Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Milestone- nemoguće hakiranje???

nabasao sam na ovo i razočarao se...

http://www.droidforums.net/forum/mot...imitation.html

pošto se ja baš ne razumijem potpuno, za stavljanje kuhanog roma treba imati rootan uređaj? e pa ja sam naišao na video s uputama za rootanje milestonke

http://www.youtube.com/watch?v=9Hc20WMlV8U

pa sam onda nabasao na sljedeći link i našao ovo... Pulsar: Milestone Custom ROM

http://translate.google.com/translat...ustom-rom.html

vaša razmišljanja?

ako se roota mob, dal se može vratit na normalno tak da zadržim garanciju... ?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Navodno oni u servisu skuže kad se dira po softveru

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da. milestoneov bootloader je zaključan, pa dok se to ne probije full custom romovi nisu mogući

ovaj pulsar je custom rom, al kernel i dalje ostaje onaj koji je defaultni (dakle moguće su teme, dodavanje/ukljanjanje raznih appova i slično)

a što se rootanja tiče...možeš ga unrootati naknadno, i nitko neće primjetiti u servisu da si ga rootao (uz uvjet da vratiš ROM koji je bio izvorno na njemu)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok, znači ima nade

nego, ako bi ja želio staviti ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=622087

kako ?

i još jedno pitanje, znam da sam negdje pročitao al sad nemrem naći, kako da milestonka služi kao ruter?

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma da...samo je pitanje vremena kad će probiti to

za te teme, znam da moraš rootati, i onda preko konzole to instalirati, isto kao i za router - to ti je u principu tethering

ugl, zarekao sam se da po ovom mobu neću ništa prtljati, već ću imati original soft pa nisam previše proučavao te stvari, al pogledaj strane sajtove za detalje o tome
    preporuka:
    http://modmymoto.com/forums/
    http://androidforums.com/motorola-milestone/
    http://alldroid.org/forums/965-Milestone

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    da. milestoneov bootloader je zaključan, pa dok se to ne probije full custom romovi nisu mogući

ovaj pulsar je custom rom, al kernel i dalje ostaje onaj koji je defaultni (dakle moguće su teme, dodavanje/ukljanjanje raznih appova i slično)

a što se rootanja tiče...možeš ga unrootati naknadno, i nitko neće primjetiti u servisu da si ga rootao (uz uvjet da vratiš ROM koji je bio izvorno na njemu)
    da, ALI. bitna činjenica...

Ako ga uspiješ rootati, pitanje je da li će ići normalni boot nazad na taj rootani jer se mjenja cijeli kod. Undo opcija je vrlo upitna. Kako i na prijašnjim serijama motorola, tako i na ovoj...

Jer koliko god djelili i razlikovali motorole, imaju isti princip flashanja, bootanja i svega ostalog. Sve motorole sadržavaju bootloader, flash i kompaniju. Sada se čeka takozvano skidanje RSA zaštite (kako se to zvalo na motomagx - linux motorolama). Zaštita će se skinuti, izaći će custom moddani bootloaderi i kuhani romovi će ići samo tako, ali pitanje će biti... hoće li originalni boot ići gore? Po mom mišljenju, teško. jer to nisu ni na linuxima probili iako je to platforma koja se već jako dugo proučava... Tako da sam malo skeptičan što se tiče vraćanja garancije nakon flashanja sa time... No to je samo moje mišljenje.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    što se bootloadera tiče, već su leakali 2-3 novija bootloadera od onih koji su trenutno na milestoneovima (pretpostavljam testne verzije novih os-ova), i flash boot-a je moguć bez obzira na verziju os-a koja je gore, i na to dal je mob rutan

