Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 18 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 13 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 430
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa zašto ne bih mogao dvije pretplate uzeti - ja sam uzeo, mislim i njima je to u interesu, ako netko želi 5 pretplata uzeti...zar ne!? Imaju lijepo u ponudi tamo tarifa start 0 i cijena sticka je 199kn...tako da nema tu ništa puno mozganja, tko želi može uzeti taj ugovor na dvije godine...a u uvjetima (sitna slova) stoji da se raskid plaća 99kn puta broj mjeseci a u tarifi start 0 se nakon 3mj može raskinuti bez penala...Ali sve i da ne raskinem ugovor, i plaćam 240 kn u dvije godine + 200 - opet me stick izašao 440kn što je ok. A druga pretplata je L 100kn uz carnet...uzeo bih stick uz tu pretplatu čak je onda 99kn stick, samo što mi je bitno da mogu raskinuti ugovor kad hoću, jer npr. što ako mi za godinu dana to bude višak...Tako da sada mogu raskinuti ugovor, a imam i stick kojim trošim L tarifu...Mislim, nema velikog smisla uzeti stick bez neke tarife u vipu...Opet vip zaradi! To što tamo piše 1500kn da je stick to mačku o rep, njegova vrijednost je MOŽDA 500kn maksimalno! A kada uzmemo da je brzina 7 a ne 42 - koliko zapravo vrijedi taj stick!?

Znači, ukratko: zaobišao sam pretplatu i nemogućnost raskida ugovora uzimanjem dvije pretplate! I trgovac u vip centru je bio oduševljen i iznenađen kada je na kraju shvatioo što hoću!
    Jedino je bilo upitno dal mogu dvije pretplate na svoje ime. Ali da nije moglo, uzeo bi brat jednu a ja drugu... Ovaj start 0 nisam raspakaovao, ako zatreba ću koristiti...zasada mi ne treba!

Da se vratimo na brzinu, uzeo sam internet na bonove i brzina je 12,8 Mbps i 2,2 Mbps - ukratko skoro pa duplo brže...Na speedtest.net pokaže i 9-10 Mbps bez problema, ali bilo je i 12 često. Na pretplati ne ide preko 7. Bude 5-6, maksimalno 7. Znači, potvrđeno je. Vip je ograničio pretplatnike na 7 a na bonove 12. Isti stick, ista lokacija, isto računalo - sve isto, samo SIM kartica druga i eto razlike! SIM na pretplatu sam išao preko carnet.vip.hr a na bonove sam išao preko data.vip.hr - preko carnet.vip.hr nešto šteka, radi probleme, neće (na bonove, dnevna tarifa)

Zar nema više smisla da ljudima na bonove daju manje brzine jer imaju uglavnom sporije stickove i manje prometa, a pretplatnici koji više troše i više plaćaju da imaju veće brzine - i ono, PRETPLATNICI su!!! Nije nikako uredu!!! Čisto iz principa, ne kukam jer je i 7 Mbps pristojno, ali očito može biti i 12 još pristojnije!!!

Gledao sam i onaj drugi, wlan stick ali mislio sam sporiji je, a i nije mi nužan baš wlan, ionako imam data na mobitelu...Ono, bolje imati 42 Mbps, bolji ping i tako to...osim toga, mislim da se može uključiti u priču i obični ruter i preko njega podijeliti internet...Laptopi imaju wlan kartice gdje se isto može napraviti hotspot s connectify mislim...

Recimo da se vip iskupio ovim načinom što se stick može kupiti jeftinije u tarifi 0 zato jer su SLAGALI za brzinu 42 Mbps - tako su mogli onda reći i da brzina može (teoretski) biti i 142 Mbps - u praksi mi nikada ne bi znali da to nije 142, jer nam je maksimum 7 Mbps!!!

Evo kako izgleda download, istina varira brzina ali ima i ovakvih peekova (naravno internet na bonove), na pretplati bude isto tako samo peek je maksimalan 900-1000, dok na bonove sam ovdje vidio i 2000 (tj. piše 2MB/s):

Uploaded with ImageShack.us
    - skoro pa 15 Mbps!!!!!!!! Treba prijeći na bonove!

