Gdje nabaviti stereo slušalice za v360 ?? RAM3 je danas prodao zadnje i ne znaju kad će dobiti opet..... Jel nekome poznato gdje se može naći tako što ?? :-/
Printable View
Gdje nabaviti stereo slušalice za v360 ?? RAM3 je danas prodao zadnje i ne znaju kad će dobiti opet..... Jel nekome poznato gdje se može naći tako što ?? :-/
MOglo bi biti u HG spotu, vidio sam da tamo ima dosta stvarčica za mob.
Kupiš 2.5" bananu sa 4 izvoda u Chipoteki i napraviš adapter na 3.5". cca 20-ak kuna.. I staviš sluške koje hočeš. Meni radi savršeno !
Da ne otvaram novu temu...
Znam da je malo glupo ali je li moguće IKAKO napraviti zvučnik za ukopčati u mob(mini USB), jer sam vidio na nekom samsungu i stvarno je dobro.
Imaš pm....
= Citat =:
Izvorno postao Šmigy
sorry nekuzim se bas u to, moze malo bolej pojasnit ili trocno mi rec kaj treba kupit da ne ispadnem budala u chipoteki.
Na standardnim slušalicama imaš 3.5 mm stereo bananu (ako prebrojiš vidjet ćeš da ima dvije crte-> izolacije, odnosno tri metalna priključka; Lijevi, desni i masu). Priključak na telefon je 2.5 mm, znači treba ti takva banana ali promjera 2.5 mm i sa 4 pina (odnosno tri crte).
Raspored pinova je slijedeći:
<=|=|=|=IIIIII
..1..2.3..4
1. mikrofon
2. lijevi kanal
3. desni kanal
4. masa
Ako uzmeš običnu stereo 2.5 mm bananu (s tri pina) dobit ćeš mono signal (samo lijevi kanal) jer je desni kratko spojen na masu.
Drugo rješenje je (ako ne nađeš bananu u Chipoteki) kupiti nekakav handsfree (za Nokiu, Alcatela, Samsunga) koji ima 2.5 mm 4 pinsku bananu i iskoristiš istu za adapter.
Pozdrav !
= Citat =:
Izvorno postao pugy
Tko to?
I jeli može tko odgovoriti na moje pitanje?
Eto napravio sam si sluške.... iskombinirao bananu od nokijinog handsfree i u onom malom plastičnom dijelu gdje inače stoji mikrofon zalemio sonijeve sluške.... zvuk je bolji od većine malih mp3 playera... iznenađen sam :thumbup:
jedna stvar mi nije jasna.... zelio bih si stavit na mob (v360) neke normalne slusalice (2!) a ne da bude samo jedna i to s mikrofonom kojeg uopcre ne koristim. sad koko sam skuzio treba kupit 2,5 mm bananu s 4 pina. naso sam takvu u cipoteci mislim da im se zove nesto kao cetveropolni 2.5 mm utikac. sad meni nije jasno da li ja taj 2.5 utikac mogu piknut u mobitel i onda u utikac piknut najnormalnije slusalice sa 3.5mm (koliko sam skuzio taj utikac je musko-zenski) ili je potrebno nesto drugo napravit, uglavnom prioritet mi je da imam najnormalnije 2 slusalice koje se lako nabave, po mogucnosti bez mikrofona i da ih mogu koristit za slusanje glazbe:headbang: ostalo mi nije bitno...thnx
Ako je samo banana, onda odrezes 3,5mm bananu sa slusalica i spojis ovu od 2,5mm
Ako je to adapter sa 2,5 na 3,5 onda samo ustekas u njega neke 3,5mm slusalice
naravno da ce slusalice raditi i ako nemas mikrofon, samo neces moci razgovarati kada su ukopcane
Sve navedeno suvišno... U Chipoteci imaju adaptere 2.5 mm m/3.5 mm f koji omogućuju korištenje standardnih slušalica. Cijena smiješno malena: 3,5 kn!