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    Jer koliko god djelili i razlikovali motorole, imaju isti princip flashanja, bootanja i svega ostalog. Sve motorole sadržavaju bootloader, flash i kompaniju. Sada se čeka takozvano skidanje RSA zaštite (kako se to zvalo na motomagx - linux motorolama). Zaštita će se skinuti, izaći će custom moddani bootloaderi i kuhani romovi će ići samo tako, ali pitanje će biti... hoće li originalni boot ići gore? Po mom mišljenju, teško. jer to nisu ni na linuxima probili iako je to platforma koja se već jako dugo proučava... Tako da sam malo skeptičan što se tiče vraćanja garancije nakon flashanja sa time... No to je samo moje mišljenje.
    U pravu si, hardware u dijelu CPU<>RAM<>ROM<>RADIO nije mijenjan, drže se svog koncepta. Samim time su zadržani neki raniji koncepti samog programiranja uređaja. Što se RSA tiče to je postavljeno davno, prije linuxa na Motoroli... A što se tiče originalnog BL-a, u kućnoj radinosti nije išlo, ali se uz opremu moglo, ali je server based procedura, u jednom dijelu se radi kalkulacija na serveru. Tamo neki ljudi imaju Motorolin service dongle i to je to, lako se vrti algoritam. Tako će biti i sad s bootloaderima. Otkako je uveden DBS, nema igranja. Mogli bismo sad rasplesti i o JTAGu i slično, ali ne prelazi razinu ovog foruma.
    Uglavnom, za priču je bitno, da amaterski neće ići, ali ajde barem root ide
    Zadnji uredio Inovator : 16-04-2010 u 01:16 Razlog: previse informacija

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    U pravu si, hardware u dijelu CPU<>RAM<>ROM<>RADIO nije mijenjan, drže se svog koncepta. Samim time su zadržani neki raniji koncepti samog programiranja uređaja. Što se RSA tiče to je postavljeno davno, prije linuxa na Motoroli... A što se tiče originalnog BL-a, u kućnoj radinosti nije išlo, ali se uz opremu moglo, ali je server based procedura, u jednom dijelu se radi kalkulacija na serveru. Tamo neki ljudi imaju Motorolin service dongle i to je to, lako se vrti algoritam. Tako će biti i sad s bootloaderima. Otkako je uveden DBS, nema igranja. Mogli bismo sad rasplesti i o JTAGu i slično, ali ne prelazi razinu ovog foruma.
    nisam u biti proučavao temu o tome, al dal možeš objasniti neke stvari?
    dakle oni su signali bootloader sa keyevima, i dok je neki flash koji nije signan sa njima mob se neće bootati?

ako je to tako, ti keyevi su neki fiksni, dakle svaki uređaj ima iste, il je to nešto šta se dinamički računa, ovisno o svakom mobu posebno?
    thx

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za svaki mob posebno, u igri je previše parametara, vuku se flagovi nekih registara, IMEI je tu, jasno EEPROM itd itd, zato algoritam nije nikad procurio, već se radilo preko auth servera uz lokalni pristup.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a znaš li zašto sam spomenuo linux? zato što jedino na linuxu nije išlo sa moddanog boota nazad na stock koji je bio gore. zato sam naveo da je teško da će ići garancija nazad. Naravno, barem što se tiče amaterskog posla bez boxeva.

A što se tiče signanja boota tiče, ide kako je Inovator rekao. s time da se mora uzeti u obzir da je na p2k platformi probijen i algoritam. tj, ne na svima, ali na velikoj većini. No šema je ta da na p2k možeš napraviti testpoint i zaobići i bootloader skupa sa RSA zaštitom, flashom i sve ostalo. No caka je u tome što na linuxima testpoint ne ide u kućnoj radinosti. i tu leži problem. Nakon skidanja RSA na linuxima nema nazad.

I na kraju, kako na P2k ostaje garancija ako se mora testpoint napraviti? E pa u tome je caka. probili su algoritam kompletno i pomoću moddanog boota mogu forsat Blank mode i dovesti softverski mobitel u stanje kao da se napravi hardverski testpoint. tu se očisti PDS zona, ono što u servisu inače gledaju više ne mogu vidjeti, flasha se sa stock flashom i to je to. garancija je gore ponovno, skidao si RSA, vratio si sve na staro. Dok na linuxu to nisu uspjeli napraviti. zašto? RSA je probijena, ali algoritam nije.

Kako će biti na androidima, ovisi. I o izvedbi testpointa i da li će se prvenstveno moći u potpunosti razbiti RSA skupa sa algoritmom.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ak sam si ja dobro preveo to na hrvatski, banana za sad i vjerojatno u budućnosti :/

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Symbian Pregledaj post
    ak sam si ja dobro preveo to na hrvatski, banana za sad i vjerojatno u budućnosti :/
    za sada da. a vrlo moguće i za ubuduće. No neka vas jedno tješi... ako vam motorola ode u *****, ubijete je do kraja i onda furate na servis.

Ja sam je tako ubio. mogla se vratiti, softverski sam je ubio, ali oni u servisu su bili lijeni gledati i jednostavno su zamjenili matičnu i dali mi novu garanciju godinu dana zbog promjene matične ploče. Ok, tako je bio slučaj na motomagx seriji. Hoće li biti oprezniji sa androidima, ne znam. No vrlo je moguće.

Naravno, to je očajničko riješenje... Ali ako je neki hardverski kvar i vaš mob se može normalno upalit, sinkronizirati sa kompom, sa boxom... Onda provjere da li je išta dirano i prtljano po bootu, pogledaju što je sve u njemu bilo i tako.

Symbian, to ne znači da se neće moći moddati i skidati RSA... ja govorim samo kako će se teško vratiti garancija.

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    Kako će biti na androidima, ovisi. I o izvedbi testpointa i da li će se prvenstveno moći u potpunosti razbiti RSA skupa sa algoritmom.
    Nece ici, krajem 2008 su uveli foru sa auth serverom, a primjena istog je isla gradacijski od najskupljih prema jeftinjim mobitelima. Jasno tu ne ubrajam ODM modele. Znaci ako cete morati, rjesenje je odnijeti mob nekom sa servisnom opremom, sinoc sam bas provjerio kod sebe i dalje je sve dostupno preko opreme, Motorola nije blokirala dongle-ve kako je to prosle god napravio SE na par komada pa je bilo neko vrijeme nemoguce radit unlock na A2 platformi.
    Nadam se samo da ce do nas doci i ostali modeli Motorole na Androidu i to nesto brze od Milestone-a, pa cemo se poigrati opseznije s moddingom

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dečki, uz najbolju volju, ja vas gotovo ništa ne razumijem...

Inovator, možeš prevesti svoj dio? jesam dobro shvatio da ako nešto zabrljam ili rootam milestone, dal ju mogu donijeti k tebi i ti ćeš magično napraviti da ona bude kao iz tvornice ?

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dečki, uz najbolju volju, ja vas gotovo ništa ne razumijem...

Inovator, možeš prevesti svoj dio? jesam dobro shvatio da ako nešto zabrljam ili rootam milestone, dal ju mogu donijeti k tebi i ti ćeš magično napraviti da ona bude kao iz tvornice ?
    točno tako. sa time je htio reći da jedino osobe koje posjeduju box imaju mogućnost očistiti kompletno sve od moddinga bez fizičkog rastavljanja, te nakon toga flashati kao da je mobitel izašao iz tvornice. No to će te koštati u razini cijene jednog unlocka, jer svi koji imaju box, ne rade badave. No bolje i to nego.... Imat sjeban mob, zar ne?

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se samo da ce do nas doci i ostali modeli Motorole na Androidu i to nesto brze od Milestone-a, pa cemo se poigrati opseznije s moddingom
    ova regija nažalost motoroli nije primarna...tak da neznam kojim tempom će dolaziti ti novi modeli kod nas...samo da napomenem da će kroz 2 mjeseca izaći milestone2 (droid 2) u americi, a mi smo tek ovog dobili sad...

ugl, krajem 4.mjeseca su im kvartalni rezultati, a onda obično objave i daljnje planove širenja, pa ćemo valjda nešto više znati o dostupnosti pojedinih modela i na našem tržištu

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno, kad je to bio problem...

@pajo2 svjestan sam toga, no ako neće penetrirati na tržišta, neće im ni kvartalna izvješća blistati. Ovaj dio Europe je uvijek volio fancy gadgete, za takve stvari se uvijek ima para, pa su promašili posao sa izbjegavanjem

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. satio hakiranje
    By technorocker in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 13-03-2010, 18:25
  2. Nemoguće ugasiti SGH-Z400
    By Falcon in forum Samsung
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 11-03-2010, 11:28
  3. [6111] Nemoguce otkljucat sa Tele2!?
    By Kupus in forum Nokia