Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 96
    Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Bodovi: 31.659, Nivo: 43
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PORUKA ISPRAVLJACHA ZA: DŠ...
    Prije par mjeseci je pojam „živi u oblacima“ bila kao neka uvreda, omalovažavanje. Danas kada imam iCloud na iPhoneu 4s i PC-u te uslugu u oblacima od T-Mobilea smatram da kad mi neko kaže da „živim u oblacima“ to doživljavam kao pohvalu, kao ono, u tijeku si tehnološkim trendovima sadašnjeg doba. Hvala ti na komplimentu DŠ… ;-)
    No, zamolio bih te da kao djelatnik Tele2 dokažeš na Forumu da moje savjete treba uzimati s velikom rezervom. Za početak, čekam tvoj odgovor na kombinacije 1, 2 i 3. (usporedba isplativosti postpaid ponude t-mobilea i tele2). Izostanak tvog konkretnog odgovora u kojem ćeš dokazati isplativost tele2 naspram t-mobilea smatrat ću da s velikom rezervom treba uzimati - tvoje savjete!

Vidi: Kombinacija 1:
    http://cafe.mobil.hr/threads/73155-B...=1#post1006716

Vidi: Kombinacija 2:
    http://cafe.mobil.hr/threads/73155-B...=1#post1006720

Vidi: Kombinacija 3:
    http://cafe.mobil.hr/threads/73155-B...=1#post1006833

PORUKA ISPRAVLJACHA ZA: Dukea

USPOREDBA DVA MODELA KUPNJE SAMSUNG GALAXY TOP MOBITELA

KAKO TO RADI Duke:
    Plati 3.000 kn mobitel putem oglasa i za 12 mj ga proda također putem oglasa, a s dobivenim novcem pokrije dio troškova kupnje drugog, novijeg-boljeg modela također putem oglasa. Uz to plati 50 kn/mj Tele2 za nadoplatu bonovima.
    ZAKLJUČAK: ekonomski gledano uvijek imaš oročeno 3.000 kn u mobitelu, a kamata ti je negativna -50% godišnje.

KAKO JE TO RADIO Ispravljach:
    Siječanj 2011. – kupio Galaxy S za 198 kn na tarifi „član tarife za obitelj 500“. do iznosa od 198 kuna sam uspio doći tako što sam cijenu uređaja umanjio za svojih 6.000 T-Club bodova i 12.000 bodova minusa koje sam dobio od T-Mobilea. Osim radijske frekvencije nisam imao trošak pretplate jer sam čitav iznos pretplate te tarife (na koju je osim Samsunga Galaxy S kupljen i iPhone 4 za 98 kn i nokia C7 za 48 kn) sam ugovorio da se nadoplaćuje članovima moje obitelji koji imaju simpa brojeve. Za dobivenih 500 kn/mj bonova T-Mobile mi je naplaćivao 250 kn/mj. To je bila promocija -50% 12 mj (tko je ugovorio od 1.1.2011. do 14.2.2011.). Nakon par plaćenih računa razvrgnuo sam tu obitelj i sve pretplatničke članove spojio u drugu grupnu tarifu sa ukupno 8 članova i to plaćao par mjeseci 150 kn/mj. Troškove te usluge prebacio sam na korisnika koji se koristio tom tarifom. On je moj prijatelj kojem sam poklonio jedan skupi mob koje sam ja platio jako malo. SIM kartica koja se koristila uređajem Galaxy S nije ona na koji glasi ugovor te ima slobodu mijenjanja tarife ili mreže kako se vlasniku prohtje, isto kako to radi Duke.

Studeni 2011. – prodao 10 mjeseci star Galaxy S putem oglasnika za 1.600 kn i kupio Galaxy S2 za 8 kn na tarifi Extra Total XXL na broj koji sam prenio iz druge mreže. Platit ću pretplatu: 135 kn u prosincu te 5 x 260kn (siječanj, veljača, ožujak, travanj i svibanj). Kako neću koristiti tu pretplatu, 650 min/mj ću prenijeti na tomato broj koji će lipanj 2012. dočekati bogatiji za 3.900 kn. Nakon što oko sredine svibnja 2012. bude plaćen šesti račun prenijet ću taj broj u grupnu tarifu i do kraja pretplatničkog odnosa (još 18 mj) plaćat ću samo 10 kn/mj. SIM kartica koja se koristila uređajem Galaxy S2 nije ona na koji glasi ugovor te ima slobodu mijenjanja tarife ili mreže kako se vlasniku prohtje, isto kako to radi Duke.

Kraj 2012. – prodat ću Galaxy S2 za oko 1.600 kn i kupiti Galaxy S3 u T-Mobileu za max 200 kn po principu Galaxy S i Galaxy S2

ZAKLJUČAK:
    a) Galaxy S - ću ukupno platiti (mob i pretplata) 438 kn, a nakon 10 mj korištenja prodao ga za 1.600 kn.
    b) Galaxy S2 – ću ukupno platiti (mob i pretplata) 1615 kn i nakon godinu dana korištenja prodat ću ga za oko 1.600 kn, a uz to cu svoj tomato broj napuniti s 3.900 kn.
    c) Nemam kao Duke oročeno 3.000 kn u mobitelu. Ako taj iznos stavim u stambenu štedionicu dobit ću 450 kn državnog poticaja plus 100 kn kamata, a neću izgubiti 1.500 kn godišnje zbog amortizacije mobitela. Dakle, u odnosu na Duke ja sam u plusu više od 2.000 kn/godišnje. Je li tako Duke?

