Nemoj mu sugerirati RUU jer već im rootan mobitel. Kasnije će nas gnjavit kako da roota i s-offa![]()
Nemoj mu sugerirati RUU jer već im rootan mobitel. Kasnije će nas gnjavit kako da roota i s-offa![]()
Zadnji uredio zeljko12345 : 06-08-2011 u 16:01 Razlog: Skužio sam po slici da nema s-off :)
Imas SLCD verziju moba sa PVT4 edicijom matične ploče. Isto tako, erasesize ti je 40 000. Raspitaj se malo o tome ovdje : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=853583
Ukratko, verzija recoverya koju si dobio po defaultu uz root ne podržava ediciju tvog mobitela, te ćeš morati nabaviti custom verziju 2.5.1.3 koju je sklepao Alpharev, ili potraži neku noviju koja nema frke sa novim NANDom.
Click here to take IQ test.
Imam htc desire i uočio sam neke probleme s njim recimo kad tipkam sms nekad mi vibracija zna zaštekat jednostavno prestane vibrirat i kad ga malo prodrmam opet proradi i to se dešava samo kad pišem sms kad zvoni i drugo je sve ok. Drugo, kad snimam video u 720p video mi zašteka na minutu kad ga reproduciram, nekad zna samo jednom nekad više puta. Na njemu je stavljen oficijalni gingerbread 2.3.3 i nedavno sam stavio unutra 16Gb class 10 adata memorijsku karticu, nije nikad pao niti ništa slično.Uređaj je još pod garancijom pa neznam sad dal ga trebam radi toga odnijet na servis il ne, može neka pomoć jel netko možda imao sličnih problema ?
Zadnji uredio Thermaltake868 : 22-08-2011 u 08:35
Mogu li ikako napravit da mi po defaultu sve aplikacije budu instalirane na SD?
Krenio sam neku navigaciju instalirat i ne mogu nikako jer ostajem bez interne memorije.
Hvala ekipa!
Rootani ROM + apps2sd, plus jos u postavkama oznacis da ide sve na internu memoriju (koja nakon apps2sd vise nije interna).
Ima sve o tome u drugim temama.
Da mi odmah po defaultu instalira na sd...
mama ti sestra!
To ti je to, sa custom romom i a2sd(+) skriptom po defaultu se sve sprema na sd. Stavi LeeDroid sa a2sd, napravi sdext i miran si.
Sdext? Particiju moram slozit?e to me zanima.Imam insertcoin+a2sd.
Hvala frende
mama ti sestra!
Trebao si prije postavljanja silnih pitanja malo pročitati sticky temu
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash-nandroid...
tamo je sve fino objašnjeno sa tutorialima...
Što se tiče particije, imaš u gornjoj temi:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944047
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
[HTC Desire] - Par brzih pitanja!
Pozdrav!
1) na Desireu imam rootan Oxygen / GOLauncher - i naravno, sve aplikacije koje skinem mi se spreme na unutrašnju memoriju, mene sada zanima kako/šta da napravim da se aplikacije odmah, direktno automatski memoriraju i instaliraju na SD karticu? Usput, koristio sam MOD INSTALL sa androd marketa pomoću kojeg biram hoću 0 automatski, 1 phone ili 2 external saveanje fajlova - ali izgleda da ne služi svrsi. Koristim i onaj app2SD program pomoću kojeg prebacujem već instalirane fajlove na SD karticu (mada mislim da jedan dio ostane u memoriji telefona!)
2) kako očistiti unutarnju memoriju mobitela, popunjeno mi je 109MB a ostalo prazno oko 45MB - bar tako piše, kako što više osloboditi tog mjesta?
3) GoogleMaps je nemoguće instalirati na rootanom Desireu na Oxygenu - instalirao sam BlackMart, tamo pronašao karte i pokušao instalirati, ali kad se instalacija završi piše da nije uspjelo. Isto tako, na android marketu ih nisam uspio pronaći dok nisam instalirao MarketEnabler, onda sam pronašao GoogleMaps ali ih također ne mogu instalirati? Zašto?
