Pozdrav! danas sam ukljucio tarifu Nocna opcija pa mene zanima kolika je brzina skidanja? kako mogu znati dali je ukljucena ta tarifa ili nije da mi nebi skidalo od mog prometa?? i imam usb stick 3.6Mb
Pozdrav! danas sam ukljucio tarifu Nocna opcija pa mene zanima kolika je brzina skidanja? kako mogu znati dali je ukljucena ta tarifa ili nije da mi nebi skidalo od mog prometa?? i imam usb stick 3.6Mb
Brzina skidanja ovisi prvenstveno o tvojoj lokaciji tako da ces to sam morat isprobat, ne možemo ti mi reći kolika će ti biti brzinaJedino sto možemo znati je da će biti manja ili jednaka 3,6 mbps ako imaš takav stick
Sto se prometa tice, odes na data.vipnet.hr i tamo ti piše koliko ti je preostalo prometa.
Registriraj se na data.vipnet.hr, ima prezime sa ugovora i broj data kartice tamo možeš vidjeti i da li ti je uključena noćna i uključiti je,
a kako vidiš da li skida? vidiš stanje; refrešaš stranicu i ako se brojka smanji skida, jednostavno, spajaj se još koji put dok ne prestane uzimati promet...
Trenutno ne da nema data.vip.hr nego uopće nema vipove stranice hahahaha da ih nije netko srušio?
vip pucaš po šavovima skroz![]()
ok hvala i koliko potrosite gb mjesecno u Nocnoj tarifi
A prvi mjesec valjda 70GB drugi mjesec ni pola toga, a skidaj koliko stigneš samo prati da ti ne uzimaju iz paketa promet tada po noći
aha a jel bi ja mogao tu tarifuu aktivirat na karticu koja ide na bonove?' kupim bon i aktiviram tu tarifu ili??
A ne, ne bi, to je za pretplatu![]()
aha ok
...hm, ne znam isplati li se uzimati taj dual carrier modem...živimo sada u Požegi a najveća brzina koju sam uspio "navući" u k3565 modem je oko 3Mbps (to je valjda i krajnje za taj modem) ...
...ima li tko iskustva s ovim WI-FI modemom E5830s - kakve su s njim brzine...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Trebalo bi biti do 7,2 Mbps - mislio sam ga uzeti, ali ovaj dual kerijer je kao bolji, brži, kvalitetniji...Ja sa dual kerijer bez problema imam 7, u zadnje vrijeme kako čačkaju bude i 8-9 pa i preko 10. Na bonove je bilo i 15 Mbps... Trenutno bi ti bio dovoljan bilo koji od 7,2 Mbps, jer nećeš vidjeti veliku razliku - ali dugoročno, kada puste veće brzine osjetit će se taj brži stik - već sada osjetim malo veću brzinu, pogotovo upload koji je bez problema 2-3 Mbps.
Teoretski je dual kerijer kvalitetniji čip ili tako neka glupost pa onda ping bude manji...
Cijena im je ista, ja sam se odlučio za taj eto recimo malo bolji, brži...taj wlan mi se ne čini nešto kvalietetan, čitam na netu da zna biti problema kod punjenja baterije, ovisno o naponu usb-a i sl. A kad u priču još uvedemo carnet, onda sigurno bi bilo nekih poteškoća...a nije mi nešto nužan wlan - ne koristim istovremeno više računala nego uglavnom jedno! Bilo bi zgodno da još mogu mobitel nakačit na taj wlan, ali imam druge lokacije gdje ima wlan tako da nije neophodno...
Evo, jedino bih preporučito taj Mobile wifi ako stvarno se net koristi na 2-3 kompjutera, mobitel...ali u tom slučaju možda ipak uzeti fiksni internet za ozbiljnije korištenje...
Također, connectify može poslužiti za dijeljenje internet konekcije preko wlana - obično laptopi podržavaju connectify. Meni na canyon wlan kartici baš neće...
...zvao sam službu da pitam ima li ovdje bazna HSPA+ - nažalost ne...izgleda da ću uzeti, zasad, wifi modem, a za 12mj kad mi istekne ugovor možda bude čak i LTE podržan
...
imam jedan problem: zasto mi puca veza nakon nekih cca1 sat
možda zbog carneta? Meni tu i tamo pukne... Uglavnom ne puca. Ali inače, zna se desiti da usb modem se kao isključi pa uključi - nešto u vezi napona usb-a da nije dovoljan ili tako nešto...ali to mi se desilo jednom ili dva puta...kada je bio spojen na produžni kabal - kada je direktno na usb onda je ok. Također, poželjno je napraviti dialup manager od windowsa da se spaja - ne program od proizvođača...s njima zna pucati! A sa dialup managerom od windowsa se može staviti da odmah ponovno spaja ako i pukne! Nije idealno, ali evo...torrent i jdownloader onda isto nastave skidati...