PITANJE ZA FORUMAŠE
    Je li isplativije kako to radi Duke (njuškalo+tele2) ili Ispravljach (t-mobile kombinacije)?

PORUKA ISPRAVLJACHA ZA: raky_b
    Nadam se da si u ovom postu našao odgovore na 20 postavljenih upitnika u svom postu:
    http://cafe.mobil.hr/threads/73155-B...=1#post1006891

samo da ti još nešto pojasnim:

raky_b PIŠE:
    kao sto rekoh, i 650 minuta je premalo mjesecno za 4 osobe
    ISPRAVLJACH ODGOVARA:
    To sam ti već objasnio, vidi:
    Ali ajde još jednom:
    neograničeni razgovori prema T-Com mreži (vise od 50% Hrvata je na toj mreži od onih koji imaju fiksni telefon) + neograničeni razgovori prema T-Mobile mreži (45% Hrvata je na toj mreži od onih koji imaju mobilni telefon) i 650 min/mj prema ostalim mrežama. U mojoj obitelji nikad ne uspijemo potrošiti tih 650min pa ih pretvaramo u kune na tomato računu

raky_b PIŠE:
    znaci odes u t-com uzmes iphone ili nesto drugo u tarifi EXTRA total XXL, i onda broj pridruzis obiteljskom paketu? ako mozes extra m, zasto ne bi mogao i total xxl?
    ISPRAVLJACH ODGOVARA:
    To sam ti već objasnio, vidi:
    Ali ajde još jednom:
    potrebno je platiti 6 racuna (12 u slučaju kupnje iPhonea) da bi mogli uci kao član u grupnu tarifu sa pojedinim brojem ako je ugovor sklopljen na tarifama veće vrijednosti od Extra Mix M

raky_b PIŠE:
    umjesto da se tu postavljas iznad drugih, budi konstruktivan clan foruma, pa pomozi i drugima i detaljno opisi kako mogu jeftinije proci ako uzmu 2,3 ili 4 pretplate
    ISPRAVLJACH ODGOVARA:
    To sam sve već objasnio, vidi što piše DŠ…:
    http://cafe.mobil.hr/threads/73155-B...=1#post1007016
    Zadnji uredio ispravljach : 15-12-2011 u 07:54

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SERIOUSLY!? SERIOUSLY!?

Koliko vidim to su neke švercerske šeme - običan korisnik kupi mobitel kad mu se trenutni pokida, izgubi, zastari par godina...Ovo svakih par mjeseci novi mob, šeme prebacivanje po grupama, tarifama...to nadilazi prosječnog korisnika koji kupi mob, uzme tarifu/operatera koji mu paše i onda može nazvat, poslat poruku, internet, i ima mobitel koji mu odgovara.

Nije bit tko će platit manje, tko će bolje zakomplicirat...bit je da svatko sebi uzme što mu paše: mobitel i tarifa. Rekao bih da ispravljach uživa u švercanju, korištenje mobitela je usputno. Dovoljno je u usporedbama tarifa, operatera ili gdje već na forumu opisati tu šemu sa grupama, više pretplata i kako doći što jeftinije do moba pa kome paše nek si uzme.
    Meni osobno i mojoj obitelji paše da damo 40kn na bonbonu i pričamo svi džaba - mobitel nije bitan, kad se pokida opet za 100kn kupim novi...tako da ove subvencije operatera mogu - nemoraju biti, meni svejedno...uvijek kupim neki najjeftiniji mob, ili od jeftinijih...Iako bih volio da imam par tisuća kuna za svaki mjesec novi mob, ne bih imao ništa protiv.

I zadnje ali trebalo bi biti prvo: tema je bez subvencija na telefone - ne usporedbe operatera, gdje je jeftiniji mob, kako švercat mobitele, tko je u pravu/krivu, čiji su postovi kvalitetniji...i stvarno, ovolike megalomanske postove neznam ni kako nazvati...u najmanju ruku kontraproduktivno...da su bar na pravoj temi a ne offtopic (moje skromno mišljenje).

Možda novu temu napraviti gdje bi za određeni mobitel bile šeme kupovine, npr. pod 1. U konikomu košta toliko, 2. T-mobile na tu i tu foru košta toliko, 3. Tele2 - tu je toliko i toliko na tu i tu foru 4. Oglasnik - cijena je tolika...pa se natjecati za određeni mob tko će naći najpovoljniju šemu. A sad ako netko ima novaca pa želi svaki mjesec kupovati mob - to je privatna stvar, koliko tko ima para...Ja imam malo para pa 4 člana obitelji pričaju za 160kn/mj 4000min (uglavnom ih dosta i propadne). S time da 2 člana akumuliraju novac i sada imaju 200-300kn na računu, ne potroše (živijo bonbon). Evo sad sam i ja otišao u offtopic apsolutno, a reko sam si da se neću uključivati u ovo mlaćenje slame...Dosta od mene!