Nokiine skuske takodjer imaju 4 pina na chincu....samo su drugacijeg rasporeda pa nesljakaju.
Prelemite pinove po gornjoj skici i vvvvvalaaaaa :)
Ja sam si tako napravio samo sto sam nalemio i kvalitetnije slusalice
ja sam sebi rijesio problem tako sto sam u chipoteki kupio 3,5mm --> 2,5mm konektor (3,50 kn) i unutra ubacujem obicne slusalice jer kao sto sam rekao za drugo mi i ne treba samo sto moram mrvicu izvuc ih jer kao sto je vec prije bilo napisano da jedna masa prekratka,... uglavnom sve radi kako treba i mob je sad bolji nego vecina mp 3playera, osim ono sto moram malo izvuc 3,5 konektor
Mogu te slušalice ić na Motorolu L7?
Na L7 idu usb slusalice i imaju jos neko pojacalo ugradjeno tako da nije tako jednostavno, eto dokle je dovela stednja na svemu.= Citat =:
Izvorno postao slave
Dakle, ove sa v360 nemogu na L7
da nemorate prčkat i slagat slušalice ili kupit orginalne, imate u jednom novom moby shopu kod shoping centra prečko i tam sam si jakupio adapterčić za 60 kuna 2.5 na 3.5 i koristim obične stereo slušalice,
ispričavam se sad vidim da je slično napisano već
Dal netko zna gdje bih mogao pronać slušalice za L7slvr jer sam pretražio gotovo sve dućane i nigdje nema?
Bilo tko??? Očajan sam totalno..
jel vi znate kak zgleda motorolina banana uticnica evo kako: http://img179.imageshack.us/my.php?i...sc004752th.jpg .
ajd mi recite gdje je tu desni kanal????????
imas masu, mikrofon i lijevi kanal a di je desni kanal???
jel u zraku mozda??? mozete mi objasnit od kud stereo??? vi svi imate mono slusalice samo kaj su vam se sa tim konektorom od 4 pina spojili desni i lijevi kanal pa salje na oba signal. molim odgovor!!!!!!!!
a jel moguce da postoje dvije razlicite verzije?
jer meni ovo s pinovima 2 i 3 ne radi... a koristim konektor od 6030 i sve sam spojeve provjerio...
:confused:
Dakle, ono sto se vidi na slici su dva kontakta koji dodiruju bananu poput opruge i moraju biti ispravno pozicionirani. Prvi pin treba ici sa vrha, tj njegov kontakt je negdje dolje, zatim imamo dva kontakta sa oprugama i na kraju jedan pin je spoj sa tijelom banane i nemora biti tako precizno pozicioniran jer je to ujedno i masa. Dakle moze biti negdje pri vrhu. Naravno da nema 4 pina nebi imalo smisla niti lemiti.
Upozorenje - na originalnim stereo nokijinim slusalicama (koje sam ja kupio) su oba kanala bila zalemita zajedno, znaci da su tvornicki od stereo slusalica napravili mono slusalice. Ovo je moje skromno iskustvo i obicno radim na osnovu onoga sto vidim. Ne vidim razlog da bi napravili neke motorole stereo a neke mono???
znaci ipak ima cetiri kontakata, ja nisam gledao ovaj gore mislio sam da je samo okvir ulaza. znaci ipak se moze napravit jer to po ovoj shemi odozgo???
kak znat da je bas stereo??? s kojim program bas programirat mp3 na jedan kanal da vidis jel radi???? hvala kaj si davide objasnio mi ovo.
ma ja se isto dam nagovoriti.
sad sam pokazao decku kaj je zavrsio visu elektrotehnicu skolu, sliku mob i konektore. kaze da tu nema stereo zvuk nego samo mono. i nemojte govorit gluposti, kad nema .
jel uopce zante razliku izmedju sterea i mona? stereo je kad su dva kanala, a mono samo jedan kanal. to kaj ste vi napravili je mono ali na dvije slusalice.
gotovo, na v360 nema stereo zvuka.
