rok je 30 dana, dosta se pricalo vec o tome, uglavnom otisao je voz:)
Printable View
rok je 30 dana, dosta se pricalo vec o tome, uglavnom otisao je voz:)
mislim da je bila 15 sec ali nisam 100% siguran, nadam se da će neko drugi znati tocno, uglavnom ovo nije prava tema
u poslovniku hakoma u čl.12. st 2. kažu da te o tom moraju obavijestiti. Uz to nije vezan rok...koliko se sječam dok sam to čitao za slanje prigovora na račun imaš rok od 30dana, ali kako ovo nije vezano samo uz račun možda i prođe. A u Zakonu od obveznim odnosima imaš gore linkove piše ako ne ispune uslugu, ovdje norma na koju su vezani možeš raskinut ugovor. pošalji pa javi kaj će reć
http://www.hakom.hr/UserDocsImages/d...a%20154_08.pdf
nisam sa propisima na TI ali logika mi kaže da ako u članku stoji:
12.3. Pretplatnik može podnijeti prigovor prema Tele2 na iznos kojim je zadužen za obavljenu Uslugu, te
prigovor na kakvoću obavljene Usluge. Prigovor se podnosi u roku od 30 dana od dana dospijeća računa
za obavljene Usluge, odnosno 30 dana od dana obavljanja Usluge na kakvoću koje se podnosi prigovor.
Tele2 će provesti postupak ispitivanja opravdanosti prigovora. Prigovor mora sadržavati činjenice i dokaze
na kojima se temelji i može biti sastavljen na propisanom obrascu. Tele2 je obvezan dostaviti pisanu
odluku o utemeljenosti prigovora Pretplatniku, u roku od najviše 15 dana od dana podnošenja prigovora.
"za obavljene uslugu" to se nemože odnositi i na neobavještavanje o promjni cjenika jer tu USLUGU NISU OBAVILI...mislim da se isplati probati
Ne, ne. To su kao mogućnosti. Platit penale, i "ukinuti" broj, ili platit i otić na prepaid. Za platit penale i otić na VIP, žena je rekla da oni nemaju ništa s tim, već da se moram obratiti novom operateru. Pokušao sam joj objasniti da po meni nema VIP šta samnom raditi, dok ja ne reguliram svoju ugovornu obvezu sa Tele2. Ali tamo nekome nešto objasniti je kao da objašnjavam svojoj babi!
Prebacit cu se na vip....zvala njihovu sluzbu i sve stima, lijepo cu uzet novi mob za jeftino (koji mi i ne treba) i prodat ga po cijenama u oglasniku i tako cu pokrit iznos sto mi ostaje u ugovoru i jos cu nesto i zaradit...jel dobra ideja?..mislim da je to najlaksi nacin rijesit se telce!!! samo da me ne zezaju telci.....
Ja sam totalno razočarana sa Tele2 i svim što je vezano za njih. Pretplatnik sam dobrih 5 godina i što me jako raočaralo, nemaju nikakav program vjernosti za pretplatnike ili prepaid korisnike kao što ima T-mobile (+club). Ma nisu ni oni cvijeće, ali moja prijateljica je kupila Iphone za kunu jer je imala masu +bodova. Ja ovih godina od tele2 nisam dobila ništa. Ma niti kemijsku za Božić....:P
Drugo, ističe mi pretplata 7.3 i pošto je Vip izbacio Iphone, mislim se čak isplatit Tele2 i ići u Vip i uzet Iphone, ali kupnja nije moguća bez trajnog naloga na kreditnu karticu što je krajnje bezobrazno.
I još jedan primjer što se tiče programa vjernosti za korisnike: Galaxy s u mojoj tarifi 150 za produživanje ugovora (ako ostanem, naravno) košta 2069 kn. Galaxy s ako prijeđem na Vip i uzmem Sve za mene 400 (akcija sa 50%) košta 449 kn. Računi će mi ionako bit li-la, oko 230 kn, imam 1000 minuta besplatno, internet...a u tele2...ništa. Pa nije mi jasno da ne mogu za stare pretplatnike dat neke povoljnosti!
postoji mogucnost da ti nakon sto zatrazis raskid ugovora ponude jeftiniji mob ili nesto samo da ostanes kod njih, meni su tako zato sto sam 4 godine bio tamo, ali meni je tad vec bilo prekasno, zgadili su mi se... A to da su smradovi, to se zna, neznaju cijeniti pretplatnike.
Svaki dan sam sve više sigurna da ću se prebacit u Vip....Ili t-mobile. Niti imaju izbor mobitela, a i ako imaju za nas pretplatnike su preskupi u odnosu na druge operatere.
Ja sam im sad poslao mail, možda mi napismeno odgovore što sve učiniti da raskrstim s njima. Bilo bi krasno da se sve uspije riješiti do 31.12. i na VIP u SveZaMene sa 50% popusta!
I ja sam njihov pretplatnik od samih početaka i jedva čekam da mi istekne ugovor, u 07 mjesecu, da ih više ne vidim ni ne čujem. Kada se samo sjetim koliko sam svojih prijatelja nagovorio da pređu na Tele2 , muka mi dođe. Kako si i napisala mogli su nam barem kemijsku poslat za vjernost. A da ne spominjem da im Tpo neće raditi cijeli mjesec!? Inače sam korisnik jednog fiksnog operatora, nije T.com, sa kojim sam prezadovoljan. Ako im se i dogodi neka poteškoća, to na sljedećem računu nam umanje sa jednim određenim iznosom. Tako ja dobijem račun i umanjeni iznos 100 minuta ili tako nešto isprike za nešto što i nisam primjetio da se dogodilo :respect: a Tele2 ništa kao i da ne postojimo.:angry::angry::angry:
Meni je sad najgore moje doma uvjerit da ponovno mijenjaju operatera. Za prelazak na Tele2 im je trebalo jedno 2 godine, ...