- pretplata, ovo je uobičajeno, maksimum je 7,5 jednom slučajno bilo...
    Zadnji uredio mlesic : 14-09-2011 u 21:56

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.743, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 46,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisi na bonove ograničan na 12. eto imaš i skoro 15.

a 2MB/s megabajta u downloadu je 16Megabita sekunda

to ti je zbog lokacije

a pretplatu su bar za 15GB sa i bez noćne definitivno limitirali na 7.2Mb/s DL 1.4Mb/s UL, i moj može brže od toga pa što malo pređe ali to nisu one brzine prije, nema veze meni i sada dobro, bolje da imam 100-200GB prometa nego 10GB pa makar imao i 100Mb/s ali zašto lažu da nisu limitirali brzinu kada ja i to sam vidim

zar nije L 89.5kn na carnetu, pola od 179???

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +radijska=99,5 kn! Neće radijsku frekvenciju mačke izlizat! Ma dobro je za sada 7, sasvim je to ok. Samo zašto su onda ostavili 12-15 na bonove, to mi nije jasno!? Očito može i duplo brže bez problema! Lijepo piše u uvjetima korištenja: 16. Vipnet zadržava pravo diferenciranja brzine prijenosa podataka na razini tarife i usluge.
    Nije mi jasno zašto moraju to kriti da su različite brzine i da postoje ograničenja i koja su!?

Ma uredu je to! Nek bude ovako, da ne puca veza, da sve šljaka i dobro je! Sasvim je dovoljno 7, samo da je kvalitetno... Imao sam duo carnet od iskona s rođakom (ulaz do) i popola, svaki po 50-60 kn, flat, 5 Mbps...ali je stalno pucala veza, ukratko stalno sam bio bijesan i stalno je bilo LOŠE. Tako da ovo je sasvim ok (za sada)!

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

S obzirom da nisu bonovi nego pretplata, a i da ne skidam iz neke blizine kao što su ruse ili ljubljana, nije loše, a najbolje da promet stoji dok skidam, tu je noćna

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kod postavki programa Mobile Partner, koju je postavku bolje koristiti RAS (modem) ili NDIS? NDIS je bila uključena automatski, promjenio sam na RAS jer sam to navikao uvijek birati u Join Air programu (bar su upute uvijek tako govorile: Napraviti RAS konekciju, *99#) a sada ovdje vidim NDIS - što bi to bilo, u čemu je razlika!? Ono što vidim, RAS pravi dialup vezu dok kod NDIS vidim da se spaja kao na WIFI imenom HR VIP (veza s mobilnom širokopojasnom mrežom).

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    SE LWW
    Operater
    BonBon
    Godina
    49
    Bodovi
    5.775
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.775, Nivo: 18
    Bodovi: 5.775, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Pa zašto ne bih mogao dvije pretplate uzeti - ja sam uzeo, mislim i njima je to u interesu, ako netko želi 5 pretplata uzeti...zar ne!? Imaju lijepo u ponudi tamo tarifa start 0 i cijena sticka je 199kn...tako da nema tu ništa puno mozganja, tko želi može uzeti taj ugovor na dvije godine...a u uvjetima (sitna slova) stoji da se raskid plaća 99kn puta broj mjeseci a u tarifi start 0 se nakon 3mj može raskinuti bez penala...Ali sve i da ne raskinem ugovor, i plaćam 240 kn u dvije godine + 200 - opet me stick izašao 440kn što je ok. A druga pretplata je L 100kn uz carnet...uzeo bih stick uz tu pretplatu čak je onda 99kn stick, samo što mi je bitno da mogu raskinuti ugovor kad hoću, jer npr. što ako mi za godinu dana to bude višak...Tako da sada mogu raskinuti ugovor, a imam i stick kojim trošim L tarifu...Mislim, nema velikog smisla uzeti stick bez neke tarife u vipu...Opet vip zaradi! To što tamo piše 1500kn da je stick to mačku o rep, njegova vrijednost je MOŽDA 500kn maksimalno! A kada uzmemo da je brzina 7 a ne 42 - koliko zapravo vrijedi taj stick!?

Znači, ukratko: zaobišao sam pretplatu i nemogućnost raskida ugovora uzimanjem dvije pretplate! I trgovac u vip centru je bio oduševljen i iznenađen kada je na kraju shvatioo što hoću!
    Jedino je bilo upitno dal mogu dvije pretplate na svoje ime. Ali da nije moglo, uzeo bi brat jednu a ja drugu... Ovaj start 0 nisam raspakaovao, ako zatreba ću koristiti...zasada mi ne treba!