Dakle motorola v360 daje stereo zvuk na slusalice i originalne slusalice su stereo, kao i kao napravite dobar pretvarac sa 2,5 mm na 3,5 mm slusalice. Kao sto se i vidi na slici imamo 4 kontakta i shema spajanja vam je vec dana gore u postu. Ako prema shemi spojite slusalice dobit cete stereo zvuk i gotovo!
je*o konektor iz shitoteke!!!
evo sad sam pronasao doma drugi (ispravni) i RADI ko zmaj! zvuk je stereo i sasvim ok kvalitete za malo mp3 govance ;)
e sad, postavlja se pitanje kako to dokazat? ma briga me, meni radi :notooth:
ko proba, i njemu ce proradit, mislim da je svaka daljnja rasprava (onih koji to nisu isprobali) vise nego suvisna...
Prvenstveno nemoj pricati o onome kaj nisi probao napraviti nego samo iz prica pa ces i sam primjetiti da ima stereo i da se moze napraviti! I reci tom svom prijatelju kaj je kupio diplomu da mu je to porucio dipl.ing. elektrotehnike! Da ne bude zabune nisam to ja :notooth: nego frend koji je to napravio sebi i meni! Sala mala; nego prijatelju probaj napraviti i vidjeces da je stereo! Ovako hrpa ljudi misli da ih smatras za glupane
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34336 evo vam link...decko prodaje slusalice tu na forumu
ma gle kompa ne smatram ja nikoga za budalu, svako nesto zna i svakoga postujem, dobro priznajem pretjerao sam, ali jedan ti kaze ovak drugi onak, pa jebote kome vjerovat. ne kuzim onaj konektor jel bi mi ko htio nacrtat di se nalaze sva cetiri pina i koji je koji. pliz ako se nekome da!!!:)
ma nije mi bilo jasno zas masa nije na oprugnom kontaktu , neg je u obliku onog prstena kaj sjeda na konetkor. mislio sam da je ona prva opruga kaj je do ulaza isto masa ko i prsten. sorry.
znači ako dobro kužim prvi dio konektora tj. vrh je mikrofon, pa drugi lijevi, treći desni i zadnji znači najbliže kablu (izolaciji) je masa?
da, dobro kuzis ;)
kupil sam ovaj konektor http://www.vipelettronica.it/go/imjpg/4_3015z.jpg
a shema za spajanje je ova http://img257.imageshack.us/img257/4...headsetua8.gif neka mi odgovori netko ko je ovo već prije spajao da znam ako nije tako ispravite me
dobro je to, radit ce ;)
dali na motorola V360 slušalice od motorole V3[mini usb] bi radile bez problema?
meni je fend rekao da mini usb sluske sa l7 rade na v360. sada neznam jel rade i od v3, ak su iste vjerovatno da.
složi si stereo slušalice i skini si sa http://matijaweb.sitesled.com/ test bubnjeve
link ti je na plavoj slici s lijeve stane na slici je veliki "@" fajl je u mp3 formatu ja sam ga napravil i velik je oko 140Kb
mene sad zanima kak to da su slušalice od L7 stareo, pa mini-USB konektor na mobu kak na L7 tak i na V360 ima 5 kantakta. ajd ono s pojačalom bi još prošlo ipak su krajnja 2 + i -, ali onaj srednji je za neku sinkronizaciju ili tak nekaj, ajd po tom kontaktu bi još išel audio signal tj slušalice bi bile mono.
e ali nikak nemože biti stereo jer po podatkovnim kontaktima tj DATA+ i DATA- putuju samo digitalne informacije tj binarni podaci 1 i 0. , a zvuk je analogni i da vam velim u takvim slišalicama nema stereo signala nek su na pločici u kučištu šlušalica nalemljeni blok kondenzatori malog kapaciteta koji rade fazni pomak između lijevog i "desnog" kanala. tak da se na izlazu ne čuje stereo zvuk nek virtulizirani mono ak znate kaj bi to značilo. ovo je isprobano i izmijereno na osciloskopu. e da objasnim fazni pomak:
ovi kondenzatori "zakašnjuju" struju u jednoj slušalici tak da naprave mali vremenski razmak između jedne i druge slušalice.
da i "blok kondenzator" je kondenzator za izmjenične struje i napone a pošto je zvuk izmjeničnih struja i napona trebaju biti takvi kondenzatori.
Nisam baš previše spretan kad pričamo o "uradi-sam". Dakle, htio bi i ja na v360 ubaciti nekako stereo (dvije) slušalice.
Ako sam dobro shvatio, meni treba samo "ADAP. M 2,5mm -> Ž 3,5mm STEREO" koji košta 4,5 kuna sa Chipoteke?
Dakle, dovoljno je da taj adapter utaknem u mobitel a iz adaptera bilo koje slušalice sa mp3 plejera itd.?
Hvala puno!
samo kupi pretvarač iz 3.5 mm u 2.5 mm i utaknes sluske u to i onda u mob i radi, prvo ce ti bit stereo ali ove svoje slusalice samo malo iscupas iz convertera (oko pola mm ili dok ne cujes stereo) i imas stereo. samo je4 mal bed stop converter viri.
ja sam to napravio prije par dana i sve sljaka. conveter : 4.50 kn
Koliko ja znam ja sam na L7 i originalnim slusalicama imao stereo zvuk.
e matija jel postoje stereo slušalice na v360 s banane?
Moj prijatelj si je kupio onaj mobitel Vodafone 710 u Vip-u i uz njega dobio originalne stereo sluške koje imaju 2.5 konektor i probao ih je spojiti na starinu V360v i radile su. Sad ja ne znam jel ima tih slušalica za kupiti i jel to sigurno radi.
kupio ja slušalice...i tihe su,jako tihe...kontam da nemaju pojačalo u sebi.ali inače rade stereo,čak i nisu toliko loše.
e sad..jel ima netko možda šemu od čega bi se to pojačalo sastojalo?ima ona kockica gdje je mikrofon,pa bi se možda elementi za pojačalo mogli ubacit....
baš sam papak....sad sam našao ovo.
ima koji dobrovoljac da to proba,pa da vidimo jel stvar šljaka?
Pošto ovdje ne mogu ostavljati linkove jer je to reklamiranje, ako ikoga zanima može mi se obratiti na PM. Pronašao sam gdje se mogu nabaviti stereo 2.5 mm slušalice za 30 kuna i kartica od 1 GB za 110 kuna! :klap:
Gore ne može biti - uspio sam toliko vremena i love potrošiti za - ništa. Evo, radi se o tome da sam i ja žrtva koja je kako se čini prisiljena slušati muziku na jednoj *e*e*o* Motorolinoj slušalici, a budite uvjereni, to sigurno neću. I prije 5-6-35 godina Nokia (za ostale nisam siguran) je poklanjala/prodavala stereo slušalice za svoje mobitele, dok Motorola to ni dan danas nema. Zašto?
Prvi pokušaj stereo slušalica je bio kada sam doznao da mi treba "samo" adapter 3.5@2.5 koji košta zajedno uz poštarinu 47.60 kuna iz chipoteke. Računica mi je izgledala ovako nekako: 5 kuna adapter + 20 kuna poštarine = 25 kuna maksimum. No, nije mi ispalo 25 kuna već 47.60. Zašto?
Tada sam kupio obične 3.5 slušalice koje su me koštale dodatnih 40 kuna. I tako, nabijem taj mali adapter u mobitel i onda u adapter 3.5 slušalice. Osim šta je sve bilo jeben* razmrdano, ispadalo sve samo od sebe, nije se držalo u rupi ni q*** - nije se ništa ni čulo!!! Igrajući se malo, skužio sam da treba 3.5 malo izvući iz konektora kako bi dao stereo zvuk. Da, davao je stereo zvuk, tj. čulo se na obe slušalice, ali... ...na jednoj se čuo jači a na drugoj slušalici slabiji zvuk! Poslo sam sve u *.3pm i šiknuo isto tako kroz prozor.
Drugi pokušaj transformiranja je bio kada sam sav sretan u znoju pod temperaturom našao 2.5 stereo slušalice za mp3/mp4 player na internetu za samo 30 kuna! Rekao, OK uzet ću (ionako sam bankortiro). Danas mi stigao paket - 62 kune otkupnine! Moja računica je bila 30 sluške + 20 poštarina = maksimum 50 kuna a ne 62! Već iscrpljeno otvaram slušalice, u nikakvoj nadi ubadam u mobitel, puštam muziku i kad ono... .... samo na right slušalici se čuje muzika! Au, poludio sam, te slušalice su također završile kroz prozor, stvarno mi je već bilo pun... zatim sam probao odsjeći L slušalicu, ogulit izolaciju na R i nekako spojit L na R - bez obzira što sam znao da neću uspit.
Dakle, sve skupa potrošio sam oko 150 kuna + benzin do slovenije - a zašto? - ZA NIŠTA!
Ovime sam samo htio upozoriti one koje se malo manje kuže u takve stvari, dakle ne kupujte NIKAKVE 2.5 mm stereo slušalice i NE kupujte nikakve 3.5@2.5 adaptere i NEMOJTE trošiti dragocijeno vrijeme jer je stvarno težak posao.
A meni preostaje još samo nabaviti miniUSB stereo slušalice koje koštaju cca. 200 kuna i plakati kada budem spušio i tih 200 kuna, a sve nekako sumnjam...
Pozdrav!
pa gleo ovako... ja sam kupio 3.5@2.5 i ubo u svoje SONY slusalice koje dođu cca oko 80 kn i nijedanput mi se nisu izvadile, napravio sam i ono da sam mal iscupo i imo stereo i dan danas radi i sve je u redu. niti se cupaju niti je zvuk los, stovise jak je kao i na mp3 player (buduci da su sonyeve., kad sam stavio neke kvark ili tako neki shit onda je zvuk bio upola slabiji) i jos se cuje na obje slusalice jednako.
bas me zanima koji to mulac kupuje konektor za 5 kn i plaća poštarinu...
i dijane ovisi odakle si. a mogo si rec i nekom iz splita ili osijeka. nek ti kupi i posalje u obicnom pismu. to bi te izaslo sve skupa 10 kn maxxxxxxxxxxx..
i ja sam naso original motorola usb slusalice za 130 kn u valpovu.
Ja trenutno imam taj adapter i sve funkcionira al me zivcira sto strsi van iz moba pa sam mislio sve skupa raskomadat i zalemit 2.5 umjesto 3.5... Kakve su to usb slusalice, to provjereno radi na v360?
usb sluške rade 1000% jer moj frend i ja pod sat elektrotehnike tako slušamo muziku . dijan je u potpunosti u pravu i ako netko i dalje tvrdi da ima stereo na v360 slušalice s bananom je ću ih kupit da vidim taj stereo.
Da, ovo sto ja imam (adapter iz chipoteke i obicne sony stereo slusalice) nije stereo! To je mono zvuk na 2 slusalice, isti je u obje-nema stareo efekata.
Naravno da je problem "kupiti" gotove 2,5 stereo slusalice jer vecina nema 4 pina i ako ima, raspored pinova je drugaciji, a i kada se nabave i takve sa drugacijim rasporedom pa se prelemi, treba dobro paziti jer neke su zalemite na samo jedan izlaz obadvije slusalice i onda naravno nemaju stereo zvuk.
