Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    NOKIA N73
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile [5800] prelazak sa N73 - nekoliko pitanja

pozdrav

ovako, interesira me njoka 5800. mojem starom ističe ugovor u trećem il četvrtom mjesecu (neznam sad točno), gledao sam na t-mobile stranicama i za produženje ugovora uz 6.000 bodova mogu ga uzet za 598 kn; dok uz 12.000 bodova bi ga mogo uzet za 198 kn... neznam kolko je stari nakupio bodova, al dobro, to mi trenutno nije problem.

trenutno imam njoku N73, staru dvije i pol godine iiii lagano je "oboljela" kučište i maska su super, ali baterija se iscrpila tako da mi nakon jednog poziva počne pištat da je baterija prazna (a taman ga skinuo s punjača). software (4.0812.4.0.1 - 21.03.2008) me počeo lagano iritirat, jer se usporio i to - totalno... neznam jel to zbog baterije ili startup programa (kojih uopće nema puno - skin sam vratio na default od nokije, music player kojeg kasnije ugasim i handy taskman)... već par puta kad sam ga htio uključit, jer mi se ugasio zbog baterije, dobio sam poruku: Uključivanje uređaja nije uspjelo. Obratite se proizvođaču Nakon čega sam izvadio bateriju, ponovo metnuo, i onda se normalno uključio

nova baterija u Mobisu dođe 350 kn (bp-6m)
    onda bi bilo isplativije da uzmem zamjensku bateriju koja je ispod 100 kn? ali su mi dečki sa ovog foruma rekli da zamjenska baterija može dodatno "uništit uređaj". eh sad, ako stvarno može, koje bi bile nuspojave?

vezano uz Nokiu 5800, interesiraju me mišljenja sa korisničke strane. gledao sam specifikacije na GSMAreni, promatrao filmiće po jubitu tak da sam upoznat sa funkcijama koje su u uređaju
    znači moja pitanja za Nokiu 5800 su:

1. Da li još uvijek postoji ona greška sa kučištem? kao da ima rupicu negdje sa strane...

2. postoji li još uvijek greška sa zvučnikom? čitao sam da se znao odvojit, pa se zbog toga slabije čulo sugovornika...

3. je li moguća instalacija najnovijeg softwarea bez promjene product code-a? ako nije, prozujat ću po netu malo za upute

4. da li ste općenito zadovoljni uređajem i onime što uređaj nudi?
    - baterija
    - slušalice
    - odziv touchscreena
    - wlan
    - brzina softwarea
    - itd itd...

5. pošto 5800 također pokreće Symbian OS, znači li to da sve aplikacije koje trenutno imam na N73 mogu bez problema instalirat i na 5800? (samo kaj bi trebao nać za tu veličinu ekrana)
    - opera mini, office suite (sisx), handy taskman (ako uopće ima tak nešt za 5800), x-plore, smartmovie, vBag, itd itd...

6. imate li kakvih negativnih dojmova o telefonu?

hvala vam unaprijed
    Svi mi imamo VREMENSKI STROJ:
    u PROŠLOST nas nose sjećanja
    u BUDUĆNOST nas nose snovi
    CLICK HERE Thx

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Ja nemam nikakvu grešku a mobitel imam od 6. miseca
    2. Isto kao gore
    3. Meni je išlo bez problema, imam v31
    4. Baterija mi je super, najmanje 2 dana uz puno korištenja, ali obično i više.. A još imam vibraciju na dodir uključenu.. Ja sam zadovoljan..
    Slušalice..hmm pa ja sam ih promjenio jer mi je stalno ona spužva ispadala sa njih, pa je bilo neugodno nositi ih.. Ali kvaliteta je inaće ok.
    TS je super, dobar odaziv
    Nisam imao problema sa WLAN-om, iako njihov browser je bezveze totalno, ali postoji opera mobile
    Brzina super, vjeruj mi spasit ćeš se posli N73, imao sam je i ja prije 5800
    5. Ne možeš sve instalirati, ali uglavnom imaš te iste prilagođene za 5800, ja koristim operu, office, taskman, x-plore, smartmovie.... samo baš i nebi bilo dobro igrati vBag na TS
    6. E sada neznam, do sada mi je sve u redu, ako se sitim nećeg da mi smeta ću napisati

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    NOKIA N73
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao .andro. Pregledaj post
    1. Ja nemam nikakvu grešku a mobitel imam od 6. miseca
    2. Isto kao gore
    3. Meni je išlo bez problema, imam v31
    4. Baterija mi je super, najmanje 2 dana uz puno korištenja, ali obično i više.. A još imam vibraciju na dodir uključenu.. Ja sam zadovoljan..
    Slušalice..hmm pa ja sam ih promjenio jer mi je stalno ona spužva ispadala sa njih, pa je bilo neugodno nositi ih.. Ali kvaliteta je inaće ok.
    TS je super, dobar odaziv
    Nisam imao problema sa WLAN-om, iako njihov browser je bezveze totalno, ali postoji opera mobile
    Brzina super, vjeruj mi spasit ćeš se posli N73, imao sam je i ja prije 5800
    5. Ne možeš sve instalirati, ali uglavnom imaš te iste prilagođene za 5800, ja koristim operu, office, taskman, x-plore, smartmovie.... samo baš i nebi bilo dobro igrati vBag na TS
    6. E sada neznam, do sada mi je sve u redu, ako se sitim nećeg da mi smeta ću napisati

hvala majstore
    hmm... jedan lik mi je reko da 5800 ima problema sa speedtouch i gigaset routerima: naime, nakon nekog vremena surfanja ST se resetira - znači prekid veze na minutu
    aaa kod gigaset routera lik tvrdi da se mnogima neće spojit iako se dobro upiše wep šifra..
    jel znate možda više informacija o ovome?
    mislim, tak i tak sam isključio zaštitu na routeru.. jel možda zbog tih zaštita?

kaj se tiče vBag-a nije problem tak i tak se ne igram pretjerano na mobitelu
    CLICK HERE Thx

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Mobitel
    5800 plavi i N8 tamno siv
    Operater
    VIP
    Bodovi
    9.439
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.439, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao H4ck3R Pregledaj post
    hvala majstore
    hmm... jedan lik mi je reko da 5800 ima problema sa speedtouch i gigaset routerima: naime, nakon nekog vremena surfanja ST se resetira - znači prekid veze na minutu
    aaa kod gigaset routera lik tvrdi da se mnogima neće spojit iako se dobro upiše wep šifra..
    jel znate možda više informacija o ovome?
    mislim, tak i tak sam isključio zaštitu na routeru.. jel možda zbog tih zaštita?

kaj se tiče vBag-a nije problem tak i tak se ne igram pretjerano na mobitelu
    Ja imam 5800 od drugog mjeseca na gigaset iskon routeru nijednom mi nije stekao, inace zastita s MAC adresom.
    3x brze pisem SMS s virtualnom full QWERTY od bilog kojeg moba s alfanumerickim tipkama. Stvari koje mi se od pocetka ne svidjaju su sto nokija nije uvela softverski nis novo s FW do sada, trza to vise sto vise softvera instaliras, da je 3x brza ne bih pikirao sada N900 kad izadje. Ostalo sve za 5. I da nalijepi InvisibleSHIELD sprijeda i straga.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    NOKIA N73
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gopacic Pregledaj post
    Ja imam 5800 od drugog mjeseca na gigaset iskon routeru nijednom mi nije stekao, inace zastita s MAC adresom.
    3x brze pisem SMS s virtualnom full QWERTY od bilog kojeg moba s alfanumerickim tipkama. Stvari koje mi se od pocetka ne svidjaju su sto nokija nije uvela softverski nis novo s FW do sada, trza to vise sto vise softvera instaliras, da je 3x brza ne bih pikirao sada N900 kad izadje. Ostalo sve za 5. I da nalijepi InvisibleSHIELD sprijeda i straga.

a mislim da je to normalno.. tak se i moja N73 znala ponašat kad bi se našlo poviše igrica instalirano..

ali, na telefonu bi imao instalirane samo one gore navedene programe: officesuite, xplore, smartmovie player, handy taskman (bez toga nikud ) iii neznam jel bi se možda našao još koji.. al od programa bi to bili glavni..
    igrice samo logičke, mozgalice i one koje stvaraju "zarazu"

enivej, di ima za kupit taj InvisibleSHIELD i po kojoj cifri?
    kaj mi nije jednostavnije držat ga u onoj futrolici koja ide u kutiji?
    CLICK HERE Thx

