Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 54 od 70 PrvaPrva ... 4 44 50 51 52 53 54 55 56 57 58 64 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1.326 do 1.350 od 1738
    Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    VIP
    Bodovi
    4.364
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.364, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 26,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, čisto da javim za sve one koji imaju slcd ekran!! Malo sam više obratio pozornost na njuškanje/googlanje, te sam došao do sljedečeg zaključka.
    Ovo tzv. probijanje svjetla, nije nikakav problem, nego ustvari krasi sve uređaje sa slcd ekranom. U principu, to je i jedan od načina prepoznavanje razlike između amoled i slcd ekrana.
    Također, to dolazi do izražaja samo u mraku i to na crnoj podlozi/boji. Po danu/svjetlu, slika izgleda izuzetno dobro i toga nema, odnosno, ne vidi/primječuje se.

U mom slučaju, to probijanje svjetlosti je primjetno samo kad se dobro zagledaš i to u doljnjem lijevom kutu. I naravno, kao što sam rekao, to se primjeti samo u slučaju mraka/gašenja svjetla u prostoriji.

Eto, čisto da podjelim ono što sam pronjuškao po razno-raznim forumima. Tako da mi se čini da to nije nikakav problem, niti razlog za reklamaciju.
    Nadam se da se ne varam ).

Lijep pozdrav!!!

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa to nije problem, i nevidi se kad normalno gledaš, ali kad nagneš mobitel prema dolje i baš se zagledaš gore u ćošak vidi se to bijelo probijanje svjetla.. Mene jedino muči problem s ekranom što kad smanjim osvjetljenje na najmanje on nakon nekog vremena počne treptati.. Jesi ti to primjetio?
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    VIP
    Bodovi
    4.364
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iskreno, mobitel nikad nisam smanjivao na najmanje osvjetljenje, tako da nemam nekog iskustva s tim.
    Na kraju krajeva, mislim da to nije ni potrebno, niti da se s tim trebaš zamarat. Ali naletio sam po forumima na žaljenje što se toga tiče.

Ovo za probijanje svjetla. Ja ne trebam niti nagnit mobitel. Dakle, mobitel mi stoji normalno, ugasim svjetlo, vidim malo probijanje bijelog osvjetljenja u doljnjem kutu.

Svježe registriran Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.515
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.515, Nivo: 11
    Bodovi: 2.515, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imali li mogučnosti povečati fontove na Desireu?

Tražilica mi ništa ne izbacije, na forumu a ne mogu vjerovati da nitkome ne smeta.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Bodovi
    9.618
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.618, Nivo: 23
    Bodovi: 9.618, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 5800x Pregledaj post

Tražilica mi ništa ne izbacije, na forumu a ne mogu vjerovati da nitkome ne smeta.
    Ako ti je mobitel rootan, imaš Absolute System, nudi oko 250 fontova.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 5800x Pregledaj post

Font changer s Marketa - treba ti program koji mjenja LCD density i rootan mob, naravno.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Bodovi
    8.953
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.953, Nivo: 22
    Bodovi: 8.953, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekipa kako najjednostavnije i najbezbolnije rijesit manjak mjesta za instalaciju aplikacija? Oke znam rootanje, romovi i to....ali tog ima pun quac, a nemam bash previse vremena za proucavanje sto i kako. Moze u par koraka ? Znaci iskljucivo me zanima da dobijem mjesta za instalaciju programa.
    radi se o Desire-u iz vip-a, gore je 2.2 verizja androida
    Zbog oglas u potpisu koji je zabranjen slijedi kazna.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy Nexus
    Operater
    VIP
    Bodovi
    4.372
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.372, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 1,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikako bez rootanja i instalacije neke od skripti, data2sd, app2sd ...

htc desire data2sd

1 year registered500 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2011
    Bodovi
    907
    Nivo
    6
    Bodovi: 907, Nivo: 6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za početak, pozdrav svim članovima cafe mobil foruma

Već par godina sam korisnik Apple-ovih uređaja, ali od dolaska Desirea i sličnih, počeo sam se zanimati za Android OS uređaje...

