Dobro je da dolazi u Vip, pa ću si produžiti pretplatu.
Malo sam pogledao ove postove, ima ih stvarno ko u priči, i vidim da bi Milestone trebao biti dobar mobitel.
Pričekat ćemo još tjedan dana.
Mobber, ćekam tvoje komentare na mobitel.
Evo i potvrde vijesti - http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3560
8 GB memorije
Ne zna se još ali mislim da će biti negdje oko 3.500 kn. Ponavljam, nije provjereno
Zadnji uredio Inovator : 02-04-2010 u 19:06 Razlog: spojena tri posta
Dobro je da dolazi u Vip, pa ću si produžiti pretplatu.
Malo sam pogledao ove postove, ima ih stvarno ko u priči, i vidim da bi Milestone trebao biti dobar mobitel.
Pričekat ćemo još tjedan dana.
Mobber, ćekam tvoje komentare na mobitel.
eto pošto se čini da napokon kreće u prodaju, još jednom linkam svoju recenziju
Recenzija
(rađena je dok je još bio na androidu 2.0)
Bio jučer u VIPu, pitao službenicu jel ima pojma kolka bi mogla biti cijena za Komplet 100. Nema pojma ženska. Nije da sam očekivao točan odgovor.....
Sljedeći tjedan je znači D da....tjedan![]()
Evo me na forumu preko milestonea. Super je. Tipkovnica mi je odlicna, jer ima 4 reda. Zadnjih dana sam koristio nokiju n900 i nokiju n97, ponajvise zbog qwerty tipkovnice. Mislim da je ovo mob za mene.
gdje si ga kupio?
ja se jos predomisljam n900 ili motorolu hmm ...
Ja sam prije 2 tjedna koristio n97, pa prosli tjedan n900 i sada milestone.
Iskreno, nekako mi je najbolje sjeo milestone, iako je n900 prava pila. U biti, n900 je pravo malo racunalo. Ipak, android mi je bolji os, uzbudljiviji i ima fakat puno zabavnih i korisnih aplikacija.
Isla mi je na zivce tipkovnica na obje nokije, s tim da je nesto bolja na n900. Pa ona space tipka pomjerena u desno.
Na milestoneu je tipkovnica super, ima jedan red vise pa su i tipke bolje.
N900 nema kapacitivni ekran, i meni je to vrlo bitno.
Ja sam odlucio da kupujem milestone,cekam sljedeci tjedan cijenu.
Nakon 4 dana korištenja sve sam uvjereniji kako je mobitel odličan. Iskreno, jedini nedostatak koji sam primijetio je neprikazivanje web stranica u flashu.
Usput, malo sam usporedio ekrane na iPhoneu i Milestoneu te njihove reakcije na dodir: ipak je iPhone i dalje Number One, nema trzanja i kašnjenja, sve savršeno radi. Nisam nimalo nezadovoljan s Milestoneom što se toga tiče, ali ipak se osjeti ono malo kašnjenje kad hoću "listati" opcije na ekranu. Ipak mu treba djelić sekunde da uhvati pokret. Toga kod iPhonea nema.
Ali,ne smijemo zaboraviti i da se ne radi o mobitelima istog cjenovnog ranga, iPhone ipak košta preko 7.000 kuna.
ma to će se sve tesati s vremenom..
primjer samo, ja sam krenuo sa androidom 2.0, već 2.0.1 verzija je puno popravljena, a 2.1 je još bolja
govorka se da će sučelje sljedeće verzije (3.0 - froyo) biti dosta poboljšano, te da će kompletno ići preko grafičkog čipa moba (trenutno nažalost stoji skroz neiskorišten), te će biti moguće napraviti i kompleksnije sučelje bez imalo zastajkivanja...
a što se iphonea i androida tiče, nebi htio početi diskusiju o njemu, al to su platforme nebo-zemlja
pogledaj u milestoneu koliko servisa se vrti u pozadini (aplikacija i ostalog), a koliko kod iphonea - zato je i dalje iphone broj1 po odzivu sučelja, al po meni je to dummy platforma (upravo zbog tog multitaskinga), al kao što sam rekao i to će se popraviti u bližoj budućnosti..
uspoređivati funkcionalnost iphone-a sa milestoneom je apsurdno.
Koliko vam traje baterija na milestone-u?
Da li se poboljšalo trajanje baterije sa novim Androidom (2.1) ??
Da li je BT u potpunosti funkcionalan na Android-u 2.1??
I još jedno pitanje vezano za sinkronizaciju kontakata:
da li postoji mogućnost da se kontakti sinkroniziraju preko Outlook-a (ili preko onog Motorolinog programa), a ne da se moraju vući kontakti sa g-mail-a??
EDIT:
još jedno pitanje:
da li se može kontaktima dodavati i njihov account na facebook-u?
pa recimo, da mi slika sa facebook-a bude kada zovem tu osobu ili kada ta osoba zove mene?
Zadnji uredio Ico : 06-04-2010 u 13:43
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
je, 2.1 je dodatno poboljšao bateriju...
ja je u principu punim svaka 2 dana uz prosječnu uporabu
ako koristiš puno wifija, otići će ti za jedan dan sigurno
bt je skroz podržan (transferi, i ostalo)
što se synca tiče, možeš preko onog moto portala to napraviti, dakle spojiš se tamo i imaš opciju importa/exporta nekog filea koji kreiraš u outlooku (nije pravi sync, al eto..)
možeš dodavati kontaktima face acc, i sinkroniziraju ti se slike, prikazuju statusi i tako...
Hvala ti za odgovore...
Znači, nekom kontaktu u imeniku mogu dodati u njegov account na facebook-u, pa onda u imeniku mogu vidjet njegovu novu sliku i status?
Live wallpaper-i rade na na tom službenom ROM-u (android 2.1) ?
Ovo za bateriju sam pitao, jer po specifikacijama piše da baterija traje kraće nego na Hero/Legend, a po testovima je obrnuto...
EDIT: da li Milestone sa Android 2.1 podržava Smart Dailing? (ili postoji neka aplikacija za to)
dakle ovo ti je kompletan postupak![]()
syncaš se sa facebook accountom, odeš u imenik selektiraš da ti prikazuje sve kontakte (i gmail i facebook), nakon toga odeš u neki kontakt, editiraš ga i imaš opciju join...i jednostavno joinaš sa tim kontaktom s facebooka (mob to sam napravi ak su puna imena i prezimena ista sa gmaila i facebooka)
i kad klikneš na tog kontakta ispod imena ti je prikazan status sa facebooka, status sa gtalka i slika sa facebooka (ako je nisi podesio na googleu)
LW rade, uz one šta dobiješ ima ih dosta već i na marketu, svakako preporučam starfield
ima mi frend hero-a, i baterija kod mene traje dost duže nego kod njega, tak da neznam za specove..
i molim
edit:
za smart dialing neznam što točno misliš...iako u 2.1 su dodali neki app voice dialer, njega pokreneš pa praktički glasovnim naredbama možeš zvati ljude, otvarati aplikacije, mijenjati opcije
valjda si na to mislio...
Zadnji uredio pajo2 : 06-04-2010 u 14:21
Ne... nisam to mislio...
Smart Dailing:
Pokreneš Phone (di utipkavaš broj) , i recimo unosiš brojeve , recimo 7376, i pojavi ti se kontakt Pero. (jer se na tim brojevima nalze slova p e r o )
Tako da nemoraš iz imenika tražiti brojeve, već ih tražiš iz Phone-a
aha to
nema, a ni za app neznam..sumnjam zapravo, sjećam se toga iz WM vremena, postojale su one zamjene za adresar, telefon i to...al na androidu tog nema još
al ono, tu jednostavno stisneš na search gumb, upišeš pero i zove ti![]()
Citiram sebe: "Usput, malo sam usporedio ekrane na iPhoneu i Milestoneu te njihove reakcije na dodir: ipak je iPhone i dalje Number One, nema trzanja i kašnjenja, sve savršeno radi."
Nisam uspoređivao mobitele nego samo ekrane. A i na Milestoneu se nije ništa od aplikacija vrtjelo u pozadini.
Ali, slažem se sa napisanim. Zato i nemam iPhone u svojoj kolekciji
Koliko saznajem, Milestone će se prodavati u Vipu od petka. Cijena bez ugovora 3.499 kn. Jako dobra cijena, ako usporedimo druge Android uređaje.
9 kn za Komplet 400. Za ostale tarife još nije provjereno.
Ako se mob kupi bez ugovora, da li je kodiran na Vip??
Ako radi na sve mreže, onda je cijena od 3500kn odlična...
I ja mislim da Vip ne kodira skuplje mobitele, za razliku od T-mobilea. Za Tele2 nisam siguran.
Da, cijena od 3.500 je super. Toliko košta i u oglasnicima. Znači da su ga prodavači u oglasnicima procijenili čak i skupljim.
Bookmarks