Datum registracije
    Feb 2009
    Mobitel
    Operater
    VIP
    Bodovi
    9.439
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imas u jednoj trgovini u ZG, ja sam nasao i jedan na pcekspert forumu. Uglavnom to mi je drugi ZAGG InvisibleSHIELD. Prvi sam zeznuo jer mi je dlaka pala na ljepljivu stranu kad sam stavljao na ekran, pa sam kupio drugi. Zeznuto je staviti ga. Ne smijes uhvatiti za ljepljivu stranu, moras staviti tocno na mjesto, bez rupica zraka i drzati stisnuto dok ti fen ne osusi tekucinu kojom si ga namjestio. Futrolica je prekomplicirana za mene dok ga izvadis prodje voz. Inace tu futrolu koju sam dobio uz njega koristio sam 2x.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    5800XM NAVI, 3GS 32 GB
    Operater
    T
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidim da su ti već odgovorili, ali evo i mojih iskustava s obzirom da sam upravo nabavio drugu 5800-icu, ovaj put navi:

1. rupice na kućištu na novom nema, na starom mobu (kupljen u svibnju) postoji, ali vjeruj mi taj će te problem malo brinuti. uopće se kuži toliko, a meni u proteklih 7 mjesecu u mob nije ušlo ni jedno zrno prašine!

2. grešku sa zvučnikom u nokiji su jako brzo riješili, mislim da je samo prva, eventualno druga serija imala taj problem.

3. ovo je dobro pitanje. na starom sam mobu morao mijenjati code kako bih ga updateao, dok je novi već na 3.0. t-mobile jako kasni u updateom, odnosno uopće ne vodi brigu o tome, ali ako želiš imati novi fw postupak mijenjenja code-a je jako jednostavan, pa ipet nemaš beda. sve ostalo što si nabrojao

4. mob je izvrstan! trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na touchscreen, ali sad se nebih vratio na običan mob s tipkovnicom. baterija mi zna držati i po 4 dana (ovisno o tome koliko se s njim igram), ali svakako izdrži dva dana bez problema. sve ostalo što si nabrojao (wlan, odziv) sve je besprijekorno! slušalice su poprilično loše, ali ionako ćeš vjerojatno koristiti neke svoje stare jer ima normalni utor za slušalice (3,5 mm). kvaliteta zvuka - odlična!

5. na ovo ti je već odgovoreno, dakle za svaki dobar progeram postoji i verzija za ovu veličinu ekrana. moji osobni favoriti su taskman, opera 10, mykeylock i apsolutno svi programi od tvrtke Offscreen technologies!

6. negativnih stvari? ima! ponekad mi se dogodi da ne čujem pozivatelja, pa me mora ponovno nazvati (greška koja mi se događa na oba uređaja). to je i najvažnije, ostalo su neke sitnice koje ponekad znaju iživcirati, ali rijetke su i bezbolne.

dakle, preporuka za mob!

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    NOKIA N73
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao elvis_zd Pregledaj post

6. negativnih stvari? ima! ponekad mi se dogodi da ne čujem pozivatelja, pa me mora ponovno nazvati (greška koja mi se događa na oba uređaja). to je i najvažnije, ostalo su neke sitnice koje ponekad znaju iživcirati, ali rijetke su i bezbolne.

hmm... jel bi to bila hardverska il softverska greška? al dalo bi se to u mobisu sredit, jel da?

@ gopacic: daj mi samo reci, koja je konkretna namjena tog invisible shielda? pretpostavljam da štiti ekran od habanja, ogrebotina i tak nekaj.. al čemu onda ljepit sa stražnje strane?
    CLICK HERE Thx

Datum registracije
    Feb 2009
    Mobitel
    Operater
    VIP
    Bodovi
    9.439
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa da ga mogu bacit na stol i da se ne izgrebe straznja maska. Pao mi je vec na kamen straga i napravio se mali mjehur, bolje to nego rupa u plastici. Uvijek ga mozes skiniti i baciti. Mozes ga staviti samo dio sprijeda. Tvoje je na volji.

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne znam di je nestao moj post. ispisao sam hrpu toga.

ukratko, kupi 5800 jer neces pozaliti. ima par boljki koji se rijese u jednom danu (zvucnik i rupica) u mobisu, ali nove serije vise nemaju te probleme. sve probleme vezane uz nadogradnju se rijese bez muke, jer ako i ne mozes sa svojim PC, promijenis ga u pol minute. kaj se tice programa sa n73, ona koristi symbian s60ver3, a 5800 s60ver5. mogu se koristiti samo odredeni programi uz virtualnu tipkovnicu, ali ti je nebitno jer vec svi binti programi su prilagodeni za s60ver5.

neku vrstu zagg-a imas za kupiti u hami i vip centrima. ja sam kupio u vip centru u makrismirskoj (tam kod pp maksirima). nije zagg, nego neki drugi proizvodac, ali isto uspijesno stiti od ogrebotina.

edit: isti topic si postavio na forum.hr, i tamo sam odgovorio. skroz sam se zbunio, hehe. bar znam di je post.

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    NOKIA N73
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zayl Pregledaj post
    ne znam di je nestao moj post. ispisao sam hrpu toga.

ukratko, kupi 5800 jer neces pozaliti. ima par boljki koji se rijese u jednom danu (zvucnik i rupica) u mobisu, ali nove serije vise nemaju te probleme. sve probleme vezane uz nadogradnju se rijese bez muke, jer ako i ne mozes sa svojim PC, promijenis ga u pol minute. kaj se tice programa sa n73, ona koristi symbian s60ver3, a 5800 s60ver5. mogu se koristiti samo odredeni programi uz virtualnu tipkovnicu, ali ti je nebitno jer vec svi binti programi su prilagodeni za s60ver5.

neku vrstu zagg-a imas za kupiti u hami i vip centrima. ja sam kupio u vip centru u makrismirskoj (tam kod pp maksirima). nije zagg, nego neki drugi proizvodac, ali isto uspijesno stiti od ogrebotina.

edit: isti topic si postavio na forum.hr, i tamo sam odgovorio. skroz sam se zbunio, hehe. bar znam di je post.
    daaaa sorry kaj sam te smotao xD

znači zaključak je sljedeći - kupuje se aliiii treba čekat sad treći / četvrti mjesec... nadam se da će bit u ponudi tada
    naravno, ide i zagg uz to

emm... jel imate onda još kakve savjete za n73 i zamjensku bateriju? da li mi se isplati uzet zamjensku na 3 mjeseca? :/ s obzirom da su mi većina ljudi rekli da ne valja...
    CLICK HERE Thx

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    Nokia 5800, Nokia 6288
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Bodovi
    2.524
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.524, Nivo: 11
    Bodovi: 2.524, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam koliko ti shieldovi u Zg koštaju, ali po mojim informacijama mislim ipak puno više nego kad ih naručuješ direktno od zagg-a na http://www.zagg.com/. Ja sam platila nekoliko dolara naručivši ih direktno od Zagg-a, ne sjećam se više, a moj susjed oko 200 kuna u dućanu, a ako ih naručiš više komada onda te dođe još jeftinije. Preko e-Baya sam za nekih 4 dolara naručila silikonske futrolice i to 2 komada (ukucaj silicon case) + zaštitu za ekran. Ove "oblekice" za mobitel imaš u svim bojama. Meni su evo baš nekidan došle i jako sam zadovoljna. Dakle od Zagg-a kupiš zaštitu za ekran, a sa silicon case zaštitiš zadnji poklopac i to sve za manje od 100 kuna.
    Inače 5800 imam od 6.mjeseca i jako sam zadovoljna. Probleme sa pozivima, da ne čujem sugovornika sam imala, ali i to je nestalo (zadnja 2 mjeseca se nije dogodilo nijedanput). Ne znam da li je zbog zadnjeg firmware-a ili sam možda slučajno makla neku aplikaciju što mu je smetala, u svakom slučaju sad je sve O.K. i ne radi mi ama baš nikakve probleme, a stvarno ga dosta forsiram svim i svačim.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [5800] nekoliko igrica za mobitel
    By nibs in forum Symbian S60 rel. 5
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 24-12-2009, 09:14
  2. [N93] nekoliko pitanja
    By zrino in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 13-04-2008, 11:58
  3. Nekoliko pitanja...
    By cj-six in forum Pocket PC/PDA