Da se vratimo na brzinu, uzeo sam internet na bonove i brzina je 12,8 Mbps i 2,2 Mbps - ukratko skoro pa duplo brže...Na speedtest.net pokaže i 9-10 Mbps bez problema, ali bilo je i 12 često. Na pretplati ne ide preko 7. Bude 5-6, maksimalno 7. Znači, potvrđeno je. Vip je ograničio pretplatnike na 7 a na bonove 12. Isti stick, ista lokacija, isto računalo - sve isto, samo SIM kartica druga i eto razlike! SIM na pretplatu sam išao preko carnet.vip.hr a na bonove sam išao preko data.vip.hr - preko carnet.vip.hr nešto šteka, radi probleme, neće (na bonove, dnevna tarifa)

Zar nema više smisla da ljudima na bonove daju manje brzine jer imaju uglavnom sporije stickove i manje prometa, a pretplatnici koji više troše i više plaćaju da imaju veće brzine - i ono, PRETPLATNICI su!!! Nije nikako uredu!!! Čisto iz principa, ne kukam jer je i 7 Mbps pristojno, ali očito može biti i 12 još pristojnije!!!

Gledao sam i onaj drugi, wlan stick ali mislio sam sporiji je, a i nije mi nužan baš wlan, ionako imam data na mobitelu...Ono, bolje imati 42 Mbps, bolji ping i tako to...osim toga, mislim da se može uključiti u priču i obični ruter i preko njega podijeliti internet...Laptopi imaju wlan kartice gdje se isto može napraviti hotspot s connectify mislim...

Recimo da se vip iskupio ovim načinom što se stick može kupiti jeftinije u tarifi 0 zato jer su SLAGALI za brzinu 42 Mbps - tako su mogli onda reći i da brzina može (teoretski) biti i 142 Mbps - u praksi mi nikada ne bi znali da to nije 142, jer nam je maksimum 7 Mbps!!!

Evo kako izgleda download, istina varira brzina ali ima i ovakvih peekova (naravno internet na bonove), na pretplati bude isto tako samo peek je maksimalan 900-1000, dok na bonove sam ovdje vidio i 2000 (tj. piše 2MB/s):

Uploaded with ImageShack.us
    - skoro pa 15 Mbps!!!!!!!! Treba prijeći na bonove!

- pretplata, ovo je uobičajeno, maksimum je 7,5 jednom slučajno bilo...

Ne možeš upoređivati Carnet i Vipnet,.. Carnet je daleko sporiji,.... probaj ovaj na bonove spojiti preko Carneta,.. pa češ vidit razliku,...ili obrnuto pretplatu na vipnet,...

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uspio sam na bonove uz carnet se spojiti - brzine su otprilike iste kao i bez carneta. Dakle nije do carneta nego to vip kražnjava pretplatnike! Carnet nema veze s brzinama koje vip daje...

Zadnji uredio mlesic : 15-09-2011 u 12:15

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ostavi na širokopojasna mreža,

nema veze carnet sa tim ovaj put meni je isto duplo sporije na pretplati a oboje je data.vip.hr, nema veze i na edge sam bio dugo, dobro je

a i nikad više prometa je tu

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za noćne opcije i skidanje, vjerovatno većina zna ali za one koji neznaju:
    Za skidanje koristiti JDownloader. Pod settings se ode u Extensions i stavi kvačica za Schedule (postavi se noćno vrijeme skidanja). Naravno, pošto bude da se skida više fajlova sa recimo Megauploada, postoji vrijeme čekanja...zato se napravi auto reconnect da se dobije novi IP. U JDownloaderu otići na Settings, Reconnection, Batch i tamo upisati ovo:

rasdial "NAZIV KONEKCIJE" /disconnect
    ping www.google.de -n 8
    rasdial "NAZIV KONEKCIJE" KORISNIČKO_IME ŠIFRA

Naziv konekcije je kao u Mobile Partner programu, tj. ona veza preko njega napravljena...može se sada spajati i ručno (bez mobile partner programa, on nek u pozadini bude samo pokrenut, ili ne). Korisničko ime i šifa idu od carneta. Ako je bez carneta onda valjda ni netreba ništa.