On topic - mislim da bi operateri trebali ipak subvencionirati mobitele velikim potrošačima, koji troše 500-tinjak kn/mj. Na malim tarifama ajd i ne moraju...
    Zadnji uredio mlesic : 05-12-2011 u 05:18

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mozda je malo skrenulo od naslova teme, ali ipak se radi o mogucnosti kupovine uredjaja po subvenciranim cijenama, i ovaj zadnji post Ispravljaca je prvi u kojem on stvarno nesto objasnjava. e na to sam mislio kada sam ti rekao da bi trebao biti konstruktivan clan foruma, i za ovaj post ti svaka cast,iako i dalje imam puno nedoumica....pokusao si objasniti.

mozda nije za svakoga, ali nije to "svercerska tema" niti shema....nego jednostavan nacin da korisnik prilikom kupnje prodje jeftinije, i dobro je da sada svi imaju na uvid taj nacin.

no,ispravljac....ovdje primjecujem da je to jako komplicirano...kao i da s obzirom da ne trosis minute uklucene u tarife, ipak nesto moras trositi sa strane, jer valda ponekada i koristis telefon,a ne samo da ih kupujes i prodajes. po ovome sto pises, vjerovatno za pozivanje koristis tomato na kojem skupis novac....vrlo mudro. no i tu je caka da se tarifa "na tudji racun" vise ne moze aktivirati,pa "ko je jamio, jamio je". dakle,ako bi neko sad poceo raditi ovo sto ti radis, morao bi pored pretplate placati jos po nesto.....ono sto potrosi,a u t-mobileu, nista nije jeftino.
    isto tako, u onim proracunima, nisi racunao da placas pretplatu po odredjenoj tarifi tih prvih 6 mjeseci od potpisivanja ugovora. a ni to nije zanemariv iznos. kao niti da se koristenje prepaid brojeva u obiteljskoj tarifi dodatno naplacuje, 50 kn za svaki broj. je da tih 50 kn dobijes na prepaid racun,ali to je dodatnih 600 kn godisnje za svaki prepaid broj koji ubacis u obiteljsku tarifu. 600 kn koje MORAS imati.

isto tako, u cijene uredjaja si racunao club bodove , koje nisu imali svi,a od sada ih vise nece imati nitko....tako da ce se telefon kupovati po cijeni navedenoj u cjeniku, bez popusta.
    no, meni i dalje nije jasno kako oni dopuste da se ugovor na godinu ili 2 raskine ranije, samo pukim pridruzivanjem broja obiteljskoj tarifi.
    i to da kod razvrgavanja te obiteljske tarife, ne vrijedi ponovno onaj prvobitni ugovor!?
    da nema bas nikakvih penala ili sl. kada tu obiteljsku tarifu razvrgnes i dodas ju prijatelju na njegov trosak (usput, nemaju bas svi prijatelje koji s spremni placati racune drugima).
    stvarno su mulci ti koji su pisali te opce uvijete i ostavili takve rupe.

i sad te jos molim da mi pojasnis, tj potvrdis moju teoriju ili joj pronades nedostatke:

znaci,prenesem broj iz druge mreze na t-mobile pretplatu, odaberem obiteljsku tarifu xxl sa pola mjesecne naknade (250kn/mj) uzmem telefon,nebinto koji,ali za primjer iphone 4s 32gb za 1498kn. prvo cu te tu pitati, da li je moguce prenijeti broj u obicnu single xxl tarifu, kupiti mobitle pa odmah promjeniti tarifu u obiteljsku? tako je mob jeftinije kupiti,ako se ne treba placati 6 racuna prije promjene tarife.

zatim potpisati jos 2 ili 3 pretplate na nove brojeve, uzeti mobitele...evo da ne kompliciram uzeti trenutnu top ponudu t-mobile galaxy s+, primjerice u tarifi EXTRA total L po 8 kn.

tu cu te pitati opet isto, da li je moguce kod zasnivanja novih ugovora kupiti mobitele pa odmah promjeniti tarifu u obiteljsku? tako je mob jeftinije kupiti,ako se ne treba placati 6 racuna prije promjene tarife. ili ako ipak treba placati 6 mjeseci(a vidim u opcim uvijetim da treba prvo 6 racuna tu platiti, osim ako znas za neku caku), onda je bolja opcija pretplatnicki ugovor potpisati kod tele2 ili vipa, pa opet prijeneti broj, kako ne bi tih obaveznih 6 mjeseci placali pretplatu u punom iznosu, nego samo 50%.

ali to je dodatni trosak od po 135kn(50% extra l pretplate, 125 kn + radijska 10kn) mjesecno za svaki broj, pa tako 6 mjeseci. znaci ako cu uzeti 2 mobitela na taj nacin moram platiti 1620 kn (+ono sto se na ta 2 broja potrosi)

i kada prenesem te brojeve, njih 2 ili 3, u obiteljsku tarifu, tj pridruzim ih nositelju, pretplatu za njih vise ne placam, negosamo 10 kn radijske frekvencije + uspostave poziva + ono sto svatko od nas potrosi.

i kako rijesiti uvijet da je za obiteljsku tarifu potrebno imati odmah minimalno 2 broja!? valjda jedan dodas,bez kupnje telefona i ugovorne obveze,pa kad kupis u single tarifama uredjaje i pridruzis brojeve obiteljskoj tarifi taj jedan broj ugasis!?

