Start i S se ne isplate jer na prepaidu imaju jeftinije opcije!
Do nedavno su nudili 5Gb za 99kn (sada je 129kn u M)!
Znaci tek od tarife L (i M u odnosnu na trenutnu ponudi ostalih operatera) se isplati uzimati!
Dakle dame i gospodo, od danas....
došao je i taj dan...
Ako želite uživati u neograničenom surfanju i za to uvijek plaćati isti račun, odaberite jednu od Vip mobilni internet S, M, L ili XL tarifa, a ako vam je mobilni internet potreban samo povremeno, odaberite tarifu Vip mobilni internet Start. Od ponuđenih tarifa jedino u tarifi Vip mobilni internet Start plaća se prijenos podataka. U tarifama S, M, L i XL plaćate mjesečnu naknadu za tarifni model i za tarifne opcije ukoliko ih odlučite aktivirati.
Na web stranici data.vipnet.hr u svakom trenutku možete provjeriti koliko ste podatkovnog prometa potrošili te aktivirati neku od ponuđenih tarifnih opcija.
Bit ćete obaviješteni i putem SMS poruke kad dosegnete limit svojeg tarifnog modela i kad brzina prijenosa podataka bude smanjena na brzinu koja nije veća od 64 kb/s.
postoji caka za 49kn mjesečno, da je od ponoći do 8 ujutro neograničen promet pri punoj brzini nakon prijeđenog limita, dakle ostatak dana je 64kbps, tzv. noćna tarifa, eto pravog flata makar na trećinu dana.... ja idem vjerovatno na 15GB plus noćna nakon limita
link
Zadnji uredio Oldy : 27-07-2011 u 09:41
Start i S se ne isplate jer na prepaidu imaju jeftinije opcije!
Do nedavno su nudili 5Gb za 99kn (sada je 129kn u M)!
Znaci tek od tarife L (i M u odnosnu na trenutnu ponudi ostalih operatera) se isplati uzimati!
5GB je bilo u pola cijene ne zaboravi, i sad je ali na carnet valjda... puno bolje nego prije... sad opet čekamo t-com.... pa opet vip, ali mislim da neće prije lte, kad će nabiti visoku pretplatu sa večim paketom za lte a ove sad brzine nuditi po nižim cijenama, tako nešto, meni ovo super, recimo 15GB plus noćna nakon limita, potrošim paket i onih noći u mjesecu ide download što već treba full brzina....
Koliko je zapravo to 64 kbs? Jel to kao EDGE brzina ili sporije? Znači praktično kojom brzinom će mi se skidati fajl - meni na EDGE skida oko 20 KB u sekundi - ja to kažem 20 na sat...za razliku od bnet kabelskog interneta koji ide 800-900 "na sat".
hm, stvaro je malo to...na 20 KB po sec cmilji učitavanje stranica,...to nije bio problem dok su stranice bile optimizirane za dialup vezu...a pošto su sada stranice postale poteške - ovo je smiješno. Ali, opet bolje nego da dođe račun prijeđen za 400kn kao što se znalo dešavati mom bratu...Bar neće biti velikih računa...
@Sniper to ni nije za skidanje, za skidanje je tu noćna nakon paketa, ovo je za mail, forum, face, uz pomoć opere turbo... na 56 ne ide ni tako, valjda su skužili pa idu na 64...
i bar ne možeš nabiti veliki račun.... račun je isti, bože svugdje nađu mane a da je bolje nego prije jeeeeee, fala vip od prvog se selim na novu tarifu
@ mlesic, inače ja poderem tih 800-900kbps (1024kbps je 8Mbs) bneta u downloadu, bakar je pa pa,, nije edge, inače, edge je ajmo reči 0.21-0.23Mbs ovo je 0.06-0.08Mbs bar kod t-mobilea ali ide sami surf uz operu turbo treba probati i chromeom, on je dosta brz jer nije natrpan s ničim, lagan je...
@mephisto, da ali ipak treba imati obzira prema noćnom downloadu ne vjerujem da je neiscrpan, pa ako vide da fakat pretjeruješ, gase sim onako na daljinski hehe polako ali sigurno, u svakom slučaju puno više nego sada ali treba imati neku mjeru
Zadnji uredio Oldy : 27-07-2011 u 17:47
@Oldy - ne žalim se, samo hoću reći da je to kao da ni nemaš internetProbaj otvorit recimo fejs i izmjeri koliko će mu vremena trebat.
