Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4
Prikazujem rezultate 76 do 96 od 96

Hybrid View

Banned Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2011
    Bodovi
    1.737
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ce3hel Pregledaj post
    Imati dobar mob, nov, znači tjeranje mode samo u ovoj selendri u kojoj živimo.

http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobi...-default-78888

Galaxy nexus se na vodafonu uk na pretplatu 2g (350 kn mj. potrošnja) dobiva besplatno. I to nije tjeranje mode, to je povoljna ponuda. To što većina ljudi kod nas ima takav mentalitet da su skuplji mobiteli "statusni simbol", je pokazatelj da smo sirotinja (i u glavi).

Misliš da je u uk problem imati nexus ili novi iphone? Misliš da je uz omjer plaća/cijena mobitela tamo to statusni simbol? Tamo voziš e-klasu i nitko te i ne gleda a niti imaju dojam za sebe da si nešto posebno. Kod nas su "face" s golfom i ajfonom.
    Tema nije za brisanje, ali jest dio tvoga komentara koji govori o cijenama u Velikoj Britaniji. Spomenuta tarifa stoji 41 funtu ili nekih 350 kuna. Dobivaš besplatni mobitel, usto 900 minuta prema svim mrežama, neograničeno slanje poruka i 500 MB prometa.

http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobi...lans/all-plans

U Tele2 za 125 kuna (a to je manje od 15 funti) dobiješ 1000 minuta, 200 poruka (sasvim dovoljno, osobito zbog činjenice što možeš slati i preko interneta) te 1.5 GB prometa.

Ono što posebno treba napomenuti jesu ostale cijene. U VB-u poziv prema Europi stoji 1 funtu ili 8.5 kuna, slanje SMS-ova prema inozemstvu čak 25 penija ili više od 2 kune. Zvanje pretplatnika u Velikoj Britaniji, nakon iskorištenoga paketa, stoji astronomskih 35 penija ili 3 kune.

http://shop.vodafone.co.uk/shop/cata...flt_paymonthly

Dakle, u Tele2 dobiješ više, a još ti ostane 26 funti mjesečno (20 ako odbijemo uspostave poziva). To znači da u dvije godine imaš fore 480 funti ili 4080 kuna. Za te novce možeš kupiti najmoderniji uređaj.

Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    2.025
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.025, Nivo: 10
    Bodovi: 2.025, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ce3hel Pregledaj post
    Članak ti je s početka godine. Oni dižu cijenu danas (jer im je smanjenje dobiti od 9,5% ( to nije gubitak) problem )
    članak s početka godine...daj rani me da se ne moram sam

siguran sam da ovaj moj komentar iznad nije dovoljan da te navede na smisleni zaključak pa evo i malo objašnjenje;
    tvrtke obično u veljači objavljuju rezultate za proteklu godinu....novije članke s poslovnim rezultatima za proteklu godinu nećeš niti naći, jer se po završetku svakog kvartala objavljuju rezultati za protekli kvartal....i tako ukrug

vidim po tvojim komentarima da nemaš puno godina i da gledaš stvari iz jedne potpuno krive perspektive (uspoređuješ naše operatere sa Vodafoneom UK koji broji gotovo 20 milijuna korisnika)...pa samim time i nemaš percepciju o tome kako velike korporacije "štede lovu"

smanjit će plaču mudriniću, da, to će ih spasit...lol ....pa da ukinu plaču njemu i cijeloj upravi to im aposlutno ništa ne znači na godišnjoj razini....T-mobile uprihodi 4 milijarde kuna godišnje....misliš da 10ak milja kuna predstavlja nešto u njihovoj računici..

i ne neće, mudrinić snosit trošak nego čemo ga snositi ti i ja....

a pad prihoda ili dobiti sam po sebi nije problem ako se dogodi na razini jedne godine ili jednog kvartala....ali ako se događa 3 godine za redom po ovakvim stopama, u vrijeme kada eventualni slom Eura znači nezamisliv pad svjetskog gospodarstva od kojeg se globalna ekonomija neće oporavit u sljedećih 10ak godina....e onda cijela priča poprima drugačiji smisao....

al ja tebe razumijem....ti si korisnik i gledaš stvari iz svoje perspektive....sve 5

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HSDPA Pregledaj post
    članak s početka godine...daj rani me da se ne moram sam

siguran sam da ovaj moj komentar iznad nije dovoljan da te navede na smisleni zaključak pa evo i malo objašnjenje;
    tvrtke obično u veljači objavljuju rezultate za proteklu godinu....novije članke s poslovnim rezultatima za proteklu godinu nećeš niti naći, jer se po završetku svakog kvartala objavljuju rezultati za protekli kvartal....i tako ukrug
    Znači tvrtka vidi da joj dobit pada (vjerojatno iz časopisa). Onda, tek kad vide da su podaci (od prošle godine) objavljeni u časopisu (sljedeću godinu), reagiraju korekcijama cijena tek u dodatnoj godini. Bravo.