objavljeno je jos prosle godine to za promjenu obracunske jedinice,kad je pdv povecan na 23%,nisu dizali cjene nego obracunsku jedinicu.
pricalo se o tome u ovoj temi....
ko nije tada iskoristio,prosla baba sa kolacima.
a vezano za prijenos broja u drugu mrezu,ako ste pod ugovorom...Hrvatska agencija za telekomunikacije je tako odredila,znaci za sve mreze je isto. zahtjev za prijenos broja podnosite u mrezi u koju zelite,a operater kod kojeg ste pod ugovorom vam salje zavrsni racun koji je potrebno podmiriti kako bi vam odobrili prijenos.
ja sam bio na vipu,pod ugovorom...otisao na tele2 prodajno mjesto i zatrazio prijenos. iz vipa su mi poslali cestitku(penale do isteka ugovora) koju sam morao podmiriti do odredjenog datuma kako bi mi oni odobrili prijenos. iako sam platio,oni su me jednom odbili,pa tek 2. put i odobrili prijenos.
Onda super. Sad, ne znam da li je u VIP-u, za iskoristit ovu pogodnost od 50% popusta bitan datum zaprimanja zahtjeva, ili pak datum realizacije (a to bi se moglo otegnut, dok Tele2 pošalje taj završni račun, pa iz nekog razloga prvi put odbije zahtjev, ...).
nazvala sam tele sluzbu, dobila neku "NENU" (totalno bezobrazna), i bas rekla/pitala da planiram napravit prijenos broja u drugu mrezu i da me zanima, s obzirom da imaju poteskoce sa sustavom, hoce li to utjecat na postupak prijenosa?
Odgovor: ne bi trebalo, duzni ste platiti preostali iznos ugovorne obveze.
JA: ok, koliko vremena treba da se to realizira?
odgovor: u najkrecem vremenskom roku
Ja: a koliko iznosi taj najkraci vremenski rok?
odgovor: NE RASPOLAZEMO SA TOM INFORMACIJOM??
Ja: pa okvirno, sto to znaci? jel to par dana, tjedan, mjesec??
odgovor: vec sam vam rekla da ne raspolazemo sa tom informacijom.....
a ljudi moji s kim ja to imam posla.....njihov sam pretplatnik od samog pocetka, a danas sam spremna platit neku drugu mrezu i duplo vise samo da nemam s njima vise posla. Svjestna sam da kod svake mreze netkoga nesto smeta, racuni mogu kod svakoga biti cudni, operater moze biti svakakav....iz principa im nebi platila preostali iznos ugovorne obveze, ali ne mogu mijenjati broj radi posla....da mi sad obecaju bilo sto, vec je kasno...ne, ne i NEEEE!!!!!
ja sam isto raskinuo ugovor sa njima sta ce mi jos i naplatit 40 kn?? doduse ugovor mi je istekao prije par mjeseci također mi nisu nista javili. prije par dana me isto nazvala teta iz sluzbe pa pita zasto necu produzit pa sam im rekao zato jer mi nedaju mob povoljno na sta sam dobio odgovor da ce mi dat popust od 1000 kn tako da izgleda da ponude kako im sjevne cifru za popust. racuni su mi dolazili od 250 do 350 kn. da ne spominjem zbunjenu mulicu u tele2 centu u toweru-Rijeka kojoj se uz to sta nezna ni neda radit...
Jel znate kada ćemo dobiti računa za 11 mjesec?
meni da je neko ovo pričao ja bih mu rekao da je lud
ali pametan se uči na tudjim greškama ,a budala kao ja na svojima
tri godine sam bio u tele2 na bonovima i sve 5,nikakvih problema čak i pokrivenost mrežom dobra
i ja budala predjem na pretplatu kao svejedno trošim pa da uzmem i neki mob
tu nastaju problemi i neznam kako da se sada izvučem iz g.v.na
jednostavno me ubija to što nemogu kontrolisati potrošnju (tpo ne radi),a nisam čovjek koji neplaća svoje račune ali se i pazim da se ne pružim više nego se mogu pokriti
što mi je činiti ?
a nista, trpiti kao sto svi mi trpimo i cekamo bolje dane (citaj: istek ugovora) :)
8 dana :) :)
Jel je neki zaključak da Tele 2 vrijedi na bonove a na pretplatu baš i ne? Pošto vidim da ljudi koji se žale su uglavnom na pretplati..
Nisam sve čitao ali imam feeling da nezadovoljstvo ljudi ne dolazi toliko radi Tele2 operatera nego više radi pretplate same.. jer kad si već postao pretplatnik ruke su ti vezane a nisi više ni interesantan operateru... i to mislim da ide sve operatere, ne samo Tele 2, zar nije tako ljudi?:) Nitko nije sretan na pretplati bio on u T-mobile, Vipnetu ili Tele 2...
Ne bih se baš složio. Ovo vrijedi specifično za tele2. KO na pretplati i prepaidu su praktično ista stvar, ako je iznos oko 100kn mjesečno. Cijene su iste za pretplatu i prepaid (mala razlika je u data paketima) a ne plaća se radijska frekvencija. Cijene mobitela na pretplati su previsoke. I još sada ovi problemi s tpo i samim izgledom računa, tj. specifikacijom poziva.
Kod tmobile i vipa ipak ima bitnih razlika prepaid/postpaid u samim cijenama a i mobiteli su povoljniji.
Cijena-kad sam ja uzimao tele2 na pretplatu bila je cijena oko 49 i lipa po minuti sta je bilo odlicno da bi sad cuo da ako si na prepaidu dodas 100 kn svaki mjesec i pricas za 20 lipa sa tim da su mi racuni bilo oko 250-300 kn znaci sad ce bit manje a jedini minus je to sta treba kupit bon.