znaci uz XXL obiteljsku kad sve bude rijeseno, tj. nositelj i 2(3) broja budu u toj tarifi, racun bi mi iznosio (500-50%) dakle 250 kn + radijske frekvencije 3(ili 4)x 10 kn + potrosnja.
    a da sam pri tome uzeo iphone i dva s+ za ukupno 1498kn+8+8(ili jos jedan +8)kn, znaci za nesto vise od 1500 kn imam tri odlicna mobitela(uzimam u obzir da kupujem 2 samsunga), i tri broja cija pretplata ukupno iznosi 280 kn+ potrosnja.
    pri tome u potrosnju idu samo minute koje su upucene u vip,bonbon, tomato i tele2 jer t-mobile i t-com imamo svi besplatno.
    dijelimo 1GB po punoj brzini koje nam nude u paketu i tih 650 minuta (sto i dalje smatram malo za 3,a pogotovo 4 broja).

do duse muci me ta uspostava poziva jer to je na 3 broja nemala stavka...ako svatko ima po 10 poziva dnevno to je na 3 broja 30 x30(ili 31 dan), dakle oko 900, a prije i koji vise...dakle oko 1000 mjesecno, znaci bar jos 250 kn samo za naknadu za uspostavu poziva ... hm....
    ni to nisi spomenio u svojim racunicama, ili ti ne zoves nego samo kupujes uredjaje da bi ih prodao!?

dakle u 2 godine koristenja placao bi na glavni broj 250kn - 6000kn +240 kn radijske
    zatim na 2 dodatna broja prvih 6 mjeseci 1620 kn pretplate, a nakon 6 mjeseci samo radijsku frekvenciju, znaci jos 180x2=360 kn.

to je ukupno sve 8220 kn za pretplatu i radijske frekvencije. a to je minimum,jer na to idu i naknade za uspostavu poziva...koje mogu biti veliki trosak, jer pozivi niti unutar obitelji nisu besplatni nego su 0,25kn. znaci jos 250 kn,ako svaki broj u obitelskom paetu zove samo 10 puta dnevno. 250 x24 mjeseca iznosi jos 6000kn-

dakle ipak ne mogu proci jeftinije nego 14220kn u 2 godine, samo za osnovno koristenje.

a tu nisam racunao obavezne nadoplate za simpa brojeve.

+ 3 telefona.

znaci, ja i ne bi imao nekakvu ustedu tu, no ti imas ustedu jer koristis tomato...i tu ti je najveca usteda. jer drugu ustedu ja tu ne vidim...osim sto si prilikom raskida ugovora na svoje ime i prebacivanje brojeva prijatelju,zapravo nakon 7,8 mjeseci prestao placati pretplatu i za broj nositelja, nego za sva 3 svoja broja placao samo radijsku frekvenciju.

ja to kada bi napravio, tj prebacio npr svoja 3 broja curi, mami ili nekome, ipak bi morao na tu pretlatu(koja glasi na druge,ali placao bi je i dalje ja) placati i koristenje tih brojeva, radijske frekvencije, uspostave poziva.....a i problem je kako u vec postojecu obiteljsku tarifu dodati jos 3 broja,kad ne ide vise od 4. znaci taj neko morao bi do tada imati 2 broja koje treba i platiti, pa onda 1 ugasiti....bla bla bla... komplikacije

Najforumaš 2013. Postignuća:
    OverdriveVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2011
    Mobitel
    iOS, Symbian
    Operater
    Simpa, Tele2, A1
    Bodovi
    31.659
    Nivo
    43
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Raky_b daj stavi na forum neki broj telefona na koji te mogu nazvati. Previse pitanja, mnogo nerazumjevanja, ponavljanje istih gresaka... A vremena je malo. Promocija traje od 25.7.2011. i zavrsava za 26 dana

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije nista novo da su kod nas pretplate skuplje nego vani, mobiteli u paketima skuplji, ali je fascinantno ovo kaj se sad dogada da jos vise poskupljuju pretplatu.
    Prije je za prosjecnog covjeka IMO bila pretplata neisplativa (nekog ko ne pati da mu mobitel mora biti MY tekuca godina) a sad tek ???
    Gledam u nevjerici ove cijene mobitela na pretplatu po ovom novom obracunu, to je smijurija teska..al bit ce opet ljudi koji ce uzimati takve mobitele.
    Samo se nadam da ce prije potpisivanja 24mjesecnog ugovora uzeti mobitel u ruke , ovaj stari jadni koji imaju, i pomnoziti minimalni mjesecni racun puta 12 plus radijsku frekfenciju puta 12 plus eventualnu vecu potrosnju..

Banned Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2011
    Bodovi
    1.737
    Nivo
    9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Bodovi: 1.737, Nivo: 9
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ispravljach opet razvlači pitu, stoga ću poslije detaljno pročitati njegov tekst. On je u prošlosti uzimao 10-ak pretplata na T-mobilu i plaćao preskupe minute, a sada dijeli savjete kao na tekućoj vrpci. U prijašnjim polemikama s njim, a to možete pogledati pregledavši sve Ispravljacheve tekstove, pokazao sam da mu savjeti obiluju netočnostima. I jasno, Tele2 nije moj poslodavac. A je li T-mobile Ispravljachev, zaključite sami!