Zbog toga tvoj post "ima smisla" kada opravdavaš podizanje cijena u 2012. zbog "gubitaka" iz 2010. Tvrtke, kakve bile da bile, reagiraju malo brže.

vidim po tvojim komentarima da nemaš puno godina i da gledaš stvari iz jedne potpuno krive perspektive (uspoređuješ naše operatere sa Vodafoneom UK koji broji gotovo 20 milijuna korisnika)...pa samim time i nemaš percepciju o tome kako velike korporacije "štede lovu"
    Cijenu nexusa na vodafonu sam stavio isključivo zbog zdraveovog posta.

Mislim da to nešto mijenja kut gledanja. Ne mjenja tvoje ad hominem argumente (koji čak nisu ni u startu točni).

smanjit će plaču mudriniću, da, to će ih spasit...lol ....pa da ukinu plaču njemu i cijeloj upravi to im aposlutno ništa ne znači na godišnjoj razini....T-mobile uprihodi 4 milijarde kuna godišnje....misliš da 10ak milja kuna predstavlja nešto u njihovoj računici..
    Neće ih spasiti, slažem se, to je kap u moru. Ali je moralno i ispravno da ako vodiš firmu a posluje se s gubicima da se počne od sebe. Moj problem je da mene takve stvari smetaju, ne mirim se s njima ma koliko ih se nagledao, dok je nekima to normalan obrazac ponašanja.
    i ne neće, mudrinić snosit trošak nego čemo ga snositi ti i ja....
    Isto se slažem, samo, meni to baš i ne odgovara. Tebi?

al ja tebe razumijem....ti si korisnik i gledaš stvari iz svoje perspektive....sve 5
    Daj mi molim te objasni iz čije bi perspektive ja trebao sagledati stvari? Mudrinić, siroti t-mobile, tele2?

Digresija:
    Bio je frend iz Kine u posjeti, čudio se kako država dozvoljava tolike malverzacije, kaže da se kod njih to rješava po kratkom postupku.
    Kaže da imaju zgodnu poslovicu:
    Samo smrt može odvojiti svinju od napoja.
    Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.

4. 'Hvala' kaže:

VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim ova tema je definitivno za LOCK ili za TU pa neka se parlaonica nastavi.
    Moze li tko donijeti zakljucak jer ovo je razvlacenje "e sta bi ja kad bi ja". Operater ili operateri su donijeli odluke i tu se ne moze nista promijeniti koliko god neki u ovoj temi pokusavali to izracunati na ovaj ili onaj nacin.
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Samsung S22 Ultra
    Operater
    T-Vip2
    Bodovi
    33.109
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U okviru maloprodajnih cijena slobodnih uređaja se nalazi nabavna cijena, marža i PDV. PDV ne dira operatera, marže se može odreći, a tu su naravno i količinski popusti koje operater dobiva.

Iako ne znam koliko iznose spomenute marže i popusti, a kako je netko spomenuo HTC Desire, svojevremeno sam napisao članak iz kojeg bi se dalo zaključiti da je Vip nabavljao HTC Desire po 1938.72 + PDV, a prodavao ga po 3657,72 + PDV (kao cijena samog uređaja). Na linku su i cijene Desire-a u to vrijeme na raznim tarifama, pa možete izračunati koliko operater "gubi".

Što se tiče prihoda i dobiti operatera, 1.1.2012. im se ukida porez od 6% na prihode (iz glasovnih i sms suluga) koji je bio uveden na ljeto 2009., a kojeg su sami navodili kao glavnog krivca za slabije poslovanje.

Samo subvencioniranje mobitela, osim zadržavanja trenutne zarade od korisnika, ima za cilj da se višim tarifama stimulira dodatna potrošnja i stvaranje navike održavanja iste što u konačnici daje veće ukupne prihode i dugoročno ih održaje.