Mobitel-sljedeci minus mi je bio kad sam htio novi mobitel uzet i gledam da ja koji sam ostavio tamo cca vec 1000 eura(bez cijene aparata) imam pravo 100 kn popusta naspram novih pretplatnika.
popust ponude tek kad raskines ugovor i to te nazove zena i ponudi umjesto da imas stalno tu opciju.
TPO-da budem iskren ja neznam ako sam uopce kad provjerio potrosnju u ovih cca 27 mjeseci,jedino kad mi doma dodje ispis zena baci oko koga ja zovem :)
sad kad su ga ukinuli e sad bi bas to htio da sam i dalje na pretplati jer sam ko malo dijete kad ti recu da nesmijes jednostavno to moras probat
to je ja mislim to sta mene smeta a i jos koga
Slazem se sa tobom! Ja sam na bonovima i uopce nisam nezadovoljan! Ovi na pretplati ocekuju puno vise, cak bi rekao i previse kad vide kako to u t-mobile i VIPu rade. A ne racunaju da vecina tarifa na t-mobile imaju vise cijene od 0,49kn PREMA SVIM MREZAMA, namjerno sam to naglasio jer imas puno popusta unutar mreze ili ti daju fiksnu kolicinu besplatnih min. i sms-ova dok kod Tele2 nemas ono 300 min. pa nakon toga cijena od 1kn i vise! VIP je sad poceo sa akcijom ali zato sto su poceli gubiti korisnike i prihode, ali ne bojim se da ce oni ove "Sve za mene" tafire s 50% oni nekako kompenzirati jer obaveza od 24 mj. ipak dugo traje! :D
pa oprosti, al obzirom da ce od mene ziher dobivat minimalno MMP 24 mjeseca, imam rpavo ocekivat malo vise. puno vise. ionako oni zaradjuju minimalno 300% od onoga kaj ih sve to skupa kosta (struja, radnici i sl.), tak da ono, nis im nije. a bas me zanima kaj ce meni ponudit kad cu raskidat, samo da mi je to cut
http://www.poslovni.hr/vijesti/tele2...na-166368.aspx
Od Udruge potrošača su još i pohvalu dobili! Super!
da se sad malo ja izjadam :)
na tele2 sam od kad je dosao u hrv, medjutim bio sam na prepaidu i prezadovoljan, nema sanse da bi mjenjao mrezu...ali ja pikirao vec duze vrijeme SE X10, i htio sam prijec na pretplatu i uzet ga. na pretplatu sam preso i to bez ugovorne obveze jer sam mislio mob uzet sljedeci mjesec, cisto da vidim kako funkcionira na pretplati... i ovo je kaos, pa ja nikako da provjerim ni koliko trosim, sta moram svaki put zvat SZK da saznam potrosnju...katastrofa... sve mi se cini da cu se vratit na prepaid a mob cu kupit drugom prilikom :)
mislim da su u prepaidu najbolji a u postpaidu najgori...
Jesam reko, evo vidite!:lol:
Ja i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji, jer bi vi na pretplati htjeli sve pogodnosti koje imaju VIP plus t-mobile. A trebas usporediti da ni t-mobile nema sve sto ima VIP (npr. 50% popusta na tarifu) a ni VIP nema ono sto ima t-mobile (plus bodove). A zato Tele2 ima 0,49kn neograniceno, sto t-mobile i VIP nemaju (mozes ovaj mjesec potrositi 150kn a sljedeci 300kn,...) dok kod VIPA imas odredjenu minutazu i ako je slucajno predjes onda ides po skupljoj tarifi (0,91kn/min.).
A i kad shvatis da je ljudska psiha zajebana stvar, pogotovo kad obavezno moras potrositi 150kn mj. onda ides da maksimalno iskoristis tu mogucnost i najcesce i predjes tu svotu od 150kn, a to svi operateri koriste! :D
A ti se ipak na kraju osjecas prevareno jer si "prisiljen" trositi kad im i ovako svaki mjesec dajes 150kn a da i ne uzmes telefon u ruke! :)
Meni prepaid radi savršeno, pretplata fuj prema tome kaj čitam, a i obračunska jedinica je nepovoljnija.
+1
Ništa više za dodati. Jedino im zamjeram nefunkcionalnost webshopa.
Trošim Smiley tarifu, uz gratis 150MB mjesečno se počastim i sa dodatnih 150 ako za to ima potrebe. Uštedu na besplatnim porukama potrošim na malo više pričanja. Sad kako je net za moje potrebe skoro pa đabe, razmišljam da potpuno pređem na VOIP, samo da još složim neke računice.
pričanje o uslugama koje tele2 daje pretplatnicima i njihovim cijenama je u ovom trenu suludo, jer ono što piše na papiru nije tako u praksi. Cijene, obračuni i evidencija potrošnje ovisi o trenutnom funkcioniranju i nefunkcioniranju sustava pa kolko imaš sreće tolki ti bude račun i potrošnja. Moji prigovor koji se odnosi na potrošnju u 10mj još nisu obradili niti će u skorije vrijeme kažu, na čekanju je, jer im sustav ne radi (zbog tog ni tpo) pa nit nemogu pregledat obračun za 10mj. U obračun I naplatu usluga se NEMOŽE UZDATI...I TAKO VEĆ 3 MJESECA
sada su mi poslali uplatnicu za podmirenje dugovanja pri prijenosu broja, na moje ime, za krivi broj (tj broj koji prvi puta vidim) te su mi rekli drugačiji iznos dugovanja nego SZK nedavno.
