Izvorno postao
dijan
Gogs, nemam pojma di si pročitao naprosto ove netočne informacije. Shvaćaš li da su bjelančevine i proteini jedna te ista stvar? Protein kao protein, to je ustvari tvar koja nas gradi (seljački rečeno), nalaze se u hrani, pošto mi vježbači ne možemo dovoljno unijeti hranom, koristimo, tzv. proteinske praške - dakle, dodatke prehrani, nisu to nikakvi čudesni napici od kojih mišići narastu preko noći, a odat ću vam i malu tajnu - to nisu ni AAS. Ako kažeš da je dokazano, daj nam taj dokaz, tj. tu nezavisnu studiju, ako uopće postoji, glupo mi se oslanjat na rekla-kazala... Da ne palamudimo i drobimo bezveze oko dodataka prehrani, stavi si na prvo mjesto PREHRANU, na drugo mjesto PREHRANU i treće PREHRANU! Tek kada ti je prehrana sređena u potpunosti, tad si možeš priuštiti dodatke, preporučujem ti whey protein iliti protein sirutke (postoje različiti načini dobijanja proteina, sada najviše prolaze mješavine izolata, IE, koncentrata mada to nije važno.). Ako imaš financijskih mogućnosti uzmi si od Optimuma ili Cytosport-a, Dymatize-a... Preporučujem Dymatize Elite Whey od pine colade, taj i sam koristim, odličan je. Vidim da ti ekipa koja se kuži u tematiku preporučuje kreatin (to je ustvari aminokiselina), već su ti i prije rekli da navlači vodu u mišiće (to je naravno poželjno), ali tebi potpuno nepotrebno. Ako baš hoćeš i kreatin, preporučujem Labradin monohidrat (mislim da je najskuplji na tržištu, oko 200 kuna pola kile), nisam baš neki veliki podanik etil estera, mada svi kažu da je dosta dobar. Vidim da su ti svašta preporučavali, od wheya, kreatina, bcaa, glutamina. Bilo bi super kada bi si sve to mogao priuštiti, ali ekipa je malo pretjerala, bezveze ti je bacat pare na primjerice bcaa... dovoljan ti je whey, za početak drži se njega a kasnije ćemo vidjeti kako to bude sve napredovalo. To bi bilo to što se tiče dodataka prehrani. Što se tiče same prehrane, neka bude ovako nekako - 5-6 kvalitetnih obroka na dan, znači svaka 3 sata da imaš jedan obrok, probaj po obroku navući barem 20 grama proteina. Evo, dati ću samo jedan primjer za doručak; ujutro je poželjno ubaciti dosta UH-a u sebe, ubaciš jedno 80-100 grama zobenih u mlijeko 0,9%, rokneš mjericu wheya, promješaš i imaš hi-protein meal s time da si unio i dosta UH-a. Kad imaš već takvu genetiku preporučujem ti da se upišeš u teretanu, za početak dosta ti je 3 puta tjedno, pa budeš vidio kako sve to napreduje. Evo, napisao sam malo poduži iscrpni post, ako šta nisam rekao ili sam zaboravio, ispravite me. Ako te bude još šta zanimalo, samo pitaj, mislim da sam dosta toga i preskočio. Ukratko, PREHRANA je NAJVAŽNIJA, onda je sam TRENING pa ODMOR ili sa natpisa na majicama - EAT, TRAIN, SLEEP, REPEAT. Pozdrav! Isprike na tako dugom postu!