4) nakon svakog reboota mobitela, mobitel mi ostane u defaultnom launcheru od Oxygena, pa onda ja moram manualno pokretati GOLauncher, kako da ga stavim u startup nakon svakog reboota? Ili još bolje, da ostavim ovako kako je?
5) Kada sam u meniju GOLaunchera (tamo gdje su ikonice svih programa i izlistavam sve moguće instalirane programe, odaberem neki program (nevažno bilo skype, market, gps,...) i prilikom tipke return vraća me na HOME DESKTOP početni, a nikako na onaj meni? Kako urediti funkcije tipki? Napominjem da nemam nijednu ikonu na dekstopu, on mi je prazan, već listam programe iz menija (tako da je vrlo vjerovatno normalno da me baca van na home page)?
-> Ako zatreba, koristim - Desire, Oxygen, GOLauncher i Tomato 092
Hvala Vam puno! Lijep pozdrav!
Desire / Oxygen /
Jedan dio uvijek ostaje na mobu i to je jednostavno tako.
Uninstall aplikacija, čišćenje cachea aplikacija (traži Cache cleaner NG), s-off i promjenom particijske tablice (kad već koristiš Oxygen, zašto ne)...
Stisni home tipku i ako te pita kojii launcher želiš, označi kvačicu i odaberi Go launcher.
Ako te niš ne pita odi u settings - apps - manage apps - all - nađi defaultni launcher i odaberi clear defaults te ponovi gornji korak.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jel mi moze netko pomoc napraviti bootanim i splash?
Na XDA sam nasao samo flasher, ali ne i tutorial
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
bootanim je jako jednostavno napraviti. Otvori bootanimation.zip, u njemu ćeš naći dva foldera, part0 i part1 te desc.txt. Može biti i samo jedan folder. U folderima su png-ovi koje editiraš ili sam napraviš kakve želiš, samo paziš na rezoluciju.
desc.txt uzgleda ovako:
480 800 5 -> rezolucija, zadnji broj je fps
p 1 10 part0 -> 1 da će se vrtiti ta animacija jednom, 10 označava pauzu nakon zadnjeg frame u trajanju od 10/fps
p 0 0 part1
Ja sam si napravio sam svoju animaciju od par png-ova da mi zauzima što manje mjesta.
Zavisno od roma bootanimation.zip zna biti na različitom mjestu. Sve ovo si mogao zgooglati ili samo da si otvorio bootanimation.zip.
Edit: Zaboravio sam napomenuti ovo da se zipa bez kompresije, thanks xlr.
Splash mora biti u 24bitnom bmp formatu, a Android Flasher ga kasnije konvertira u img i fleša preko fastboota (potreban s-off).
Boot animacija mora imati bootanimation.zip ime, to je zip bez kompresije (samo store). Najboje skini neku boot animaciju i pogledaj kako izgleda njen sadržaj. Baci oko i na http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1096068
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kaže mi jedan prijatelj da je našao neki custom ROM koji u totalu instalira aplikacije na SD karticu? Isto tako, kaže da se ROM instalira na particiju ali da kartica mora biti class 4 ili 6? Usput, kako određujem i saznam koje je klase moja SD kartica? Imam originalnu koja je dolazila sa nokiom 5800 od 8gb?
koja je razlika ukratko između app2sd i app2sd+ romova? koliko sam skužio ovi sa plusom još više guraju aplikacije na sd karticu i više memorije ostane interne slobodno?
Desire / Oxygen /
Cesto puta zna pisati na memorijskoj koja je klasa, onako zaokruzeno, malo bolje pogledaj. Sto se tice rootanja i slicnih dtvari, to ce ti netko drugi reci.