Nije tako veliki problem kupiti, u trgovini gdje prodaju rabljene mobitele, stereo slusalice od nokije sa 2,5 bananicom. Ionako im stoje u trgovini i nemaju kome prodati, ako kaze da kostaju 40 kn, cijena se lako prepolovi.
Malo se rastavi onaj dio gdje je mikrofon i sa lemilicom za 5 min imate "svoje" slusalice. Naravno da se mogu na mikrofon nalemiti i neke skupe slusalice i onda stvarno razvaljuju. Ovim ujedno imate i hands-free.
Ako nevolite lemilicu, sigurno imate nekog frenda koji voli.
Pa ljudi, pašu originalne motoroline sa bananom. A izgledaju ovako:
http://www.mikeshardware.com/reviews...dphones_lg.jpg
Takve su išle u paketu uz E398, E1, MPX200, MPX220, i rade na V360!
evo ovako... ja ne znam kakvi ste to ljudi da vam bas treba taj masni stereo... sta slusate neku glazbu pa zelite na jednu sluju cut glavni vokal a na druge back vokale... ako svira na obadve slusalice i svira glasno sta je tu bitno... osim ako idete u glazbene skole pa zelite cut kako jedna kolegica svira klavr na jedno uho a druga svira flautu..
ima u valpovu sluje za vecinu motorola sa usbom i setereo su...
imaju original motorola znak i dodju 130 kn... i ako na njima pise da su za v360 onda jesu. ako ne pise onda nedmoj kupit.
zast upujes ak ne isporbas i ne procitas...
ko pita ne skita. tako ide poslovica..
a kome se ne sviđa nek si kupi mp3 sa 512 mb stavi oko vrata kupi mal bolje slusalice i nek pici glazbu kakvu hoce i imat ce stereo zvuk i sve ostalo. i radio.-... a i mp3 dodje 100kn
pa uzivajte
Ne znam ako se ikome dešavalo, mene zna često zabolit glava ako slušam na samo jednoj slušalici, a osim toga, sram me - nekako je (nemojte ovo krivo shvatiti) seljački. Nije fora u tome da nam netko ide u glazbene škole pa ih moramo slušati, nego sama pretvorba mobitela u mp3 player. Kad već ima mogućnost da bude jako kvalitetan player - zašto to i ne iskoristiti, bolje nositi samo mobitel nego mobitel i player - a i punjenje baterije je puno jednostavnije (kad već spominjemo playere od 100 kuna). Jako efikasno rješenje. Ali još uvijek ne kužim zašto ovi lihvari nisu ubacili u pakete stereo slušalice, malo ih pojačamo preko MotoSounda, slušajući pjesme preko iTunesa imamo stvarno kvalitetnu stvar. Kad sam već dao 1100 kuna za ono ultra-bugovito-smeće od Vodafonovog softa, barem da su ubacili i stereo sluške... :dunno: :dunno: :dunno:
Ja bas ne koristim taj mp3 na mobu i opcenito jer nemam kad slusat uopce ali cinjenica je da sam s k750 dobio stereo slusalice i zvuk je bio daleko kvalitetniji nego sad na v360! Opet, meni to nije uopce vazno ali sve skupa v360 bas nije nesto za muziku...
slazem se potpuno za slusalice... nokia ih daje vec dugo vremena, a moto skrtari. ja sam kazem da meni sve valja i da mi jje zvuk samo malo slabiji nego na mp3 playeru i jako sam zadovoljan, mob drzim u đepu (nemam pederske uske hlace pa nemam problema sa prostom) i nemam problema sa držanjem moba sa onom bananom u džepu i sve valja. moze se sve kvalitetno iskoristit u tome se slazewm i ja sam to napravio (nekome valja nekome ne) ali ako imate tako jako osjetljive usa pa da bas hocete stereo a onda izmisljajte..
kupite si nokiu 5200 koja ima mp3 i stereo slusalice i slusajte....
