Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Oct 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dakle, evo mene sa komentarom mog novo FZ45....
    kupila, isprobala... moram biti kratka jer sam na poslu i stalno me prekidaju...
    Auto intelligent me totalno razočarao, skoro sam ga vratila drugi dan. Naime kada sam došla doma uslikala sam 30ak fotgrafija na AI i ostala šokirana. Apsolutno svaka fotografija je bila mutna, sa šumom ili je blic bija toliko jak da su ljudi bili sivi ili je bija preslab......ali sutra,nakon malo strpljenja i otkrivanja raznoraznih opcija ipak sam ga odlučila zadržati.... slike su sutvarno super vani, ali u zatvorenom navečer uz svjetlo...hmm... Doduše kao što sam već navela ja sam totalni amater pa je moguće da sam i ja glavni krivac za neuspjele fotke, ali evo radim na tome i nadam se napretku
    naknadno ću dodati par fotki sa Hvara da bacite oko!
    Pozzdrav

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tosu Pregledaj post
    dakle, evo mene sa komentarom mog novo FZ45....
    kupila, isprobala... moram biti kratka jer sam na poslu i stalno me prekidaju...
    Auto intelligent me totalno razočarao, skoro sam ga vratila drugi dan. Naime kada sam došla doma uslikala sam 30ak fotgrafija na AI i ostala šokirana. Apsolutno svaka fotografija je bila mutna, sa šumom ili je blic bija toliko jak da su ljudi bili sivi ili je bija preslab......ali sutra,nakon malo strpljenja i otkrivanja raznoraznih opcija ipak sam ga odlučila zadržati.... slike su sutvarno super vani, ali u zatvorenom navečer uz svjetlo...hmm... Doduše kao što sam već navela ja sam totalni amater pa je moguće da sam i ja glavni krivac za neuspjele fotke, ali evo radim na tome i nadam se napretku
    naknadno ću dodati par fotki sa Hvara da bacite oko!
    Pozzdrav
    Drago mi je da ste zadovoljni rezultatima aparata u eksterijerima.

Za interijere imam savjet...ako zelite aparat na auto postavkama tada postavite ISP na auto, a mode u Aperture priority. Svakako iskljucite long exposure noise reduction.

Sto se snage bljeskalice tice, ona ne moze biti regulirana postavkama po svakoj fotografiji (samo defaultno u postavkama bljeskalice). Moja sugestija je da povecate razmak izmedju objekta i tijela aparata (raspon objektiva je sasvim dovoljan za ovo) prilikom koristenja bljeskalice.

EDT:

Vidio fotografije...sa "danjim" fotografijama mislim da mozete biti zadovoljni. Na nekima ima gresaka koji vise ovise o fotografu nego aparatu, ali ostrina, dubina polja u kontrast su na sa moje strane ocekivanoj razini.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2010
    Bodovi
    3.889
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.889, Nivo: 14
    Bodovi: 3.889, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da malo osvježim temu, jer će ova klasa fotoaparata IMO još duže vremena biti vrlo zanimljiva potrošačima.

Ja sam se nekoliko dana premišljao između Lumixa FZ-45 i Nikona P100,kao magarče između dva stoga sijena Prelistao sam mali milijun uporedbi tehnikalija i recenzija. Na kraju je pala odluka na Nikona zbog CMOS senzora,rafalnog snimanja i full HD rezolucije u video modu....i vjerojatno stoga što je Nikon veće ime u svijetu fotoaparata. Osobno bih volio da je Nikon ponudio i RAW format,no jednostavno nije moguće dobiti sve, u ovoj klasi uvijek nešto nedostaje, a to nešto vas navlači na mao višu klasu aparata,i iziskuje malo dublji džep,tako da kad čovjek krene cjepidlačit u tom smjeru, začas završi na iznosu od 5K kuna.

Ispod je link na imageshack album, gdje sam uplodao 10-ak fotografija. Fotke na žalost nisu u izvornoj veličini, odnosno cropane su u svrhu bržeg uploada (pokora je uplodati fotke u origigi rezoluciji). U propertiesima sam ostavio zapisane sve parametre kod snimanja pojedine fotografije, tako da se može vidjeti mod snimanja, ISO...itd... a te parametre će te moći vidjeti ukoliko downloadate fotografiju na svoj komp.

http://img218.imageshack.us/slidesho...zicnajelka.jpg

P.S.
    Je li bolji Nikon P100 ili Lumix FZ-45 to vam ne mogu odgovoriti ja, već samo profesionalci, no možda je dobro znati da osim Lumixa i Canona ima još konja za utrku u ovoj klasi.
    Zadnji uredio splicho : 30-12-2010 u 00:19

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako netko ima slicnih dvojbi , definitivno ide moja preporuka Lumixu .

vrlo kvalitetan all-rounder , doduse ja imam fz38 ali kolko sam skuzio ovo je kao apgrejdani fz38.

slike su kvalitetne , stvarno je full manual i mozes podesavati sve zivo.godinu dana imam fz38 i tek sad sam skuzio kak se manualno fokusira..nebih ni sad iz dosade sam isao prtljat , nije dam i je trebalo dosad to uopce.
    Aparat dobro fokusira ako uvjeti nisu zeznuti , kao sto je mrak bez fleša ili tako nesto.
    zato me cudi bas to sto ti kazes Tosu dasu ti tak lose izgledale slike na iA modu, bas me to cudi.iA mod je kako mu i ime kaze inteligent , covjek sve zna , sve namjesti za mene , ekspoziciju, ljepo fokusira kak treba , prepoznaje face , ma super je , ko mali crnac u foticu.

Velim , nisam radio sa fz45 al pretpostavljam da je unaprijedeno samo to , nikako losije.Raw podrska , HD video, hdmi output , mali zna sve

mislim da je ovakav jedan kompakt zavrsni korak prije prelaska na SLR , ja si vec gledam ove pentaxe , vidim da nisu skupi...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Prosumer - savjet pri kupnji...
    By amater81 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 18-08-2009, 10:44
  2. Koji UltraZoom kupiti ???
    By dxdandy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 22-05-2009, 19:45
  3. Prosumer/SLR - portretna fotografija
    By tinny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 05-02-2008, 21:17
  4. Koji ultrazoom (Olympus SP 510, Sony DSC H7, Panasonic FZ8)
    By superana in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 30-07-2007, 18:28
  5. SE kupiti , ali koji ?
    By martinet in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 01-03-2006, 17:22

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke