Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 42
    zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nokia E71 vs iPhone 3G

Eto, usporedba je napisana u naslovu...

Gledam malo E71, malo iPhone 3G
    cijenom su isti... samo je pitanje koji je bolje uzeti...

Nekako mi soft na iPhone-u nije baš "bistar", tj nekužim neke stvari..
    ali iz riječi nekih ljudi sam došao do zaključka daje iPhone 3G mobitel za sufranje netom i gledanje filmova/slušanje muzike, a manje za razgovore...

Sviđa mi se veliki displey i velika memorija, ali me odbijaju kamera i nedostatak tipkovnice i baterija...

Ako je netko imao oba, ili ima jedan ili drugi, pa da napišeš nedostatke u odnosu na neki drugi mobitel (recimo neka nokia ili se) .

Koji bi vi uređaj uzeli? i zašto?
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne moze ti to netko dr. reci,ti znas kaj ti treba..
    recimo meni je ta tipkovnica na ajfonu jedna od boljih stvari,kad se naviknes naravno...
    tak da te to ne brine..

ja bi ti savjetovao..uzmi,probaj mj. dana pa vidi i sam donesi neke zakljucke..bez problema ces ga moci prodati,tak da te to isto ne brine...

a vjeruj mi kamera je ok,jedna od bolji 2mpx...naravno u mraku 0 bodova...ali sve ostalo je itekako upotrebljivo...odlican noise control...

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    Eto, usporedba je napisana u naslovu...

Gledam malo E71, malo iPhone 3G
    cijenom su isti... samo je pitanje koji je bolje uzeti...

Nekako mi soft na iPhone-u nije baš "bistar", tj nekužim neke stvari..
    ali iz riječi nekih ljudi sam došao do zaključka daje iPhone 3G mobitel za sufranje netom i gledanje filmova/slušanje muzike, a manje za razgovore...

Sviđa mi se veliki displey i velika memorija, ali me odbijaju kamera i nedostatak tipkovnice i baterija...

Ako je netko imao oba, ili ima jedan ili drugi, pa da napišeš nedostatke u odnosu na neki drugi mobitel (recimo neka nokia ili se) .

Koji bi vi uređaj uzeli? i zašto?
    ...Ico, pa zar i ti ...Iphone uspoređuješ sa symbianom ...

...definitivni izbor bi bio e71 - bar meni. lijepši, bolja izrada, symbian...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam imao oba i E71 mi je daleko bolji telefon u svakom pogledu osim muzike/filmova (za to imam mp3 player) i mozda, ali mozda surfanja, jer mi opera naprosto rula.

ali sa druge strane, ima iPhone svoje cari i sigurno cu mu se vratiti jedan dan, ali za sad se drzim E71 (makar bi rado isprobao WM uredaj, nisam dugo posjedovao jedan, samo isprobavao).

inace znam da si dugo na symbianu, tako da smatram da bi ti iPhone mozda bio bolji izbor u ovom trenu, probas i ako ti se ne svidi uvijek mozes mijenjati za E71. nije da ga sad moras dozivotno korisiti

vidim da su "argumenti" od wilda da je E71 je lijepsi i kvalitetnije izraden. prvo je visto subjektivno, a drugo nije istina, iPhone je vrh sto se tice kvalitete izrade, u svakom pogledu.
    i meni ta "virtualna" tipkovnica nikad nije legla kako spada, ali nije sad niti prelosa. ali na E71 je daleko bolja.

joj, sry, znam da sam te sad jos vise zbunio

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam bas jucer imao(imao i prije,ali zaboravljeno iskustvo) i prodavao e71,pa sam prckao po njoj cijeli dan...kod surfanja bi joj svako malo htio ekran stisnuti,kao i kod vecine dr. stvari..
    ali e71 i e66 su mi vrh symba,odlicni mobovi...
    ali meni jed. nakon ajfona nis dr. ne lezi.. sam fon ima toliko nedostataka ,ali nije sve u spec na papiru i jed. sam ih prihavtio i ne diraju me,jer,
    neke stvari su genijalno rijesene..a video,mjuza,surfanje kao i igrice(nekima bitno) su vrh...jed. bolje od konkurencije...bar prema mom osobnom iskustvu...
    znam da su ti biti programi/aplikacijie i sve to skupa,vjeruj ima brdo beskrajno glupih/ali neopisivo zabavnih i genijalnih aplikacija,kao i doslovno smeca..

