ideš..
a jel vi koristite te svoje mobitele uopce?![]()
ma šalim se.. moj još nije potrajal tolko pa zato heh
valjda jer ga non stop za nekaj mučim...
Pa čuj, i moj je non stop svako malo vani.
Već mi išlo na živce stalno slanje u standby preko one tipke na vrhu pa ga sad ostavim da se sam zgasi za 1min (ne bih želio da mi ta tipka otkaže od konstantnog pritiskanja)
Bilo bi dobro kad bi na postojala ikona za standby na početnom ekranu![]()
hm da... mene vise of tog brine ona kukica za zvuk/tiho. nekak mi je labava kad je na vibri
Kakve paranoje...
Da se pridružim, što se tiče "kukice za zvuk'tiho" vidio sam par ajfona kojima je otpala !!!
Ne preporučujem nikome da kupi ajfon - pun je nevidljivih grešaka koje svakom paranoičnom umu smetaju.
I da, nipošto ga ne stavljajte na punjač svako toliko i ako baš ne morate nemojte NIKADA ga spajati na komp jer sam od puno ljudi na forumima čuo da to uništava bateriju!!!
Isto tako ljudi pričaju da kad ga spojiš na itunes onda ti se sve pobriše i zaključa se ponovo telefon!
Najsigurnije je kupovati programe sa Apple Store-a i to one najskuplje jer besplatne verzije koje nalazite u Cydia-i nisu za vjerovat. KHM, oni će meni nešto besplatno! Ja ću rađe platit!
Zadnji uredio God's Servant : 11-05-2009 u 14:40
smiri se, kaj ti je to trebalo
Ma o cemu ti pricas molim te=??????????
meni je iPhone svaki dan na Punjacu i baterija se NEUNISTAVA tko god to tvrdi nije nikada imao iPhone. Baterija od iPhona je takozvana "PAMETNA BATERIJA" kao sto su i baterije u APPLE nottbocima znaci ona se prilagodava korisniku.
"kukice za zvuk'tiho" nisam od nikoga cuo da mu je odpala. Prvo nemoze otpast posto je pricvrscena za samo Kuciste.
Spominjes neke nevidljive GRESKE ??? Navedi mi ih molim te.
APSOLUTNO nestima da kad se spoji iPhone na iTunse da se sve pobrise i da se sam Zakljucava.
iPhone je vezan za iTunse i moze se koristiti na 5 razlicitih Kompova. meni se NIKADA nije desilo da mi se nesto samo tako IZBRISALO na iPhonu.
Zato molim te ako neznas iz svog iskustva onda molim te nemoj bSiriti GLUPOSTI po forumu koje uopce nemaju veze sa imalo ISTINE
Mislim da se to zove "ironija"A i "cinizam" nije daleko, također...
Uglavnom - nisam ja protiv JBa, krivo smo se shvatili. Neki koji su duže na forumu sjećaju se što sam izvodio po Motorolama, a takav stav je i dalje tu. Samo sam shvatio da stvarno HRPU aplikacija jednostavno ne koristim. Ergo, nema ih potrebe instalirati. Kao i JAVA-aplikacije na drugim mobitelima, kojih sam imao gore, pa kad sam se probao sjetiti kad sam ih koristio zadnji put zabolila me glava. Onda čemu to? Radije stavim još par MP3ca gore ili neki podcast, film, nešto tako. Što će mi 5 screenova aplikacija kad se rijetko kad maknem s prvog? Nema smisla...
A ovo za JB sam pitao (početak threada) zato jer mi se dogodilo to što se dogodilo - baterija je puno prekratko trajala (ja malo pričam na mobitel, stvarno malo) i dešavalo se da push prestane raditi, ali bez da se javi greška ili nešto, pa čak ni restartanje telefona nije sredilo stvar. Evo od petka navečer kad sam ga restorao ti fenomeni su nestali - potpuno. Ne mora biti JB, možda je do neke od instaliranih aplikacija - to ne znam. Znam samo da sam jedan od RIJETKIH koji su imali takve probleme, i da ih sad nemam. A pošto nemam neku potrebu uopće JBati (ne, nije mi ispalo slovo "e") telefon, onda ni nisam.
Ja sam iPhone uzeo iz 3 velika i bitna (za mene) razloga: htio sam telefon bez tipki, full-touch screen i to bez stylusa (što mi je nedostajalo na P1 i na XPeriji); morao je biti internet-orijentiran, prvenstveno za mailove (blackberry mi se ne sviđa, ali funkcionalnost je morala biti takva ili vrlo slična); morao je biti dobar MP3 player jer mi je dosadilo nosit mobitel i ipod okolo, pogotovo kod bavljenja sportom. Dodatna stvar je bila (mada ne i uvjet) da po mogućnosti NEMA Windows Mobile OS (jednostavno ga NE VOLIM. Točka)
Ono što je spojilo sve 3 (i pol) stvari je iPhone. Za ono što meni treba su i sve te dodatne aplikacije simpa - ali ne trebaju mi. Imam browser, ergo cijeli svijet na dlanu, dobijam mailove, imam muziku, imam converter (često mi treba za pretvaranje iz US u metrički sustav i obrnuto) - i to je to. Ostalo mi, zasad, ne treba.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Hajde ti fino malo ohladi
Btw. nitko ništa ne definira u apsolutnom pogledu već ono što sami primjećujemo kako nam se sve to manifestira na našima uređajima. Nema tu pametovanja previše. Očito je da nekih problema ima, no ne kod svakoga.
Stoga...please shut up, i odi nađi negdje drugdje ispušni ventil za svoje probleme![]()
Zadnji uredio Wisher : 11-05-2009 u 18:42
@observer, traje i meni baterija po četiri dana kada mi je bat fully charged, pa se isprazni do pola, onda ga priključim na komp da mi prebaci nekaj, pa odem na wc ili slično, ostavim ga na kabelu jedno pola sata i tako nekoliko puta u nekoliko dana...kaj briješ čovječe, ne stoji ti to kaj pričaš. Nisi skužio što ti piše ispod ovoh standby teksta --> iphone has been plugged in since the last full charge...
Baterija na telefonu traje dan i po' maksimalno, dva je plafon i to ako ti je na standbyu žešće.
@God's, kad si već toliko ciničan mogao si barem staviti neki smile jer su te pojedinci već počeli za ozbiljno shvaćati
OT, ponavljam da su mi jedini problemi nakon JB-a lagana tromost telefona ali s obzirom da mi je isti neophodan, to mi ne predstavlja nikakav problem.
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Ma to je zbog prebacivanja jedne fotke...odmah je registrirao.
Nije bio uključen dulje od jedne minute.
Ako hoćeš ispis bez toga morati ćeš se strpiti par dana, večeras ide opet na punjenje. Probati ću ga ne priključivati do kraja pa ćeš vidjeti da mi drži minimalno 3 dana fine uporabe. Ako si toliko skeptičan.
Osobno u to ne vjerujem ali dobro...
Predlažem da se i drugi uključe u raspravu i iznesu koliko im traje baterija i uz kakve postavke..
Moje su sljedeće:
Brightness: 50 %
EDGE, BT, 3G, push, data roaming,location services--> OFF
Fetch-> manually
Autolock--> 1 min
WLAN--> uvijek uključen
Uz ove postavke baterija mi maksimalno traje 1.5 dan i fakat ne kužim kak tebi traje 4 dana..![]()
Nevjerujem da ti baterija drzi 4 DANA jer si ti onda jedini na svijetu koj ima iPhone i da mu baterija drzi 4 dana.
Jedino ako uopce nepricas na telefon i nesaljes Poruke ni surfas preko Wirlesa i ostalo.
Najduze sto meni baterija izdrzi je 1,5 dan.
hm.. prije svega.. kolko sam skuzio observer nema JB za razliku od vas?
ak je tak onda logicno da traje nekaj dulje.
ni meni ne traje 4 dana, al da prestanem koristit runkeeper, do 2,5 dana bi izdržala bez problema. a ne šparam ga.
brightness na 50% i auto,
edge je uključen,
bt isključen
fetch svaki sat
autolock 1 min
loc.services, wifi i 3g su u principu isključeni al ih šaltam svako malo. po potrebi.
@mario, zasto mislis da jailbreak vise trosi bateriju?
jer se meni skoro pa prepolovila nakon jailbreaka.
istina, prvo nisam ni skužio. ali nakon kaj me odbila tromost moba, vratio sam nazad i od tad mi baterija definitivno dulje traje. uz isto korištenje.
ovak, činilo mi se kao da standby time niije puno promijenjen, ali čim se vrtila bilo koja aplikacija (čak i one originalne), baterija ko da je curila negdje.
konkretan primjer - uzet ću aplikacije koje se koriste na duže vrijeme.. bicikliram pa pratim sam sebe s runkeeperom. prije sam ga često morao gasit na pol ture da mi ostane malo baterije za svaki slučaj, ili recimo iPod koji non-stop koristim nekad je užasno cuclao bateriju. 3G internet da ne spominjem.
sad, s originalom, vraćam se s 4-satne vožnje (gps+edge+iPod) s 40% baterije, a iPod sam ko da bi mogo svirat cijeli dan.
sad, kolko je jednostavno jailbreakat sumnjam da sam mogo nekaj krivo napravit. Al ako misliš da je to zato, ili zbog neke aplikacije, rado bi znao koja je to pa da mogu povuć sve ovo kaj sam reko. ozbiljno.
al do tad, ja radije guštam u duljoj bateriji i brzini moba nego u mogućnostima koje nudi jailbreak. iako kužim da je nekima obavezan
pa sto se tice da je iphon nesto sporiji nakon Jailbreaka to je istina ali meni baterija traje isto dali JB ili ne tako da dosada nisam primjetio da mi baterija traje duze. Pogotovo sa 2.2.1 baterija traje nesto duze ali nista revolucionarno.
iPhone ima SMART bateriju koja se potpuno prilagodava Korisniku kao sto je to slucaj na njihovim MacBookovima i MacBook PRO uredajima. znaci nakon 2-3 dana jaceg koristenja baterija se prilagodi takvim uvjetima koristenja.
Eto, marioo je rekao bit tog "problema" - nazovimo ga tako - koji sam mislio da imam.
Jedina razlika je što sam ja iPhone kupio, aktivirala mi ga je ženskica u T-centru istog trena, došao sam doma s njim u džepu i u roku od ukupno pola sata nakon prvog paljenja je bio JBan. Zato nisam mogao uspoređivati varijante "prije" i "poslije" JBa - inače ne bi pisalo "problemi nakon Jailbreaka ?" nego "problemi nakon Jailbreaka !"
Ali OK, da i to zanemarimo na tren, ja imam situaciju u kojoj jednako rabim mobitel kao i pred nekoliko dana - ništa više, ništa manje. Imam već godinama podjednak broj poziva, mailova, surfanja, računi su mi u zadnje 2 godine bili isti - 250 kn. Znalo je biti 230, znalo je biti 270, ali to je isti račun, zar ne? Tako sam i nastavio, pretpostavljam, dakle podjednako korištenje. A vidim da mi je ponašanje baterije sa JB i bez JB primjetno drugačije.
Mogu dopustiti da je stvar i u formiranju baterije, da joj je trebalo 2-3 ciklusa da se normalizira - mada na jednom SE w910i koji imam kao službeni mob nije bilo potrebe za tim jer je baterija, isto LI-ION, radila od početka jednako kao i sad, baš kao i zamjenska koju sam bio kupio za SE P1: od početka jednako kao i kasnije.
Uglavnom, nakon JBa sam instalirao 10ak aplikacija, većinu pokrenuo samo jednom ili max. dvaput, i gotovo - osim jedne. Baterija banana. Onda sam isključio 3G, pa je bilo malo bolje, no push mail je prestao raditi kako treba. Isključio sam i WiFi pa ga uključim prema potrebi, baš kao i 3G, smanjio sam osvjetljenje displaya i isključio locationse. GPS sam upalio jednom, probe radi, i više ne jer mi nije trebao. Sve to dok je bio JBan. I baterija je trajala niti 24 sata.
Napravio sam backup (da se svi settingsi spreme) i napravio restore sa originalnim softverom, vratio settingse gore i instalirao one dvije aplikacije koje sam jedine koristio, te nastavio koristiti mobitel kao i dosad - niti više niti manje. No, sada push radi kako treba bez obzira da li je 3G uključen ili ne, a baterija traje 2 dana (s tim da i nakon 2 dana još nije bila ona crvena poruka da je prazan, no punio sam ga da mi preko noći ne krepa slučajno pa da me alarm ne zezne). Dakle traje više od duplo duže.
Ja jedino mogu zaključiti da je do JBa nešto, to mi jedino logično izgleda. A sad, da li sam koristio neki zeznuti softver za JB, ili je pak stvar u samom principu rada JBa - to ne znam. Zato i pitam... Ako JB radi po principu nekakve TSR aplikacije (programčić koji ostaje aktivan u memoriji cijelo vrijeme i injektira dio koda konstantno u memoriju kako bi ostale aplikacije nastavile raditi - nešto kao traineri za igre na kompjuteru) onda mi je jasno i da kao takav može trošiti bateriju. Ali ne znam to, ne mogu biti siguran niti da je tako niti da nije.
A vidim sad da su i drugi imali nekih većih ili manjih problema, znači moguće je da tu ima nešto...
I još jedna moja logika . ne nužno ispravna: da sam ja Apple, i da vidim da ekipa razbija moj softver s nekakvim JBom - imam tri varijante: 1) stalno ću izbacivati novi update da ih sjebem (i nikad neću uspjeti jer će ga kad-tad razbiti); 2) reći ću da me nije briga (neću, preponosan sam i ne dam da mi netko kopa po "mojoj kuruzi"); 3) napravit ću nešto pametno. A mislim da se upravo to i dogodilo... Skinut ću i ja taj JB, rastaviti ga i pregledati, i kad vidim kako radi (a sve verzije jednako rade), onda ću ubaciti nešto u kod da to sj*bem. Na primjer, kad vidim da JB radi tako i tako, da injektira takav i takav dio koda, neću to ubit, ali ću ugraditi nešto što se neće odmah vidjeti ali će raditi probleme. Neku vrstu UVJETNO REČENO trojanca. Samo što ovaj trojanac neće raditi kao klasični kompjuterski trojanac, nego će, ako primijeti kod koji sam identificirao da je za JB, početi vrtiti nešto negdje, neprimjetno, a to nešto bi moglo, recimo, usporavati cijeli sustav i cuclati bateriju.
Zašto ne? Tako će oni koji koriste JB sami vidjeti da tu nešto ne štima, a ja se neću morati svako malo zaj*bavati i smišljati nove načine zaštite koji su ionako osuđeni na propast.
Možda će nekima (zapravo, SIGURNO) zvučati kao neka svemirska teorija zavjere, no ja sam mišljenja da bi itko s malo logike u glavi došao do takve ideje, pa makar da je ozbiljnije razmotri: ne možeš protiv toliko ljudi koji razbijaju softver, nema šanse - uvijek ćeš izgubiti. Sve će zaštite probiti, baš sve, samo je pitanje vremena. E pa nećemo se onda boriti protiv njih novim zaštitama, idemo ih sj*bat na njihovom terenu.
Konačno, možda se netko sjeća jednog od prvih jako proširenih virusa na kompu, zvao se "Michelangelo". Ni dan-danas nije objašnjeno kako se tako brzo i neprimjetno proširio - osim jedne teorije koja nikad nije dokazana, jer kad se krenulo o tome pričati sve je naglo prestalo. A teorija je bila da je sam Microsoft ugradio u Windowse tog Michelangela i ostavio ga da spava, kod razbijen na puno malih dijelova koji svaki za sebe ništa ne znače. No, kad je došlo vrijeme, obavila se kontrola legitimnosti Windowsa, i oni koji su imali nelegalnu kopiju su naglo dobili taj nekakav virus. MS, naravno, tvrdi da su to gluposti i da nema ništa takvoga, no velim, kako se krenulo istraživat tako je cijela stvar jednostavno nestala. Prestala, i nitko više nije čuo ni vidio taj virus.
Po meni je to puno zdravija (i opasnija) logika nego "ajmo novu zaštitu svaki mjesec", trošit resurse, ljude i vrijeme, a znaš da će ga probit vrlo brzo.
Dakle nije nužno tako, no opet... zašto ne bi bilo?
Napominjem još jednom da sma puno teoretizirao, da ništa od toga ne mora biti istina, i da vjerojatno čak ni nije. No opet - zašto ne bi bila? Sakrit jednu JPG sliku kao cijelu negdje na računalu je skoro pa nemoguće - brzo će je naći i neki osrednji korisnik (tražit će header JPGa i to je to, bez obzira kako se file zove i koja je ekstenzija). Ali ako ja tu sliku razbijem na 100 komadića pa ih porazbacam po raznim fileovima, samo nalijepim na kraj, onda je više ni Bog neće sastavit - nema headera u komadu, nema ničega. Čak ni ako znaš da je gore nećeš je naći nikad. Ali ja, koji sam je razbacao, ja je mogu u bilo kojem trenu i sastavit nazad, ne?
Još jednom, ne velim da je JB sj?ban, samo velim da je meni sa JBom telefon zezao a bez JBa radi kako treba. Da li je do mene, do Applea, do aplikacija, do nećeg trećeg - ne znam. Samo znam da sad radi bolje. A drugi, kojima sa JBom radi kako treba - good for you, sretan sam zbog vas!
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Razumijem te Potpuno ali opet se vracam na PRVI iPhone koji je OTKLJUCAn iako je APPLE tvrdio da nema SANSE da se OTKLJUCA i sta se desilo naso se jedan pametni i otkljucao ga u roku 5-6 dana i dobio za to 500000$ i novi auto i Posao Zivota.
Svaki Program se da razbiti citaj SVAKI nema tog sigurnosnog sustava koj nema slabu tocku i koj ce se dat Probiti Razbiti.
JB cak i djelomicno toleriraju u APPLE posto nadoknaduje njihove Propuste koji ce se rijesiti sa 3.0 OS barem Vecina.
Isto tako APPLE zna jako dobro kako radi JB i cemu sluzi i da zele mogu ga zahebat i to naprave sa svakim updatom softvera ali gle cuda 2 dana kasnije se pojavi opet JB za tu verziju znaci okrecemo se svi u Krug. Znaci nema smisla boriti se u RATU koji nemoze DOBITI.
Tako da sve dok postoje PC, Macovi, iPhon, Nokije i ostali uredaji bit ce Hakiranja i takvih stvari.
doista nevidim zasto dizes takvu galamu oko toga???
da me netko neshvati Krivo daleko od toga da mislim da je iPhon savrsen uredaj NIJE ali sa JB dolazi blizu savrsenstva i sa Novim os3 bi mogo postati blizu savrsenog uredaja![]()
Zadnji uredio viperpitbull : 12-05-2009 u 10:32
Ovako, inače ne namjeravam dokazivati svoje tvrdnje jer obično kad nešto kažem tako jest. Nemam bezveze titulu magistra. Radim ozbiljan posao u ozbiljnoj kompaniji, i nemam namjeru ovdje se svađati s teenagerima i većinom korisnika koji su po opsegu općeg znanja ispod mene. Inače ne bih odgovarao ovako ovdje, ali kada mi dvojica-trojica korisnika ovdje kažu da ne vjeruju, ispada da lažem, što smatram osobnom uvredom.
Stoga...
Ovaj screenshot je napravljen maloprije:
Brightness je na otprilike 70% i na automatsko podešavanje, wlan je on cijelo vrijeme, 3g i gps su off. Prosjek sat vremena dnevno uporabe (koji poziv, sms, quickoffice, mail, i pokoja informacija na webu).
Evo upravo stoga sada ga nisam priključivao na napajanje u međuvremenu. Meni će držati još i ovaj cijeli četvrti dan, i navečer ću ga staviti na punjenje.
Čujte, ja doista ne znam što ste vi napravili svojim uređajima, ali ekipa na MacKorisniku uredno javlja da im iPhone drži 2-4 dana korištenja. Dva dana uz konstantno natezanje po njemu, pa čak i do preko 4 dana onome koji ga koristi samo za pozive i sms.
Meni u prosjeku drži 3 dana uz otprilike 3 sata svaki dan čačkanja po njemu.
A što se tiče ovih tvrdnji dečeca koji su pročitali neke marketinške recenzije i tehničke izjave da baterije nemaju više nikakav memorijski efekt, jednostavno ću ih ostaviti na miru neka ostanu u tome uvjerenju jer takvima čovjek ne može tako jednostavno nešto objasniti pa se neću niti truditi. Uvijek će postojati prisutnost toga efekta. Ne može se iskorijeniti. I mnogi korisnici su to primjetili. Mogu kompanije objavljivati što hoće, kad korisnici primjećuju na svojim uređajima drugačije.
I onda mi netko dođe s ovakvom izjavom:
...da, to je lijepi način od Apple-a da ti priopći: pa čuj, dobro, možda ipak postoji taj efekt još uvijek
I za kraj...ako mi sada netko kaže da mi postavke nisu onakve na iPhone-u kakve sam rekao, pa da je stoga ovaj screenshot ovakav kakav jest, ili da sam to prepravio u PS-u...lijepo ću mu unaprijed reći neka si ode doma zajebavati onoga tko ga rodio, a ne mene ovdje!
Postavit ću vam jedno pitanje.
Kako znate da su ti "problemi nakon jailbreaka" uzrokovani jailbreakom?
Zar pretpostavljate da je ne-jailbreakani ajfon savršena platforma, pa su svi problemi koji se pojave nakon JB uzrokovani samim JB-om?
Kad vec lijepo spominjes MacKorisnik onda si mogao i spomenuti to da su i vecina njih napisala da TIMER u iPhonu neradi sasvim Tocno posto cim ga spojis na USB kada prebacujes Podatke ili ista takvoga on se pocne puniti ali dok god nije FULL NAPUNJEN na njemu stoji odkad je FULL napunjen ja tako mogu svoj iPhone NATJERATI da radi 10 dana ako treba. Jer se svako tolko malo puna na 5-10 minuta kad ga syncam i kad ga spajam na iTunse
Znam njih dosta sa MacKorisnika i Privatno i to one koji su na MacKorisniku od Pocetka i nikome od njih Baterija nedrzi dulje od 2 dana Pogotovo sa NONSTOP upaljenim Wirlessom i cackanjem od 3 sata na dan. Jedino ako pod cackanjem mislis na "samo da vidis jel si propustio neki poziv ili da ti je dosla nova poruka"
Moj iPhone nije JB posto nemam potreba za time jer imam Betu5 i sve sto mi treba imam na iPhonu. a baterija mi izdrzi max 2 dana.
Zadnji uredio viperpitbull : 15-05-2009 u 10:43
Zato sam napravio screenshot prije spajanja na laptop. Računa posebno vrijeme standby-a i posebno kada je u usage.
Čuj, takvim načinom pod usage ne bi pisalo nekoliko sati, već nekoliko minuta. Razmisli malo.
Tu ti ja ne mogu pomoći
Uglavnom, ja sam svoje komentare iznesao, i dokazao.
Ako hoćete saznati nešto više pročitajte sve threadove na MacKorisnik, budu vam neke stvari jasnije.
Bookmarks