Na upit da li se te obavijesti automatski šalju, rečeno je da da, stoga nije jasno kako je upisan pogrešan broj... i NAJZANIMLJIVIJE - tehnička služba koja rješava "poteškoće" u sustavu radi subotom NO NE I NEDJELJOM!!! to je istinsko pokazvanje TRUDA I NAPORA da se "poteškoće" otklone!!!!!!!!!!!!!!11
ja definitivno odlazim sa KO pretplatnicke tarife- em sto sam uzeo bozicnu akciju i ajfon u vipu, em sto nisam zadovoljan uslugama i kvalitetom zadnjih par mjeseci (inace sam na pretplati T2 od samog pocetka)...
pa me zanima jel moguce prebacit se sa pretplatnicke KO tarife na bonove uz uvjet da zadrzim broj naravno (pretplata mi traje do 03.2011)???
Neslazem se.
1) U cijeloj zapadnoj europi ti vise vrijedi klient s pretplatom, nego na bonove. To da to tele2 nekuzi je njegov problem a njegova sramota. Prosjecna potrosnja pretplatnika ti je u prosjkeu (u EU) veca nego kod bonisti a jos dobijes njegov cist novac (nemas trosak za izradu bonova, prodaju bonova atd).
2) ja sam sada dva mjeseca nakon "nadogradne sustava" tele2 presao na tmobile a mogu iskreno reci, da sam konacno dobio to, sta sam zelio, to jest fer ponasanje prema klientu. Ono je dosta pogledati kolko naprimjer ima topic "T-mobile- kritike/pohvale korisnika" stranica (11) vs ovaj od tele2 (74).
A nemislim si da bi pretplatnici zelili nesto extra vise nego sto zasluzuju, bar ne prema tome sta sam dobio kao pretplatnik kod drugih EU operatera.
Jel netko radio prebacivanje s pretplate na bonove samo da mi kaže kakav je bio postupak?
Ja sam danas išao u tele2 centar i tamo dajem frajeru papire i kažem šta hoću, a on gleda zbunjeno u mene. Nakon minutu dvije kad se sabrao, dao mi bijeli papir i rekao da tamo napišem da hoću "migrirat" taj i taj broj na bonove i to je to. Nije mi uzeo 40 kn ni ništa. Samo je rekao da će mi nova kartica stići poštom. E sad hoću morat naknadno to platit ili šta već neznam ni sam.
Nije mi baš jasno s čime se iz mojeg posta ne slažeš?!? To što si ti zadovoljan s pretplatom u T-mobile a nisi bio zadovoljan s pretplatom u Tele 2 je tvoje osobno iskustvo. Često čujem u svakodnevnom životu neovisno od ovog foruma da ljudi pogrdno nazivaju T-mobile, pitam se zašto? Također čitam po forumima kako su pretplatnici zakinuti i to kod svih mreža, kad se npr. nude neke akcije pa to vrijedi samo za nove korisnike, zatim tuže se na račune, ponekad je nemoguće provjeriti stanje...itd itd..toga svega nema u prepaidu a posebno obveze da se negdje bude vezan 2 godine. Po meni prepaid zbog samo slobode je bolja stvar...ali uglavnom korisnici koji se žale po forumu su otprilike 90% pretplatnici a samo 10% u prepaidu...
Zaključak se nameće sam...
da, na posljednjem racunu ti dodje naknada za migraciju i novu sim karticu u iznos 40 kn.
iako nekim korisnicima to ne naplacuju....zna se kojima...oni koji prigovaraju,zele raskid,pa im se nudi SVE samo da ostanu na mrezi.
isto je i kod drugih operatera
Evo ja sam TELE2 prepaid korisnik tarife Smiley i evo što je meni super ponuda za moje potrebe:
Mjesečno kupim bon od 100kn, od tih 100kn još odvojim 35kn za L paket internet od 300MB
- znači samo što nadoplatim 100kn dobijem 150MB gratis
- kupim još za 35kn 300MB i to zbrojim sa 150MB i imam mjesečno 450MB za koristit
- ostalih 65kn koristim za pozive što po nekoj računici iznosi 73min prema svim mrežama
- neograničeno SMS poruka imam
Za moje potrebe je to super...za one koji više pričaju će uzet pozive po 30tak lipa pa mogu pričat cca 200min i slično...a nisam ničime vezan, signal u ZG mi je dobar...(1 mjesečno mi zašteka veza u razgovoru) i internet je ok...
I sve to za... 100 KUNA...po meni najpovoljnije....(bar za moje potrebe...)
Cheers ;)
Korisniku iznad preporučam bonbon - jer za 90 kn dobije 9 gb, 10 000 min i 9000 sms prema bonbonu, 300 minuta i 300 sms poruka prema ostalima. Ja koristim bonbon (naravno uža i šira obitelj je uzela bonbon) i mjesečno nadpolatim 40 kn i to je to. Kad treba internet - 3 kn dnevno 300 mb!
A što se tiče tele2, pretplatu sam pokušao prebaciti na bonove ali sam odustao. Otišao u tele2 centar ispunio papri s podacima i za par dana me nazvali da kao obrađuju sad moj zahtjev pa dal bi ja htio uzet plan 0 i da mi 12 mj daju po 100 kn. Samo platim radijsku frekvenciju 10 kn mj - a potrošim 100 kn - to kao oni časte jer sam dugogodišnji korisnik...Tako da sam ostao na tele2 jer eto daju mi 1200 kn da pričam godinu dana - zašto ne ak je džabe! Bio je i red da odvežu malo kesu za vjerne korisnike! Tako sada imam 2 mobitela: Jeftini samsung 1080e od 95 kn u kojem je tele2 kartica (tom samsungu baterija traje po tjedan-dva...), i drugi mobitel gdje imam bonbon za pričanje prema bonbonu - a i internet ima dobar, 3 kn dnevno (ili 90 kn mjesečno...a dobije se poprilično za taj iznos...na vipu preko carneta je 5 gb 110 kn).
