Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jun 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav...!!!
    Zapeo mi je za oko kompaktin fotoaparat SAMSUNG WB600.... Samo je problem što ga ne mogu naći nigdje u nijednoj trgovini osim u http://www.avmax.hr/fotoaparat-samsu...zvod_4317.html i dodj nekih 1250kn....
    Inače me zanima neki fotić koji ima dosta širok kut slikanja pogotovo u zatvorenim prostorima a ovo je jedan od njih ali nigdje ne mogu nać neke komentare na forumima i nečija iskustva sa ovim fotićem pa me zanima ako ga netko ima pa bi bio jako zahvalan za neki komentar ili iskustvo za taj fotić...... ili ako netko predlaže nešto u tom rangu ali da nije skuplji od 1250kn..... FALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao camil007 Pregledaj post
    Pozdrav...!!!
    Zapeo mi je za oko kompaktin fotoaparat SAMSUNG WB600.... Samo je problem što ga ne mogu naći nigdje u nijednoj trgovini osim u http://www.avmax.hr/fotoaparat-samsu...zvod_4317.html i dodj nekih 1250kn....
    Inače me zanima neki fotić koji ima dosta širok kut slikanja pogotovo u zatvorenim prostorima a ovo je jedan od njih ali nigdje ne mogu nać neke komentare na forumima i nečija iskustva sa ovim fotićem pa me zanima ako ga netko ima pa bi bio jako zahvalan za neki komentar ili iskustvo za taj fotić...... ili ako netko predlaže nešto u tom rangu ali da nije skuplji od 1250kn..... FALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
    Komentare i recenzije Samsung aparata nije jednostavno za pronaci.

Malo ih je u prodaji jednako tako malo ih je i na trzistu, pa su tako jednako i nezanimljivi recenzentima.

Sa WB600 nemam nikakvoga iskustva. Recenzije na netu su podijeljene, pa ne znam niti kako da i njih protumacim. Ono sto je sigurno da Samsung ugradjuje vise vrsta optike i senzora u svoje aparate, tako da nikada bas sa potpunom sigurnoscu nije moguce zakljuciti kako ce se koji model ponasati dok se ili ne vide njegove detaljne tehnicke specifikacije, dok netko stvarno ne napravi detalju recenziju, ili pak dok ga ne kupite i naucite na svojoj greski ili ispravnoj odluci.

Sto mogu reci jest da sam po rukama imao par Samsung foto aparata (trenutno posjedujem PL70 model) i da su na mene uvijek ostavili dojam vrlo prosjecnoga aparata (gledajuci iskljucivo performanse) i nesto iznadprosjecnoga aparata (gledajuci omjer ulozeno/dobiveno) jer su uvijek nudili barem pokoju funkciju ili mogucnost vise za istu cijenu gledajuci i komparirajuci ih sa konkurencijom.

Dakle, moj zakljucak bi bio...ako niste prezahtjevni prema foto aparata i ako nemate visoka ocekivanja...slobodno kupite Samsung, nece vas razocarati. Ako zelite najvecu kvalitetu fotografije (i ne zanimaju vas previse specifikacije i "hrpa" mogucnosti koju proizvodjaci u zadnje vrijeme trpaju u foto aparate) u ovome cijenovnome razredu vam savjetujem neki od Sony modela.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

7 days registered

Datum registracije
    Jun 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li ima netko nekakvu preporuku za fotić do 1200 kn da je širokokutni objektiv (35 mm film ekvivalent: 24 - 360 mm) da nije iznad 24mm jer mi treba za slikanje malih prostorija, zum nije nešto bitan i da ima najmanje 12-14 Mpx te da su druge funkcije ok

7 days registered

Datum registracije
    Jun 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus sz 20

:-) Našao sa OLYMPUS SZ 20 za 1550 kn i čini mi se jako dobar za te novce u odnosu na sony panasonic canon,,, ima dosta više opcija, širi objektiv i puno više drugih čičkarija da ne nabrajam sad....

Mislim da za te novce nemogu nać bolji....... molim komentare... !!!!!?????

12.5x super-širokokutni optički zoom (24-300mm)

9fps (16MP) brzo uzastopno snimanje

1080p Full HD video zapisi i HDMI kontrola

16 Megapikselni CMOS senzor visoke osjetljivosti

Pametna panorama

Ručni način snimanja

3D način snimanja fotografija.......itd

http://www.olympus.hr/consumer/29_di...z-20_24297.htm

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    :-) Našao sa OLYMPUS SZ 20 za 1550 kn i čini mi se jako dobar za te novce u odnosu na sony panasonic canon,,, ima dosta više opcija, širi objektiv i puno više drugih čičkarija da ne nabrajam sad....

Mislim da za te novce nemogu nać bolji....... molim komentare... !!!!!?????

