Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    LG G3_16gb + 64gb
    Operater
    T-MOBILE
    Bodovi
    6.822
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.822, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Koji UltraZoom kupiti ???

ola!

Evo več neko vrijeme gledam koji ultrazum aparat kupiti i na kraju kad sam sto foruma okrenu više mi ništa nije jasno.
    Dakle u neki uži izbor su mi ušli ovi dolje modeli pa vas molim da me posavjetujete.
    Ono što tražim od fotića je da ima što veći zum ali i da je pod tim zumom slika naravno što bolja.Nemam namjeru kupovati posebno aparat pa onda još i bjektiv več me zanima dakle sve u jednom uređaju.
    Isto tako fotić mora imati auto mod za slikanje,to je jako važno i da pri tim
    postavkama daje što bolju sliku.

Dakle šta od ovoga kupiti i zašto:

Nikon Coolpix p90 ----- zum 24x
    Pentax x70 ----------- zum 24x
    Olympus sp-590 ------ zum 26x
    Panasonic fz28 ------- zum 18x

ili nešto pak peto?

hvala!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam prije 3 mjeseca kupio Sony DSC-H50 i jako sam zadovoljan jer nije preskup, a daje jako dobre slike. Zoom mu je 15x optički.

Od navedenih modela bih ti preporučio Olympus SP-590 UZ jer sam ga imao prilike isprobati i mogu dati samo riječi pohvale. Dvostruka stabilizacija i 26x optički zoom jako dobro rade i slike ti neće ispadati mutne. To govorim za slike slikane po danu. Noćne nisam isprobavao.
    Bom Chicka WahWah

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dxdandy Pregledaj post

Dakle šta od ovoga kupiti i zašto:

Nikon Coolpix p90 ----- zum 24x
    Pentax x70 ----------- zum 24x
    Olympus sp-590 ------ zum 26x
    Panasonic fz28 ------- zum 18x

ili nešto pak peto?

hvala!
    Svi foto aparati na trzistu zadovoljavaju uvjet posjedovanja auto moda.

Ultrazoom klasa je trenutno a i uvijek je bila vrlo dobra kupnja (dobar omjer ulozeno/dobiveno).

Od tri navedena modela Panasonicov model FZ28 nije u istome rangu sa ostalima. on ima izvrstan raspon i manje vise sve bitno sto predstavnik ove klase mora posjedovati, ali ne govorimo o vrijednostima raspona kao kod ostalih primjeraka (kako je jedan od kriterija bio sto veci raspon prema tele dijelu Panasonic cu izbaciti iz daljnjega razmatranja).

Od ostale trojke, p90 ne izdvaja se niti jednom posebnom karakteristikom. I na recenzijama je upravo tako prolazio...u moru ponude modela koji jedan drugome slice kao jaje jajetu, on jednostavno nije imao onaj "edge" koji bi ga istaknuo kao jednoga od par modela u vrhu.

SP590 je vjerojatno najopremljeniji model od svih uzetih u obzir. Prepun tehnickih novotarija i opcija koje stoje na izbor korisnika, beskrajnih menu - a i kvalitetne optike. Njegova prednost u odnosu na Pentaxa (koji je jos jedini ostao u izboru) je posjedovanje mogucnosti fotografiranja u sirovome formatu (RAW). Ima jos nekoliko sitnica ali ih nebi navodio kao komparativne prednosti jer njihova primjena sigurno nece biti cesta.

x70 ima pored izvrstnih karakteristika optike i svega sto ova klasa nudi, jos dodatnu sitnicu koja ga istice. To je najkvalitetniji video mode u ultra zoom klasi trenutno na trzistu. Radi se o mogucnosti snimanja videa u rezoluciji 1280x720...cije reprodukcija i na vecim zaslonima sasvim pristojno izgleda.

