zasada sam Jailbrekao preko 20 ipHona i nikad nisam primjetio neke DUHOVO sto ih ti spominjes. Moguce jedino da ti sa ISP filom za Jailbreak nesto nije OK. pa da zato zahebava.
Da li je netko primijetio ikakve probleme na Jailbreakanom iPhone 3G? Neke glasine govore da ljudi znaju imat problema, da telefon poslije ne radi "sve 5" nego da se pojave neki "duhovi".
Naravno da po defaultu ne vjerujem takvim stvarima, no primijetio sam da mi neke stvari ipak ne rade kako treba u zadnjih nekoliko dana. Recimo push mail, koji je radio kako treba nakon što sam ga podesio za Yahoo! mail, počeo je zezati, u smislu da iako je podešen na push, što bi trebalo biti real-time, ne radi to. Odem u mailbox, koji se automatski refresha samim ulaskom, pa se pojavi 20ak mailova koji su stigli u proteklih recimo 30-40 minuta, ali koji se nisu sami od sebe pojavili - dakle bio je fetch a ne push. Onda opet radi kako treba. Pa opet ne.
Restartao telefon - ista stvar. Na kraju sam te accounte stavio na fetch, pa apply, izašao iz settingsa, pa se opet vratio i prebacio ih na push, i onda je počelo raditi kako treba - neko vrijeme, dok se nije desilo isto.
Sad sam napravio (sinoć) restore preko iTunesa, nisam Jailbreakao, i zasad radi kako treba - zato se pitam da li je moguće da je to Jailbreaka, da se nešto zezne?
3G je off, WiFi isto, sve je na Edge mreži, ali prije mi je to (na drugom telefonu) radilo bez problema - konačno, taj header maila i prva dva reda teksta koji se šalju inicijalno nisu tako veliki da bi se primijetila razlika zbog brzine mreže.
Ima netko sličnih iskustava, možda ne sa mailom nego s drugim stvarima, da ne rade kako bi trebale nakon Jailbreaka?
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
zasada sam Jailbrekao preko 20 ipHona i nikad nisam primjetio neke DUHOVO sto ih ti spominjes. Moguce jedino da ti sa ISP filom za Jailbreak nesto nije OK. pa da zato zahebava.
Nikad nisam primjetio nikakvu grešku.
Meni osobno je namješten mail na fetch, a pomoću jednog add-ona sam namjestio da mi povlači mail svake minute.
Diš` boljeg pusha![]()
Također nikakvih većih problema nakon jailbreaka, tu i tamo se osjeti tromost kad je memorija pri kraju ali restart sve vraća u normalu![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
mozete mi molim vas objasniti koje prednosti dobivate jailbreakom, jer kad sam ja imao iPhone nije bilo bas nekih prednosti, eventalno pormjena tema i mxtube..
dakle, sto vas je ponukalo na JB?
Neznam ja kad si ti imao iPhone ali odkad postoji JB se moglo uvjek vise nego ovo sto ti spomijes.
iPhone imam od prvog dana takoreceno kada je izasao Pogodnosti od JB su GOLEME te sto ima aplikacija za njega na 10000 koji nisu iz APP stora.
Prednosti su npr. MMS, BT transfer Podataka, Izrada FILE Foldera i jos masu drugih stvari.
Windows, QuickPwn-225-2
iPhone1,2_2.2.1_5H11_Restore.ipsw (isti koji mi je i Restore preko iTunesa vratio nazad, isti koji je i bio gore kad sam ga kupio)
Modem firmware: 02.0.03
Još sam skužio da mi nakon Restorea baterija traje OSJETNO duže:
- WiFi je bio ON jedno 6-7 sati, 3G je OFF cijelo vrijeme.
- Push na 3 mail adrese, fetch na druge 3
- nekih 20 minuta Youtube traženja, pogledao 2 filmića
- 10ak minuta tapanja po Facebook app.
- 10ak minuta browsanja
- jedan poziv od 8 minuta, još dva kraća od po 2 odnosno 3 minute
- 5-6 SMSova
- dodao jedan kontakt, jedan uredio
- pročitao 3-4 maila (nisam replyao)
- zvonila je budilica ujutro, pa snooze, pa opet zvonila
- zvonio je jedan appointment alarm
- Status: usage 1h 55min, standby 21h 53min
- baterija je puna više od 3/4 !!!