Znači sada kad imamo noćnu opciju, naslaže se u Jdownloader Sheduler i stavi se da sam reconnecta tako da nema čekanja između downloada.

U Svojstvima veze se također može podesiti ponovno pozivanje ako veza pukne...
    Hepy Dawnloud!

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daj molim te testiraj sa pretplate izgleda da su noćas nešto čačkali bar kod mene jer u jednom trenu nisam mogao nači mrežu, i da su skinuli speed limit na uploadu, sad idem uploadom koliko mogu baš kao i ranije prije novih tarifa

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je isto - ništa novoga. Ali rekli su mi da će nešto čačkati kao da kroz par dana vidim hoće li biti promjene...da su našli uzrok problema pa da se strpim i javim ako kroz par dana ne primjetim promjenu pa će ponovo provjeriti...

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da uzrok problema nakon 2 mjeseca, limitirali su ali se izgleda ekipa buni, ajd baš ću vidjeti hoće li vratiti na staro tu kod mene

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma uredu je da su limitirali - bolje da je limitirano nego da je neograničeno pa da se ruši sustav ili šta ja znam kada svi navale...ali da znamo na koliko samo ograničeni, na što pristajemo potpisom ugovora, da to nije 42 Mbps ni u kom slučaju (bez obzira na pokrivenost signalom, doba dana, broj korisnika...)! Lijepo da to bude nešto suvislo, a ne da na bonove imam brzinu 15 Mbps a na pretplatu 7...e sad jel to namjerno ili neka poteškoća...vidjet ćemo, kažu da je poteškoća..pa im zasad vjerujem i očekujem da to riješe i da moj stik koji sam uzeo upravo zbog obećanja brzine preko 7 Mbps (točnije 42) napokon se pokaže u boljem sjaju...inače, ne bi bilo razlike i da sam uzeo običan stick do 7,2 Mbps...

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa naravno, ja sam odmah u startu ženskoj u tehničkoj rekao da ako su limitirali, da to i napišu, ok, i ovako skinem i 500GB sa noćnom mjesečno, ni ne treba mi toliko, ne treba mi ni 100GB, a ne ovako imam duplo više brzinski prije prelaska na novu tarifu, a ona me uvjerava da nije limitirano, pa vidim da je, nemaju svi stickove do 7.2

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa da o tome se radi - ne bih onda kupio stick koji ide do 42 - u t om slučaju svaki mob skoro ide do 7,2 odnosno većina stickova...Meni nije toliko bitno da ja skinem 100 GB - recimo nisam znao šta da skinem ni sa ovih 15 GB, skidao sam filmove, serije, eto gluposti...Ali mi je zato bitno koliki je Upload - jel on 1, 2, 3 ili 5 Mbps nije baš isto...A također nije za baciti razlika u Downloadu od par Mbps...7 ili 10 ili 12 - nije velika stvar u toj razlici, ali opet osjeti se razlika. Osim toga, glava stvar i problem je (kod mene bar) u principu - ako imam stick koji može ići do 42, želim onda bar da imam brže od 8 Mbps što je recimo na bnetu kabelskom internetu standard. Znači, da osjetim (makar malo) zašto sam kupio naj kul stik na svijetu (!?)

Vip je uvijek volio taj lažni marketning - kažu flet, a ono zapravo flet samo do 12 GB...sjećate se toga od prije par godina. Sada je isto flet, ali brzina puža - obmanjujući marketing. Mogu to nazvati recimo ograničenje potrošnje, zaštita korisnika od velikog računa - ali nikako FLET...ali eto... Tako i kod brzine, reklamiraju brzine do 42 a zapravo je sve i sto kao i prije...do 7Mbps. Vjerujem da je pogreška zapravo u tom na bonove što ide do 15... možda su na to mislili kad su rekli da će ispravit problem ograničit sve na 5 Mbps