Ispravljach ne govori istinu da T-com drži 85 posto hrvatskoga tržišta. Lani je držao manje od 70 posto, a sada sigurno manje od 60 posto.

http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...0HR%202010.pdf

= Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    SERIOUSLY!? SERIOUSLY!?

Rekao bih da ispravljach uživa u švercanju, korištenje mobitela je usputno. [/B]
    Sve si napisao u ovoj rečenici. Njegove su kombinacije apsurdne, a usto često ne barata osnovnim pojmovima te iznosi netočnosti.

Prosječni hrvatski korisnik treba obični uređaj i što jeftiniju tarifu. Mlesiceva obitelj zna iskoristiti prednosti Bonbona, a ova žongliranja s tarifama, uređajima, prodajama doista su neprihvatljiva.

Ukratko, bonovi su bolja opcija od pretplate!

= Citat = Izvorno postao DŠ... Pregledaj post
    Ispravljach opet razvlači pitu, stoga ću poslije detaljno pročitati njegov tekst. On je u prošlosti uzimao 10-ak pretplata na T-mobilu i plaćao preskupe minute, a sada dijeli savjete kao na tekućoj vrpci. U prijašnjim polemikama s njim, a to možete pogledati pregledavši sve Ispravljacheve tekstove, pokazao sam da mu savjeti obiluju netočnostima. I jasno, Tele2 nije moj poslodavac. A je li T-mobile Ispravljachev, zaključite sami!

Ispravljach ne govori istinu da T-com drži 85 posto hrvatskoga tržišta. Lani je držao manje od 70 posto, a sada sigurno manje od 60 posto.

http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...0HR%202010.pdf
    DANAS OBJAVLJENO DA HT DRŽI MANJE OD 60 POSTO TRŽIŠTA FIKSNE TELEFONIJE.

http://www.poslovni.hr/vijesti/fiksn...ta-191793.aspx

E, MOJ ISPRAVLJACHU...
    Zadnji uredio Inovator : 05-12-2011 u 20:14 Razlog: tri posta zaredom=spamanje foruma

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pojam jeftinije meni znači da trošim što manje novca na mobitel i telefoniju. Znači, dati 100-200 kn ne dolazi u obzir. Istina, takvim pretplatama se jeftinije dobije odličan vrhunski mob ali, to nije jeftino. To ipak košta. 40kn/mj mi je pojam jeftinog. Pogotovo što ako nemam 40kn nisam ih obvezan dati....a sada uzeti tarifu XXL i plaćati 250kn/mj i još dati para za mobitel...to nije jeftino. To čini netko tko ima para. Treba imati tih par tisuća kuna u par godina za dati. Ja dam godišnje 480kn i pričam toliko da nemogu potrošiti. Mobitel sam kupio bez subvencije, tj. u paketu na bonove za onoliko para koliko imam (naravno na rate). Ja sam sada miran, imam android koji me služi i pričam koliko trebam...Zašto bih svakih 10mj kupovao novi mobitel kad je ovaj ispravan!?
    Ukoliko sutra crkne ima garanciju, ak ga izgubim naću neki za 50kn u burzi dok ne uštedim opet recimo 500-1000kn za novi..

8. 'Hvala' kažu:

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Sony Xperia Z1 Compact
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    9.172
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.172, Nivo: 22
    Bodovi: 9.172, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ ispravljach - ako očekuješ da ću čitati tvoje postove, nemoj bojati tekst u neke nečitljive boje. Ne isplati se kvariti oči samo zato jer ti imaš potrebu reklamirati T-Mobile.
    Nadalje, to što si ti navukao cijelu obitelj na Simpu i onda zahvaljujući tome konstruiraš ovakve šeme je tvoja specifična metoda. Većina nas ima ozbiljnije poslove u životu od kombiniranja akcija, popusta i forsanja članova obitelji ili prijatelja da budu na istoj mreži na kojoj smo i mi kako bismo ušićarili nešto love prilikom kupnje mobitela. Ti pričaš o nekakvim grupama sa 8 članova. Hahaha, pa kaj da idem po zgradi i skupljam si ljude u nekakve mobitelaške obitelji? ) Sorry, ali to što ti opisuješ meni je prilično neprimjenjivo. Lijepo je što se trudiš, ali ne moraš više To što ja možda platim mobitel na kraju godine 2000 kn više od tebe je možda istina. Ali višak vremena, dok ne kombiniram 8 ljudi u nekakve tamo grupe i ne pratim svaki dan nabrijano kad je koja akcija i to sve, potrošim s curom ili frendovima Meni to vrijedi puno više od tih 2000 kn. U međuvremenu, nikad nisam pod nikakvim ugovorom i imam maksimalnu kontrolu nad troškovima i najjači mobitel na tržištu. Ne vidim da si ti baš u dobitku, ali nek ti bude

10. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kontam da ispravljacha izbjegavaju obitelj i prijatelji...ono "eno ga ispravljach, opet će nam tjet uvalit neku grupu i jeftini mobitel"...Brijem da ga izbjegavaju zvat na rođendane i to...kao: "Pa zvali smo te, ali si bio nedostupan, jesi možda mijenjao broj telefona ili telefon?"

