Ja trenutno imam WM 6.5 ROM i zasad sam zadovoljan. Nema više onih dječjih bolesti. Sad je to već pravo. Eh da i baterija traje "pristojna" 2-3 dana![]()
Za jednu temu ti ja znam: X1 MODDING: instalacija/upgrade OS-a za ostalo na xda.
HC4L
Ja trenutno imam WM 6.5 ROM i zasad sam zadovoljan. Nema više onih dječjih bolesti. Sad je to već pravo. Eh da i baterija traje "pristojna" 2-3 dana![]()
Hmmm, gledam trazim, al vise ne vidim Xperiu X1 u ponudi T-mobile...svasta...
Bice su je povukli iz prodaje...nista cudno.....nece valjta t-mobile drzat jedan model par godina u ponudi......
To su pitanja za "t-mobile ponuda mobitela" a i vidiš im na stranici www.t-mobile.hr! Btw. x2 su izgleda preskočili pa očekuj x10 za 2 mjeseca.
Pozdrav,
Ja sam novi na forumu, prvi post, tu sam malo nvratio najviše zbog opširne teme o mobitelu koji je meni jako zapeo za oko. Pa evo malo da refreshamo temu.
Još se nisam odlučio za kupovinu, ali 90 posto sam za. Budući da sam pročitao cijelu temu, naišao sam na vaše razne probleme, pa tako i ja imam neka pitanja za vas. Nadam se da će te izdvojiti vremena(jer ih je poviše) i odgovoriti mi. Unaprijed hvala za svaki odgovor.
Pa krenimo;
1. Zanima me opća trajnost i mogućnost korištenja mobitela. Vidio sam da se poklopac guli.. A kako-tako, riješit ćempo to nekako. Baterija-snaći ćemo se. E tipkovnica.. QWERTY, naravno. Vidim da pišete da se s vremenom istroši.. Istina? Jer ja bi uzimao mobitel da mi traje tri godine, ne pola.
2.Aplikacije. Budući da je Windows, mobile jel, znači on radi na principu kompjuterskog...(nikad nisam bio na WM, imam K800 već dugo)... Znači, ja mogu instalirati aplikacije i one će se pokretati s pokretanjem mobilnog..? Hajd' nabrojite mi neke must have aplikacije.. Također tražim nešto za alarm, brojač prometa, neki dobar media player, i neku preporuku za GPS software(da spojim kvalitetu, dozajn i brzinu).
3. Vidim da ste pisali da se može ubrzati mobitel nekim programima. Npr.?
4. Gdje kupiti mobitel? Iz domaćih mreža se ne prodaje već dugo... Pa gdje? Oglasnik, njuškalo? eBay?
5. Igre na XPERII x1. Moguće? Kakve? Vidio sam neku igru posebnu za xperiu, al zaboravih ime. Po mogućnosti priložite link.
6. Vidio sam da mnogi imaju problema s povezivanjem s kompom. Ima tut?
Hvala još jednom![]()
1. Sta se tice poklopca imam mobitel oko 5mj i poklopac mi je u super stanju (par sitnih crtica, kao i kod svakog moba) s time da nemam nikakav protector, normalno ga nosim u dzepu.
Baterija mi traje oko 2-3 dana, ovisno koliko koristim wifi, koji inace na svim mobitelima zdere bateriju, ali na bateriju nemam primjedbe
Tipkovnicu ne koristim previse, gotovo uopce, tako da ne mogu reci dali se trosi, ali opcenito mobitel je odlicno napravljen.
2. sve sto se aplikacija i igara tice odi na ppcwarez, tamo imas sve. sto se tice navigacije preporucam igo8, radi savrseno
3. s time nisam upoznat
4. ja sam mobitel kupio u oglasniku, nema pravila, nadji najpovoljnije, po mogucnosti novo
5. pogledaj pod 2.
6. meni xperia savrseno radi kad je povezana s kompom, nema nikakvih problema.
1. QWERTY - nakon nekog vremena nakupi se neke prljavštine ispod pojedinih tipki, najčešće onih oko a, x, c.. pa je potrebno rastaviti mobilni i počistiti (naravno ne sam osim ako imaš sitni alat - video potraži u temi rastavljanje mobitela)
2. Vrlo slično kao na PC. G-Alarm definitivno, potraži neku stariju verziju one su besplatne. Navigacija - iGo8, kad jednom složiš mapu sa navigacijom na memory sticku ubuduće samo copy paste istu mapu nakon bilo kakvog reseta
3. Tweak Xperia ili tako nešto se zove, pogledaj malo sigurno je netko bio napisao ime... A imaš i fast ROM-ova za stavit, rade brže od običnog..