12.5x super-širokokutni optički zoom (24-300mm)

9fps (16MP) brzo uzastopno snimanje

1080p Full HD video zapisi i HDMI kontrola

16 Megapikselni CMOS senzor visoke osjetljivosti

Pametna panorama

Ručni način snimanja

3D način snimanja fotografija.......itd

http://www.olympus.hr/consumer/29_di...z-20_24297.htm
    Ovaj model je dobra kupnja za ulozeni novac.

S obzirom na to da nisam imao prilike oprobati ovaj model ne mogu govoriti o iskustvina "iz prve ruke", ali ono sto vidim je da na ozbiljnijim recenzijama nije bas pobrao lovorike. Opet treba promatrati omjer ulozeno dobiveno, jer mora se priznati da aparat za 1500 kn nudi puno.

Svakako savjetujem prije odluke o kupnji pogledati i sljedece modele:

1. Fuji Finepix S2500HD

Ovaj je model definitivno ergonomski bolje rijesenje. Tijelo je ozbiljnije napravljeno i ulijeva povjerenje. Optika je kvalitetna i recenzije su pokazale da se radi o kvalitetnome i uspjesnome modelu.

2. Olympus SP610 UZ
    3. Nikon L110

Zadnji model jest ponesto skuplji, ali prema sample - ovima i recenzijama i kvaliteta konacnoga proizvoda...fotografije, je na nesto visem nivou.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

7 days registered

Datum registracije
    Jun 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ovaj model je dobra kupnja za ulozeni novac.

S obzirom na to da nisam imao prilike oprobati ovaj model ne mogu govoriti o iskustvina "iz prve ruke", ali ono sto vidim je da na ozbiljnijim recenzijama nije bas pobrao lovorike. Opet treba promatrati omjer ulozeno dobiveno, jer mora se priznati da aparat za 1500 kn nudi puno.

Svakako savjetujem prije odluke o kupnji pogledati i sljedece modele:

1. Fuji Finepix S2500HD

Ovaj je model definitivno ergonomski bolje rijesenje. Tijelo je ozbiljnije napravljeno i ulijeva povjerenje. Optika je kvalitetna i recenzije su pokazale da se radi o kvalitetnome i uspjesnome modelu.

2. Olympus SP610 UZ
    3. Nikon L110

Zadnji model jest ponesto skuplji, ali prema sample - ovima i recenzijama i kvaliteta konacnoga proizvoda...fotografije, je na nesto visem nivou.

3. Nikon L110......1700kn.... jebeno preskupo, taj model od SZ-20 ima bolji zoom i ISO sve drugo je u minusu , od starog tipa senzora do 4 AA baterije koje idu u njega što je meni jako velik minus jer sam imao dva takva fotića i poludio sam sa tim baterijama (imao sam od duracela 2500mA i od sony-a neke posebne pa žali bože, svaka dva-tri dana punjenje i nakon god. dana crknu :-( ) i ostalih minusa....... i ono što meni treba a nema širokokutni 24mm objektiv i ima nešto manji ekran

2. Olympus SP610 UZ
    Ista priča ko i gore kod prijašnjeg modela stari tip senzora, veliki zoom, žarišna udaljenost i otvor blende dosta lošiji. mala širina objektiva, ekran sa duplo manje pixela, ISO nešto slabiji i opet ono najgore idu u njega 4 AA baterije (fotić imaš 4-6 god ako si zadovoljan s njim i onda potrošiš još 1000 kn na baterije i pun kofer živaca jer se potroše baš kad ne treba). Jedino je 200kn jeftijinj ali i da je 500 morao bi dobro razmislit oću li ga kupit

i

1. Fuji Finepix S2500HD
    hmmmm ista priča ko i gore kod prijašnja dva.....

meni ne treba fotić da izgleda brutalno i da je velik i pun dugmića..... tražim 24mm širokokutni objektiv pristojne pixele i ok zoom i po mogućnosti ostale sitnice da ih ima.... ovo sve gore su stari fotoaparati po meni, jer neznam kad je kojio izašao nego gledam po specifikacijama i uopće mi nisu privlačni za uloženo/dobiveno.. ali to je samo moje mišljenje

P.S. čak mi se čini da je onaj sony DSC-WX5 iz prijašnjeg teksta najbliži mojem traženju uz ovaj olympus i po cijeni tu negdje ))

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3. Nikon L110......1700kn.... jebeno preskupo, taj model od SZ-20 ima bolji zoom i ISO sve drugo je u minusu , od starog tipa senzora do 4 AA baterije koje idu u njega što je meni jako velik minus jer sam imao dva takva fotića i poludio sam sa tim baterijama (imao sam od duracela 2500mA i od sony-a neke posebne pa žali bože, svaka dva-tri dana punjenje i nakon god. dana crknu :-( ) i ostalih minusa....... i ono što meni treba a nema širokokutni 24mm objektiv i ima nešto manji ekran