dakle,probaj,prckaj,uzmi si mj. dana i to je to,jer e71 ti nece dofurati neku bitniju promjenu naspram n82...ja ne mijenjam dok ne dode novi model..
    (+nema veze kaj jos imam htc i 6220c ,ako mi zatreba BT, ili office,a kameru na ajfonu palim cesce nego na 6220c)

a ti divlji decko-sve si subjektivno napisao...meni je osobno ajfon i lijepsi,kvaliteta izrade kod oba moba je vrhunska i os x mi je u prednosti na symbom..vjerujem da se nisi niti sa sjednim druzio vise od 10min,pa nema niti smisla da pises bez nekih argumenata...
    Zadnji uredio smogovac : 10-01-2009 u 01:14

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    sam fon ima toliko nedostataka ,ali nije sve u spec na papiru i jed. sam ih prihavtio i ne diraju me,jer,
    neke stvari su genijalno rijesene..a video,mjuza,surfanje kao i igrice(nekima bitno) su vrh..
    A koji su to po tebi nedostatci u odnosu na ostale uređaje??
    vidim da spominješ tu tri uređaja koja koristiš. možda zato te neke nedostake (recimo BT) si prihvatio takvim kakve jesu.

Ja, s drugu stranu, razmišljam o tome da si kupim E71 ili iPhone i koristim kao jedini uređaj.

rijetko,ali stvarno rijetko na mobitelu slušam mp3-ce (neka pustim jednu-dvije pjesme), eventualno pogledam neki filmić na youtube-u, a igrice stvarno rijetko igram (makar imam instaliran n-gage na n82).

Al osim samih nedostatka iphone-a (bar ono što ja mislim da su nedostatci) me odbija i to što se on dosta "kači" na internet.
    pa mi w'n'w od 25MB nebi bio dovoljan.

Smogovac: koliko ti mjesečno prometa napraviš sa svojim iPhone-om? (nemislim na w-lan, već na promet premo web'n'walka-a ili neke od onih iPhone tarifa (ovisno šta imaš) ??

Po drugim forumima i stranicama sam čitao da tih 25MB jednostavno nije dosta za iPhone 3G (pogotovo ako se nekad pokrene GPS)

I da, kako to radi na iPhone-u, jel tko isprobavao? (za symbian nokie znam kako to radi)

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gps dobro radi,ali naravno trosi prometa(makar ima nacin da sve to skine,sejva i radi bez spajanja na net)+zasad nema govornih uputa...

nedostaci:nemogucnost radenja foldera,ne mogu se sve sms obrisati odjednom(tj. konverzacije),standardni kopi-pejst,office (makar je rijesen preko dodatnih aplikacija),gps nije na razini konkurencije(cekamo da garmin napokon nesta poduzme) ,kamera bi mogla biti bolja(makar sam ja za mob zadovoljan,ali s obzirom na cijenu i konkurenciju ocito gubi)

mozes ti nariktati da on uopce nejde na net..

zadnji mj. sam potrosio oko 400-500mb uz normalnu upotrebu...

imas brdo testova na netu i misljenja juzera o samom fonu,pa si sve to pogledaj

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ico, to ti je neusporedivo

iPhone je wanna be multimedijalni telefon (wanna be zato jer nema multimedijalnu kameru), koji je jos k tome "fancy" pa eto..zato ga svi "imaju". Sam si rekao da ti glazba nije nesto primarna, stoga jos jedan plus za Nokiju.

