Evo jos jedne zanimljivosti vezane za video, do duse ne oficijalne... video 720p
http://blog.gsmarena.com/vivaz-homes...-in-the-works/
ok, onda kome prvom uspije neka javi..
nije nitko odgovorio za adobe i office, jel ih moguce naci besplatne i full verzije?
Evo jos jedne zanimljivosti vezane za video, do duse ne oficijalne... video 720p
http://blog.gsmarena.com/vivaz-homes...-in-the-works/
kratki review
kupio ga prije par dana, nebrendiranog
iskreno, nisam ga kupovao ni zbog kamere, ni zbog symbiana ni zbog iceg, nego mi se fakat svidio mob, pa kad sam pogledo specifikacije, ostao sam paf
kamera funkcionira fenomenalno ( za mene), ima bolju sliku nego moj stari fotic, vise nego dovoljno da me zadovolji, filmice nisam jos probao snimat
touch je dobar, hvata stvarno 97% stvari, stylus nisam izvadio iz folije jos, niti necu
novi izgled menija je osvjezenje, dosta funkcionalan, kad se naviknes, nemres bez njega
naravno, napucao ga ja igrama, vecina zadovoljila
pisanje poruka ugodno i na qwertyu (nemam ni mrsave ni debele prste, normala jel)
ugodno sjeda u ruku pri razgovoru, zvucnik je dosta slab, alarmi su pretihi (g700 je budio i mrtve sa svojim alarmom) ali to se rijesi povecavanjem snage u audacityu il tak nes (ionak mi nije vazna kvaliteta za alarm, sam da me probudi)
wi fi nisam nazalost jos isprobao, ne da mi ga se sastavljat doma
osim toga kaj se bojim da ce prikljucak (ono di se steka za punjenje i sluske) otic dosta brzo, stvarno u redu mob
moooozda malo preskup, ali ionak nisam ja kupovao tak da mi bilo svejedno
e da, ono nalazenje faca funkcionira savrseno
dobra stvar
Evo malo prije isao vidit jesu li izbacili taj novi update i na moju srecu jesu.
Ovako sta odma mogu uocit pored WVGA rez za video jest da su rijesili i zvuk tijekom snimanja. Prije je bio preslab tijekom snimanja a sada je dosta bolji.....procjenite i vi jer ko zna...mozda mi se cini....nemam sa cim usporedit trenutacno....
P.S. nasa sam neku snimku na kompu od prije i mogu rec sta se zvuka tice isto sr...... Mislim da su mogli i to rijesit jer je taj ''bug'', ako ga tako mogu nazvat, softverske prirode... Ne smeta me dok gledam na kompu jer mogu uvijek pojacati ali dok se gleda neka snimka na mobu...e tu je vec problem...jer se jedva cuje.
Zadnji uredio Sonic : 11-03-2010 u 22:51
Po vama, kako je najbolje napraviti update softvera telefona (satia), flesovati ga, preko seus-a ili update servis-a na telefonu, jer znalo se desavati da ljudi update-uju softver a zale se da nisu dobili najavljena poboljsanja, aplikacije i ostale pratece stvari?
Nikad nisam cuo da je netko to radio preko moba.Iskreno ne znam ni kak bi to bilo moguce,da mob sam sebe update-a :-)
Mozes probati ;-) pa javi.
Naravno,znas da za to trebas imati neki data paket za net..
I napraviti backup stvari na mobu..
A sto se tice ovog drugog,moze primjer?
Eventualno da brandirana verzija nije dobila isto sto i genericka.
naravno da je moguce, mislim cak negdje od t68-ice drevne, u postavkama imas update service.
U principu ne bi trebala nikakva razlika biti ako uspjesno napravis update, ali naravno to ce te malo vise kostati nego preko seusa, osim ako nemas neki data paket za net kao sto je rekao madfish
cvita
Moguce je vec poodavno (barem od W810, moguce i prije). Jesi li ikad cuo za FOTA?