Ne primjećujem najavljenu politiku cijena uređaja kao trend na drugim tržištima, a poznato je npr. da T-Mobile (odnosno HT) raspolaže ogromnim novčanim pričuvama tako da nema probleme s likvidnošću i potrebu za ovakvom mjerom.

Iako će i dogodine biti smanjena potrošnja po korisniku kako zbog navika korisnika i novih tarifa tako i zbog ekonomskih prilika, ukidanje spomenutog poreza korigirati će to u korist operatera tako da ne vidim razloga za ovakve kolektivne drastične promjene. Ako se to pak dogodi, to bi moglo upućivati na određeno kartelsko djelovanje.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onda bi od Nove G.trebali vratiti obračunsku jedinicu sekunda,a ne min. kad već ukidaju taj porez od 6%

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2009
    Bodovi
    13.757
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.757, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Zdrave Pregledaj post
    onda bi od Nove G.trebali vratiti obračunsku jedinicu sekunda,a ne min. kad već ukidaju taj porez od 6%
    Ah da. Kao sto su svi spustili cijene kad je nafta pala prije 2 godine, jelda

No evo, kupio online upravo GS+ za 800 kn uz 50 kn pretplate (50+10+sve ono, naravno). Nije lose.

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lukarak Pregledaj post
    Ah da. Kao sto su svi spustili cijene kad je nafta pala prije 2 godine, jelda

No evo, kupio online upravo GS+ za 800 kn uz 50 kn pretplate (50+10+sve ono, naravno). Nije lose.
    Koji si to uzeo telefon za 800 kn u pretplati za 50kn? Galaxy s plus ili nexus s?

Datum registracije
    Mar 2009
    Bodovi
    13.757
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S+.

Extra total S i popust za mlade do 28 godina (ulazi i 28, dakle do 29. rodjendana, al onda samo godinu dana). Ja sam 27, pa sam dobio 3 godine.

Evo bas idem po njega na city ex.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemojte uspoređivat druge države gdje je plaća nekoliko puta veća a trošak života isti ako ne i manji. Kod nas je mentalit sirotinjski jer smo sirotinja! U Njemačkoj na baušteli za dan zaradiš 130 E...Kod nas je više u rangu 130kn, u šumi se kirijanjem da zaraditi 200-250kn...i tko onda jednostavnije uzme pretplatu na 300-500kn i mobitel za kunu? Britanac, švabo ili hrvat?

Definitivno offtopic, lock i/ili brisanje! Tako je kako je!

Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pobogu, HDSPA, pa onda stavi cijelu recenicu kad vec citiras .. mislim znam da nismo svi ovdje ekonomisti, al netrebas bit Rohatinski da skuzis kako posluju

Hrvatski Telekom objavio je revidirane rezultate za 2010. godinu. Prihodi su smanjeni za 1,7 posto, a neto dobit 9,5 posto.

U 2010. godini ostvaren je prihod od 8,375 milijarda kuna, naspram 8,517 mlrd. godinu prije.
    Prihodi im jesu smanjenim , ocito su troskovi i nesto malo povecani buduci da je pad dobiti dosta veci od pada prihoda

no idemo dalje

EBITDA (nakon jednokratnih stavki) iznosi 3,662 mlrd. kuna, što je 0,9 posto manje u odnosu na 2009. Marža EBITDA je povećana s 43,4 posto na 43,7 posto. Dobit iz redovnog poslovanja (EBIT) smanjila se za 2 posto - na 2.247 milijuna kuna. Neto dobit je iznosila 1,831 mlrd. kuna, u odnosu na 2,023 mlrd. godinu prije. Zabilježena je marža neto dobiti od 21,9 posto

EBITDA je dobit, profit prije oporezivanja , uskladenja s devalvacijom i sl. , i onda je dakle malo smanjena , za 2010 je samo 500miljuna eura.LOL
    EBIT se smanjio za 2 posto, sad je 2.24ml kuna, i na kraju krajeva dolazimo do ciste dobiti od 1.8mlrd kuna, u odnosu na 2.02mlrd kuna iz 2009e.
    Znaci u plusu su naravno 1.8mlrd kuna , sto je kolko, 250miljuna eura.
    pola od toga istinabog odmah se pretvara u eure i ide DTu (jeben potez prodaja HTa, jeben), al pola bome i ostane u Hrvatskoj.