4. Gledao sam jučer prekjučer, X1 nov zapakiran u njuškalu za cca 2200 kn (ima i skupljih i jeftinijih pogledaj malo)
5. Potraži što ti srce želi na PPCWAREZ
6. A kakvih to problema? Neznaju uštekat kabal u mobitel ili u računalo![]()
Što se tiče samog telefona, nekih zamjerki na kvalitet i nemam. Nekad se zna desiti da otkuca isto slovo više puta, ali taj problem pripisujem više mojim "tankim" prstima nego hardveru.
Navigacija - koristim Garmin i nemam zamjerki. Radi neznatno sporije nego samostalni uređaj, ali još uvjek sasvim u redu.
Od programa preporučujem gtrabSEX1Icons, XperiaTweak i Ethermind's Battery driver od uslužnih/sistemskih (uz naravno obavezne SDKcerts i ActiveX bez kojih neki programi ne rade), te XNView Pocket kao preglednik slika i PocketMusic, odličan mp3 player u stilu Winampa s vrlo upotrebljivim equaliserom. Osim ovoga također preporučujem i Resco Keyboard i Remote Tracker.
Igara imaš po netu, a budući da mob podržava Javu, dosta toga radi bez problema.
Za preporuke aplikacija za X1 vec postoji posebna tema, pa molim raspravu nastaviti tamo.
Hvala na svim odgovorima.
Guglat ću sve aplikacije, te navratit na taj ppcwarez pa ćemo vidjeti.
Za iGO iskreno NIKAD nisam čuo, no isprobati ćemo kada kažete da je toliko dobar.
Hah, rastavit tipkovinicu... Inaće sam svašta rastavio xD al neznam baš..
Da, vidim oglasniku, točnije njuškalo, solidne su cijene..
Mislim da je to to, i ja ću biti ponosni, nadam se ponosni, vlasnik XPERIE x1.
Javim se još s dojmovima(bar se nadam, za mjesec možda) kad nabavim mobitel.
Eto ko što naslov kaže,di nabavit masku za X1 ?? Zovem sve moguče dučane nikako nač,njuškam tražim,nikako.. Naši u sloveniji prek interneta za 25 eura,al nejdem u sloveniju zbog maske. Eto ako tko zna bilo kakvu informaciju di nabavit masku ne mi javi![]()
![]()
![]()
![]()
.::SonyEricsson & Honda u srcu::.
pogledaj preko e-baya
mislio sam prek ebaya al nemam preko koga nabvit zato trazim nekog u hrv ko moze nabavit...
Di si naručio masku ? netrebam silikonsku masku trebam original![]()
Za masku sam mislio ovo, screen protcetor znas i poklopac za bateriju.
Inaće ni nemaš nešto, npr imaš ovo al ja se nebi upušto u takvo rastavljanje...
E pa ovo zadnje meni trebaAk ti naručuješ preko ebay-a mogli bi se dogovorit oko cijene da mi naručiš,naravno ako pristaneš al o tome možemo preko pm
![]()
ako bi neko znao postupak zamjene defaultnog browsera ,koristio bi operu mini5 umjesto sadašnje opere mobile 9.5 ili explorera
Možda Xperia tweak. Ne znam kako ide preko registryja.
imam njega ,sa njim mogu birati samo između dva zadna defaultna explprera i opere 9.5 koja je stara verzija
Evo upravo sam rastavio svoju xperiu u nadi da ću počistiti prašinu ispod tipkovnice i time poboljšat njen rad. Nakon sat vremena rasklapanja i sklapanja razočarao sam se jer sve je to bilo za ništa. Čak mi se čini da sam i nešto loše složio jer nekak sporije radi? Može biti i da nije. Uglavnom vrlo ga je lako rasklopiti, ali kad dođe do sklapanja, muko moja... Vjerojatno ću naručiti novu tipkovnicu preko ebay-a pa vam javim kada sklopim sve
![]()
pozz,
evo od nedavno i ja imam xperiu, pocela stavljat neke programe u nju, ali imam jedan problemcic sa .cab fileovima...
mozda ce biti malo glupo pitanje, ali jel mi moze netko objasnit kako instalirat takve programe u mob?
do sad sve sto sam radila je bilo neuspjesno![]()
Bookmarks