eto napokon sam našao vremena za napisati dost opširnu recenziju..pa kog zanima:
http://www.red-gsm.net/t45440/
eto napokon sam našao vremena za napisati dost opširnu recenziju..pa kog zanima:
http://www.red-gsm.net/t45440/
Par pitanja:
da li radi IGO na milestone-u??
da li milestone, ima mogćnost kao i Hero, da se stave razni widgeti na homescreen? (recimo Facebook widget)
i da li je sinkronizacija sa Google accounte-om automatska kao i kod Hero-a?
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
mislim da igo još uvijek ne radi normalno, već će ti biti jedno na pola ekrana prikazan samo (jer je rezolucija milestonea dosta veća od one koju trenutno podržava igo) - al to će vrlo brzo biti sređeno s novom verzijom
za alternativu imaš motrolin motonav(to je u principu igo samo brendiran) ili copilot...
naravno, widgete možeš stavljati normalno...a i google sinkronizacija radi (synca kontakte, kalendar, taskove i mejlove)
hvala na odgovorima...
recenzija ti je super...
E još jedno pitanje: vido sam na jednoj slici u tvojoj recenziji, u kontaktima, imaju neke kratice...
da li je to nešto slično kao SensUI, tj da se iz imenika može odmah doći do nekih podataka o kontaktu (SMS, e-mail, G-talk i tako to) ?
kako si ti zadovoljan mobitelom u cjelosti? (baterija, brzina softa i sl...)
da, u principu to je taj novi feature quick contact
dakle ako kontaktu uneseš email, klikom na njegovu sliku pojavit će ti se meni da pošalješ mail, ako si mu npr stavio i adresu, pojavit će ti se ikona za gmaps i prikazat će ti se gdje je...isto je za facebook i tak te stvari još
a ja sam prezadovoljan mobom, inače jako često mijenjam mobitele, al ovaj ću definitivno još dugo imati...to ti sve govori
napisao sam u recenziji da je baterija stvarno odlična, a i sučelje je fluidno i nema brejkanja, čak i kod puno appova otvorenih, tako da je sve na razini
tu ti je i video, imaš baš kratak dio o tim quick contactima
thx na pohvalama![]()
Zadnji uredio pajo2 : 08-02-2010 u 00:45
Još samo 2 pitanja:
da li sve aplikacije za Android rade i na Milestone-u?
prvenstveno mislim zbog nešto drugačije rezolucije , 480 x 854 (nexus: 480 x 800 , Hero: 320 x 480)
kolika vam je mjesečna potrošnja data prometa (samo data, bez W-lana) ??
nije toliko stvar u rezoluciji, koliko u novijem OSu..
al da, uglavnom 99% aplikacija radi, droid je iznimno popularan mob, pa su manje više svi appovi izdali nove verzije koje rade na njemu, tak da tu nema problema...
a što se tiče prometa, ja sam uvijek do 25 MB mjesečno (jer mi je toliko free u sklopu mrak tarife) i uz to koristim dosta net (surfam sa operom mini koja kompresira podatke)
al već dugo razmišljam uzeti neki dodatni paket, 100-200 megi mislim da je to optimalno za normalno surfanje+sinkronizacija...
Kakav ti je slide?
sad sam baš gledao na netu par videa. da li ti se klima lijevo-desno displey kada je zatvoren??
EDIT:
pošto nema fizičke tipke za javljanje, kako se javljaš kada te netko zove??
da li se treba pomaknuti slide na displeyu (kao kod iPhone-a) ili se samo stisne displey?
Pogledajte ovo
Motorola Droid, mobitel koji će se kod nas uskoro pojaviti pod nazivom Milestone, proglašen je trostrukim pobjednikom - najboljim smartphoneom godine, najboljim gadgetom godine i najboljim GPS uređajem godine.
http://mobil.hr/novosti/one.php?sid=3534
eh..i times ga je proglasio isto naj gadgetom:
http://www.time.com/time/specials/pa...944280,00.html
i još dosta časopisa/sajtova, al mi se ne traži sad![]()
to je po Engadget.com, po GSM World je Hero
Best Mobile Handset or Device
Winner: HTC – HTC Hero
HC4L
Nakon Nexus One došli i korisnici Milestone-a na svoje, tip ubacio HTC-ov Sense UI u Motorolin ROM. Još nema download-a te nije ni sam Sense/ROM sređen.
HC4L
Da ne otvaram novu temu:
di nabaviti novi milestone??
(mislim na hrvatsku)
preko oglasnika i njuškala ima samo jedan oglas.
Nije valjda kriza udarila i na oglašavače na njuškalu?
strpi se još malo
kroz jedno 2 tjedna bi trebao i službeno doći kod nas...
a ako ti se ne čeka, probaj otići u italiju/sloveniju, tamo ga dobiješ još jeftinije jer ti vrate i porez (ispadne te oko 380-400€ - ovisi gdje)
i ipak je pala odluka na milestone znači?![]()
a jbga sad... slovenija ili italija...
da li ima možda neki popis dućana di se može nabaviti milestone u sloveniji?
i koliko se ima zafrkancije sa povratom poreza?
Neznam, ako nađem negdje u blizini bregane dućan u Slo (a da je milestone jeftin), onda ću vjerojatno njega nabaviti. (nekako mislim da će cijena u dućanu biti preko 4k kn, a prema ovom što si ti napisao, to je do 3k kn)
Ako ne, onda Hero
evo tu sam našao, 410€ je, i od toga odbiješ 20% - jedino šta je shop u mariboru...al ono, pretpostavljam da ima i nešto slično kod granice
http://mobisvet.si/index.php?main_pa...roducts_id=416
i nema baš puno zafrkancije oko poreza, tj.nema uopće![]()
mobisvet je odličan i planiram uzet tamo desire kad dođe ali moram te ispravit za 20% povrata poreza... iako stopa njihovog ddv-a (pdv) je 20% povrat poreza na kraju ispadne oko 10% šta opet na 400 eura nije beznačajna stavka ali postoji i problem šta za takve veće iznose računa slovenski carinici znaju javit našima, barem se tako priča, pa ni sam ne znam kolko se isplati riskirat
mislim, ako je tolika frka pričekati tih 2 tjedna, onda stvarno...
zanimljivo je.... do nedavno su ljudi tupili kako su uvjereni da će motorola propast, a sada nitko ne može dočekat da uređaj dođe u hrvatsku.
![]()
pogledaj po malim ducanima koji prodaju mobitele. tamo znaju imati mobitele koji uopce niti nece dolaziti kod nas i gazde znaju nabaviti mobove prije neg dode kod nas.
Dinamo rules!!!
Sviđa mi se jako mob, dvoumim se između njega i desirea/nexus one. Jedino me smeta što puno jače zrači od nexus onea ili iphona.
Use the Fork, because there is no Spoon.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3069
predzadnja stavka - SAR US
Milestone: 1.49 W/kg (head) 1.50 W/kg (body)
NExus one: 0.37 W/kg (head) 0.74 W/kg (body)
Use the Fork, because there is no Spoon.
Bookmarks