Kome su pare bitne i da dobije za svoj novac daleko više...neka pogleda si bonbon! A kome pare nisu bitne može i ostati na tele2, vip, tomato...
@mlesic
U vezi te ponude na bonbonu ti spadas u osobe koje od "sume ne vide drvo"! :)
Prvo ja nikada nisam upoznao osobu koja je uspjela izracunati da ce bas taj dan trebati svih 300Mb ili 300sms-ova ili... Ovo nabacivanje brojkama je samo marketinsko muljanje. Mogu se kladiti da ne uspijes potrositi ni 50% od tih silnih brojki 9000 sms/10.000 min/9Gb ali super fascinantno zvuci kad to napises! :D
stvar je u tome da tih 300 smsova i minuta prema drugim mrezama ne dobijes u jednom danu, nego je to mjesecno...znaci dnevno dobijes po 10 poruka i minuta prema drugima...a to je meni osobno premalo...
Kaj će mi sve te silne minute i sms-ovi prema bonbonu kad su mi svi na šarenim mrežama, a nitko na bonbonu? A 300 sms-ova mjesečno za druge mreže premalo i to još raspodijeljeni po danima.
je je...i ja sam im "zaprijetio" da odlazim nakon 6 godina sto sam mjesecno ostavljao 450kn na vise...pa mi nisu apslutno nis ponudili. a vjerojatno bi poudili neki mob kiz svoje ponude koji me ne interesiraju. dakle prelazim na bonove cisto zato jer zelim zadrzat broj...
Meni je dosta 10 min dnevno prema ostalim mrežama, 10 poruka također je dosta. 300 mb dnevno je sasvim dovoljno. 1000 min uz nadoplatu 40 kn je sasvim dovoljno a kad se uzme da se može još + 300 min prema bonbonu - to je sve i previše!!! A meni su svi na bonbonu...onaj tko nije ja mu zvrcnem pa nek me nazove - pošto ima bolju mrežu i tarifu od mene! Tu opciju se ne mora imati stalno uključenu - nego uključiš onaj dan kada ti treba! Vjerujem da će biti kasnije i drugačijih (boljih) opcija. Mjesečnih, tjednih i sl. Ovo je sada prva stvar i kao početak nije uopće loše! Razgovaram sa užom i širom obitelji i s curom posve besplatno. Svatko sa svakim priča džabe i nitko ne plati NIŠTA. Uvjet je nadoplata 40 kn - ne 100 kn.
Tele2 broj ću prenijeti na bonove čim istekne ova pogodnost što su mi kao dali. Broj mi baš i nije previše bitan - neznam zašto su ljudi emocionalno, psihički i fizički vezani uz svoje brojeve!? Broj ko broj - drugi ga spreme u imenik i sve što vide je ime i prezime! Tko pamti uopće brojeve...sve da je spektakularan kao 095 555 555 opet ga nitko ne pamti nego ga spreme ljudi u imenik i više ga nikada ne vide. Meni je bitnije da mi ostane što više para u novčaniku nego spektakularan broj! Javiš svoj broj onima s kojima pričaš i eto. A ako baš želiš broj zadržat - preneseš ga u drugu mrežu - može se i to.
Ovo naplaćivanje od 40 kn je pljačka - to mi nikako nema smisla! Radije ću raskinuti ugovor pa uzeti novi broj! - tek sad vidim: pa zašto bi im dao 40 kn za ništa!? Stvar je principa!
Pod broj 1. šta će mi mobitel ako moram druge cimati da me zove, ja te nebi sigurno zvao.
Pod broj 2. nije stvar da si emocionalno vezan za broj, u biti malo i jesi, nego je stvar u tome da neću valjda slati novi broj na 100 kolega i prijatelja. Pogotovo ako netko koristi mobitelj u poslovne svrhe.
Nakon 3 godine, odlazim s Tele2. Usluga im je katastrofalna u zadnje vrijeme i više nisu najjeftinijii najpovoljniji. Kupio sam novi bonbon broj i umjesto dosadašnje kozero opcije gdje ti uzmu 50 kuna, naplaćuju uspostavu i sumnjivo obračunavaju minute, lijepo uplatim 40 kuna koje mi što je najvažnije ostaju na računu za iskoristivost na druge načine i uživam u razgovaranju na stabilnoj mreži gdje ne moram brinut na čijem ću signalu biti i hoce li ga biti.
Za sad sam kupio bonbon broj i prebacio ljude s kojima komuniciram. Postojeći tele2 broj ću nadoplaćivat s max 50 kuna mjesečno da bude rezervni ili da iskoristim neki dobar podatkovni paket ako se pojavi. S vremenom ću ga najvjerojatnije prebacit ili u tomato ili bonbon.
dali mogu svoju minimalnu mjesecnu potrosnju sa 150kn smanjit na 50MMP? uz neku nadoplatu...ugovor je potpisan prije 20mjeseci!
Možeš, uz nadoplatu od 100kn ;D. Pa pregrmi tih 4 mjeseca još. Ili se pripremi na kontaktiranje SZK di ćete obmanjivat, muljat i dezinformirat, a sumnjam da ćeš nešto postići.
Vjerovatno možeš uz 4*100=400kn. Dakle, kao da nisi ništa ni smanjio, ...
