izgubim volju i za mobilnom telekomunikacijom, a ne za milestone-om dok ne dođe kod nas.
Milestone sa Androidom 2.1 dolazi u Bugarsku do 20.3., znači skoro bi i kod nas trebao doći.
http://www.engadget.com/2010/03/12/m...a-by-march-20/
Use the Fork, because there is no Spoon.
izgubim volju i za mobilnom telekomunikacijom, a ne za milestone-om dok ne dođe kod nas.
da, da, po svemu sudeći, napokon će doći za oko tjedan dana kod nas
u vip, iako to nije još uvijek 100% sigurno
i kako se čini, napokon su developeri počeli iskorištavati snagu ovog uređaja
Zadnji uredio pajo2 : 13-03-2010 u 16:01
zaista fascinantan uređaj. kako su uopće složili call of duty da se može igrat i na mobu? i od kud tolika snaga? mislim, za takvu igru i takvu grafiku ne vjerujem da je 550 mhz dovoljno.
Dinamo rules!!!
cod2 je izdan za android baš, tj nalazi se na marketu..
a što se snage tiče, već sam puno puta rekao da brojevi nisu presudni, već sama implementacija arhitekture koja je kod milestonea odlična - u grafici je u svakom slučaju bolji, recimo od nexusa
al sve u svemu, ključ leži u dodatnom grafičkom CPUu(GPU) koji ima odlične performanse, tako da grafika ide preko njega, pa se time i glavni procesor rasterećuje
slično je i sa audio/video, pošto ima i podeban DSP čip koji handla samo to...al nažalost to sve skupa nije u potpunosti podržano sa trenutnim verzijama androida, tj.tek će od verzije 2.2+ biti u potpunosti podržano, pa će i milestoneov hardver biti do kraja iskorišten
tu su još neke kul igrice:
živjelo mobilno igranje!![]()
Zadnji uredio pajo2 : 13-03-2010 u 17:52
Kolko čitam ovdje, priča se da bi mogla doći na VIP. Jesam li samo ja, ili se i svi vi molite da to nije istina?
Milestone se čini odličnim, jedan bubreg ću morat prodat, al zato mi je stari napravio dva komada!
Vjerojatno će tako i biti, no mislim da će biti otključana, ako ti to što znači
neke nove info o cijeni ili se možemo držati one s prethodne stranice od oko 3500 za sam uređaj?
drži se te cijene ko pijan plota, neće biti jeftinije sigurno. Razumiješ, ipak dolazi u VIP
Ok, bit će možda ispod 1000 kuna na pretplatu, ali ja mislim da neće biti baš previše pametnih ljudi koji će se upustiti u takvu egzibiciju samo zbog milestonea. Barem ja nemam toliko novaca da to napravim.
Davno je motorola izdala v3x. to je sveopće bio prvi mobilni uređaj u kojem je bio implementiran GPU chip. Fora je u tome bila što nije bio iskorišten uopće. Koristio se jedino za videosnimanje i videopozive. Što je bila ogromna šteta, jer se sa time moglo svašta postići.![]()
Ah, ovo je Hrvatska. Zar bi vas stvarno začudilo da bude preko 4000kn? Ne znam kako stvari stoje sa mobitelima, al znam da je ovo crna rupa za ostalu tehniku...
ak će bit ispod 100 na 2 god u vipu uzimam čim dođe, spreman sam se isprsit do 2000, al za to trebam riješit trenutni mob, tak da bi u tom slučaju malo mogla pričekat...
cijene vam se otprilike ovak kreću:
oko 450 - 500€ je manje više svugdje za sam uređaj (u svim zemljama je otključan)
e sad, tarife su izuzetno jeftine
u njemačkoj ga nude za 40€ uz 30€ mjesečni ugovor, italija i francuska je slična situacija..
ovaj model je u principu i zamišljen kako bi se vratio neki pozitivni image motorole u svijetu, te je cijena jako srušena
za sad se prodaje enormno brzo (konkretno za italiju znam da čim dođu nove zalihe se rasprodaju odmah)
uglavnom, nadam se da naši operateri neće biti gamad i da će staviti cijene kao što su i svugdje..
Molim te, reci mi... kad je to bio slučaj?
nikada. cijena odstupa plus 5 - 10% maksimalno od preporučene cijene. Em kod operatera za mobitele, em kod ostalih dobavljača, primjerice laptopa i ostale tehnike.
Barem se ja nisam susreo sa visokim odstupanjem od cijene. U usporedbi sa drugim državama. No jedna stvar neka vam ne remeti percepciju, naši porezi su drugačiji nego u susjednim zemljama. Tako da... Neka to ne zavarava.
Ako bude 3500 kn u dućanu, to će biti odlična cijena...
Onda će se moći naći i jeftinije u oglasniku...
Samo, u Hrv su uvijek cijene veće nego u Njemačkoj i Italiji ili drugim državama...
Ako je u Italiji ili Njemačkoj u dućanu oko 500€, onda je lako moguće da kod nas bude 4k kn
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Dok malo gledam video s igrama mi je pomalo žao da ju nisam čekao i uzeo hd2 :S
porezi su manje više jednaki (svi imaju neku vrstu PDV-a i iznosi oko 20ak%)
uzmi na primjer italiju
milestone im se prodaje po 30€ jednokratno + potpišeš ugovor na 2 godine i plaćaš 30€ mjesečno, uz to imaš 3 gige prometa gratis
takvu tarifu sigurno nećeš naći kod nas, nego će nama uzeti 1000kn za mob i platit ćeš 300kn mjesečno za možda 512megi prometa i to je to
potpuno isto je bilo i s iphoneom, cijene su drastično odstupale od onih vani
Zadnji uredio pajo2 : 14-03-2010 u 12:40
Još si malo rekao stari. 1000kn za neku tarifu 300 će bit dobro....
Primjerice SE Satio je u VIPu uz Komplet 600 čak 1900kn! Uz Komplet 100 je 2800kn.
Koliko god da T-mobile bio pokvaren, ipak daju najmanje cijene uređaja kad potpišeš kod njih pretplatu.
VIP sam davao za primjer zato jer se priča u temi da bi na VIP trebao doć....
Ja sam mislio da carine na informatičku opremu nema, samo PDV. Ako je tako za informatiku, nema mi smisla da bude tako visoka na ostalu elektroniku....
I ja ga jedva čekam.
Baš se premišljam između Nokije N97, koju u Vipu mogu dobiti za 1600 kn, i Milestonea. Pričekat ću još malo.
U biti, zanima me hoće li imati hr slova na tipkovnici, kao što ih je moguće dobiti na N97.
Bookmarks