ukratko to su bivši modovi, smodovi, admini i sl. "dužnosnici".
Skrecem paznju i na temu koja govori sto i na koji nacin broj postova (aktivnost korisnika) omogućuje korisniku:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13685
Sto se avatara tice...150x150 definitivno ne.
To smatram definiticno prevelikim za avatar.
Istina je da vecina ljudi vise nije na 800x600 i da bi u doglednoj buducnosti skupa sa eventualnim izmjenama vizualnoga identiteta foruma (skin, ikone...neke stvari su vec zapocete) i limit za velicinu avatara mogao biti malo povecan, ali cak niti u tome slucaju ne vidim potrebe da isti bude veci od 90x90 ili 100x100.
Sto se tice statusa clanova i nacina na koji se njihov nick prikazuje:
- korisnik foruma - bez posebnih ovlasti (grupa Registred) - plava boja
- moderator - korisnik foruma koji ima moderatorske ovlasti u barem jednome od podforuma - crno/bold
- supermoderator - korisnik foruma koji ima moderatorske ovlasti na cijelome forumu, uz dodatne ovlasti vezane uz korisnike foruma - tamno crveno/italic-bold
- alumni član - posebno zasluzni korisnici foruma koji vise ne sudjeluju aktivno u vodjenju foruma, ali su u forum ulozili puno i to u vidu truda, rada, volje i vremena - zelena boja
- administrator - crveno/bold
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ne budi tako siguran...
(Inace 800x480.)
ma avatari su manje vise dovoljno veliki,meni su samo banneri u signatureu zelja![]()
Ne do bog...
Inace, sto se tice mog gornjeg komentara, to bi mozda stvarno mogao biti kontra-argument (pre)velikim avatarima. Naime, istina da je rezolucija 800x600 na racunalima uglavnom stvar proslosti, no ovaj forum je ipak prvenstveno orijentiran na mobilne tehnologije, te je cinjenica da mu mnogi cesto pristupaju preko mobitela ili slicnog mobilnog uredjaja (evo i ja upravo), a oni ipak imaju uglavnom ogranicenu rezoluciju prikaza, cesto znatno manju od spomenutih 800x600.
Zapravo, po meni, umjesto na vece avatare (koji su ionako marginalno bitni ovdje) ili na sig bannere (skroz nebitni i IMHO nepotrebni), bolje je uloziti trud u izradu (ili trazenje povoljnog vB plugina) za alternativan, lightweight "pogled" na forum, prilagodjeniji takvim mobilnim uredjajima. Ono, spartanski jednostavan, oslobodjen pretjerane sminke, ali ipak funkcionalan. Da, znam, postoji Opera Mini, Opera Mobile i stajaznam sta jos, ali ruku na srce, to ne radi bas na svim uredjajima, a i IMHO bilo bi odlicno imati verziju koju vecina built-in klijenata u mobitelima moze progutati bez problema, pa da nema potrebe za 3rd-party dodacima.
Eto, moje 2lp.![]()
@ravilov, ta "mobile" verzija bi mogla biti s reduciranim slikama za citat, hvala i slično. Također bi bilo poželjno da ne prikazuje avatare, zbog jadnih opcija operatera, koje su uglavnom 10MB na 1 mj.
Ma sto se mene tice, svi linkovi mogu biti tekstualni. Pa jos eliminirati gomilu JavaScripta (na koji se inace forum nazalost dosta oslanja), pa malo pojednostaviti CSS...
Nesto kao www.facebook.com vs. m.facebook.com.
Ne kazem da je lako, ali IMHO bilo bi odlicno to imati.![]()
možeš si isključiti prikaz avatara u kontrolnoj ploči..
ali mislim da ti i nije potrebno ako koristiš operu, stvarno uštedi promet puno.. ja uzimam misečno 20mb i ostane mi najmanje 8..
i za dotsis.com običan browser na mobitelu mi potroši 1.2mb za otvaranje, a opera oko 75kb..
a novi dizajn??
Treba napraviti novi dizajn. Ako imaš smisla i vremena, dapače, zašto ne napraviti nešto?
Pa ako se većini svidi ili dati mogućnost izbora tko kako voli. Sve su opcije otvorene, treba "samo" napraviti novi dizajn.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja mislim da bi bilo dobro samo promjeniti boju u izgledu foruma, da nije kao forum.hr. Makar da bude malo svjetlija ili tamnija plava, samo neka se mrvicu razlikuje od forum.hr.
Ajde, smislite nešto i promjenite da nam bude svima ljepše i ugodnije![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Pa, mislim da i je tamnija.
Barem meni tako izgleda.![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
@GT-R,
Zanimljivo kako svi krenu sa "ajde, ucinite nesto". Sto te sprijecava da napravis sam?
Pa posaljes adminima, pa ako je u redu stavi se kao jedan od ponudjenih skinova, a ti dobijestu na forumu.
![]()
Odavno smo konstatirali da ekipa koja vodi ili je vodila forum nema umjetničku žicu i da će se svakom tko smatra da ima smisla za dizajniranje dati prilika da napravi nešto novo, nešto divlje, nešto orginalno i samo za ovaj forum. To je bilo prije tri, četiri, pet godina (nisam više siguran, malo me senilnost hvata), ali do danas se nije našao nitko tko bi rekao da je napravio nešto orginalno (bilo je nekih kopija, ali kopije ne želimo) i ponudio to kao novi izgled foruma. Stoga, molim lijepo, s oproštenjem na izrazu, ne serite više o promjeni izgleda. Ako imate smisla i sklonosti, te želje i vremena napravite nešto.
Samo ne zaboravite, iako nemamo umjetničku žicu znamo prepoznati (bar neki od nas) dobar dizajn i ne pokušavajte podvaliti nešto tuđe, skužit će se to već.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
tako je, apsolutno se slazem sa sljakom, i pace, vec smo i na ovoj temi, i to relativno nedavno (pred koji mjesec) objasnili tu stvar: mi koji vodimo forum to cinimo u svoje slobodno vrijeme iz nase osobne zelje i volje. nismo php, html, vbulletin strucnjaci (ja cak nit ne znam za sto tocno moras imati znanja da napravis novi skin za forum), niti to moramo biti.
vise puta je napomenuto da je pozeljan i dobrodosao angazman forumasa po pitanju novog dizajna za forum!
dakle, tko zna, zeli, ima volje i vremena: svi vas molimo da se angazirate!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Pa niti nemoraš imat neko znanje. Samo malo proguglaš i nađeš par skinova pa otvoriš anketu tj. glasanje za najbolji skin i sad trebate nać nekog tko zna postavit taj skin. No pošto vidim da tu ima puuuno ljudi koji se kuže u tim stvarima, nebi trebao biti problem.
Evo tu stranica sa vBulletin skinove.
http://www.vbstyles.com/
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
A tko bi to platio?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Google is your friend.
Našao sam ovo al je šitno, treba recimo 15 min dobrog guglanja uložit da se nađu oni ful dobri skinnovi.
http://www.sixteenohnine.com/
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ako je vec bil rijeci o ovome sorry.
Kako bi se moglo pomoci forumu,ja sam za to da se mogu uplacivati dobrovoljni prilozi.
Naravno ako moze putem opce uplatnice,a ne samo kreditna kartica ili nek bude ta opcija za onoga tko posjeduje tu plasticnu "nedacu danasnjice"
.
A Avatari su cisto dosta velicine koje jesu,oglasi ima ih i ovako pun k...c u ovoj zemlji. Svi bi samo nekaj trzili.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks