Da, meni je ta poruka stigla jucer cini mi se, malo su zakasnili hehe kao potrazite vise info u Vjesniku a to bilo u njema ima 3-4 dana. Znaci opet poskupljenje i guljenje svojih korisnika. Bruka.
Nisam vidio da je itko postavio ovo pitanje u vezi sms-a:
U skladu s čl. 42 Zakona o elektroničkim komunikacijama, HT d.d. objavit će izmjene cjenika telekomunikacijskih usluga u Vjesniku 19.03.2010. i na www.t-mobile.hr
Evo sto kazu na jednom forumu o tome:
Za sad znam samo da mjenaju obracunsku jedinicu na Simpi (na losije) i da se na sve tarife u Simpi uvodi naknada za uspostavu poziva koje dosad nije bilo na Planu i Zabavi.
E da... i ukida se mogucnost aktivacije Simpa Mix tarife.
Da, meni je ta poruka stigla jucer cini mi se, malo su zakasnili hehe kao potrazite vise info u Vjesniku a to bilo u njema ima 3-4 dana. Znaci opet poskupljenje i guljenje svojih korisnika. Bruka.
Kakva su iskustva korisnika u Hrvatskoj sa t-mobileom? T-Mobile bi trebalo da kupi Telekom Srbiju, i po svim forumima veznim za mobilnu telefoniju se baca drvlje i kamenje na T-Mobile, kako su oni najgora moguca opcija, kako su najskuplji, odnos prema korisnicima los, kako su unistili crnogorsku i makedonsku mobilnu telefoniju... Jel sve zaista tako crno kad je u pitanju ruzicasti T-Mobile?![]()
Čuj kod nas je t-mobile prvi došao, tako da je teško reći dal je uništio mobilniu telefoniju jer jer je tada kod nas nije tako puno ni bilo.
Jel skup? Jest. Jel pouzdan? Zasad jedini pouzdan operater u Hr.
Kod nas i Vip i Tele2 (pogotovo) brljave sa uslugom i poštenjem, t-mob se tu nekako iskazao kao najpouzdaniji, iako su i oni pokvarena "говна" koja samo gledaju da ti uvale ugovor od 24mj. ili nekakvu über skupu prepaid tarifu, no opet, nisu ni ostali operateri bolji.
Ajde T-mob bar ima jeftine prepaid mobitele ako ništa drugo![]()
Ma t-mob još ide...skup jest, na +bodove ti odobre aj jeftino većinu mobitela za razliku od tele2 i vip pa se nekako kompenzira ako se pazi... Brbljati bezbrižno se baš ne može ali on mi najpouzdaniji signalom ali zaslužan za to je i cronet infrastruktura prije što još uvijek smatram da je trebao i ostati.
Ok. Znaci T-Mobile je najskuplji, a kazete i da ima najkvalitetniju uslugu. Kakvi su sto se ponude telefona uz ugovor tice?
Ja sam s njima jedino zadovoljan uz ponudu telefona naravno. Isti broj imam od 2000. god. gdje sam 2003. preša na pretplatu jer su davali DVD uređaj cronet đabe, nakon toga t-mobile dao za kunu SE t630 pa sam počeo skupljat bodove (više godina na pretplati = više bodova) pa sam dalje redovno uzeo k800 i c510 za kunu te sada nokiu 5230 isto kuna na 12.mj.! Nisu im svi modeli povoljni ali ima izbora za kunu i to im je ok. Tele2 i vip su banana po tome.
Da ukinu +bodove odlazim s pretplate.
@mezzano
Mozes pogledati ovdje ponudu mobitela za pretplatu:
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-00-00.asp
Kad kliknes na pojedini model vidjet ces dolje izbor koju tarifu, koliko dugo ugovor te cijenu mobitela uz te uvijete.
Naravno sto je ugovor duzi i pretplata veca mobitel je jeftiniji.
Samo jedan primjer, mozes dobiti iPhone 32Gb za cca. 50€ uz Total tarifu!![]()
Koliko sam ja pratio trziste mobilne telefonije u Srbiji moglo bi se ovako usporediti:
t-mobile hr -> Telenor rs (skupi i kvalitetni)
Tele2 hr -> MTS (jeftini i nekvalitetni, pogotov su im Sluzbe za korisnike slicne)
VIP hr <-> VIP rs (VIP u rs pokusava biti inovativan dok u hr zivi na staroj slavi)
Danas sjedim kod kuće, kad dolazi nekakav mladić iz T-Mobile-a, sa svojih dvadesetak godina, i nudi mojem starom Max TV za 1 kn mjesečno, prva tri mjeseca, a nakon toga se naplaćuje 99 kn idućih 21 mjesec (ugovorni odnos na 24 mjeseca). Ali nakon prva tri mjeseca "vi možete vratiti uređaj bez ikakvih problema, i to je to, ugovor se poništava". Stari odbija to. Nakon toga nudi SIM karticu na pretplatu, uz nekakve divlje tarife, stari odbija i to.
Pa pita mladić mene, dali sam ja korisnik kakve T-Mobile usluge. Kažem mu ja da sam pretplatnik već godinu i pol, na tarifi Flex 60. Kaže on meni da na temelju toga ja mogu besplatno dobiti SIM karticu na kojoj imam 150 minuta besplatnih razgovora mjesečno unutar mreže. Reko može. Samo treba OIB i osobna. Dadoh ja njemu sve to, on ispuni nekakav obrazac, i dadne meni da ja potpišem. Meni bilo malo sumnjivo, pa rekoh da pročitam šta tu sve piše. Krene on mene uvjeravati da je sve to OK, i da ja samo potpišem. Ja sam svejedno to pročitao, kad ono piše da svojim potpisom zasnivam pretplatnički odnos na 12 mjeseci, uz tarifu - Tarifa po mom. Nema nikakve naknade, nego plaćaš samo što potrošiš, i imaš 150 minuta besplatnog razgovora unutar mreže vikendom, ali je uspostava poziva 25 lipa, i uz to plaćaš 10 kn radijsku frekvenciju.
Pitam ja njega što mi nije odmah rekao o čemu se radi, nego mi mulja, a on se krene izvlačiti kako to ne plaćaš ništa ako ništa i ne potrošiš... Reko vozi, ne treba meni još jedna pretplata.. On se naljuti i ode.
Samo želim reći na što su sve spremni kako bi samo privukli što više korisnika, i što više love. Sve mi više T-Mobile pada u očima.
Čak mi je i ovaj mjesec tri puta u tjedan dana stigla poruka kako sam iskoristio tarifni paket, i u svakoj poruci drugačiji datum i vrijeme. Ja pošaljem poruku za stanje računa, a ono piše da imam još 10 kn unutar paketa za potrošiti. Tko tu koga pravi majmunom?![]()
Hvala. Pitam se kako ce t-mobile nastupiti kod nas, jer kupuje najveceg operatera, ali koji je trenutno u raspadu. Imaju veliku bazu korisnika (prema njihovim podacima, preko 5 miliona, ail je pitanje koliki je realan broj kartica u upotrebi) pa se nadam da ce pokusati barem da je odrze time sto ce parirati Telenoru po kvalitetu.
Koliko sam ja shvatio oni kupuju cijeli Telekom Srbije gdje je i fiksna telefonija i mislim da je to njima puno interesantnije jer se tu (ADSL, podzemni kabeli, optika,...) ocekuje najveci rast potraznje i prihoda! Imate vec tri mob.operatera kao i mi i tu je puno teze se probiti osim ako ostave niske cijene i poboljsaju uslugu, a t-mobile bas i nije poznat po niskim cijenama.
Tako je. Kupuju celi Telekom, ali je nedavno i Telenor dobio licencu za fiksnu telefoniju, tako da ce imati i tu neku vrstu konkurencije. Mislim da ako ne poboljsaju uslugu u mobilnoj telefoniji, da ce izgubiti veliki broj korisnika. Nemaju oni nesto potrebe da se "probijaju", jer kupuju najveceg operatera. Mislim da im primarno treba biti da zadrze tu prednost koju imaju.
OK, dovoljno ste otišli sa kupovinom Telenora na krivom mjestu. Za daljnju raspravu o istom, otvorite novu temu.
Jesi siguran da je iz T- mobilea?
Jer, znam par slučajeva gdje su pokušali tako nagovoriti ljude na pretplatu neki kao agenti.
Nezavisni, ne rade za T- mobile, ali imaju proviziju ako sklope ugovor.
Čak i postoji neka posebna tarifa za njih (samo je možeš ugovoriti tako- ili na nekim štandovima tipa u trgovačkim centrima gdje su ti "agenti")- koju uvaljuju penzionerima ili neupućenim korisnicima.
Sad, možda je ovaj "tvoj" baš iz T- mobilea, ali sumnjam...
Mislim, je T- mobile lopov- ali koliko znam s ovim nemaju veze (osim što dopuštaju).![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Bio je i kod susjeda, i imao je popis svih kućanstava koji koriste bilo koju T-Mobile odn. T-Com uslugu. Imao je i brdo SIM kartica, i ugovora, ukoliko netko odluči uzeti nešto. Sad, pretpostavljam da ga je T-Mobile poslao, inače odakle mu sve to?
Po tvojem bih mogao i ja tako ići od kuće do kuće i ljudima se predstavljati da sam zaposlenik nekakve firme, i nuditi im usluge te firme...a zašto?
Druga bi stvar bila da se radi o sklapanju ugovora, ili prodaji usluga kod koje je potrebno odmah dati određenu svotu novca tom "zaposleniku", onda bih tek posumnjao u dostojanstvo osobe koja mi prodaje te usluge, tj. ne bih vjerovao da je zaposlenik T-Mobile-a.![]()
Ajmeee.. LJudi, sad su poceli i po plodinama sa standovima napadati ljude,... Jadni ljudi.. Jucer ja i mama krenuli u plodine, ajd i dosli mi, a na ulazu SUPRAJZ! Vidi njih... I odma oni Moze jedno pitanje?.. i to... a mama Ne nemam ni fiksni... BRAVO STARA! ^^
P.S. Valjda sam vam dao rjesenje kak ih se otrasit, ako vam jos ne ponude da uzmete fiksni kod njih.. Hehe![]()
One day, sky went blue...
A, da- to je već malo sumnjivo
Ne, oni dobiju neku proviziju od T- coma ako sklope ugovor.
Valjda su onda ovi koji sada idu po stanovima neki novi
EDIT: Evo, to ti je ova firma (bili su često u Potrošačkom kodu i novinama, uglavnom kada je tek došla jupi tarifa) i druga se zove neka Geneza ili tako nekako...
Zadnji uredio georgy : 29-03-2010 u 22:15
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Totalno sam razočaran njihovim ne odgovaranjem na mail upite, na moja zadnja tri maila ama baš nikakvog odgovora, čak ni onog šablonskog. Katastrofa, slobodno nek ugase taj oblik pomoći korisnicima.
Pitanje! Da li će T-mobile skroz ugasiti opcije Flex i prisiliti korisnike da prijeđu na Tarifu za sve? Meni više odgovara Flex zbog opcije Dugi razgovori!
???
@mateob
Pa vjerovatno nece dok god imas ugovornu obavezu, a poslije?!?!?
nije kritika, ali recimo zamjerka...
iskljucili mi pozive i poruke jer nisam na vrijeme platila racun, i kad sam htjela nazvat SZK nisam mogla...morala sam zvat s drugog telefona...
na VIPu mozes nazvat SZK iako ti iskljuce broj, ionako je to free poziv...
mozda bi tako trebalo i u tmobileu...
zvala sam da mi kazu broj faxa na koji da posaljem potvrdu, i ono, mogu jedino provjeriti koji mi je iznos duga...bzvz...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Bookmarks