U cijelu bi se pricu (sa ovako velikim rasponima dakle opt. zoom veci od 20x) mogao umijesati jos samo Canon SX10 IS. Ali navedeni aparat radi zaostajanja u odredjenim karakteristikama smatram slabijim izborom od modela SP590 ili x70 (na trzistu Canon ima i model SX1 IS, ali je njegova cijena veca od cijene predlozenih modela, pa ga iz toga razloga nisam navodio).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    LG G3_16gb + 64gb
    Operater
    T-MOBILE
    Bodovi
    6.822
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Za Bimbi-a !

Ola!

osim što mi savjetuješ Olympus sp-590,zanima me zašto misliš da Panasonic fz28
    ne spada u isti rang.Dali je razlog samo što ima manji zum od 20x ili ima još
    koji razlog.
    Zanima me od gore navedenih aparata koji bi po tvom mišljenju mogao imati najbolju sliki opčenito.
    Mislim, recimo bez zuma najbolja slika i sa max. zumo najbolja slika ?

Thx !!!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    HTC U11
    Bodovi
    10.083
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.083, Nivo: 24
    Bodovi: 10.083, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Razmotri Fuji S100fs, TIPA nagrada za naj superzum za 2008., a za detalje tog i ostalih aparata posjeti http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ako kao kriterij kupnje foto aparata postavis cinjenicu da isti ima sto vece vrijednosti optickoga zooma, onda je logicno da promatras modele koji se upravo po rasponu u tele dijelu isticu od konkurancije.

Trenutno je stanje takvo da se u tome segmentu govori o vrijednostima vecima od 20x, pa je sve ono ispod inferiorno.

Najbolja slika je vrlo apstraktna kategorija. U vecini slucajeva i vrlo subjektivna. Svaki proizvodjac u svojim modleima ima specificne algoritme obrade snimljenoga materijala. Ovo je jos potenciranije kada se radi o zapisu u komprimiranim formatima. Neki imaju izrazeniji kontrast i zasicenije bije, neki imaju neutralniji prikaz i podlozniji su daljnjoj obradi. Nema tu fiksnih kriterija.

Opcenito jedina prava mjerila su eventualne mane koje odredjeni model generira, dakle izoblicenja oblika i boje, te eventualni sum koji generiraju pri razlicitim ISO postavkama.

Sto se kvalitete pri maksimalnim vrijednostima optickoga zooma, ona je teoretski jednaka kvaliteti slike na najsiremu kutu, ako je aparat prilikom fotografiranja bio potpuno miran (fiksiran). A to nije tako lako pogotovo s obzirom na cinjenicu da pri najvecim vrijednostima optickoga zooma, optika postize obicno i najlosije svjetlosne vrijednosti (najmanji otvor blende, a shodno tome i najdulje potrebne ekspozicije), sto uvjetuje vecu osjetljivost na pokret prilikom fotografiranja. Zato su najvece vrijednosti optickoga zooma, u uvjetima smanjenoga svjetla, iskoristive cesto semo uz stativ ili fiksitanje aparata na kakvoj svrstoj podlozi, ako zelimo ispostovati kriterij kvalitete.

Stoga...sve u svemu...slazem se da postoje kvalitetniji aparati (oni koji ce dati kvalitetnije razultate ako vrijednost optickoga zooma nije najjaci kriterij...ovaj model koji je naveo kolega forumas (Fuji S100 fs) je jedan od njih. Istina da da i recimo taj Fuji S100 fs kosta 4300 - 4500 kn, sto je osjetno skuplje od modela o kojima smo mi ovdje razgovarali.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo su na testu Sony HX1, Olympus SP590 i Nikon P90. Pričekaj do početka idućeg mjeseca. Možda i u lipnju onda imam još, Pentaxa, Panasonica i Canona.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Koji mob kupiti -> do 1500kn
    By ZOX in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 06-08-2008, 15:14
  2. Koji ultrazoom (Olympus SP 510, Sony DSC H7, Panasonic FZ8)
    By superana in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 30-07-2007, 18:28
  3. SE kupiti , ali koji ?
    By martinet in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 01-03-2006, 17:22
  4. Koji siemens kupiti?
    By moby_3 in forum Siemens - Ostalo
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 27-09-2005, 23:27

Bookmarks