste u postpaidu, recimo usporedbe radi t-mobile i bonbona (napomena da je to "isti" operater):

t-mobile extra prica 100kn 250min/100sms (+ 10kn radijske frekvencije + 0,25kn uspostava poziva)
    bonbon 90kn 200min/200sms

t-mobile extra mix 125kn 250min/100sms/250Mb (+10kn rad.frek. + 0,25kn upos.poziva)
    bonbon 120kn 200min/200sms/300Mb

OFFTOPIC: Ti spominjes operateri (mnozina), znaci li to da je u vidu moguca tuzba za Kartel kao i za uvodjenje obracunske jedinice od 60 sek.
    Zadnji uredio 10aLEX : 25-11-2011 u 14:34

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I u restoranu se dobije pribor za jelo - hoće onda i to početi naplaćivati zasebno jer oni eto serviraju hranu, pa ako hoćeš tanjur ti sebi izaberi koji hoćeš...!?
    Čak je i ina imala akcije da ako kupiš gorivo dobiješ naljepnice pa možeš kupiti jeftino torbu ili tako nešto...

Ali, činjenica je da bi onda ljudi jeftinije prolazili ako operateri izbace mobitele iz ponude, tj. naplaćuju ih po punoj cijeni. Ljudi neće nasjedati na mobitele po kunu i onda plaćati u dvije godine pretplatu koja im netreba...Jeftinije je kupiti mob u oglasniku ili u trgovini nego kod operatera (ne uvijek, ali često kad se podvuče crta računica bude takva).
    Baš me zanima tko će onda nosati okolo uvijek novi ajfon od 5-7 000 kn?

Tako sam i ja uzeo pretplatu od 150kn/mj i kupio k850i... mobitel je proveo na servisu određen broj mjeseci, stalno je štekao i gledao sam ga promijeniti čim prije...i tako sam imao skupi, bugoviti mobitel, pretplatu koja mi zapravo ne treba, i račune koje zapravo moram plaćati dvije godine! Bio sam glup i to sam platio. Sada kupim mobitel za gotovinu (onoliko gotovine/rata koliko mogu izdvojiti) i uplatim bon na bonbon. Kupio sam mob bez subvencije jer mi je tako jeftinije. Ali opet smatram da operater treba dati jeftino mobitele ljudima na pretplati, pogotovo onima koji puno troše (500kn i više/mj)....ili srezati cijene u pola ili više... Mislim da će operateri zapravo prestati subvencionirati mobitele a i poskupiti uslugu... Obrat će oni kajmak dva, tri ili više puta... Ova uspostava poziva je stvarno fascinantna zamisao. Fascinantnije bi bilo samo da uvedu "prekid poziva"...možda i obračunsku jedinicu od 5 minuta, a osim radijske ima tu prostora i za televizijsku frekvenciju... Mlijeko daje kajmak non stop!

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    I u restoranu se dobije pribor za jelo - hoće onda i to početi naplaćivati zasebno jer oni eto serviraju hranu
    Inace u Italija to je praksa, u svakom boljem retoranu na racunu bude istaknuta i cijena copperta.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, i to je moguće! Sve treba lijepo pošteno naplatiti! Kad sutra dođete kod liječnika i on vam naplati cijenu ulaska u ordinaciju, ili cijenu stolice u čekaoni nemojte se čuditi! Očito je sve moguće naplatiti.
    Inače, tu cijenu copperta nisu morali isticati, dovoljno je da ju pribroje cijeni hrane...ali to je kao i kada pišu cijenu pa + PDV...onda se valjda čini da je cijena manja kad se razloži na coppert, ambijent, glazbu, hranu, piće, pdv...Marketing!

P.S. Onda taj coppert se može ponijeti sa sobom ako si ga platio, zar ne!? Mislim neće valjda non-stop naplaćivati jedan te isti coppert...

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Xiaomi Mi 4i, Nexus 5
    Operater
    HT
    Godina
    42
    Bodovi
    11.683
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..ajde da i vidim da ce ponudit pogodnosti u pretplatama naspram bonovima..

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    Onda ce morati uvesti djavolske popuste u postpaidu, recimo usporedbe radi t-mobile i bonbona (napomena da je to "isti" operater):

t-mobile extra prica 100kn 250min/100sms (+ 10kn radijske frekvencije + 0,25kn uspostava poziva)
    bonbon 90kn 200min/200sms

t-mobile extra mix 125kn 250min/100sms/250Mb (+10kn rad.frek. + 0,25kn upos.poziva)
    bonbon 120kn 200min/200sms/300Mb

OFFTOPIC: Ti spominjes operateri (mnozina), znaci li to da je u vidu moguca tuzba za Kartel kao i za uvodjenje obracunske jedinice od 60 sek.
    Mislim da je svima jasno iz novih kampnja koja su trenutno pokrenula dva operatera ,a treći čeka da se pokuša spasiti blagdanskom ponudom i produženjem agonoije u kojoj se nalazi,nesumnjivo će i on primjeniti isti model.Što se tiče kartela mislim da su operateri bebe u odnosu na neke druge,samo im ime ne spominjemo.

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja i dalje mislim da ce korisnike privuci jeftinijim mobitelima nego nekim forama tipa 50% popusta na pretplatu za preneseni broj,...
    To zakljucujem po pricama iz moje okoline gdje nitko ne spominje tarifu kako bitnu karakteristiku vec samo cijenu mobitela (najaktualniji iPhone 4s) uz odredjenu tarifu i eventualno kolika je mjesecna naknada.

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja i dalje mislim da ce korisnike privuci jeftinijim mobitelima nego nekim forama tipa 50% popusta na pretplatu za preneseni broj,...
    To zakljucujem po pricama iz moje okoline gdje nitko ne spominje tarifu kako bitnu karakteristiku vec samo cijenu mobitela (najaktualniji iPhone 4s) uz odredjenu tarifu i eventualno kolika je mjesecna naknada.
    vrijeme je da se takav stav promjeni

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al kad su nas razmazili, teško se sad priviknuti na lošije!

fino se krenulo prema jeftinijim razgovorima, jeftinijem internetu i uz to još mobilel za kunu i sad mobitel 1500kn, cijene očito neidu više dolje...

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo jedan info iz novog cijenika NOKIA N9 16GB 4195.00,osobno mislim da su cijene fer i korektne

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2008
    Operater
    Vip i Telenor
    Bodovi
    17.875
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.875, Nivo: 32
    Bodovi: 17.875, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znaš o kakvim ti korisnicima pricaš? Korisnicima koji troše 50 kuna mjesecno, imaju sto sim kartca aktivnih, prebacuju brojeve da više ni sami neznaju u kojoj su mreži, samo da bi koju kunu ustedjeli, a imaju mob za 2000 ili 3000 kuna. Takvu praksu treba ukinuti.. Tko hoce iPhone, mora imati i jaku pretplatu ( naravno dobiti ga povoljno),a ne ocekivati da troši 50 kuna mjesecno i imati ga za kunu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    Xperia Miro, Meanit Twin
    Operater
    Vip,T2
    Bodovi
    8.087
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, da, došao je valjda kraj onima koji imaju Galaxy S dvojke ajfone i ne znam šta sve ne ali zato žicaju za kavu i cigarete i trpe ovrhe operatera. Treba živjeti u skladu s mogućnostima.
    Rekao bih da će sada početi egzodus u obratnom smjeru, sa pretplate ponovno na bonove.
    Nadam se da se neće odmah krenuti sa bitnim pogoršavanjem uvjeta za nas koji smo na bonovima, a i da će operateri konačno dati mogućnost da se svi uređaji iz ponude mogu uzeti kao prepaid paketi ili tzv. "sami uređaji".

Datum registracije
    Dec 2006
    Operater
    tele2
    Bodovi
    12.418
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao noćni_djelatnik Pregledaj post
    Da, da, došao je valjda kraj onima koji imaju Galaxy S dvojke ajfone i ne znam šta sve ne ali zato žicaju za kavu i cigarete i trpe ovrhe operatera. Treba živjeti u skladu s mogućnostima.
    Rekao bih da će sada početi egzodus u obratnom smjeru, sa pretplate ponovno na bonove.
    Nadam se da se neće odmah krenuti sa bitnim pogoršavanjem uvjeta za nas koji smo na bonovima, a i da će operateri konačno dati mogućnost da se svi uređaji iz ponude mogu uzeti kao prepaid paketi ili tzv. "sami uređaji".
    egzodus će biti spriječen povoljnim uvijetima potrošnje koji će se nuditi pretplatnicima,raznovrsnost ponude za sve tipove potrošnje i što je najbitnije subvencije i benifiti na samu uslugu koja se nudi korisnicima pretplate

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Operater
    T,T,T
    Bodovi
    5.659
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @posjedon1
    možeš li reći kad počinje ta nova ponuda (politika) tele2, ne razumijem što čekaju s tim,
    evidentno je da nešta spremaju?

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa većina kad dođe u neki centar najprije gleda izložene mobitele i onda pita:kad mi ističe ugovor i koliko me dođe taj i taj u tarifi toj i toj.da nije takve mogućnosti uzimanja najjnovijeg modela ljudi i bi i prešli na povoljnije operatere koji su se pojavili,nebi npr.vip zadržao toliki broj korisnika.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nogomet: eduardo & engleska politika. potpišite peticiju!
    By cirano in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 25-02-2008, 10:05
  2. link: driveri za SE telefone
    By tomios in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 21-02-2007, 13:36
  3. baterije za telefone
    By Inovator in forum DECT telefoni
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 01-12-2005, 01:17
  4. Tri nova 2G (1800MHz) i 3G (UMTS) operatera