Da bi aktivirao tarifu među nama moram uplatit bon od 100 kuna, a na bon bonu uplatim 40 kuna. Dakle, smanjio sam mjesečnu potrošnju za 60 kuna. Svi moji frendovi koje sam prebacio su također smanjili potrošnju za 60 kuna i međusobno imamo tisuće i tisuće minuta besplatno svaki mjesec do 2020. godine. Pametnome dosta. Za pozive prema drugim mrežama kojih imam jako malo također mogu koristiti bonbon gdje minuta iznosi pristojnih 70lp po minuti. I da, još jedna bitna stvar. Bonbon ne naplaćuje uspostavu poziva, a one koliko mizerne zvucale se nakupe. I da, bonbon ima poruke po 20 lipa, a tele po 29. Za ostale ljude koji me žele dobiti, a s kojima ne komuniciram imaju moj postojeći tele2 broj kojeg cu odrzavat tek toliko da mi zatreba.
Ti si valjda iznimka ako komuniciraš samo sa nekoliko prijatelja pa se vozate s mreže na mrežu di je vama najjeftinije, jer je očito da je 99% korisnika na ostalim mrežama, a 1% na bonbonu.
TPO ponovo dostupan!
hahahahahhaha...u ovom sam mjesecu poslao 2 sms-a i tpo mi je 6.91kn...tpo ponovno dostupan i ponovno pogrešan....
Iuris, djelomicno si u pravu.... bio bi potpuno u pravu kada bi SVI u hrvatskoj bili na bonbonima (hhahhahaha).....ali brate, smaras. ovo je tema o drugom operateru,a ti djelujes kao da radis za t-mobile, ili u najmanju ruku,da si gadno nabonboniran.
ok, sve treba uporediti, postaviti sve tarife operatera u jednu temu i onda raspravljati,ali ovo nije ta tema.
postoji tema "Usporedbe operatera, Novi operateri".
znaci pravac tamo, hvali bonbon,pljuj po drugima, a nas pusti da kukamo jer telci ne cijene dovoljno svoje pretplatnike, sto izbor uredjaja i nije neki a i cijene su ime lose, sto ne radi ili zahebava TPO....
Da, TPO radi. Iznos racuna za prosli mjesec tj. nepodmireno dugovanje mi je upola manje nego ocekujem....
kak vam "MB?" prikazuje stanje ukoliko ste aktivirali DUPLO?
kod mene je kao da nisam aktivirao, piše paket 50MB i kolko sam potrošio, kod cure koja isto ima 50MB aktiviran samo piše da je potrošila cjelokupan iznos unutar paketa (ima cirka 70MB potrošenih), i da se sve izvan paketa naplaćuje po redovnom cjeniku... (a isto ima DUPLO aktivirano)
Ma gledajte. Ne hvalim ja nikoga niti mi je to u interesu. Operateri su tu da služe meni i da se oni prilagođavaju mojim potrebama. Oni žive od mene i zato im to mora biti u interesu. Ukoliko ne ispunjavaju te uvjete idem dalje, idem onome koji zadovoljava moje potrebe. U današnje vrijeme je to sasvim normalno, mijenjati operatera sukladno ponudi i potražnji. Ako je netko previše sentimentalan uz svoj broj može ga prenijeti. Ja konkretno trenutno komuniciram s 15-tak ljudi i svima sam poslao sms sa svojim brojem, oni ga lijepo spreme u imenik i ne moraju ga opce pamtiti. Ostali ljudi koji me žele naci, mogu me dobiti preko e-maila, facebooka i drugih poslužitelja. Moje trenutne potrebe su takve i to je to. Što ce biti sutra, ne znamm ako bude bolje, idem na bolje i to je to. Opet smsam uskom krugu ljudi svoj broj i amen. Interes mi je imati sto manje troskova i za tim cu se voditi bez ikakve sentimentalnosti uz nekog operatera ili broj. Tele2 mi trenutno ne pruza ono sto zelim, imao sam u zadnjih pola godine problema s tarifama, nemogucnost provjere potrosnje i to mi je dosta. Idem dalje, kad ponude nesto bolje vracam se.
Tele2 je bio dobar i odličan zadnjih 2-3 godine, ali sada je ili posustao u bitci ili što već! Govorim generalno, i u cijenama, i u ponudi tarifa i u ponudi mobitela a i u kvaliteti (koja ruku na srce nije ni bila nikada na visokom nivou). Bonbon je sada aktualan i u smislu kompeticije s tele2 vjerujem da može proći pod ovu temu... Ovdje nitko ne spominje poslovne korisnike. Naravno da su poslovni korisnici zasebna kategorija. Moj zet ima poslovni mobitel i cijela firma (hrvatske šume) ima tog određenog operatera i njemu firma plaća mobitel - zašto bi se on bonboniro!? Svejedno mu je koja je tarifa... Ja sam student i meni je bitna tarifa i cijena. Velika mi je razlika plaćam li 200 kn (kao do sada tele2 operateru) ili 40 kn (bonbonu)...Kada pribrojimo uštedu ostalih korisnika (mama, tata, brat, sestra...), onda je to znatna ušteda i nije zanemarivo. U tele2 mi svaki mjesec dođe račun jer sam na pretplati. Na bonbonu nemoram nadopatiti ni 40 kn ako nemam, nazvat će me od kuće ili tko je već nadoplatio bon. Nekad pred kraj mjeseca znam vraćat boce u merkator da bi nagreco za ručak...a da neću gledat uštedu od 150 kn/mj. Fućkaš broj - treba imat za ručak!
Ima i vip tarifu 0 unutar mreže, ima i tele2, ima t-mobile ...ali svuda uzimaju neku pinku...25 lipa po 25 lipa...tjedna nakada, uvjet ovaj uvjet onaj, nadoplati 100 kn... Tako da opet moram potrošit i nadoplatit. Bonbon nemoram nadoplatiti ništa i svejedno mogu zvati.
Tko me treba nazvat će me - zato kažem da zvrcenem. Eto sad sticajem okolnosti tele2 mi je dao 100 kn/mj pa nemoram zvrcat nego mogu nazvat! To je pohvalno za tele2 kao što sam ranije rekao - bilo je i vrijeme da odriješe kesu! Sretan BožiČ, Stretan BožiČČČ dragi korisniČČe! :)
Prijatelju moj, ako nemaš za ručak na kraju mjeseca, okani se dvije kartice i dva mobitela.
Tipična hrvatska priča: nemam za jest ali imam 2 mobitela i auto od 120 konja.
Anyways, on topic: aleluja da radi TPO, nadam se da sad konačno prikazuje pravu potrošnju da mogu svoju karticu držat "na ledu" tj. unutar 100 kuna miminalne potrošnje. Zasad ide ok iako mi nije jasno slijedeće. Piše potrošnja 46.04 od 96.77 unutar paketa, a minimalna mi je 100kn. Kako su uspjeli doći do ove više matematike od 96.77?? Di su mi preostale 3.23kn?? :)
@ojpi
Od 1.1.2011. ce se moci prenjeti broj u bonbon ali onda vise nema 1000 min. unutar mreze za 40kn! :D
imam problem sa dolaznim pozivima, nekad kad netko zove telefon zazvoni 2-3 puta i prekine te ostaje poruka kao propušteni poziv, dok s druge strane se čuje signal kako zvoni! Jel imao netko sličam problem?
Imam jedno pitanje zanima me kolko ste Vi koji ste dali zahtjev za raskid cekali da Vas s pretplate prebace na bonove, i vidim da je nekima isto istekel 22.12 ugovor i da su neki raskinuli pa daj je vas neko zval ..... kak se pisalo zakaj prekidamo pretpl...dal neko ima iskustva s tim tj kolko ste cekali da vas iskljuce navodno meni je rekel lik u TELE 2 gde sam raskinul uguvor 48 satia sad blagdani su bumo me hteli uopce iskljucit ???????????
e da kaj sam zaboravil napisat ja sam danas dobil račun za platiti 11 mjesec, ali nisam dobil i za 12 sad mi je čudno to jer ak se ugovor raskida kaj ne đođe oba računa skupa i 11 i 12 znaci 220 kn posto imam Knock out tarifu 100. sad kaj moguce da ja nebum mogel prenjet broj u neku drugu mrežu do sredine 1 mjeseca .e ta telad vec me zivcira.....kak ste vi ostali dobili koji ste raskinul ovih dana????
Danas sam bio u Arena centru i hoću kupiti Tele 2 bon na njihovom prodajnom mjestu sa kreditnom karticom i kaže frajer ne može,samo gotovina!!!wtf!
Odem na Sparov kiosk i kupim bez problema s karticom...
Ako smo mislili da mogu nisko,u zadnje vrijeme pokazuju da mogu i niže...
pa kako bi dobio racun za 12 kada mjesec još nije završio???
Pa znam da nije zavrsil al posto sam raskinul ugovor zar onda ne dobijem zadnji račun s tim takozvanim ostatkom mjeseci koje nisam platil. po meni je trebal doci račun 220 kn + 40 kn za prijelaz na bonove!!! mene jos za sad niko ne zove zakaj sam raskinul ugovor!!!! sutra je Božić do kad bum ja cekal da oni mene iskljuće.Kolko ste vi ostali čekali raskid da su vas prebacili na bonove? i dal su vas uopce zvali zakaj ste prekinuli ja sam 2 god pretplatnik 08-10. dal ima koga jos da ceka raskid ovih dana?? je ko zval SZK?
zahvaljujemo Vam na upitu vezanom za Tele2 usluge.
Ovim putem Vas obavještavamo da je za prijelaz s pretplate na bonove
potrebno poslati vlastoručno potpisan Zahtjev za prijelaz na bonove uz
preslik osobne iskaznice na mail adresu korisnik@tele2.com ili na broj
faksa 095 1000 445. Po primitku navedene dokumentacije bit ćete
kontaktirani od strane nadležnog odjela.
Prijelaz s pretplate na bonove se naplaćuje 40,00 kuna.
Ja im danas poslal za jedan broj kojem je istekao ugovor.
hp compaq
Da znam al ja sam tak raskid potpisal u Tele 2 prodajnom centru gde je doticni prodavac dal mi da potpisem raskid ugovora i kopiral moju osobnu!!!! i originala ostavil da posalje, a meni dal kopiju raskida, gde pise jasno da ja taj i taj oib taj iz ulica...... broj .... želim prekinuti pretplatnicki ugovor s tele 2 mrežeom jer nemam vise potrebe za pretplatom te ŽELIM ISTI broj prenjet na bonove dobil sam karticu s bonovima i rekel mi je da nakon 48 sati dok me iskljuce samo stavim karticu s bonovima i to je to.. sad dal ja trebam jos kaj stal nema pojama!!! 22.12 mi je istekel ugovor do sad 34 sata cirka mene niko ne zove .... neznam zakaj jos me nisu iskljucili....
Probaj zvat ti njih. Iako, teško da će ti netko tamo nešto pametno odgovorit!
Upravo to nebudu mi nist odg pricekal bum jos dan dva ipak su blagdani do pon najkasnije a onda ak nist ne naprave tj ne iskljuce me onda ih bum zval...e dal si ti dobil racun za 11 mjesec ja sam dobil danas samo 110 kn tarifa KO 100,kaj bumo mi morali cekat do 1 mjeseca da mozemo prebacit broj na drugu mrezu ? vidim da si ti dost pisal da si nezadovoljan sad neznam kaj bum napravil i ti i ja i svi ostali ak nam budu srali da nece nas islkjucit... a nisam vise vezan ugovorom...
Račun nisam dobio. Platio sam 210kn, nisam probio to, tako da, ...
TPO sada radi, ali imam tamo nekih 5.9kn izvan paketa, za 12.mjesec što je nemoguće. Izvan paketa mogu imati samo jednu SMS poruku poslanu iz Slovenije pred par dana.