Osim toga, jesi li probao kad malo setati po menijima u telefonu, pa pritom primijetio nesto tipa Update service > Search for update?
Ja probao jednom, radi skroz dobro (ako imas povoljnu tarifu, to napravi nekih 5-6 MB prometa).
Jooj,vidi ih:-D
Da znam da postoji ta opcija u mobu.Nisam noob:-D
Samo mi je bilo cudno da se update fw moze raditi sa moba ciji se fw upgrade-a.
Rav ti si prva osoba.
Hvala za link,nisam cuo za fota..;-)
Ajde priko SEUSA i gotova prica.....pita te tamo jos oces li sacuvat postavke od prije.
Ja tako obavio vec 2updatea i nikakvih problema, sve mi ostalo ko i prije....jedino sta sam morao ponovno podesiti jest jezik pisanja (sa HR na ENG).
Evo frend mi baš u njemačkoj nabavio satio nov za 330 eura! Sivi pa je zato jeftiniji ali mene ni to nebi smetaloFotke zakon što mi ih je poslao...kvaliteta se vidi. Žali se jedino na slabiju bateriju...
ček ček to je kad na samoj zvučnoj datoteki podigneš signal na određeni nivo i tako ju spremiš.
da
jer kao sto rekoh, jaci zvuk mi treba samo za alarm, a tu mi nije bitna kvaliteta
a u sluskama mi je dovoljno jak zvuk
Nakon updatea fring mi ne radi kako treba tj mob mi ne salje sliku kod video poziva....na PC bude starting video i onaj krug se vrti ali nikako da starta.... Sliku sa PC vidim normalno. Ima li tko istu situaciju?? Prova sam reinstalirat fring, restart moba...isto...
Sad ne znam jeli je do njih pa se slucajno poklopio i moj update ili....
jedno pitanje .
kako vam radi gps na satiu.
ja nemogu nači nijedan gps satelit.
Imam instaliran garmin + adria route 3.0 i radi mi vrlo dobro.
A sta se tice spajanja na satelite to ovisi...kako kad..... Ponekad mi nadje u roku od 10sec a ponekad zna i potrajati po par min (3-4min max) ali vjerujem da je to do samog garmina jer mi nema neke logike kako se ponekad odma spoji a ponekad ne ali uglavnom radi.
Moze biti da je do toga sto GPS povremeno treba napraviti punu sinkroniziraciju sa satelitima, tj. skinuti sa satelita tzv. "ephemeris" podatke, sto zna potrajati (teoretski, to bi trebalo ubrzati sljedece trazenje satelita).
Za vise info vidi ovdje: http://mobilespoon.blogspot.com/2009...gps-works.html
Moze bit...... Kad sam imao X1 isto tako mi se ponasalo trazenje satelita ali sam zna tocno kad ce potrajat a kad ce odma..... Spajao bi se odma kad bi npr. na mobu vec predhodno bio upaljen pa izgasen Garmin ali uvijek prvi put nakon paljenja uredjaja bi potrajalo....
Probao sam na Satiu nekoliko puta navigaciju, Garmin 5.00.60 + AdriaRoute 2.30 - spaja se na satelite odmah, u roku 10-15 sek., dok je sam GPS senzor tak-tak, ima ih boljih (npr. Omnia HD)...
Bom Chicka WahWah
Jel se nekom prilikom instaliranja Garmina javilo pitanje da program nije kompatibilan s mobom? Ja pokrenem instalaciju Garmina na Satiu i javlja mi tu grešku... Mislim, daje mi mogućnost da nastavim, al me zanima dal ima neka posebna verzija Garmina za SE telefone? Skinuo sam s Nokiinog podforuma Garmin, Mapsource i Adriu...
Meni se to isto javilo ali nastavi instalaciju kao da se ništa nije dogodilo...uglavnom, tu poruku će ti izbacivati za dosta programa (ja sam dobivao te poruke i na E71 i na Omniji HD al su programi uredno radili)...
Bom Chicka WahWah
Bookmarks