Jedna opaska u vezi brzine na selu: UŽAS!!! EDGE signal je užas! Graniči sa nemogućim surfanje, jednostavno stranice su postale preteške i svi valjda misle da svi imaju flat i brzi internet... USB-stickovi su katastrofa izvan gradova gdje nema 3G. Eto mobitelom se i može nekako uz opera mini surfati...ali, na kompu je strava! Bilo bi dobro da je cijela Hrvatska pokrivena boljim signalom - neznam kakve promjene treba napraviti na repetitorima i koliko to košta? Jel to zblja toliko skupa investicija? Kada sam ponovno osjetio te brzine, sada mi je nekako odlično mojih 7-8 Mbps...![]()
Zadnji uredio mlesic : 19-10-2011 u 18:35
da ja imam carnet ali prije nije nikada pucala veza sad je nesto pocela pucati a spajam se preko vodafone programa koji je bio na usb-u
na speedtesu sam postigao brzinu od 1.48Mbps downloada a upload 0.35Mbps a na bittorentu kada skidam brzina najveca mi je bila 186Kbps zar nebi trebaao bit veci download ??
![]()
Zadnji uredio igor966 : 19-10-2011 u 19:37
Trebala bi biti - probaj bez vodafon programa - probaj zte join air, on je bolji, mislim da manje puca veza i tako... A brzina ti je zbog sticka takva (pod pretpostavkom da si u području 3G, UMTS signala ili boljeg). Imaš 3 vrste stickova ako se ne varam: oni najjeftiniji na kiosku koji idu do 3,2 Mbps...oni malo skuplji/bolji uz pretplatu obično i idu do 7,2 Mbps i naravno dual kerijer koji kao može do 42 ali zapravo to bude 7-15 Mbps. Rekao bih da je kod tebe ovaj najlošiji do 3,2 pa eto imaš brzinu od 1,5-2,5 Mbps (zna varirati spedtest tu i tamo...probaj češće testirati i u razno doba da dobiješ bolji uvid). Inače s tim stickovima je normalno da ti download bude 200-250 Kbps
aha ja sam svoj usb kupio prije 3 godine pa sada necu kupovat drugi usb 200-250Kbps je sasvim meni dovoljno.. hvala ti![]()
...danas je cijeli dan bilo problema s internet vezom, izgleda da se stanje sada popravilo...
A ja sam mislio da je samo kod mene bilo lošeMeni je veza pucala doslovno svakih 3-4 min, no sad je sve opet u redu.
Žestoko je pucala - već sam počeo psovati carnet...kad ono Vip je kriv ovoga puta!![]()
Ja sam imao napad errora 635 svakih par minuta nakon dugo vremena nije pomogla ni reinstalacija vmc-a i drivera, sad se sve smirilo u redu je, ma i kod njih zna biti vrag im mater, ubi se od traženja problema a ne mogu ga nači sve uredno a nije
...i ja sam počeo šizit, odlučio se "ispucat" na SZK kad ono - hrv. globalni problem ...
Ma imam ja i join air i MDMA i dial up, da je nastavio zajebavati letio bi van, ali kad radi jedan duži period nisam ništa dirao i odjednom error 635, error 635...
te ga ukloni, te ga ovo, te ga ono, ma baš je smeće kad počne, i to meni koji imam nekog iskustva a što sa ljudima koji su novi na tome moš mislit, kad počne zajebavati onda počne, sad je opet mir Božji prošlu i ovu noć, samo treba provjeriti da ne uzimaju promet u noćnoj ne biti lijen omakne im se još uvijek, inače nemam errora na vmc-u sada....
@Oldy - pusti vmc koristi zte join air, odnosno još bolje windows dialup - tako ako šteka znaš da nije do tebe...Rijetko kad nešto neštima sa windows dialup managerom - ili radi ili neradi!
Zadnje dvije noći imam brzinu i ne uzimaju promet na nekoliko spajanja ne uzimaju niti sada sa ovim spajanjem od prije ponoći znači u ponoć su stali brojati, ok... za sada s tim, tako i treba, to su valjda čačkali po tome kad mi je bacalo errore u vmc-u i što mi je pucala veza zbog toga... da u Zagrebu vjerovali ili ne)).. , a pošto nas se više ovdje javilo nije bilo do nas nego je bilo do njih tada.... ali ostavili me sa 150MB prometa tjedan dana do kraja mjeseca od 15GB jer su mi se u noćnoj nakrali MB i MB koje vratili nisu, i što sada? kupuj dodatne GB za po 29kn, sva sreća da nije 290kn dodatni GB kao prije
)) ili budi do kraja mjeseca po danu na bajnih 8Kb/s ni kriv ni dužan eto, Bravo Vip Mercy I love you mucho neopisivo
)))
Bookmarks