e sad necemo o tome koje je ***** ko ne, ipak ti nosis banane u hlacama!:D :D :D
ima razlike i osjetis to, zato je na ovim slusalicama mono signal ti se dijeli od mona i naravno da je slabiji jer ide na dvije slusalice.
i veci je uzitak ja ipak mislim da se to dosta osjeti.!!!
eh velika je razlika od mona i sterea a pogotovo ako se mono dijeli ne 2 slušalice a to ko meni da te svoje stereo slušalice za 20kn ja ih kupim al ako nisu vraćam slušalice i oću lovu nazad ( to je dobar mobitel ako može bit stereo tj mono se ne dijeli ili barem org 2 mono slušalice jer je ovak loš mob nasuprot drugih )
fakat ako nema stereo je smece... pa svi mobovi kaj imaju podrsku za slusalice vecinom imaju stereo....
U potpunosti se slažem. Skoro svaki stariji mobitel ima stereo, a kamoli novi da nemaju. Čudno je to što i nije Motorola ubacila stereo i time su mi potvrdili da su oni baš ti koji su često u zaostatku (bilo sa ovakvim stvarima a o kamerama da ne pričamo). Pričajući s ljudima, nikad nisu zadovoljni svojim Motorolama (naravno, to su obični smrtnici koji ne znaju za fore flashanja i ne vjeruju da se i preko v360 može igra poslati bluetoothom).
Uspio sam nabaviti 2.5mm konektor sa 4 pina i 3.5mm utor u kojeg utaknem slušalice. Malo sam htio "modificirati" taj adapter, tj. skratiti ga jer mi je bio predugačak, na jedno 10-ak centimetara. Zeznuo sam stvar jer sam skinuo žice sa kontakata utora i napravo slijedeću stvar; odrezao kabel na jedno 10 centimetara počevši od 2.5mm konektora, ogulio izolaciju i sada imam slijedeći problem - dvije su žice u kojima kad ogulimo izolaciju nalaze se po dvije žile, dakle sveukupno imamo 4 žile; zelena + obična (bakrena) i plava + obična ( bakrena). Na 3.5mm utoru su 3 konektora na koja treba zalemiti te 4 žile - opisati ću ih na primitivan način (na drugačiji ne znam : ) ). Tri konektora; jedan najduži, dva su kratka, iste veličine s time da je jedan s rupom i na vrhu zaobljen dok drugi to nema! Daklem, kako te 4 žile iz 2.5mm konektora zalemiti na 3 konektora 3.5mm utora? Da pojednostavnim što je više moguće, pokušao sam predočiti sliku u paintu, ispod se nalazi link. Hvala puno!!!
http://img442.imageshack.us/my.php?i...01hireslr0.gif
vrlo jednostavno moraš dvije nule spojit zajedno i te dvije ko jednu zalemit na jednu nulu od 3.5mm a ove dvije zasebno na svaki posebno ( ali ovak je najbolje uzmi neke slušalice i u štekaj na 3.5mm i ostavi ga otvorenog i trebalo bi ovak bit ove dvije bakrene bi trebale bit nula a zelena i plava svaka po jedan kanal ali to sve ovisi o tome kako je zalemljen na 2.5mm pa se malo igraj gdje koja ide)
pazi na to da te žice nemaju još posebno izolaciju tj trebaš na svakoj imat malo lema da bi signal putoval do kraja žice znači ako nemaš lema ne radi
ova najveća treba bit nula a ona ujedno ima i rupu na sebi da olakša lotanje a ova plava i zelena jesu ove druge dvije sa strane ( svaku posebno zalemiš ) e a otkud ti taj s 4 pina da ima žice orginal izvučene vani
očeš kupit te slušalice za 100kn da se ne mučiš toliko????
nemoguće da je stereo na banana izlazu!
A recimo ako uzmemo zvucnike(od PC sa 3,5mm ulazom)i sa converterom ga sopijimo u 2.5mm za mob,oce funkcionirat??
Pozdrav svima,
Imam Motorolu v360v i sada sam kupio slusalice"Stereo MP3/MP4 EARPHONE" stavim ih u svoj mobitel i mogu slusati samo na jednoj a an drugoj ne???? moze li mi tko objasniti zasto je to tako i ako se moze napraviti da radi na obadvje???? I(ste te sam stavio i u nokiu i radi na obadvje...... plz help
ne, nego zato jer ne postoji STEREO na v360! :loco:
i dajte moderatori malo se uključite u ovu temu i dokažite da nema sterea na v360 zato jer kad admin nekaj veli onda je to :adminrulz:
i samo da se zna pitao sam 2 servisera mobitela znači ljudi koji se bave popravcima mobitela stručno i oni kažu da nema sterea!
Eto, moje imaju stereo, mozda postoji serija koja je proizvedena u kini...
pa su zaboravili staviti na njih jos jedan kontakt....
mozda ti je motorola neispravna...
mozda, mozda, mozda....
ali moje sigurno imaju stereo, ali i to je mozda greskom, mozda samo moja motorola ima stereo, a sve druge nemaju, mozda je moja neispravna, a druge su ispravne koje nemaju stereo...
to kaj ti imaš je dupli mono tj. rade ti obadvije slušalica ali s jednakim zvukom znači ti pustiš pjesmu u kojoj zvuk prelazi s jedne slušalice na drugu kao u filmovima kad preko tebe prođe helikopter onak zvuk prolazi s jedne strane na drugu to je stereo a na tvojim slušalicama je i na jednoj i na drugoj stalno isti zvuk nema podjele da na jednoj svira bas a na drugoj gitara itd...
eee... evo ja kupio ove slusalice tvrtke Koracell
http://www.koracell.hr/slike/mp3_pla...lica%20823.jpg
S vezicom za nošenje playera
konektori: 3.5 mm i 2.5mm
visoka kvaliteta zvuka
kabel zaštićen tekstilom
Specifikacije:
- driver unit: 15MM
- impedance: 32
- sensitivity 119DB S.P.L at 1kHZ
- frequency response: 20-20,000Hz
- max. power input: 10mW
- cord lenght: 1,2M
cijena i gdje si uzeo?
kupio sam ih u Plodinama oko 30-ak kuna!
gle nema sanse da ti te sluske daju stereo zvuk , mozes samo dobit mono na obje sluske, ali to sa original slusalicama za mp3/mp4 nema sanse jer je razliciti raspored pinova(moras lemiti), a kaj se tice tih slusalica pocinju boliti uske poslije intezivnijeg koristenja.
Zna Li Onda Netko Gdje Mogu Kupiti Slusalice Za Motorolu V360v I Da Mogu Slusati Na Obadvije Slusalice??????
Ram 3 , Ebay, neznam jeli ima u Crazyshopu, i mislim da sam procitao negdje na forumu da je bilo u nekom centru(misli da mercatone) ali nisam siguran, a mozes otic do najblizeg elektroshopa kupit banana 2.5mm muski utikac VAZNo da je cetveropolni i da ide do kraja u mob, sheme imas u ovoj temi i malo lema , lemilica i radi .
mihha trebaju ti slušalice s četiri kontakta, a ne tri kako ti imaš.
Sve to stoji, i tvoje objašnjenje stereo i mono zvuka, i ja to dobro znam....
Ali ako ja nemam stereo zvuk, kako je moguće da na jednoj pjesmi(neznam sad točno kojoj) gitara se čuje u samo lijevoj slušalici, a ostalo u desnoj, mislim stvarno, pa nismo mi ostali koji tvrdimo tak glupi da ne razlikujemo mono/stereo.
A opet, ako i je mono ali NIJE, koga vraga paše u utor od motorole V360 konektor od 4 kontakta, to stvarno ne kužim. Onda bi napravili za tri kontaka i pa slušaj. :tclosed: :tclosed: :tclosed: :tclosed: :tclosed:
hvala ti alex1
sory krivi post.