Uglavnom, te šverc metode neće biti još dugo moguće jer operateri ukidaju subvencije na telefone! Očito je upravo to i cilj, da spriječe ljude da čine takve fore kod kupovine moba...a onda preprodaju svaki drugi mjesec mobitel na oglasniku...

12. 'Hvala' kažu:

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve to stoji, ali evo zajeb.su i mene koji sam već treči put na flex obitelji (3 x 2 god.), i sad trebam četvrti put produžit u 1.mj. (krajem prvog), obitelj koristimo supruga i ja i privatno i posovno, imamo 18000 bodova, prodao sam iphone od prije 2 god. što sam uzeo za cca 500kn, prebacio se na tarifu za obitelj 250 i sad me mob.košta 1598kn (4s) što mislim da je previše uz tu tarifu i toliko bodova i trajni nalog.

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WTF?! Tema je bez subvencija na mobitele a imamo nesuvislu raspravu o tarifama i vrijeđanje.

Da li operater određuje minimalnu potrošnju za x mjeseci uz mobitel u "bescjenje"?! Sami postavljaju računicu i što bi vi sad? Štitili operatere od njih samih? Jadni, sami ne znaju ni složiti cijenu uređaja uz tarifu... lol.

Poanta je da tarife ostaju manje više iste a uređaji poskupljuju, a vi se svađate oko toga gdje/za koga tko radi.
    Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.

15. 'Hvala' kažu:

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo mali dodatak koliko Tele2 gubi sa ovom politikom:

Znači kao tele2 pretplatnik (koji sve račune plača na vrijeme), podnio sam zahtjev za prebacivanje s namjerom da uzmem tarifu total extra xl i samsung galaxy s II mobitel.

Zadnjih dana sam nasao par ovakvih postova i rekao bi da je to "masovna" pojava. Time samo zelim potvrditi moju teoriju da ce kod nas najbolje prolaziti oni operateri koji ce ponuditi skupe mobitele za jeftiniju pretplatu (ili u ovom slucaju prijenos broja za 50% pretplatu od 24 mjeseca).

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2011
    Mobitel
    Huawei U8150, k750i
    Operater
    Bonbon, TELE2
    Bodovi
    2.059
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.059, Nivo: 10
    Bodovi: 2.059, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ništa čudno, svi teleoperateri kod nas već godinama vode istu politiku, samo rade na privlačenju novih korisnika, a za postojeće korisnike ih uopće nije briga. Ova anomalija se vjerojatno ne može vidjeti nigdje drugdje osim na našem nakaradnom tržištu.

I tako ćeš ti izaći iz Teletine i prijeći na T-com, neki drugi nezadovoljnik će prijeći sa t-coma na vip... i tako dalje u krug... Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Izbora nemamo, jer u ovoj prčiji od države imamo samo 3 operatera od kojih svaki ima kriminalan odnos prema korisnicima.

I onda nek netko kaže kako kartel ne postoji...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    2.025
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.025, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    u 2012. svi operateri će ukinuti sve subsidie jer nemaju alternative..nema to veze sa novim zakonom..

meni samo nije jasno kako korisnici to ne razumiju....ne sječam se da su IPTV provideri ikad nudili LCD ili bilo kakve televizore uz svoje MaxTV, OptiTV ili neke druge usluge...a narod ko narod, sve uzima zdravo za gotovo..

evo vam primjer dosadašnje politike, uzmeš Desire na tarifi 200 za 1000 kn....a operater taj isti mobitel u nabavi plati više od 3000 kn...to u prijevodu znači da u prvih godinu dana ti kao korisnik operateru predstavljaš isključivo trošak jer on je taj koji otplačuje tvoj "kredit"....osim što snosi trošak mobitela koji ti je dao, operater snosi i trošak koji mu generiraju tvoji pozivi, poruke i data u tih prvih godinu dana....i tek nakon toga operateri počinju zarađivati na svojim postpaid korisnicima..
    ovo je srednji primjer, a postoje i oni drastični u kojima operater zarađuje tek u zadnjih 6 mjeseci ugovora...
    dugoročno im takva politika ne prolazi, a evo i zašto:
    telekom je industrija koja zahtjeva enormna i stalna ulaganja....operateri u HR još nisu ni UMTS mrežom pokrili cijelu hrvatsku, a već se moraju pripremati za ulaganja koja nosi LTE što u prijevodu znači swap kompletne UMTS mreže u roku od par godina...

Tele2 koji polako i sigurno raste u prošloj je godini uprihodio više od milijardu kuna (a svega 20ak firmi u HR je u tom ekskluzivnom klubu miljardera), ali ipak je godinu završio s gubitkom od 50ak milijuna kuna.....prihodi i dobit HTa i VIPneta (koji je ove godine otpustio 150 ljudi, a to je više od 10% zaposlenika) su već 3 godine u slobodnom padu....zar vama to baš išta ne govori..?