Mi smo na siteu proglasili E71 ultimativni smartphone ove godine, i on to je, kao prvo, smartphone je za razliku od iPhonea, razina izrade je na visokom nivou (metal), vidi se da je dosta ulozeno u razvoj.

S tehnicke strane, do sada ni jedan mobilni uredjaj mi nije ponudio tako dobar nacin surfanja i k tome jos bezbrizan kao E71. Superiorna radna memorija to omogucava, kao i dobar procesor. Standardne su tu prednosti poput QWERTY fizicke tipkovnice, dugotrajna baterija i naravno Symbian platforma.

Usudio bi se reci da je i kamera bolja od iPhoena. No ponavljam ono sto sam rekao, E71 se ne usporedjuje s iPhoneom, on se usporedjuje sa Touch HD-om, Touch PRO-om i Xperiom X1.

I za kraj, ako ti sto govori, frend, zadrti iPhone user je nedavno dao iPhone curi, a sebi uzeo E71 .

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Smogovac: kako misliš rađenje foldera? ako misliš na ikone, vidio sam da se to može i ne izlgeda komplicirano, samo što je to lakše kod Nokie...

Neznam, ovih 400-500 MB mjesečno mi se čini previše... To je dodatnih 75kn (na iovako visok račun)
    Sa N82, 25MB mi je sasvim dosta i previše...

@beetleman: puno ti hvala na odgovoru... puno mi govori tvoj post...

Neznam... imam još koji mjesec do isteka ugovora... pa ako u t-mobile dođe X1 ...

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Ico, to ti je neusporedivo

iPhone je wanna be multimedijalni telefon (wanna be zato jer nema multimedijalnu kameru), koji je jos k tome "fancy" pa eto..zato ga svi "imaju". Sam si rekao da ti glazba nije nesto primarna, stoga jos jedan plus za Nokiju.

Mi smo na siteu proglasili E71 ultimativni smartphone ove godine, i on to je, kao prvo, smartphone je za razliku od iPhonea, razina izrade je na visokom nivou (metal), vidi se da je dosta ulozeno u razvoj.

S tehnicke strane, do sada ni jedan mobilni uredjaj mi nije ponudio tako dobar nacin surfanja i k tome jos bezbrizan kao E71. Superiorna radna memorija to omogucava, kao i dobar procesor. Standardne su tu prednosti poput QWERTY fizicke tipkovnice, dugotrajna baterija i naravno Symbian platforma.

Usudio bi se reci da je i kamera bolja od iPhoena. No ponavljam ono sto sam rekao, E71 se ne usporedjuje s iPhoneom, on se usporedjuje sa Touch HD-om, Touch PRO-om i Xperiom X1.

I za kraj, ako ti sto govori, frend, zadrti iPhone user je nedavno dao iPhone curi, a sebi uzeo E71 .
    bman neki put mi se cini kao da imas proviziju od tac hda(ne vidim da si igdje komentirao njegovu kvalitete one ultra dobre 5mpx koja je usporediva za ajfonom) i tih mobova koje na sajtu pises i promoviras..sa ovim postom mislim da stvarno si pokazao da ne treba obaracati neku pozornost na tvoje postove,jer je neke stvari i vise nego ocite,mozda zato i taj sajt nitko ozbiljno ne dozivljava...

ajfon je vona be multimedijali telefon?na e71 je bolje surfanje nego na ajfonu??mislim jedno je standardno i objektivo pljuvanje po ajfonu(bt,mms,2mpx,flash),a dr. ovakvo pisanje gluposti i jadno ali vrlo smijesno...

ico-mislim folderi za fotke itd,one ikone kaj ti mislis se naprave u 2 koraka i jed. je nego kod njoke..
    opet kazem,probaj,vidi...
    mozda ti sjedne,mozda ne...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    bman neki put mi se cini kao da imas proviziju od tac hda(ne vidim da si igdje komentirao njegovu kvalitete one ultra dobre 5mpx koja je usporediva za ajfonom) i tih mobova koje na sajtu pises i promoviras..sa ovim postom mislim da stvarno si pokazao da ne treba obaracati neku pozornost na tvoje postove,jer je neke stvari i vise nego ocite,mozda zato i taj sajt nitko ozbiljno ne dozivljava...