Mene osobno kako viperpitbull kaže - tona aplikacija koje Apple ne pušta u svoj iStore (oni moraju pregledat i approovat svaku aplikaciju, a ne daju da se rade neke stvari tako da jedan dio aplikacija ne možeš kupiti). I, naravno, ima tona crackanih app koje možeš skinuti preko web browsera na računalu, ubaciti ih u iTunes i instalirati - a inače se plaćaju.
Zadnji uredio BlueDevil : 09-05-2009 u 22:51
ja sam imao na 2.2 verziji, dakle neki poceci AppStora.
vidim da je korisno JBati. steta ako smeta radu iPhonea nekim ljudima.
meni je u to vrijeme bio vecinom stabilan, nikakvih poteskoca nisam osjecao radi JB, niti na iPhonu niti na iPod touch. ali vremena se mijenjaju![]()
Ma nikakvih problema sa jailbreakanim mobitelima nema!
Naslov ove teme (ako maknemo upitnik) je krivo postavljen i kao da utvrđuje da postoji problem nakon jailbreaka (kao da je to općepoznata činjenica).
Međutim, to nije tako i ovdje se govori o možebitnim problemima, te o tome da li oni uopće i postoje...
Baš zbog upitnika je pitanje a ne tvrdnja da je JB kriv svima za sve. I ne možemo maknuti upitnik, jer onda bi mogli umjesto upitnika maknuti i bilo koju drugu riječ pa promijeniti smisao
Ja samo pitam da li je još netko imao nekakvih problema, jer ja sam navedene problemčiće imao, a nakon restorea originalnim SW ih više nemam.
http://appldnld.apple.com.edgesuite....1_Restore.ipsw
skini ovas ISP i PWN-gaj sa sa tim
pa rekao si da si imao 2.2 verziju softwera i da su to bili neki poceci AppStora sto nije istina App Store postoji od Prvog dana odkada je izasao iPhone.
Zato sam napisao da si nesto malo pobrkao![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/App_Store
sa 2.0 dolazi appstore, July 11, 2008.
onda sam i ja u toj manjini. mob mi se sav usporio. jako usporio. a baterija se prepolovila.
buduci da je meni gušt tapkanja po tom ekrenu i najveći plus iphonea, a baterija mu ni inače nije za pohvalu, vratio sam ga na original.
i istina, mozda sam jedan od rijetkih blesavih koji su se vratili nazad s jailbreaka, ali od svih aplikacija, zasad mi ni jedna ne fali.
moda jednog dana probam opet.... ko zna
Ne bih se baš u potpunosti složio s ovom izjavom. Ima dosta problematičnih prijava na webu nakon JB-a.
A s ovim se osobno slažem. Ja potrebe nemam za JB-om. Sve aplikacije koje mi trebaju na poslu i u moje svrhe imam, i koristim ih uredno. Od svih aplikacija koje dobijem JB-om ne vidim neku preveliku svrhu. Osobno, što jednostavnije, funkcionalnije i stabilnije, to bolje. Te sve vama simpa aplikacije nakon JB-a me uopće ne impresioniraju.
Koliko vidim, jailbreak je postao ljudima više neka vrsta dokazivanja međusobno nego išta drugo. Ne vidim svrhu.
i to je istina.
tebi npr veliš treba bt, a meni su bitnije recimo neke druge stvari... svakom svoje
zato obožavam kad mi neko veli da sam budala jer nemam jailbreakan telefon, il me uvjerava da je iPhone općenito smeće.
ja se sa svima njima slažem.. al nitko mi nemre reć kaj ja trebam bolje od mene samog
A to, nadam se, vrijedi i za sve ostale
Spajam ga kada se isprazni na otprilike 5% i napunim do vrha, pri čemu ga i sinkroniziram. Ne spajam ga u međuvremenu jer ne vjerujem marketinškim trikovima gdje kažu da ništa neće biti bateriji ako se konsantno spaja na napajanje. To u elektrotehnici ne postoji, ma koliko god oni pričali o tome. Spojim ga samo ako je nešto bitno za prebaciti, i to na dio minute, kad prebacim fotku odmah ga otpajam.
Baterija mi drži 3-4 dana svaki put.
To je malo...evo pogledaj moje, i još imam za minimalno jedan dan uporabe:
![]()
Zadnji uredio Wisher : 10-05-2009 u 22:16
Bookmarks