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HSDPA Pregledaj post
    u 2012. svi operateri će ukinuti sve subsidie jer nemaju alternative.

meni samo nije jasno kako korisnici to ne razumiju....

evo vam primjer dosadašnje politike, uzmeš Desire na tarifi 200 za 1000 kn....a operater taj isti mobitel u nabavi plati više od 3000 kn...to u prijevodu znači da u prvih godinu dana ti kao korisnik operateru predstavljaš isključivo trošak jer on je taj koji otplačuje tvoj "kredit"....osim što snosi trošak mobitela koji ti je dao, operater snosi i trošak koji mu generiraju tvoji pozivi, poruke i data u tih prvih godinu dana....i tek nakon toga operateri počinju zarađivati na svojim postpaid korisnicima..
    ovo je srednji primjer, a postoje i oni drastični u kojima operater zarađuje tek u zadnjih 6 mjeseci ugovora...
    Meni nije jasno da li namjerno trolaš ili samo lupaš gluposti...

Mene zanima od kuda ti podatak da HTC desire operatera košta više od 3000 kn?!
    Cijena u maloprodaji na amazonu je nešto viša od 2000 kn. Ako plaćaju nabavnu, veleprodajnu cijenu 3000 kn (not) neka propadnu, nisu za drugo.

Podsjećaš me na frenda, "poduzetnika" koji je kupio avion a radnicima isplaćuje minimalac, jer kao, kriza je, nema alternative.
    Bdw. googlaj "Mudrinić + plaća" Zanimljiv rezultat.

P.s.
    Ne mislim više sudjelovati u ovoj temi, nije dobro za želudac.
    Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.

20. 'Hvala' kažu:

Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moram se sloziti, oprosti HSDPa neznam mozda si nesto krivo pojeo ili vrijeme cudljivo, ako mislis da nasi operateri placaju mobitel 3000kn po komadu...Kao prvo, operateri ne kupuju mobitele svaka dva dana tri komada , nego kupuju na stotine ili valjda tisuce.Kakvih crnih 3000 kn.Zivo me zanima koliko najnoviji iphone kosta u nabavi operatere ,al to nebumo znali vjerovatno tak skoro.

no kaj sam htio rec
    prvo ga oni dobe jeftino , iodna ti nabe tarifu od 300kn mjesecno+kaj potrosis.Nikakve gluposti s konzum + bodovima, vrbovanjem clanova obitelji u mrezu, raskidanjima pretplata i slicnim nepotrbnim akrobacijama ne pomazu da izrigas u roku godine dana puno vise od vrijednosti samog mobitela.

Neznam o cemu pricamo kad vani isti operateri imaju iste mobitele u ponudi, daleko su jeftiniji i mobiteli i tarife.Neznam kako posluju nasi operateri, ali buduci da sam jedno vrijeme bio prilicno zagrijan za dionice hta sam citao njihovo godisnje izvjesce i ako se ne varam izvjesce za 2010 je govorilo i rastu prihoda od par posto, tj i prihoda i dobiti.Za ostale neznam..

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni samo nije jasno kako korisnici to ne razumiju....ne sječam se da su IPTV provideri ikad nudili LCD ili bilo kakve televizore uz svoje MaxTV, OptiTV ili neke druge usluge...a narod ko narod, sve uzima zdravo za gotovo..
    Ma nemoj A sto je sa ruterima za kunu uz potpis ugovora na 24 mjeseca? Po meni je to ekvivalent mobu za kunu kod mobilnih operatera.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    2.025
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stamp1 Pregledaj post
    Neznam o cemu pricamo kad vani isti operateri imaju iste mobitele u ponudi, daleko su jeftiniji i mobiteli i tarife.Neznam kako posluju nasi operateri, ali buduci da sam jedno vrijeme bio prilicno zagrijan za dionice hta sam citao njihovo godisnje izvjesce i ako se ne varam izvjesce za 2010 je govorilo i rastu prihoda od par posto, tj i prihoda i dobiti.Za ostale neznam..
    http://www.inicijativa.com.hr/aktual...za-2010-godinu

"Hrvatski Telekom objavio je revidirane rezultate za 2010. godinu. Prihodi su smanjeni za 1,7 posto, a neto dobit 9,5 posto."

point je u ovome a vi to okrečite kako god želite....

vezano za ostale komentare, napisao sam Desire umjesto Sensation...možda je sad jasnije o čemu govorim..

i btw, top mobiteli su u nabavi skupi

Datum registracije
    Mar 2009
    Bodovi
    13.757
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.757, Nivo: 28
    Bodovi: 13.757, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
    Ma nemoj A sto je sa ruterima za kunu uz potpis ugovora na 24 mjeseca? Po meni je to ekvivalent mobu za kunu kod mobilnih operatera.
    Ma ti ruteri sto oni 'dijele' su ipak puno puno jeftiniji od gotovo bilo kojeg mobitela.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A zato postoje stariji modeli, prošlogodišnji top modeli, ili od prije 2 godine...evo, tu ima prostora da daju po kunu, ali zbilja po kunu. A tko želi imati svakih 6 mj. najnovji mobitel nek si slobodno kupi...ali po punoj cijeni. Tko kaže da treba bit jeftino tjerat modu?

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    veli lik u tele2 da njih skupo dođe neki galaxy,sensation,arc i nisu sigurni(više)da će ga moći naplatiti od korisnika.Još kaže da dobrog smartfona povoljno nema uz neku tarifu nigdje osim Španjolskoj i još jednoj eu zemlji,mada čisto sumljam u to.

VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim ova tema je definitivno za LOCK ili za TU pa neka se parlaonica nastavi.
    Moze li tko donijeti zakljucak jer ovo je razvlacenje "e sta bi ja kad bi ja". Operater ili operateri su donijeli odluke i tu se ne moze nista promijeniti koliko god neki u ovoj temi pokusavali to izracunati na ovaj ili onaj nacin.
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imati dobar mob, nov, znači tjeranje mode samo u ovoj selendri u kojoj živimo.

http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobi...-default-78888

Galaxy nexus se na vodafonu uk na pretplatu 2g (350 kn mj. potrošnja) dobiva besplatno. I to nije tjeranje mode, to je povoljna ponuda. To što većina ljudi kod nas ima takav mentalitet da su skuplji mobiteli "statusni simbol", je pokazatelj da smo sirotinja (i u glavi).

Misliš da je u uk problem imati nexus ili novi iphone? Misliš da je uz omjer plaća/cijena mobitela tamo to statusni simbol? Tamo voziš e-klasu i nitko te i ne gleda a niti imaju dojam za sebe da si nešto posebno. Kod nas su "face" s golfom i ajfonom.

http://www.inicijativa.com.hr/aktual...za-2010-godinu

"Hrvatski Telekom objavio je revidirane rezultate za 2010. godinu. Prihodi su smanjeni za 1,7 posto, a neto dobit 9,5 posto."
    Članak ti je s početka godine. Oni dižu cijenu danas (jer im je smanjenje dobiti od 9,5% ( to nije gubitak) problem ) . Ako imaju gubitke prvo se rade uštede u vlastitom sustavu. Predsjednik uprave je imao plaću 400000 kn mjesečno. O čemu ti pričaš?!

point je u ovome a vi to okrečite kako god želite....
    Point je u tome da nas okreču a ti to odobravaš.

vezano za ostale komentare, napisao sam Desire umjesto Sensation...možda je sad jasnije o čemu govorim..
    Ne, nije jasnije. Na expasysu slovenija je nov sensation u maloprodaji 3000 kn. Ti tvrdiš da operatera košta više od 3000 kn nabavna cijena. A sve zato jer trolaš.

i btw, top mobiteli su u nabavi skupi
    Nisu operateru. Imaš članak na početku mog posta. Galaxy nexus (ili neki drugi top mob iz ponude) se daje besplatno ( ili za neku minimalnu cifru) uz veću pretplatu, u normalnim državama.

I slažem se, ova tema ne da je za lock, nego je komplet za brisanje.
    Zadnji uredio ce3hel : 08-12-2011 u 11:13

29. 'Hvala' kažu:

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Samsung S22 Ultra
    Operater
    T-Vip2
    Bodovi
    33.109
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Bodovi: 33.109, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U okviru maloprodajnih cijena slobodnih uređaja se nalazi nabavna cijena, marža i PDV. PDV ne dira operatera, marže se može odreći, a tu su naravno i količinski popusti koje operater dobiva.

Iako ne znam koliko iznose spomenute marže i popusti, a kako je netko spomenuo HTC Desire, svojevremeno sam napisao članak iz kojeg bi se dalo zaključiti da je Vip nabavljao HTC Desire po 1938.72 + PDV, a prodavao ga po 3657,72 + PDV (kao cijena samog uređaja). Na linku su i cijene Desire-a u to vrijeme na raznim tarifama, pa možete izračunati koliko operater "gubi".

Što se tiče prihoda i dobiti operatera, 1.1.2012. im se ukida porez od 6% na prihode (iz glasovnih i sms suluga) koji je bio uveden na ljeto 2009., a kojeg su sami navodili kao glavnog krivca za slabije poslovanje.

Samo subvencioniranje mobitela, osim zadržavanja trenutne zarade od korisnika, ima za cilj da se višim tarifama stimulira dodatna potrošnja i stvaranje navike održavanja iste što u konačnici daje veće ukupne prihode i dugoročno ih održaje.

Ne primjećujem najavljenu politiku cijena uređaja kao trend na drugim tržištima, a poznato je npr. da T-Mobile (odnosno HT) raspolaže ogromnim novčanim pričuvama tako da nema probleme s likvidnošću i potrebu za ovakvom mjerom.

Iako će i dogodine biti smanjena potrošnja po korisniku kako zbog navika korisnika i novih tarifa tako i zbog ekonomskih prilika, ukidanje spomenutog poreza korigirati će to u korist operatera tako da ne vidim razloga za ovakve kolektivne drastične promjene. Ako se to pak dogodi, to bi moglo upućivati na određeno kartelsko djelovanje.

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onda bi od Nove G.trebali vratiti obračunsku jedinicu sekunda,a ne min. kad već ukidaju taj porez od 6%

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Nogomet: eduardo & engleska politika. potpišite peticiju!
    By cirano in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 25-02-2008, 10:05
  2. link: driveri za SE telefone
    By tomios in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 21-02-2007, 13:36
  3. baterije za telefone
    By Inovator in forum DECT telefoni
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 01-12-2005, 01:17
  4. Tri nova 2G (1800MHz) i 3G (UMTS) operatera