Hvala kolega naime primjetio sam da mi pocelo nesto praznit bateriju više nego obično pa ako neuspijem riješit situaciju napravit format. Negdije sam vidio nekakve programe za kontroliranje napona odnosno potrosnje baterije ima kakva preporuka možda
Možeš preko neta na zagg.com, a imaju i resellere u lijepoj našoj (što me iznenadilo moram priznat):
http://www.agramtrade.hr/manufacture...le=zagg&code=4
tu možeš naći resellere po zemljama:
https://www.zagg.com/sellzagg/retail...?viewcountry=1
Zvat ću Agramtrade dal imaju za E71 pošto na netu nije izlistana..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Hvala kolega naime primjetio sam da mi pocelo nesto praznit bateriju više nego obično pa ako neuspijem riješit situaciju napravit format. Negdije sam vidio nekakve programe za kontroliranje napona odnosno potrosnje baterije ima kakva preporuka možda
Nokia energy profiler je jedan od tih programa.. Koristiš Garmin možda? Ako koristiš, updejtaj ga i u postavkama garmina nađi opciju da isključiš background proces (neki proces koji se pali skupa s garminom ali se ne gasi i samo troši bateriju)
Skinuo sam energy profiler i pokrenuo ali sada neznam koje su normalne vrijednosti potrošnje. Naime imam skokove u mirovanju do 0,13w ili 32mA sad neznam dali te to neka normala ili ili bi trebalo sve biti ravno odnosno jednaka potrosnja struje. Neznam dali sam uspio obijasnit ili da stavim sliku.
crta bi trebala biti više-manje ravne, jako mala odstupanja su normalna.
ako ti je signal pravokutan, tj ima skokove i padove, onda to baš i nije dobro.
instaliraj si aplikaciju killMe (potrebno hakirati mobitel) i ubij procese koji rade u pozadini i baterija će ti dulje trajati
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Normalno:
"Ne"normalno:
Ove vrijednosti mogu varirati ovisno o podešenoj razini osvjetljenja ekrana, background procesima itd. Nemoj ih uzimati za 'must have'.
Ako imaš graf sličan kao na drugoj slici onda te muči garminov background proces koji je aktivan makar ti ugasio garmina... Kako nisi rekao imaš li ga instaliranog ili ne,mogu ti opet savjetovati update ili Icov korak koji je nešto manje user-friendly. Sve sam to prošao tako da..![]()
Hval obojci naime meni je bilo više druga slika nego prva ali kada sam ga sredio sada je više prva slika hvala još jednom obojci. Samo još nešto dali se zna možda neka minimalna potrošnja u mirovanju neki prosijek.Meni je najmanje izmjereno 0,04W ili 10mA
Eto napokon ga dobih, i preoduševljen sam, kupio ga u vipu uz komplet 100 tarifu, cijena 1391 kn, čak sam dobio punjač i holder za auto, a da stvar bude još bolja, uspio sam potrefit na crni model.
Anyway, mob je prezakon, inače sam ljubitelj E serije, ali ovaj mob je baš po mojoj mjeri, sad samo da dobijem certifikat i peglaj mile.
BTW zahvaljujući ovom forumu, nekim istaknutim članovim i njihovim postovim(Ico,HCSC, xlr), i ovoj temi sam kupio super mob!
@X: Kak je nemaju??
Moj prijatelj ju je kod njih "narucio" i za jedno 2-3 dana su je dobili i zamjenili onu sivu sa tom crnom...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Kad??! http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=866695&postcount=6
Neznam šta reći, danas sam sat vremena na telefonu proveo da bi provjerio gdje mi je zapela pošiljka s maskom. Nije na carini fala bogu, ide prema kućnoj adresi
Makar kod Mobisa je pravilo da ti oni moraju zamjeniti kućište kolko znam što meni opet ne odgovara pa se tješim..
Pa prije jedno 2 tjedana je on "zamolio" da mu stave crnu masku...
Jos jedno pitanje...Jel ima netko neku igricu za E71 da preporuci??
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Evo jedno pitanje, naime u imeniku ima opcija da se stavi rođendan ili obljetnica za dotični kontakt, pa me zanima dali će na upisani datum iskočiti neki podjetnik ili alarm, jer vidim da se to ne vidi u kalendaru?
@jerbici: to što upišeš pod kontakt se ne pojavljuje kao kalendarski zapis niti ne iskače. Jednom sam to baš pokušavao, ali na kraju sam sve te rođendane i sl. upisao kao kalendarski zapis. Šteta, možda se sa nekim novim firmom to malo poboljša (da ne kažem 'ispravi' jer neznam kako su to uopće zamislili).
Anyway, stigla maskaPromjenjena je uz malo znoja i truda, nije teško ali može se lako zeznuti. Evo par slika:
Service manual možete skinuti ovdje.
Potrebni su vam torx 5 i 6 šarafcigeri (manual kaže 4 i 6, ali 5-ica je taman, ja nebi koristio manji)
Dosta dobro je objašnjeno, ali vrijedi napomenuti 4 stvari:
1.) Obavezno izvadite SD karticu iz slota jer ćete se pitati zašto mob neće vanIzvadite i SIM isto.
2.) Kad skidate prednju masku (koraci 6 i 7) potrebno je pogurati 4 klipa i podignut masku ali ne do kraja. Kad izvučete donji dio s klipovima, treba pogurati masku prema vrhu jer imaju neke kukice iznad LCD-a koje je drže (označeno crvenom). Pored toga, pazite da prilikom 7. koraka ne pokidate flat koji spaja tipkovnicu sa mobom (označeno plavom):
3.) Kad skidate onaj prednji donji dio maske (korak 12), e to je puno teže nego što izgleda jer je vrag zakačen s 2 kukice i nikako ga ne skidajte tako da ga vučete nego ga probajte gurnuti prema LCD-u nekako da siđe s kukica i onda povucite prema sebi. Ja sam jednu kukicu malo iskrivio jbga:
4.) Kod vađenja matične i svega treba biti malo strpljiviji, otkačiti mob na vrhu, dnu, malo povući potegnuti i uzeti u obzir da će vam s lijeve strane zapinjati USB konektor. Zato povucite desnu stranu i izvucite matičnu udesno![]()
Najveća fora je šro ta crna baš i nije skroz crna
Što se tiče datuma u imeniku, mislim da je na e50 atomacki stavljao zapis u kalendar, ali više nisam siguran.
Kako ne? Crna k'o ugljenpo danu se sjaji po rubovima i iza (ali puno manje nego default siva maska), a sad u mračnijem ambijentu je skroz crna.
Meni malo vuče ne neku plavkastu/ljubičastu, ali kava god da je odlično izgleda
Vidim da vas muci crna boja na E71,kako je receno "crna" bas i nije 100 % apsolutno je crni dio na vrhu koji je od plastike ,logicno zbog antene mora bit nekaj plastike.Ostatak kucista jest crn ali niposto crn kao na drugim mobovima koji imaju plasticna kucista ili djelomice od celika.Na E 71 je kombinacija celika i aluminija.
Crna verzija je u Vipu (vec sam o tome pisal) skuplja za 200 kn od one "titan" boje za 200 kn jer je crna ima auto punjac i drzac "original" samo za E71 za u Auto.
@jerbici od Smartphoneware ima program (Best Birthday) koji se tice bas tih rodjendana pa si najdi to i skini. www.smartphoneware.com
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
U sobi su mi zidovi i elementi tamnoplavi pa možda zato
Al ozbiljno, crna je bez ikakvih primjesa ljubičaste/plaveEvo par primjera s neta:
http://www.fonearena.com/blog/wp-con...-front-box.jpg
http://dailymobile.se/wp-content/upl...1-black-06.jpg
Plastika na zadnjoj maski baca na sivkasto zbog odsjaja, ali kao što rekoh u uvjetima slabe svjetlosti je crna.
E sad, vjerojatno su vidljive razlike od crnog do crnog moba zbog glossy/mat boje, dunno.
@Author: mob je u kombinaciji čelika i plastike, a antena se nalazi na dnu moba u plastičnom djelu pored punjača i mikrofona![]()
Prije par dana sam dotični paket(crna e71, car holder i car charger) kupio u vipu, 1391 kn u komlet 100 tarifi, iako sam i ja mislio da je skluplja, ali sam ispo bedast, jer mi cura nudi a ja kao necu jer je skluplja, no kad sam ju shvatio reko daj odmah.
Što se tiče aplikacije za ročkase, dobaj je i kalendar, samo mi je bilo čudno da u imeniku ima opciju za ročkas, a da ne napravi neki reminder ili alarm.
2 xlr, ma znam kakva je boja, držim je u ruci, i ne puštam već 3 dana
Nego htjedoh pitat gdje da nabavim neki screen protektor, foliju ili tako nešto, to mi je uvijek prvo odlazilo na E seriji, a ovi u mobisu su inertni, pa mi se ne da stalno ići mjenjat masku?
Zadnji uredio jerbici : 19-06-2009 u 15:35
Za screen protectore sam već spominjao Zagg folije u 249. postu. Stvar je izdržljiva, ali izgleda da ima naviku ofucati se po rubovima nakon nekog vremena. Youtube je prepun kritika i pohvala na račun te folije pa baci oko...
Inače, kod nas je www.agramtrade.hr ovlašteni reseller za njih... Ali nemaju folije za E71, već provjerenoRekli su mi da oko 10.7. očekuju sljedeću pošiljku vjerojatno i sa folijama za E71.
Ako i uzmem tu stvar, uzet ću samo za ekran - manje šanse da će se počet fucati..
@jerbici: dal je i kod tebe onaj gumeni čep za usb konektor nekako labav, tj lako se otkači?
Zadnji uredio xlr : 19-06-2009 u 18:26
@xir vidim pitas jerbica za cep.
Na mojoj je sve na mjestu nikaj labavo,no moram komentirati da im to nije bas najbolje rijesenje,bilo bi bolje da ih uopce nema jedino za karticu.Ili da su napravili kao na 6233 ili N82 ili 6120c.
Naime prakticno svaki dan zastekavam usb kabel sto radi sinkronizacije sto radi Interneta (kao modem).
Sad vjerujem pitanje je kad ce to otkazati,maknuo bi ga sam ali ostaje mi pak ona rupica gdje se zacvika "cepic".
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Zadnji uredio HCSC : 20-06-2009 u 15:14 Razlog: obrisan višak
eBay, dolar i sitno s dostavom:
http://cgi.ebay.com/1X-LCD-Screen-Pr...3A1%7C294%3A50
"ak ne znas kaj se radi na tulumima, nemoj ic!"
Bookmarks