Unaprijed se ispričavam ako su pitanja koja ću postaviti pre glupa/jednostava/već odgovorena, ali nisam našao odgovore na njih, pa ću ih postaviti ovdje..

Dakle, svaki iPhone koji sam do sada imao sam jailbreakao, za početak, da ne plaćam aplikacije, a drugo, zbog dodatak iz cydie koji su nerijetko korisni...

Zanima me kakvo je stanje sa Androidom... Koliko sam vidio, sve aplikacije na marketu su free :|, nikako da nađem neke koje se plaćaju... To govorim jer su verzije Angry birdsa na Desireu u iPhoneu identične s razlikom da se ona za iPhone plaća jedan dolar i što nema reklame... Dakle zanima me gdje pronaći aplikacije koje se plaćaju i ako postoje, koje su njihove beneficije, dakle izostanak reklama i mogućnost korištenja svih opcija neke aplikacije, ili njezino neograničeno korištenje (primjer shazam, na iphoneu imam encore verziju, sa installousa ofkors , a na Desireu je obična, sa limitom od 30 pjesama ako se ne varam...)

Ovo sve pitam jer me zanimaju beneficije rootanja, čitao sam u sticky-ma koje su, ali zanima me jesu li iste kao na iPhoneu, dakle besplatno skidanje aplikacija koje se inače plaćaju itd. Ako da, kako?

Nadalje, mobitel je trenutno na 2.2 firmwareu, trebam li, odnosno što dobivam ako instaliram 2.3, je li postupak kompliciran i može li se 2.3 rootati?

Malo me zbunjuje ta šuma custom ROM-ova, na iPhone je jailbeak uvijek jailbreak, tako da vas molim da mi ukratko objasnite koje su razlike između njih, i koji odabrati?

Unaprijed se ispričavam na romanu, i cijenio bih ako bi netko odvojio pa minuta da mi odgovri na upite...

Hvala unaprijed

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadjes neku stranicu (npr. Mobilism) i tamo nadjes app koju hoces, skines i stavis na mobitelima.
    U postavkama pod Applications moras samo staviti kvacicu na unknown sources.
    Za "placene" aplikacije ti ne treba nikakav "jailbreak" na androidu..

Root ti je da dobijes super user, tj da mozes dosta toga prckat po mobitelu kaj inace nebi mogao.
    Npr. aplikacija Titanium Backup (brisanje/backupiranje aplikacija).

Oficijalni 2.3 ja mislim da jos nije pusten (samo je za DHD). Mozes rootati mob (usput i S-OFF napraviti) i onda odabrati neki Ginger ROM (vise na XDA stranici).
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao juicy28 Pregledaj post
    Za početak, pozdrav svim članovima cafe mobil foruma

Već par godina sam korisnik Apple-ovih uređaja, ali od dolaska Desirea i sličnih, počeo sam se zanimati za Android OS uređaje...

Unaprijed se ispričavam ako su pitanja koja ću postaviti pre glupa/jednostava/već odgovorena, ali nisam našao odgovore na njih, pa ću ih postaviti ovdje..

Dakle, svaki iPhone koji sam do sada imao sam jailbreakao, za početak, da ne plaćam aplikacije, a drugo, zbog dodatak iz cydie koji su nerijetko korisni...

Zanima me kakvo je stanje sa Androidom... Koliko sam vidio, sve aplikacije na marketu su free :|, nikako da nađem neke koje se plaćaju... To govorim jer su verzije Angry birdsa na Desireu u iPhoneu identične s razlikom da se ona za iPhone plaća jedan dolar i što nema reklame... Dakle zanima me gdje pronaći aplikacije koje se plaćaju i ako postoje, koje su njihove beneficije, dakle izostanak reklama i mogućnost korištenja svih opcija neke aplikacije, ili njezino neograničeno korištenje (primjer shazam, na iphoneu imam encore verziju, sa installousa ofkors , a na Desireu je obična, sa limitom od 30 pjesama ako se ne varam...)

Ovo sve pitam jer me zanimaju beneficije rootanja, čitao sam u sticky-ma koje su, ali zanima me jesu li iste kao na iPhoneu, dakle besplatno skidanje aplikacija koje se inače plaćaju itd. Ako da, kako?

Nadalje, mobitel je trenutno na 2.2 firmwareu, trebam li, odnosno što dobivam ako instaliram 2.3, je li postupak kompliciran i može li se 2.3 rootati?

Malo me zbunjuje ta šuma custom ROM-ova, na iPhone je jailbeak uvijek jailbreak, tako da vas molim da mi ukratko objasnite koje su razlike između njih, i koji odabrati?

Unaprijed se ispričavam na romanu, i cijenio bih ako bi netko odvojio pa minuta da mi odgovri na upite...

Hvala unaprijed

Aplikacije koje se plaćaju nisu dostupne za Hrvatsku.

Ako hoćeš takve aplikacije imaš siteove preko kojih ih skidaš. Za to netrebaš modificirat telefon.

Za rootanje neka netko dugi preuzme, meni je i stock rom bio dovoljan.

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy Nexus
    Operater
    VIP
    Bodovi
    4.372
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam rootao samo iz razloga da napravim više mjesta za internu memoriju. Stavio sam data2sd i nije mi žao. Ako bi mjenjao rom taj bi morao podržavati data2sd. Za sad sam na stock romu i čekam 2.3 update koji bi trebao biti na ljeto za desire. Tada ću odlučiti hoću li mijenjati rom.

htc desire data2sd

1 year registered500 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2011
    Bodovi
    907
    Nivo
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala za odgovore

Sad pitanje o tom oslobađanju memorije...
    instaliram 10, 20 aplikacija i memorija je puna, wtf :|
    čemu služi ona opcija transfer to sd (karticu), ako se ne oslobađa memorija... što mi je činiti, kolika je opće memorija samog mobitela?

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy Nexus
    Operater
    VIP
    Bodovi
    4.372
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je to o čemu ti pričam. Memorija ti je ovisno o romu cca 150 mb. Ono prebacivanje je tek tako da ti malo zamažu oči :-), i kad prebaciš nešto na taj način uvijek ti dio app ostaje u memoriji i ne može se prebaciti. A tad prije ili kasnije dolazi do memory full sranja. Tu kreće nezadovoljstvo i posezanje za radikalnim postupcima :-) .

htc desire data2sd

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čini se da je leakao službeni GB ROM:
    http://pocketnow.com/android/htc-des...ad-test-leaked

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do sada sam bio zadovoljan kvalitetom kamere, solidna slika bila.
    Došao jučer u HR i prebacio slike na komp kad ono.. sve slike ko da imaju onaj efekt iz photoshopa da budu blago mutne.
    I primjetio sam jučer dok sam slikao, kada čekam da onaj face detection nađe lice, slika bude jako jako tamna, pa se ljudi skoro ni nevide.. Neznam šta je ovo, do sada nisam imao problema sa fotkama no ove su me stvarno razočarale, sve su neke mutne.. Koristim defaultni program Camera.
    Odmah sam skinuo poklopac baterije i dobro ga očistio no slike su opet iste.. Provjerio postavke u Camera aplikaciji i sve u redu.
    Probao slikati bez poklopca baterije - slike dobre, bolje. Možda se zaštitno stakalce na poklopcu tolko isprljalo i izgrebalo da više ni slike ne valjaju. Kad ga gledam vidim full sitne packice. Gledao sam očima kroz to stakalce na masku i baš se vidi da je sve nekako sivo, slabija svjetlost.. Tako da ću kupiti drugu zadnju masku i napraviti rupu, tj. izvadit to prokleto stakalce pa vidjet dokle će to trajat..
    Netko je na forumu uklonio to stakalce, ali sam zaboravio ko je bio i dali ima ikakvih problema (upadanje prašine unutra i sl.)