2. Olympus SP610 UZ
    Ista priča ko i gore kod prijašnjeg modela stari tip senzora, veliki zoom, žarišna udaljenost i otvor blende dosta lošiji. mala širina objektiva, ekran sa duplo manje pixela, ISO nešto slabiji i opet ono najgore idu u njega 4 AA baterije (fotić imaš 4-6 god ako si zadovoljan s njim i onda potrošiš još 1000 kn na baterije i pun kofer živaca jer se potroše baš kad ne treba). Jedino je 200kn jeftijinj ali i da je 500 morao bi dobro razmislit oću li ga kupit

i

1. Fuji Finepix S2500HD
    hmmmm ista priča ko i gore kod prijašnja dva.....

meni ne treba fotić da izgleda brutalno i da je velik i pun dugmića..... tražim 24mm širokokutni objektiv pristojne pixele i ok zoom i po mogućnosti ostale sitnice da ih ima.... ovo sve gore su stari fotoaparati po meni, jer neznam kad je kojio izašao nego gledam po specifikacijama i uopće mi nisu privlačni za uloženo/dobiveno.. ali to je samo moje mišljenje

P.S. čak mi se čini da je onaj sony DSC-WX5 iz prijašnjeg teksta najbliži mojem traženju uz ovaj olympus i po cijeni tu negdje ))
    Svi navedeni aparati su na nasem trzistu kakvih 8 - 9 mjeseci osim SP610UZ koji je na trzistu svega par mjeseci.

Sto se senzora tice...sto znaci stari tip senzora? Ako pod stari tip senzora podrazumjevas CCD tip senzora u odnosu na CMOS tip senzora kojim je opremljen SZ 20 radi se definitivno o krivome poimanju pojmova. CCD nije stara tehnologija niti je CMOS nova. I jedan i drugi tip senzora su u upotrebi od samih pocetaka digitalne fotografije. Mnogi proizvodjaci svoju proizvodnju baziraju na CCD ponudi senzora a tu i tamo koketiraju sa CMOS senzorima. Tesko je uopceno govoriti, ali i jedan i drugi tip senzora imaju svoje prednosti i nedostatke. Detaljne analize su dostupne u nekim ozbiljnijim studijama i recenzijama na ovu temu, ali nacelni stav je da CMOS daje nesto manje mana pri vecim dimenzijama senzora sto ovdje definitivno nije slucaj jer SZ20 ima jednake dimenzije senzora poput model SZ 10 u kojemu su se odlucili za CCD a dimenzije zadrzali radi uniformnosti tijela i optike.

Sto se sirokokutnih vrijednosti tice. Kalkulacija FOV - a nije jednostavna pogotovo kada se ne radi o standardiziranim vrijednostima povrsine senzora sto je definitivno slucaj kod kompaktnih aparata. Leica omjer bi trebao biti zadrzan, ali mnogi su testovi pokazali da tome bas i nije tako. Cesto puta cak nisu zadrzani niti omjeri izmedju horizontalnoga i vertikalnoga FOV -a u komparaciji sa kutnim povecanjem Leica formata. Stoga je tesko precizno odrediti koliko povecanje u kutu gledanja donose 24 mm u odnosu na 28 mm kod 1/2,3 senzora, ali opet iskustvo i prosjek su pokazali da se radi o dobitku od min 5,5 do max 8 stupnjeva horizonta sto je definitivno razlika u sirini kuta koju bi ja osobno rado zrtvovao za vecu kvalitetu i manje mana na fotografijama.

I za kraj da se osvrnem i na vjecnu dilemu AA ili Li ion baterije. Ponovno tema gdje se za i protiv mogu navoditi podjednako za jedan i drugi izbor. Osobno imam aparata koji su opremljeni Li ion i AA baterijama i moram priznati da sam nepristran. Ono sto stoji jest da nezadovoljstvo korisnika AA baterijama obicno proizlazi iz cinjenice da svoja iskustva baziraju na losim i nekvalitetnim kompletima baterija ili punjaca (mislim da se o ovome radi i u tvome slucaju). Ukoliko se raspolaze kvalitetnim baterijama i kvalitetnim punjacem AA tehnoligija nije nista losija u odnosu na Li ion izuzev nesto duljega vremena punjenja. Sa SLR - om koji posjedujem imam battery grip koji prima ili Li ion ili AA baterija i mogu posvjedociti da je autonomija sa 6 AA baterija veca nago li sa 2 Li ion baterije koje proizvodjac sugerira. AA sustavi su jeftiniji i dostupniji sto je velika prednost.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. jeftiniDSLR ili skuplji kompakt?
    By dodomagio in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 03-06-2010, 18:13
  2. Unbuntu, da ili ne (prosječan korisnik)?
    By georgy in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 23-11-2009, 01:16
  3. Kompakt sa širokokutnom lećom
    By Hrc in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 27-09-2007, 22:56
  4. Kupujem mob > cijena - najviše 1300 kuna
    By THE NO in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 111
    Posljednji post: 30-03-2007, 13:24
  5. C55 usb kabel neoriginal dal je kompakt s s65?
    By vkosalec in forum Siemensi X6x i X7x
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 23-09-2005, 21:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove