imam nokiu e66 verzija
w3.01 09wk44b01 MW OpenGL LM MN
Map version 0.1.23.112 OpenBitLM 6.22.5
šta moram napravit da mi radi navigacija
skino sam "Nokia Maps Updater" i taj program mi skida nešto nekih 5 mb i onda instalira u mob i to je to i idem otvorit "Nokia Map Loader" samo piše "Waiting for phone" nemam pojma šta dalje da radim
ako može pomoć kako da napravim update i to sve
naravno ako OVI maps može na E66
hvala unaprijed
znači ne vrijedi što je mob hakiran?
ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=57340&page=8 procitaj post br. 196 od yager![]()
Zadnji uredio hrc50 : 06-02-2010 u 01:11
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
nekoliko pitanja a i obavijesti vezanih za nokijinu navigaciju. Danas su me kontaktirali iz Nokije i usput rekli da je za nokije N97, 5800, n97 mini... ( desetak tipova) odobrena trajna navigacija bez potrebe kupovanja licenci. za to se treba skinuti nokija map instaler ( to je neki sis fail) te karta 3.03. Tu licencu se dobija za stalno ali ako se mijenja kartica ili telefon tada se od njih traži prebacivanje te licence na novo. Kao što vidite nije baš podrobno napisano jer i ja nisam sve shvatio jer sam bio na drugom poslu i nisam uspio sve zapisati( bdv žena sa kojom sam razgovarao je strankinja ali dobro govori naši). Sad ne mogu nači taj nokija map instaler. jel to isto što i map louder? zna li netko od kud to skinuti, kao i karte 3.03. karte
hvala
Bok nokia-evci...može konkretan odgovor! Nikad nisam nokie koristio pa me zanima ako uzmem nokiu 5230 sa ugrađenim GPS znaći NIŠTA mi neće uzimati s računa ako ima Nokia maps 2.0? Potpuno besplatno (0 kn) i ne spaja se na net? Hvala.
svaki put kad uđeš u Karte on će te pitat da li se želiš spojit na net, naravno klikneš ne.
Pa to pitam... znači kažem ne i kako, on koristi GPS i preko satelita prikazuje poziciju moju??
Mislim, bitno mi da se ništa ne naplačuje jer dosta idem i kroz europu i neću da me račun dočeka od neke naplate??
ake tebi i stoji u postavkama uključen a-gps, mobitel ga neće koristiti ako ti odgovoriš da se ne želiš spajati na internet, dakle ne, ništa ne troši.
Ma zato i pitam da sam 100% siguran...jer nema baš nigdje potpunog objašnjenja na netu što kopam a neki likovi koji na youtube se pokušaju bez neta spojiti im javlja da licenca valjda te mape nije moguća bez konekcije na internet a uređaj ima GPS pa da ne izvisim!!?
Valjda neko ko koristi 5800 zna jel mu skida što ili ne?
Ove u t-mobilea niti ne želim pitati jer mi njihov odgovor nepouzdan.
ja imam na Nokia 5800 instalirane Ovi Maps i navigacija radi besplatno.
Nekoliko postova prije ovog si postavio pitanje za Nokia maps 2.0!
Prema specifikaciji Nokie 5230, nokia-5230/specifikacije vec imas instalirane Ovi Maps 3.0, a da ih podrzava, potvrdjuje i Nokijina stranica: maps.nokia.com
Zadnji uredio hrc50 : 09-02-2010 u 16:44 Razlog: sredjivanje teksta
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
pa ja to nisam niti rekao, no ta opcija postoji u postavkama mobitela, samo neznam jel po defaultu uključena ili isključena.
pročitaj ponovno što si napisao:
ako je a-gps uključen mob će ga koristiti i spojiti će se na mrežu bez obzira da li ti odabrao da ili ne kod pokretanja nokia mapsa
spajanje a-gps-a na net nema veze sa spajanjem bilo koje druge aplikacije na net
jel sad jasnije?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Dobro, bez obzira dakle na sve te sad zavrzlame ZAKLJUČAK je 5230 ima BESPLATNU navigaciju!?
Pod tim mislim karte i gps koji me locira svugdje gdje idem i prikazuje mi stanje gdje sam džabe?
Pretpostavljam neke dodatne informacije koje tražim da moram biti spojen na net ali osnovna karta i pozicija (čitaj: ne moram veliku papirnu kartu tegliti sa sobom) su uvijek stand by BEZ LIPE troška?
Pod pojam besplatno ne mislim na licencu doživotnu za nokia maps nego i uporabu!
Nije mi bitna glasovna navigacija ako nema ali ovo zbog roaminga i europe jest pa da ne uzimam bezveze 5230...
Sorry na neznanju ali samo SE do sada koristim.
Da, da i da... Mape su ti pohranjene u mobu, i koristiš GPS čip iz moba, dakle ne treba ti internet uopće, samim time znači da je besplatno![]()
ako ide kroz europu neznam koliko su ucrtane ceste na 2,0 mapsu..ali vidio sam na zadnjim kartama 3.0,ima i prikazane ulice u nekima "selima" a nekima ne...
što te košta da staviš 3.0?
ako ništa drugo, karte su novije
Može li netko opisati kako se ukucava tražena adresa na nokia mapsu....ne mogu naći onaj dio gdje upisem grad, ulicu i broj kao kod garmina. Jedino sto mi nudi nokia su neki objekti,restorani,hoteli itd...a to mi nije to.
kak nemreš naći, odaberi find places i tamo sve upiši, odvoji zarezom grad i ulicu
ako tražiš ulicu u gradu u kojem se nalaziš onda upiši samo naziv ulice, ne može biti jednostavnije
zanimljivo sad radi, jucer mi je samo nudio neke predefinirane adrese vaznijih institucija, ne kuzim.
ali sad imam novi problem....wlan mi radio sasvim ok jedan dan, tj prvi kad sam ga kupio. Drugi dan se vise ne mogu spojiti javlja mi se bijeli ekran 15 sekundi i onda piše : WEB: PRISTUPNIK NE ODGOVARA. Uredno nađe moju mrežu i to je maximum uspjeha![]()
Bookmarks