Za pocetak isprike ako sam fulao temu, mozda sam trebao ovo stavit u temu o Agramservisu. Kupio sam desirea na pocetku 2. mjeseca, nakon vec par dana sam primjetio kako se napravilo „lufta“ na straznjoj masci, a koja se tesko stavljala i skidala. Odnio sam ga na servis i dobio sam novu masku, koja je dobro stajala ali se i ona tesko stavljala i skidala. Kada je stavljam moram ukoso pritiskat. Zakljucio sam da je vjerojatno „leziste“ (utori za straznju masku) mobitela malo ukrivo, al ajd sto sad, prezivit cu s tim „problemom“. Ubrzo sam uocio da kada smanjim brightness ekran pocne treperit (vec sam pisao o tome na forumu), ali se nisam usudio slati ga opet na servis. Prije nekog vremena sam uocio da mi se mob gasi iako mu je ostalo 5 i vise % baterije. I onda za kraj otpalo mi je „C“ na straznjoj masci gdje pise „HTC“ i tada sam se odlucio odnijeti ga na servis. Prijavio sam da mi je otpalo „C“, da ekran treperi, i da se gasi iako je ostalo jos baterije. Za 2 tjedna sam ga dobio, u „rjesenju“ sa servisa su napisali: zamjena displeya i pokrova baterije, promjena softwera, testiranje rada uredjaja. Za bateriju nisu nista napisali, osim ako tu misle na promjenu softwera. I sad, maska opet ne stoji najbolje, sad sam apsolutno siguran da „leziste“ ne stoji dobro (vec treca maska ne stoji dobro). Baterija se i dalje gasi ranije nego sto bi trebala. Ekran vise ne treperi, sto je super, ali sad mi baterija traje dosta krace nego prije. Prije sam mogao s njom imati prosjecno oko 4 i pol sata „rada“, a sada je to oko 3 – 3 i pol sata. Takodjer, uslo je malo prasine pod ekran dok su ga mijenjali. I sad vise ne znam sto da radim, da ga saljem opet na servis, da zahtjevam od vipa novi uredjaj? Molim savjete po tim pitanjima. Sorry zbog dugog posta i hvala!
Androidu treba malo vremena da "kalibrira" bateriju, odnosno da shvati kad je 100% puna a kad prazna. Ako dugo vremena dopunjavaš mobitel onda mu se ta kalibracija poremeti i događa se da gasi na nekom postotku. Kod rootanih uređaja se to rješava brisanjem statistike baterije, pražnjenjem i punjenjem do kraja.
Otkad sam primjetio da mi se gasi ranije, najcesce ga ispraznim do kraja, ali se nije to bas popravilo. Tu i tamo dodje do 0% ali jako rijetko. No, to mi nije toliki problem kod baterije koliko to sto sad nakon servisa traje puno krace. Mob nije rootan.
Li-ion nije ni preporučivo prazniti do kraja, skraćuje se vijek. Možda ti neki proces jede bateriju, možda su ti dali staru...
zanima me postoji li aplikacija koja omogucava pretvaranje desirea u fm transmiter?
dakle da po uzoru na samostojece uredjaje te vrste mogu spojiti (namjestiti stanicu) na autoradiju i streamat muziku s mobitela.
jucer sam pricao s prijateljem koji posjeduje nokiu n8, koja "out of the box" dolazi s tom mogucnoscu, pa mi je bacio bubu u uho![]()
Bilo je vec rijeci o tome.
Nije moguce izvesti.
Ako se nevaram, za to bi trebala biti i hw podrska, koju desire nema
A N8 vjerojatno ima ugradjen fm transmiter
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Bila je priča o tome da Desire ima FM transmiter ali je zamrla. Bez njega ili ako postoji, bez drivera za njega od svega toga nema ništa.
jep n8 ima hardwerski ugradjen transmiter, googlao sam na tu temu vezano uz desire, ali sam kao sto i sami kazete naisao na sve i svasta te odlucih kod mudrih ljudi s cafe mobilea potraziti tocan odgovor![]()
Evo: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084
Zaista mislim da detaljnije i jednostavnije ne ide od toga. Lijepo pratis tekst i uz tekst je covjek napravio i video kako instalirati drivere, rootati, napraviti particije, flesati ROM, zaista prefenomenalno. Ja jos nisam rootao jer sam par dana sve to proucavao, ali rootati cu bas po ovim uputama ovaj tjedan i staviti cu MIUI-XJ ROM. Ak ti je kaj nejasno, samo pitaj. Slijedi upute, polako citaj, gledaj i radi. I da, obavezno javi kak je proslo.
Bookmarks