Tak da o nekakvim gubicima nemamo kaj pricati.
    Mene isto zanima dal ce vratiti cijene i obracunske jedinice nakon sto se ukine ovih 6% kaj je drzava oporezovala.

ps
    kad se radi o mobilnim operaterima, nisam stvarno niciji posebno zagovaratelj, moja je teza koji je jeftiniji taj je bolji, glas i poruku jednako prenasa i tele2 i vip i vodafone i tmobile, al evo dok sam pisao ovaj post dolazi poruka,dogegam se polako do kuhinje, kad ono tele2 javlja da jeftiniji pozivi i poruke na knockout tarifi di jesam se od 12.12 aktiviraju i bonom od 50kn , kao sto je bilo i prije .. tele2

pps
    Neće ih spasiti, slažem se, to je kap u moru. Ali je moralno i ispravno da ako vodiš firmu a posluje se s gubicima da se počne od sebe. Moj problem je da mene takve stvari smetaju, ne mirim se s njima ma koliko ih se nagledao, dok je nekima to normalan obrazac ponašanja.
    potpis..svi koji sjede u nazdornim odborima, svi "predsjednici" , svi menaderici, bi po meni trebali imati place u rangu tj prosjecni placu radnika u firmi gdje rade, ako posluju lose.Kakavi crni bonusi za banku koja je u gubitku od xy milj€ a izvlaci ju drzava???ili podijeliti otkaze- bolja varijanta - ili mirnija varijanta placa u rangu onih koji ekšuli RADE.
    tmobile jos posluje s dobiti, tak da se u to nebi mesal, al cuo sam, tj culi smo razne price kak je on dosao na to mjesto, nije se HT sam prodao, al vjerujem doć će cica na kolica, nije to na meni.
    Zadnji uredio stamp1 : 09-12-2011 u 16:39

13. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo t-mobile više neda produljit pretplatu prije isteka niti jedan dan. prvo 6mj, pa 3mj i sad nikako, danas bio tamo. poludio sam!

Datum registracije
    Oct 2012
    Mobitel
    LG G3
    Operater
    Tele2
    Bodovi
    5.155
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.155, Nivo: 17
    Bodovi: 5.155, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Bez subvencija na telefone- nova politika operatera

nisam sigurna s kojim datumom se dogodila promjena, ali odnedavno je tele2 i poslovne korisnike prebacio na isti model kreditiranja kupovine mobitela koji ispravljach spominje za privatne korisnike.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam se više i prestao zamarati s tim računicama i ugovorima... U njemačkoj po manjim mob shopovima dade se do 1700 kn nabaviti novi xperia S ili galaxy s2 i za mene i više neg dovoljno za 2-3 godine.
    Neka logika bi nalagala da s ulaskom u taj vražji EU bi trebali biti još povoljniji uređaji na pretplatama jer inače ne vidim smisla pretplate kao takve uz ove povoljnije tarife bonova!
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maher22 Pregledaj post
    Neka logika bi nalagala da s ulaskom u taj vražji EU bi trebali biti još povoljniji uređaji na pretplatama jer inače ne vidim smisla pretplate kao takve uz ove povoljnije tarife bonova!
    Da je tako onda bi Tele2 propao 1.12.2011. jer bi svi njihovi postpaid korisnici prešli u VIPnet i T-Mobile.
    Od tog datuma su svi mobiteli u ponudi za postpaid korisnike Tele2 skuplji nego da se isti kupe putem Njuškala.
    Vidio VIPnet da su ljudi ovce koje masovno uzimaju pretplate bez subvencioniranih mobitela u Tele2 - pa primjenio politiku nesubvencioniranja od Tele2.

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali zar nisu sve T-Mobile Total+ tarife od uvođenja opcije Flat na neki način ujedno postale "kredit" za jeftiniju kupovinu mobitela koju kasnije otplaćuješ kroz tarifu, pošto se sa 125+50kn dobije maltene ISTI paket svega kao i za 600+50kn (izuzev većeg internet paketa i po novom besplatnog osiguranja na mobitel u xxl)