A ta Noćna opcija..po meni je 49 kn definitivno previše za to..
No ajde, bitno je da se polako stvari kreću prema naprijed![]()
o bože 49kn previše?? jel ti znaš koliko ja teoretski toga mogu poskidati sa mojim brzinama uvijek iznad 10Mbs??
pa ti ako ti je to kao da nemaš interneta ti lijepo ostani na ovoj tarifi i plaćaj im svaku gigu preko paketa 290kn hvala ja nebih, ja po noći nakon paketa, mogu skinuti puno takvih giga za 49kn, fakat ne vjerujem, čudnih ljudi hehe
i da otvarao face na t-mobileovih 64kbps sa opera turbom, plus ad block minus animacije, ako treba minus i flash i ok je za goli surf glavno da račun stoji na mjestu, samo da ne bude dosadašnjih vipovih 56 jer na njima ni uz to neću otvoriti ništa
Zadnji uredio Oldy : 27-07-2011 u 18:05
Postoji jedna nejasnoća u vezi Noćne opcije, a to je da li se po noći zaustavlja trošenje redovnog prometa iz tarife. Ako se ne zaustavlja, onda to nije baš tako dobra ponuda kao što mi se u početku činilo.
Ma ne zaustavlja se, nego se s njom automatski počinje kada pređeš paket, naravno aktiviraš je predhodno na pretplati, onda imaš flat rate full speed od 0:00 do 8:00 do prvog a ostatak dana si na 64kbps, no jel teško shvatiti?
tipa ja uzmem paket 15GB i potrošim ga do 15-estog recimo aproksimativno, nadalje 15 dana imam 64 for free a 15 noći od 0:00 do 8:00 full speed za skidanje filmova ili igara recimo, i neka na ovih 15GB skinem još 30GB mila majka u odnosu na do sada, mogu probati i 50GB ne znam u biti to bi mi bilo i dovoljno, a i da je na 15GB još 30GB ne bi se bunio, u biti nisu napisali ograničenje ali mislim da ne mogu baš skidati terabajt, mislim mogao bih ali je to pretjerivanje no, jel sad kužiš poantu? ne??
ma u stvari ljudi moji radite kako hoćete meni je to prva liga do sada sam imao samo 10GB, a vidim da vi tražite dlaku u jajetu ili ja pišem kineski, ne znam, ima ljudi koji će se ovome veseliti, nakon skoro 2 godine su napokon opet povečali pakete zadnje je bilo u rujnu 2009. a čini mi se da su i mnogi na žičanom flatu pa im ovo ni ne treba a ima nas koji nemamo žičano, a i veća nam je fora bez žice gdje god hoćemo a ne samo doma... itd.... uživajte, over & out
Zadnji uredio Oldy : 27-07-2011 u 22:40
Meni je ideja bila da se uzme neka od tarifa, npr. 1 GB i aktivira Noćna opcija. Ovih 1 GB bi se onda tokom dana koristilo za normalno surfanje, bez skidanja fajlova, i to bi onda bilo dosta do kraja mjeseca. Tokom noći bi bila aktivna Noćna opcija i tada bi se skidali torrenti i sl.
Upravo sam se tome ja bio poveselio, da je napokon došlo do toga da je mobilni internet povoljniji od žičanog (mogao bih se naviknuti da torrente skidam samo po noći, a ne u bilo koje doba, kao do sada). Očito je moje veselje preuranjenoNišta, čekamo LTE, možda se tada nešto pokrene...
Zadnji uredio Mephisto : 27-07-2011 u 23:21
Zadnji uredio Oldy : 28-07-2011 u 01:03 Razlog: deleted
Gle, nitko ne osporava da je ovo dobra ponuda (svakako bolja od T-mobilove), iako je možda došla malo prekasno, budući da je sigurno dio korisnika već prešao na T-Mobile. Ja sam samo razočaran jer mi se ponuda na prvi pogled činila boljom nego što stvarno jest.