Ne znam. Pod ugovorom sam; ali sve bliže tome da u VIP-u uzmem novi broj, ovaj trošim još par mjeseci koliko moram i plaćati, ugasim ga i da ih više nikad ne čujem ni ne vidim.
Jedino šta ih može spasiti je kakav dobar popust na mobitel za ovaj broj što sam danas slao zahtjev za prebacivanje na prepaid. Ako mi daju neš konkretno, da ostanem na pretplati, razmislit ću da prihvatim. Uz, naravno, opet dobru kalkulaciju da li se isplati!
Jedino me strah da mi niše ne ponude, nego prebace na prepaid, pa budem bez tog broja deset dana. Čujem da se je i to događalo. Pretplatu ti isključe, a prepaid ne uključe tako brzo. Što me uopće ne čudi, kad znam da sam pri zamjeni SIM kartice čekao oko 5 dana, da mi novu aktiviraju!
Ja sam raskinula ugovor o pretplati na ovlaštenom mjestu i za dva dana dobila novu karticu koja je proradila sutradan i onda za tjedan dobila račun i još jednu karticu..obe na isti broj i obe su radile...e sad bi li radile i dalje ne znam jer sam odustala od tele 2
Pa to je odlično. Ti si dobila 2 kartice sa istim brojem i obje su radile.
Meni su kod potpisivanja ugovora (srećom bez obveze) dodjelili broj koji već 2 godine koristi neki gospodin iz Zagreba, ali kartica nije radila. Rekao je da su već 4-5 puta dali njegov broj novom pretplatniku.
Drugi dan sam odmah išao raskinuti ugovor. Toliko o Tele2 što se mene tiče :)
Taj TELE 2 me vec zivcira kao sto sam vec i napisal gore ja sam potpisal raskid ugovora 22.12 prosli tjedan na dan kad mi je i pretplata istekla i sad ja cekam da oni mene zovu i pitajiu zakaj prekidam ..... prode 5 dana niko ne zove i ja danas nazovem SZK nakon cekanja 10 min da mi se neko udostoji javit sad je javi nekaj zenska ja velim zakaj me nije niko zval ona meni veli pa vas su zvali 24.12 u 12.30 sati ja velim molim pa mene nije niko zval kaj je istina ,ona meni veli ne meni pise da su vas zvali i da vas ukupno pokusavaju dok raskidate dopit 3 puta kad je moguce da njoj pise da su me zvali ako NISU i sad ja pitam kad me budu zvali veli valjda do kraja tjedan...tak da se meni cini da i ak kaj ponude nema sanse da ostanem na njihov mrezi a pogotovo pretplati!!vidim da su neki uspjeli prenjet broj meni jos nisu ni prenjeli a ni zvali ...... ma nek se j... oni ja bum lepo sa 1.1 2011 iskljucil mob i svako tolko ukljucil da pogledam dal su me prebacili i sam nek mi proba doci racun ra 1 mjesec jer ja im ne mislim platiti 11,12 to moram i vise nist stavrno me razocaral tak TELE 2
zval sam SZK i vele da to je tako... da računam da imam duplo... velim ali nemrem pratiti potrošnju na taj način ako imam potrošen iznos unutar paketa (a manji od duplo)....ah ne možemo ništa, to je sustav kriv, napišite prigovor na korisnik@tele2.hr
hehe.. i ja sam zvao, isti odgovor...
ajde, srećom ima za moj Hero nekoliko aplikacija kojima mogu pratiti promet, ali mi ipak nije bilo svejedno
Meni danas dodje poruka od vipa na tele2 broj da kao obnovim racun nekom nepoznatom broju na vipu kupnjom bona itd. Neznam jel to spam ili sta vise ali jako cudna poruka lol
Evo moje poruke
Number: 779
Content:
Na zahtjev korisnika +38591xxxxxxx saljemo zamolbu da mu obnovite Vipme racun. Obnoviti tudji racun mozete tako da kupite Vipme bon i nazovete 0917700.Vip
xxxxx sam stavio da nestavljam broj od tog mob.
p.s na drugim mrezama mi nikada nisu stizale poruke i li reklame od "konkurentnih" operatera pa mi nije zato jasno nista bilo
To je VIP-ova usluga vipovih korisnika, nema veze sa Tele2 ili reklamama
VIPme "obnovi me"
"Mogućnosti slanja besplatne SMS poruke u kojoj molite prijatelja da vam obnovi Vipme račun.
Usluga "Obnovi me" namijenjena je svim Vipme korisnicima.
Kako koristiti uslugu?
Upišite u SMS poruku broj mobilnog telefona osobe koju želite zamoliti da vam obnovi Vipme račun i pošaljite je na besplatni broj 779.
Tada će osoba primiti SMS poruku koja je obavještava da ste zatražili da vam obnovi račun te joj daje instrukcije kako to može učiniti, a vi ćete dobiti SMS poruku koja vas informira o isporuci.
Ako poruku ne uspijemo isporučiti na broj koji ste upisali u roku od 10 minuta, obavijestit ćemo vas i o tome.
"Obnovi me" poruku možete poslati korisnicima svih mreža unutar Hrvatske.
Kada koristiti uslugu?
"Obnovi me" poruku možete poslati kad:
na svom Vipme računu nemate dovoljno novca za slanje SMS poruke i/ili uspostavljanje poziva
imate još "Obnovi me" poruka na raspolaganju.
Nakon svake obnove računa bonom, u bilo kojem iznosu, omogućeno vam je slanje maksimalno 5 "Obnovi me" poruka. U slučaju da niste iskoristili sve "Obnovi me" poruke, nakon obnove računa maksimalan broj poruka ponovno je 5 jer se one ne mogu zbrajati ili akumulirati."