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Harasho! Pregledaj post
    Ali zar nisu sve T-Mobile Total+ tarife od uvođenja opcije Flat na neki način ujedno postale "kredit" za jeftiniju kupovinu mobitela koju kasnije otplaćuješ kroz tarifu, pošto se sa 125+50kn dobije maltene ISTI paket svega kao i za 600+50kn (izuzev većeg internet paketa i po novom besplatnog osiguranja na mobitel u xxl)
    a) od 25.7.2011. [22.7.2011.] (izuzev od 1.7.2012. do 1.10.2012.) u T-Mobileu možeš dobiti -50% na tarifu u promociji: prijenos broja [i retention], a kasnije i za prelaz sa bonova. u VIPnetu (nove tarife i opcije) i Tele2 toga nema.

b) u t-mobileu možeš preći u grupnu tarifu nakon 6 [12 u slučaju kupnje iPhonea] plaćenih računa i time plaćaš samo jednu pretplatu temeljem 3-4 mobitela koje su mogao kupiti jako povoljno. u VIPnetu (nove i stare tarife i opcije) i Tele2 toga nema.

c) ne znam tko je lud da plaća 125+50+5 kn/mj i mobitel po ponuđenim cijenama u total+S. jeftinije mobitele ima u tarifi priča XS (30 kn/mj) i još ako taj broj učlani u obitelj plaća samo radijsku frekvenciju. isplativije je otpo na priča tarifi, pa prelazak na total+s.

d) tko zaista želi dobre mobitele za sebe i članove obitelji mogao je ugovoriti -50% popusta 24 mj na obiteljsku tarifu (25.7.2011.-30.6.2012.) i svakih šest [12] mjeseci kupiti novi top smartphone [iPhone] za 700-1800 kn. u VIPnetu (nove i stare tarife i opcije) i Tele2 toga nema.
    Zadnji uredio ispravljach : 10-03-2013 u 17:08

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U vipu je bilo 50% popusta na pretplatu do kraja siječnja (ili veljače) 12mj za postojeće, 24mj za nove korisnike, pretpostavljam da će ubrzo uvesti neke popuste i na ove nove super-neisplative tarife. Tele2 nudi 30% popusta na unlimited bussiness tarife i donedavno značajne popuste na mobitel uz tu tarifu, galaxy s3 je bio 500kn uz tarifu UB300, sada je situacija kao i za privatne korisnike, sa mjesečnim kreditom za mobitel.
    Svjestan sam da se sa obiteljskim tarifama moglo i još uvijek može svašta postići ali realno gledano prosječni t-mobile korisnika nema pojma o isplativosti toga. Poanta je da je za nove korisnike Total+ tarifa koji žele mobitel situacija vrlo slična kao i za nove korisnike Vip tarifa koji žele mobitel, naravno ako zanemarimo obiteljske opcije.
    Zadnji uredio Harasho! : 10-03-2013 u 17:14

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Harasho! Pregledaj post
    Svjestan sam da se sa obiteljskim tarifama moglo i još uvijek može svašta postići ali realno gledano prosječni t-mobile korisnika nema pojma o isplativosti toga
    u tome se slažem.
    imao sam prilike svjedočiti kako ljudi kupuju mobitele po 5.000 kn (po punim cijenama) u telekom centrima (takvi najčešće dovode prijatelje - valjda da poduplaju neznanje) a istodobno takve nove i nekorištene (i češto neraspakirane) mobitele mogu kupiti putem oglasnika za 3000-4000 kn.

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    Xiaomi Mi9T
    Operater
    TELE2
    Bodovi
    15.087
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Bodovi: 15.087, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ispravljach Pregledaj post
    u tome se slažem.
    imao sam prilike svjedočiti kako ljudi kupuju mobitele po 5.000 kn (po punim cijenama) u telekom centrima (takvi najčešće dovode prijatelje - valjda da poduplaju neznanje) a istodobno takve nove i nekorištene (i češto neraspakirane) mobitele mogu kupiti putem oglasnika za 3000-4000 kn.
    stvar je u tome da neki ljudi nemaj novaca pa kupju na otplatu (kreditne kartice) a neki iz sigurnosti kupuju kod ovlaštenih dilera.

+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4

Slične teme

1. Nogomet: eduardo & engleska politika. potpišite peticiju!
    By cirano in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 25-02-2008, 10:05
  2. link: driveri za SE telefone
    By tomios in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 21-02-2007, 13:36
  3. baterije za telefone
    By Inovator in forum DECT telefoni
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 01-12-2005, 01:17
  4. Tri nova 2G (1800MHz) i 3G (UMTS) operatera