Edit: Ovo je odgovor na post koji je u međuvremenu obrisan
Kako izgleda surfanje sa tim dual carier stickom, brzina 42!? Fino zvuči na papiru, ali kako izgleda u stvarnosti?
Najviše što sam vidio je 29Mbs, a kako izgleda dual cell? ajmo zdravo seljački, ima dva prijemnika za download u sticku, skida isti download sa dvije susjedne bazne istovremeno, i time dupla brzinu, primjer kod mene na single carrieru je da me često prebacuje između dvije bazne, što vidim po id-u baznih u MDMA programčiću, znači da imam njega bio bi cijelo vrijeme spojen na obje u downloadu i koristio ih obje istovremeno, i poduplao brzinu, ali nije tema pa dovoljno
@mephisto, ja ne znam po čemu ti očekuješ da mobilni flat bude povoljniji od standardnog priključka? i da ga ima ja to ne bih očekivao, i da je sada najpovoljnije kao odgovor na t-mobile, i nismo svi prešli na t-mobile jer smo u sred pretplate a i puno smo bolje pokriveni sa vipom, pa nema šanse da se mučimo sa slabim t-mobile signalom na konkretnoj lokaciji gdje najviše treba![]()
Zadnji uredio Oldy : 28-07-2011 u 18:53
Digli su obračunsku jedinicu na 100 kb,...!!!!!![]()
Zašto ne? Govorim o T-Comovom flatu, ne o alternativnim operatorima. Čak ne mora biti pravi flat, može biti limitiranja brzine, ali da brzina bude bar na razini EDGE-a. T-Comov flat košta 250 kuna, zar je previše za očekivati da se mobilni flat ponudi za tu cijenu ili čak malo nižu?
Zadnji uredio Mephisto : 29-07-2011 u 15:09
Mislim da će slijedeća revizija paketa biti kada krene lte u komercijalu,
pa ćeš se morati strpiti, nama isključivo na mobilnom netu je ovo veliki korak naprijed, posebno noćna, idem od 1. na novu tarifu pa ću vidjeti da li im mreža drži vodu, a osim toga bar ne mogu više nabijati račune bit će isti
vip je zakon nećeš se pokajati
Moja isprika, napisao sam za noćnu opciju informaciju koju sam dobio 27. ujutro od tipa iz tehničke podrške ali sam vidio i tada da i on nije baš siguran, a pošto sam danas uključio i noćnu, još jednom sam se informirao i dobio definiciju nakon dva prespajanja, znači od treće osobe,
noćna kada je aktivna ide od početka, taj promet se ne ubraja u glavni promet paketa, znači od 00.00 do 7.59, pri punoj brzini ide na noćnoj van paketa koji je, samo noćna treba biti aktivna,
ja sam fulao smisao ali i nekoliko vipovaca koji bez drugog trećeg isto nisu točno znali, dakle to je novost i treba je naučiti, eto pitao sam da li su sigurni, dobio sam potvrdi odgovor
btw vip noćas ima upgrade mreže ako imate problema
Zadnji uredio Oldy : 01-08-2011 u 22:37
Svašta, odakle takve ideje da dok se koristi noćna opcija bi promet se trošio od glavnog prometa paketa!?!?! Lijepo tamo piše NOĆNA OPCIJA - NEOGRANIČEN PROMET...to je i smisao te opcije! Ali opet, treba puhati i na hladno - ipak je to vip, znaju oni koristiti lažni marketing, govoriti o flat-u a zapravo samo do 10 GB i slično...
To će se isprobavati...koliko
nego je problem dobiti potvrdu da je noćna aktivirana jer to nigdje on line nije vidljivo, nisu prilagodili moj.vip novim tarifama do kraja, pa se mora zvati vip ali i oni vide ko i ja tj. to ne vide, jedva nekako, trebali bi bar slati sms, ili ubaciti liniju sa opcijom noćna on line da se vidi status...
nakon dosta provjere nekako mi je rečeno da je aktivirano... a sad bumo vidili rekli bi slijepci uf
još nakon njihovog upgradea mreže noćas tj. od jučer poslije podne u Zg, ja umjesto prosjeka od 12-13Mbs još jučer ujutro sada imam 6-7Mbs, jer se to još kome desilo? krasno....
Bookmarks