Ja nebih stavljao. Gubis garanciju, gubis mogucnost sljedeceg updatea (npr. na 4.4), gubis gps
Ja nebih stavljao. Gubis garanciju, gubis mogucnost sljedeceg updatea (npr. na 4.4), gubis gps
iPhone 5s 16 GB
Mislim da neću.
Toliko muke zbog toga, da bih na kraju pronašao da se ovaj baseband ne moze unlockati.
Nadam se da će uskoro izaći unlock. Jel možda netko od vas zna više o tome?
Pozdrav
Korisik sam od prije dva dana dotičnog telefona, do sada sam imao Omniju sa Windows mobile 6.1, i na princip rada iPhone-a se FAKAT treba naučiti.
Mob je otključan iOS je 4.0 modem firmwire 05.13.04, gore je Cydia (znači jailbrakean) i kartica je TELE2
Nikako da pokrenem MMS probao sam sa uputama iz ovog linka:
http://www.mackorisnik.com/forumi/#/...i-tele2-mms/p1
ali ništa, nisam skužio što bi i gdje na stranici unlockit.co.nz trebao napisati.
Druga stvar, na glavnom izborniku ima ikna YouTube ali ne radi svaki puta javlja canno't conect također i iz Safari-a ne otvara kako da to sredim vjerojatno nešto nemam instalirano ili?
I još jedna stvar primjetio sam da je OS dosta spor, i čovjek od kojega je mob uzet kaže da je zbog kartice TELE2 i da bi trebalo čekati neki novi OS da izađe, jel to istina ili je neka muljaža, ovo kaj je spor je pomalo irtantno tak da ako nema pomoći prebacio bih se u VIP
Svaka pomoć novopećenom Apple-ovcu je jako potrebna
Hvala
LP
Zadnji uredio florjan : 09-01-2011 u 02:44
odg na prvo pitanje prolistaj kroz temu o 3G dosta se o tome pričalo a za to što ti je spor OS ja bi ti preporučao da ga ponovo jailbrejkaš kroz neke od uputa u istoj temi o 3G sa svime o njemu
pozz
scaraser; pročitao sam dosta postova na ovom forumu ali mi je puna glava informacija, pošto je mob vec jailbrakean da li procedura kakva posebna i da li treba nešto spremiti negdje te koji je postupak od ona tri najbolji (Limera1n, Greenpois0n, jailbreakme.com ili možda redsnow vidim da se i on spominje) ako se to može tak nazvati ne bi htio nešto zeznuti
adrian7000; koji iOS i modem firwire imaš na Iphoneu i sa kojim je postupkom jailbrakean
Hvala
LP
Ej ljudi izvinjavam se sto tek tako upadam u temuMobitele dugo pratim ali iphone me nikada nije zanimao... E sad kad mi je dosla tetka iz Amerike i dok prckam po njenom 3G-u razmisljam drugacije
Zaista su mocni...
E sad sam totalni "duduk" sto se tice iphone-a,ne znam ni kakvo je stanje sa softverima,nista... Jailbreak,sta on tacno donosi... I jos par sitnica da naucim osnovno... Zaista bi ovo volio da naucimPa ako neko moze nek mi malo to pojasni i da me uvede u svijet iPhonea
Poceo sam citati ovu temu ispocetka ali ima svega...Citam i druge ali zaista je tesko se snaci.
A vama koji to pratite nije problem ponovo ovde da mi napisete kako poceti i to...
P.S. Mozda mi tetka ostavi iPhone jer kupuje 4G uskoro... Ali ne znam,posto ne znam kako ce ona to vrijeme bez moba. No bez obzira na to volio bi da naucim
LP
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
imam 3gs ios 4.0.1 (najvisi koji se moze sa jailbreakme) tako je i jailbreakan i imam 05.13.04
jailbreak mice apple blokadu, znaci mozes instalirat aplikacije kojih nema u appstoru (i one kojih ima mozes besplatno)
to sta ti mislis da nije problem neznaci da i nije...kad 3 put dnevno ljudi pitaju najosnovnije stvari dosadi ti...
google is your friend![]()
NIje stvar u Tele2 kartici nikako, već u OS 4.x. Ako misliš da možeš bez foldera svakako se vrati na 3.1.3 jer 3g jednostavno ne može radit glatko s 4.x, a pogotovo jailbreakan.
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
mene zanima jedna stvar,da li se mogu vratiti na na 3.1.3 software? Sada je gore 4.1 i BB 06.15
Što misliš pod tim "bez foldera", i ako bi se ponovo digao OS 4.0. ali ne napravio jailbrake da li bi radio fluidno, imaš li iskustva s tim, ili ga vratiti na 3.1.3 i jailbrake, nisam neki freak ali ova usporenost me živcira, predobar mob da bi tak "štekal", ne trebaju mi neke fancy aplikacije i igre ali tu i tam bi možda koju stavio pa bi jailbrake bio poželjan,
i kakva su iskustva sa TELE2 i MMS-om na OS 3.1.3 i YouTubeom zašto ne radi na 4.0.
Hvala
LP!
@freakTomica da, evo uputa.
EDIT: isprika, nisam obratio pozornost na baseband, možeš downgradeati ali ne na windowsima jer ti baš treba custom .ipsw, downgrade preko iTunesa najčešće završi u trajnom Restore modu. Ovdje tvrde da i metoda koju sam prvo napisao radi, a ti izaberi da li ti se isplati riskirati.
@florjan Trenutno imaš mogućnost držanja prsta nad jendom aplikacijom, i kad ti se ikonice počinju tresti možeš prevući jednu preko druge. Time si napravio folder i možeš si tako posložiti aplikacije. Zgodno, ali ne dovoljno da toliko žrtvuješ performanse. I ne, i bez jailbreaka je prilično trzav, a ako ga vratiš na 3.1.3 i jailbreakaš će radit puno brže nego sada ali opet ne očekuj čuda, broj softvera označava kojoj generaciji iPhonea je namijenjen, npr 1.x je iPhone 2g, 2.x iPhone 3G, itd. Tek sa 3.x je iOS postao zbilja dobar jer prije njega nije bilo copy-paste, undo, mms i još svakakvih stvari tako da ti preporučam staviti njega. Aplikacije će raditi punom brzinom i bez štekanja, ali im vrijeme učitavanja nije sjajno.
Zadnji uredio Corunir : 09-01-2011 u 15:02
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
FREAKed; to sa folderima i nije neka velika mana kao što i sam kažeš, meni je bitno da kad uđem u poruke ili settingse ili kaj drugo ne trebam čekati 4-5 sec. a kaj se tiče učitavanja aplikacija i igrica to se može čekat nije frka, bitne su ove svakodnevne funkcije telefona koje se i najviše koriste.
Ako sam dobro shvatio nakon downgradea na 3.1.3. da bi se aktivirao mob treba i kartica od org. mreze T-coma, i kojim postupkom ga je najbolje unlockat i jailbrakeat, i koji modem firmware ce downgrade staviti, sada je 05.13.04
Hvala na strpljenju
LP!
Zadnji uredio florjan : 09-01-2011 u 14:34
To nažalost na 3g nećeš postići. Na jailbreakanom 3G s 3.1.3 treba oko 5 sekundi kad prvi puta ulaziš u poruke, a nakon toga oko 2 sekunde ukoliko ga često koristiš. Čim ne koristiš poruke duže vrijeme ili upališ neku zahtjevniju aplikaciju kao Safari, vraćaš se na početak i učitavanje po oko 5 sekundi. Postupak je isti kao što sam napisaofreakTomici. Ovdje si izaberi što imaš da znaš koje alate treba koristiti. Morati ćeš posebno gledati za unlock a posebno za jailbreak jer ne postoji kombinaciju koju ćeš ti imati nakon dowgradea. Prvo izaberi sada što imaš, 4.0 i baseband da ti kaže koji alat za unlock moraš koristit, a nakon toga, za jailbreak izaberi 3.1.3 i factory unlocked, pošto ti informacija za unlock ne treba jer je imaš iz prethodnog koraka.
Zadnji uredio Corunir : 09-01-2011 u 14:43
Hvala FREAKed za sada ču ga koristi ovako par dana pa ću vidjeti, jedino me mući taj MMS na TELE2 ima li za to lijeka, zna li itko, i zašto se ne može spojiti na YouTube, te još jedno pitanje skinuo sam iBooks i prebacio na mob jedna pdf (u principu scanirana knjiga i prebacena u pdf) ali naravno ne može se vidjeti ima neka aplikacija za pregledavanje slika ili tako nešto što bi moglo poslužiti
LP!
meni radi normalno ibooks na mobu samo trebas kad ga otvoris pricekat cca pol min min i onda ce se pokazat... mozda i manje ako su manji fajlovi jer sam ja stavio fajl od 50 mb.. sinkronizaciju obaviš preko itunesa normalno i pazi da je uključeno sinkronizacija knjiga
Hvala na odgovoru!
Jel mi mozes jos samo reci koji je najbolji software za 3g? I da li treba obavezno raditi jailbreak,mislim da li je puno bolje i da li ga je jednostavno uraditi?
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
spajanje na WiFi mrezu?
evo dragi moji kako stoje stvari, 3G star 18mj cca, T-mobile kartica, nikada otkljucavan, jailbreak i sl....
prije par mjeseci jejednostavno izgubio password od kucne mreze kod kuce. nisam na to previse obracao paznju jer net ne koristim pretjerano a imam u pretplati sasvim solidan promet. ruku na srce kada sam kod kuce koristim pravi PC a ne iphone za svrljanje po netu
unazad 10-15dana mob katkada kada se moram javiti neda kao da "kliznem" do kraja... radi svega toga jucer ga ja digao na zadnju verziju softwarea dostupnu ( 4 i nesto )
sve radi, nadje moju kucnu mrezu, upisem pass i nista....
ne budi ljen promijenim pass, spojim dva laptopa za probu, zenin samsung... svi hoce ali iphone "unable to join" grrrrr
ideja ikakva?
Zadnji uredio florjan : 09-01-2011 u 23:05
Samo još jedno pitanje.
Da li Iphone 3G sa basebandom 05.15.04 mogu otključati ljudi koji se bave unlockom? Ili se uopće ne može otključati?
Bookmarks