EDIT: Uzeo sam full malo na mekanu krpicu polir paste, izglanjcao i s vanjske i s unutarnje strane to stakalce, tj. komad plastike, opet ništa nije pomoglo, malo s mokrom krpicom počistio i nekako sam ga uspio očistit i slika je puno čišća, sad se skoro ni ne primjeti razlika bez poklopca i sa.. no već sutra će opet bit prljava ta plastika.. neznam kako je zaštiti da se ne masti.. baš bude neka kao masna prašina na toj plastici, iako imam i silicone case i otter box preko opet slabo štite.. izgleda da ću morati svako malo glanjcati
    Zadnji uredio GT-R : 16-05-2011 u 16:27
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako se ne varam xlr je nesto slicno napravio. Pa pitaj njega

poslano sa uberkul mobitela koji ima uberkul aplikaciju
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma da, ja sam maknuo to staklo skroz i ne vraćam ga nazad do prodaje moba. Pričalo se o tome unazad 4-5 stranica...

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da znam, al zanima me sada kad već dulje vrijeme koristiš mob bez te zaštitne leće jel imaš kakvih problema s prašinom i sl?
    I jesi skidao leću sa originalnog poklopca baterije ili si kupio rezervni (i gdje)?
    Mislim da nebi bilo loše nositi čarapu za mobitel jer onda nebi smjela ulaziti nikakva prašina, baš ću probati dok ne nabavim drugi poklopac od baterije koristit mob s čarapom (mada će biti malo nezgodno jer ionako već imam silicone case i otterbox).
    Da bar postoji neka maska koja radi na principu kao na Nokiji N82 zaštita leće (prstom otvaraš/zatvaraš objektiv).

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam prašine makar to je dosta individualno gdje sve guraš i koristiš mob. Također imam samo silicon case... Stakalce sam izbio van na original masci.

21. 'Hvala' kaže:

VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2011
    Mobitel
    Honor 10 lite
    Operater
    paradajz
    Bodovi
    6.908
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.908, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 86,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam 1 problem na desire a to je da se nece spojit na mobile data. Uredno upalim opciju ali nista se ne desava. Do prije par dana je sve radilo normalno. Probao reboot - ne pomaze. Rom je CM7.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj si postavke APN-a za svog providera.

VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2011
    Mobitel
    Honor 10 lite
    Operater
    paradajz
    Bodovi
    6.908
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    postavke za apn su u redu
    kako je jednostavno preko noci pocelo ne_radit?

edit: rijesio sam problem
    nadogradio sam cm7 sa nightly verzijom 7.6 i sad šljaka
    Zadnji uredio kekovz : 17-05-2011 u 11:36

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Itko koristi setCPU na Froyu?
    Nešto mi se čini da sam ga podesio da još više vuče baterije, a ne suprotno

stargazer Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovisi kako koristiš mob, pusti neko vrijeme da prođe, da ti se ustale navike, ne razmišljaj o potrošnji i onda ćeš vidjeti izdrži li ti mob više ili manje. To je dosta subjektivno. Koristi juiceplotter da vidiš detalje o potrošnji (vrijeme, postotke itd...).

Inače, setCPU ti neće ušparati ni mA baterije ako je kernel u klincu. A kernel ti je pola ROM-a. Isto kao što imaš rasprave o ROM-ovima, imaš i o kernelima...

27. 'Hvala' kaže:

+ Odgovori na temu
Stranica 54 od 70 PrvaPrva ... 4 44 50 51 52 53 54 55 56 57 58 64 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Rasprava na temu - Phoenix Service Software - pomoć
    By Ico in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 28-01-2013, 10:35
  2. Komentari, rasprava... na temu 'Slike forumaša'
    By whiteboy in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 721
    Posljednji post: 30-07-2007, 10:39
  3. X670 svašta
    By georgy in forum Samsung
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 22-01-2007, 19:35
  4. Svasta za maobitele i free...
    By duggi in forum Općenito