SERIOUSLY!? SERIOUSLY!?
Koliko vidim to su neke švercerske šeme - običan korisnik kupi mobitel kad mu se trenutni pokida, izgubi, zastari par godina...Ovo svakih par mjeseci novi mob, šeme prebacivanje po grupama, tarifama...to nadilazi prosječnog korisnika koji kupi mob, uzme tarifu/operatera koji mu paše i onda može nazvat, poslat poruku, internet, i ima mobitel koji mu odgovara.
Nije bit tko će platit manje, tko će bolje zakomplicirat...bit je da svatko sebi uzme što mu paše: mobitel i tarifa. Rekao bih da ispravljach uživa u švercanju, korištenje mobitela je usputno. Dovoljno je u usporedbama tarifa, operatera ili gdje već na forumu opisati tu šemu sa grupama, više pretplata i kako doći što jeftinije do moba pa kome paše nek si uzme.
Meni osobno i mojoj obitelji paše da damo 40kn na bonbonu i pričamo svi džaba - mobitel nije bitan, kad se pokida opet za 100kn kupim novi...tako da ove subvencije operatera mogu - nemoraju biti, meni svejedno...uvijek kupim neki najjeftiniji mob, ili od jeftinijih...Iako bih volio da imam par tisuća kuna za svaki mjesec novi mob, ne bih imao ništa protiv.
I zadnje ali trebalo bi biti prvo: tema je bez subvencija na telefone - ne usporedbe operatera, gdje je jeftiniji mob, kako švercat mobitele, tko je u pravu/krivu, čiji su postovi kvalitetniji...i stvarno, ovolike megalomanske postove neznam ni kako nazvati...u najmanju ruku kontraproduktivno...da su bar na pravoj temi a ne offtopic (moje skromno mišljenje).
Možda novu temu napraviti gdje bi za određeni mobitel bile šeme kupovine, npr. pod 1. U konikomu košta toliko, 2. T-mobile na tu i tu foru košta toliko, 3. Tele2 - tu je toliko i toliko na tu i tu foru 4. Oglasnik - cijena je tolika...pa se natjecati za određeni mob tko će naći najpovoljniju šemu. A sad ako netko ima novaca pa želi svaki mjesec kupovati mob - to je privatna stvar, koliko tko ima para...Ja imam malo para pa 4 člana obitelji pričaju za 160kn/mj 4000min (uglavnom ih dosta i propadne). S time da 2 člana akumuliraju novac i sada imaju 200-300kn na računu, ne potroše (živijo bonbon). Evo sad sam i ja otišao u offtopic apsolutno, a reko sam si da se neću uključivati u ovo mlaćenje slame...Dosta od mene!
On topic - mislim da bi operateri trebali ipak subvencionirati mobitele velikim potrošačima, koji troše 500-tinjak kn/mj. Na malim tarifama ajd i ne moraju...

Odgovori uz citat

) Sorry, ali to što ti opisuješ meni je prilično neprimjenjivo. Lijepo je što se trudiš, ali ne moraš više .gif)
) . Ako imaju gubitke prvo se rade uštede u vlastitom sustavu. Predsjednik uprave je imao plaću 400000 kn mjesečno. O čemu ti pričaš?!
Bookmarks