ajfon je vona be multimedijali telefon?na e71 je bolje surfanje nego na ajfonu??mislim jedno je standardno i objektivo pljuvanje po ajfonu(bt,mms,2mpx,flash),a dr. ovakvo pisanje gluposti i jadno ali vrlo smijesno...

ico-mislim folderi za fotke itd,one ikone kaj ti mislis se naprave u 2 koraka i jed. je nego kod njoke..
    opet kazem,probaj,vidi...
    mozda ti sjedne,mozda ne...
    hvala na primjedbi, a sto je s tolikom zaludjenoscu obicnim iPhoenom, placenim statistima koji se trgaju pred T-mobileom za taj ulitmativni uredjaj. od kad je Apple izdao taj uredjaj od tada je svjetska "ludnica" za time.... zbilja cudno...

Dali nam netko placa za hd, nazalost ne, no svatko tko malo bolje koristi smartphone vidi prednosti windows mobile OS-a i hardverskih mogucnosti tog uredjaja. A osvrnuo sam se i na 5 megapixelnu kameru koja je u odnosu na 2 megapixelnu na iPhoneu slicna, tj. svi mi znamo da ti megapixeli ne potjecu od optike nego od softwarea, a ostalo je sve marketing. A sad kako nam sajt dozivljavaju, prepoustit cu nasim posjetiteljima, manje-vise pozitivno. Mozda zato sto nismo tolike paznje dali iPhoneu smo naisli na taj kult neistomisljenika koji samo pricaju o iPhoneu kao bozanstvu. Realno, iPhone je dodao samo multitouch i uveo pomamu "finger friendly" uredjaja i to je sva zasluga koja mu se moze dati.

No ovo nije topic o tome, nego pomazemo forumasu da odabere mobilni uredjaj, bez provizija Applea ili Nokije. I dalje tvrdim da ako vec istrazuje sto ce kupiti, osim raznih testova na kraju neka pokusa probati dva uredjaja i vidjeti koji mu bolje "lezi". Sve ostalo su price.

I da, mi na siteu pisemo o smartphone-ovima, a to su Symbian, Android, Windows Mobile i open source (Linux) platforme, tamo nema mjesta za iPhone.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @beetleman,

totalni sam laik pa bi te zamolio da mi objasniš razloge zašto iPhone ne pripada navedenim skupinama "smartphonova" jer sam u MobilMedia časopisu pročitao da je iPhone smartphone.

Hvala.
    angels might have been eaten.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se browsanja tiče, iPhone je u ipak u malenoj prednosti pred E71. Jednostavno, touch i velika reza ekrana se tamo super snalaze, te je browsanje nešto ugodnijr. E71 je, barem meni osobno, u prednosti radi fizičke tipkovnice,normalnog BT-a i funkcionalnijeg OS-a

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja ne kuzim ovo u vezi iphonea i web n walk. velite da on puno tog prometa zdere, kaj to znaci da je on non stop povezan sa netom? jel se moze preko wifi spojit na kucni adsl? mislim ja ne vidim zasto njemu treba neki unaprijed racunati megabajti i gigabajti ako cu se spajati samo na slobodne wifi mreze?
    Dinamo rules!!!

Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma uzmi E71,jer ima provjerenu platformu,brdo korisnih aplikacija,solidan dizajn,potpuno upotrebljiv GPS,klasičnu qwertz tipkovnicu....

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom Pregledaj post
    @beetleman,

totalni sam laik pa bi te zamolio da mi objasniš razloge zašto iPhone ne pripada navedenim skupinama "smartphonova" jer sam u MobilMedia časopisu pročitao da je iPhone smartphone.

Hvala.

Ovako, tu ti je podjeljeno misljenje, jedna struja novinara misli da je, jedna misli da nije, ako cu se drzati kolega sa portala mobileburn.com ili Engadget.com, oni smatraju da nije kao ni ja. Zasto?

Najvise smeta power usere sto su ograniceni na Appleov OS, tj. platformu koja je dosta zatvorena za vanjske developere, usporedimo to sa windows mobile, koliko ima tamo 3th party aplikacija i aplikacija koje se mogu same razvijat, poput momaka sa xda-developers.com koji zbilja izvlace maksimum iz windows mobile-a.

Tu je takodjer nedostatak za neke, u prosirenju memorije, nemogucnosti exchange i office podrske, a neki cak navode i hardverski nedostatak poput izmjene baterije.

Ako uzmes korporacije koje se drze standarda, sumnjam da ce ikada iPhone postati sluzbeni mobilni uredjaj neke korporacije, tu su vecinom te poslovne serije poput E- serije Nokije ili neki windows mobile uredjaji.

Sve u svemu, tanka je linija, no kazem to i ovisi o osobnoj preferenciji, neki kazu smartphone, neki ne, ja sam uz one koji kazu da nije..

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jbemu miša...

Sad malo čitam, gledam uokolo po internetu, sve vezano za iPhone 3G i Nokiu E71 ...

Symbian "kužim", imao sam ih dosta i jednostavno sam naviknuo na njih.
    Htio bih isprobati "nešto novo", malo isprobati i taj OS X kod iPhone-a.
    Ali onda naletim na neka ograničenja.
    Max 6 zvukova za poruke (to me podsjeća na neke samsunge), dosta je kopliciranije prebaciti zvuk za poruku/poziv/alarm (treba sinkronizacija, konvertiranje pjesama, i td), sinkronizacija svega preko iTunes-a + one standardne (kamera bez blica i BT, GPS). A nekako me taj BT i GPS najviše i kopkaju...

Onda Smogi spomene tu da se nemogu raditi folderi za slike. Ajde to me toliko i ne smeta jer su i na symbian nokiji sve slike u istom folderu.

@beetleman: koliko ja znam, na iPhone-u 3G moguće je da vanjski "developeri" razvijaju programe (3rd party aplikacije) i da ih se instalira na mobitel. ili se tu varam?
    (pošto sam vidio da postoji izvjesna Cydia i da se pomoću nje instaliraju raznorazne aplikacije)
    A što se tiče proširenja memorije, tu i nevidim neku potrebu kad imaš 8 tj 16GB.

stvarno sam u dilemi ...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja sam malo istrazivao i omoguceno je,no ne toliko kao u obimu windows mobilea i symbiana, no tu je ipak i cinjenica da je OS dosta novi, kao i sam uredjaj.

Dilema? rekao sam ti kako ces je rijesit.. mislim mi smo tu ekipa na forumu,netko sigurno ima iPhone 3G, a netko E71, probaj i jedan i drugi..pa ces odlucit.

To je moja preporuka prije bilo kakve kupnje, probaj uredjaje,odi u mobis reci da se dvoumis i dali mozes probat malo e71, odi u t-mobile,i probaj tako iPhone ako neide drugacije, spoji se na net, probaj pokrenut navigaciju, fotkaj..

Ovako, kao sto vidis, bit ce pristalica iPhonea, bit ce pristalica E71, dobri su to uredjaji, svaki u svom segmentu, iako smatram da je iPhone precijenjen, dok e71 ima realnu cjenu.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mobitel
    Iphone 3G 16GB
    Operater
    Tele2&T-mobile i300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzmi Iphone pa ako ti se ne svidi mjenjaj za E71 bitno da se mjenja i sve proba jer vlastito iskustvo je nabolje a onda češ moći i nama reći prednosti i nedostatke jednog i drugog lp
    Bolje proliti malo sa Perkinsom nego zaboraviti popiti sa Alzheimerom