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa trebao si taj tren pitati koji oni točno problem misle riješiti? hehe

njihov je problem na žalost što velika većina njih to uopće ne koristi, pa lupaju teoretski, dok su u praksi blaga banana, ili te jednostavno hoće napraviti budalom to im je hobby izgleda, ako ja vidim dokle brzinski na svojoj lokaciji idem prije prelaska 1.8. i koliko idem poslije, nakon što su mi to popodne nešto mrdali po priključku, i vidim da je duplo manje nakon toga, pa nemoj me nakon toga praviti budalom i govoriti da je sve isto kada nije kvragu pa nismo djeca

napiši do 7.2 i zdravo

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Udaraju spiku "to je mobilni internet, maksimalna ostvarena brzina ovisi o jačini signala, pokrivenosti, doba dana, broju korisnika, usb-uređaju, računalu, vremenskoj prognozi, pritisku vode u cijevima, ..." Nekako meni brzina uvijek ista! Nema drastičnih razlika...kokad mi se čini da mi je upload sada oko 2,5-3 Mbps...bio je do 1,5-2... Vidjet ćemo kroz par dana dok iščačkaju štogod!

A fora mi je kad nakon što izbiflaju to o čem sve ovisi brzina ja im kažem da kad stavim sim na bonovove imam duplo veću brzinu...onda se totalno zbune, reakcija ono "HM...!" - za to nemaju spremnu floskulu...

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znam na žalost jako mi je to poznato, teoretiziraju a doma su na adsl-u, to mi je blesavo kad ih očito kužim,

mislim ako meni signal ne valja neka uvedu još koju crticu piše da je odličan,
    upravo to i ja sam duplo brži na bonove sada, na potpuno istom mjestu, i hvala ti što si se javio da imaš istu stvar kao i ja jer fakat sam mislio da sam ja lud bar me oni pokušavaju napraviti, i vidim da si neke promjene skužio na uploadu? ajde neka samo me brine do kada će to hehe

bilo bi dobro ako ima još netko kakva iskustva sa prijašnjim i sadašnjih brzinama sa starih i novih tarifa neka se uključi nećemo nikoga pojesti

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istina, to je mobilni internet pa to osjetim tako da malo varira brzina - znači, ne skida mi konstantnom brzinom s megauploada nego "skače" npr na 14-15 Mbps ako sam na bonovima ali ne pada ispod recimo 9-10 Mbps. Dok na pretplatu se isto ponaša ali je maksimalna 7-8 Mbps a padne i na 3-4 Mbps...Tako da u tome onda vidim razliku...naravno, ta razlika se onda osjeti u ukupnom vremenu skidanja pa tako fajl od 350 MB na bonovima treba 6:25 minuta, dok za isti fajl na pretplatu treba 8:50 minuta. Nije neka drastična razlika, ali i sitno je bitno! Znači, u prosjeku mi je brzina na pretplatu 5 dok je na bonove 9. Na bnet fiksnom internetu maksimalna brzina je 8 Mbps i onda se to vidi da lijepo u jdownloaderu skida s megauploada brzinom od 9-10 Mbps konstantno - znači pegla non-stop, nema padova brzine...eventualno ako nešto drugo skidam, surfam... Ping je mislim 20-30 ma bnetu - a na mobilnom internetu je 30-40, nekada 60-80...recimo da je dobro.

Što se tiče starih brzina na starim tarifama - evo sam iskopao neke stare testove, isprintani su pa ukratko evo:
    VIP uz carnet (mislim da je na pretplatu bilo) - DL 2,83 i UL 0,31 ping 171-->19.5.2010. Solidno i pošteno radio
    T-mobile pretplata - DL 1,2 i UL 0,2 ping 1904-2418, nekada kad je bolji dan ping je 600-->19.5.2010. Užas od interneta, ništa nije radio

Evo, kada gledam stare ove brzine i sjetim se kako sam se napatio s tom T-mobile pretplatom ovo sada je i super internet. Jeste zapazili koliki je bio ping!?!?
    Stick za t-mobile je bio onaj webnwalk IV, a vip je bio zte 3656-z (mislim da tako nešto). Oba su imali maksimalne brzine 3,6 Mbps

100kn je bilo 5 GB uz carnet - s time da je brat redovito nabijao to na 200-400kn jer prijeđe "slučajno" preko 5 GB.... Pa ne plati račun na vrijeme, pa opomena...užas!

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Decki shvatite da Marketing sa tim Flato-om navuce, recimo, 1000 korisnika i onda su 24 mjeseca prisiljeni koristiti tzv. flate (pa racunajte da li se njima isplati koristiti rijec koju svi znaju i povezuju sa necim drugim ).
    A i opet svi ste svjesni da nikada nece neki operater "sjeci granu na kojoj sjedi" i dopustiti flat i maksimalnu brzinu, kao sto je slucaj sa ovim novim tarifama. Mozda ce vama koji se bunite pustiti punu brzinu ali ce vec svim sljedecim korisnicima u ugovor ubaciti klauzulu "brzina do..." kao sto sa rade svi operateri sa ADSLom i oni su pravno pokriveni.

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma ok noćna je stvarno flat, imam flat tih 8 sati dnevno tu ništa ne lažu osim da je neogranićena brzina koja je eto ogranićena na tih 7-8Mbs, ali promet nije ogranićen, što se tiče padanja na 64kbps, nakon t-mobilea na bonove tu nisam ni probavao niti me zanima, od paketa uz noćnu mi je ostalo oba mjeseca preko gige prometa, ne bih ni preporučivao pad na 64kbps tj. 0.06Mbs, a što se tiče bunjenja ja sam se bunio još prije 2 mjeseca pa rade budalu od mene, ali dobro bar su nekako upload vratili, za sada, to vjerovatno nakon toliko vremena nema veze sa mnom jer će ga i drugima vratiti kakav je odprilike bio prije, vjerovatno, ali nije stvar u ničemu nego u principu imam mjerenja pred sobom a rade te budalom, neka uvedu brzinske razrede što se prave grbavi, da nema limita, kad ga vidim

da na kraju balade ja njih plaćam a ne oni mene, kakvo je to uopće ponašanje
    Zadnji uredio Oldy : 03-10-2011 u 12:58

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako je njima dosta da samo navuku a ne i zadrže korisnike - neće se dobro provesti! Nitko ne želi maksimalnu brzinu, ali želim osjetiti i vidjeti da imam taj najbrži mobilni internet - dual kerijer!!! Zato nisam potpisao ugovor na 2 godine, nego je minimalni rok 3 mjeseca...Kad vidim da prave budalu od mene i da me varaju - ode ja...

Kako nazvati to navlačenje korisnika da je maksimalna brzina do 42-prijevara, lažno oglašavanje. Mogli su staviti onda i da je brzina do 242 Mbps - ja sam znao da neću imati 42, ali sam bio siguran da ću imati bar 15-20, ono neće padati ispod 10...ali evo, zapravo je isto kao i prije....7,2. Ništa od dual kerijer, ultra high speed extra mega super brzine... Naravno, osim ako se ne koristi internet na bonove - onda je iz nekog čudnog razloga duplo brže

Ja sam namjerno potrošio sve da vidim tu bzinu od 64 kbps - uglavnom užas, ništa se ne može raditi...skida brzinom od 7-8 KB/s. Stranice otvara čitavu vječnost...Možda bi za mobitel to bilo iole dovoljno, operu mini.

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pitao je bio netko jednom i kod vipneta na faceu da kakvo je to brzinsko ograničenje na novim tarifama, pa mu je tip vipnet odgovorio da nema nikakvog ograničenja brzine, čovjek isto valjda shvatio da to nije to više ali ma kakvi nema ograničenja po vipu i moš ga j... lol

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro, nemaju ograničenja! U tom slučaju pošto moj stik ide do 42 Mbps - onda im je mreža očito u kvaru! Nešto se pokidalo i zapelo na 7,2 Mbps...

Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    W995
    Operater
    VIPnet
    Godina
    53
    Bodovi
    5.743
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Je je baš od onog trena 1.8. kada su me prebacili na novu tarifu se pokvrarilo da moš mislit, bilo bi dobro da netko od njih uopće počne koristiti taj svoj mobilni internet a ne da od pretpatnika rade budale kada im navedu problem, i da to stoji već preko dva mjeseca a da to ograničenje brzine nije nigdje službeno navedeno, i ja sam svojevremeno kupio brži stick od tih 7.2 da mogu brže obaviti stvari kada se to već nudi, i nudilo se do prije 1.8.

kako im na bonove nije ništa pokvareno, tamo mogu i 15-17Mbs bez problema, pokvarilo se njima u glavi

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 18 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 7 13 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. T-mobile- Nove Mobile Internet tarife
    By phoenix1409 in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 25-11-2011, 05:42
  2. Odgovora: 17
    Posljednji post: 01-03-2011, 21:24
  3. Nove VIP tarife su grozne!
    By vip. in forum A1
    Odgovora: 47