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...
    Ali onda naletim na neka ograničenja.
    Max 6 zvukova za poruke (to me podsjeća na neke samsunge), dosta je kopliciranije prebaciti zvuk za poruku/poziv/alarm (treba sinkronizacija, konvertiranje pjesama, i td), sinkronizacija svega preko iTunes-a + one standardne (kamera bez blica i BT, GPS). A nekako me taj BT i GPS najviše i kopkaju...
    Ne bih rekao da je komplicirano postavljanje melodija. Samo treba koristiti najlakši način, a to je koliko sam do sad skužio program (neznam mu sad ime). U njemu odabereš mp3 i stisneš konvert. Dobiješ format pogodan za iPhone i drag'n'drop u melodije u iTunes-u. To je to.
    Sinhronizacija te muči, to je jednostavna radnja- samo novi, drugačiji pristup prijenosu podataka nego npr. na Nokii.

Što se kamere tiče - fotke ispadaju jako dobro, pogotovo je brzo automatsko namještanje white balance-a. Video snimanje radi odlično i daje vrhunske snimke bez kockica (Video Recorder 3G - 288x384 px). Ipak, ako ti mobitel koristi kao fotić onda iPhone nije za tebe. To je tako jednostavno...

...
    @beetleman: koliko ja znam, na iPhone-u 3G moguće je da vanjski "developeri" razvijaju programe (3rd party aplikacije) i da ih se instalira na mobitel. ili se tu varam?
    Naravno da razvijaju, Cydia i jest namjenjena vanjskim developerima kojima se neda prolazit Apple-ove rigorozne kontrole. Samo da spomenem da postoje i repozitoriji na kojima se nalaze npr. samo crackane aplikacije, a njihovo instaliranje traje svega par sekundi. Za korisnika sve jednostavno - straight forward, tako da nema nekih patchanja, caps off-a i sličnih stvari kao na symbianima gdje je to jedostavno prekomplicirano za većinu korisnika...

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma neznam...

Meni bi trebao "poslovni" mobitel...
    znači: da mogu pristupiti e-mailu, eventualno skinuti attachement i poslati ili da mogu proslijediti e-mail, da mogu imati neograničen imenik (i pomogućnosti da mogu dodavati razne grupe, da mi je lakše naći određeni broj)

A još jedna stvar koja mi je bitna: da čujem mobitel kad zvoni, kad sam negdje na nekom bučnom mjestu...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma neznam...

znači: da mogu pristupiti e-mailu, eventualno skinuti attachement i poslati ili da mogu proslijediti e-mail, da mogu imati neograničen imenik (i pomogućnosti da mogu dodavati razne grupe, da mi je lakše naći određeni broj)

A još jedna stvar koja mi je bitna: da čujem mobitel kad zvoni, kad sam negdje na nekom bučnom mjestu...
    Opisao si E71

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao beetleman Pregledaj post
    Opisao si E71
    znam da e71 ima te mogućnosti kao i svi symbiani...
    ali me zanima da li tu mogućnost ima iPhone?
    htio bih isprobati i taj OSX, ali ako nema te neke mogućnosti, onda mi on otpada...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm, a da probas doci do jednog primjerka iPhonea, na par dana? to bi ti uvelike pomoglo!

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma neznam...

iPhone ima dobar mail klijent, ja svaki dan pregledavam mail preko njega i odgovaram. iPhone može pregledavati word, excel i pdf fileove. Možda i druge, no ja sam probao s ovima i radi super. Možeš forwardirati mail.

U imenik neznam koliko stane unosa, vjerojatno jako puno. Za grupe isto neznam, meni to netreba. Kontakte sinhroniziram s Windows Mailom, to je super opcija.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. IPhone 8gb, Nokia N95 8gb ili SE P1
    By radman in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 27-04-2008, 12:03
  2. Nokia N93 vs. Iphone
    By ..::Crocky::.. in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 37
    Posljednji post: 23-04-2007, 01:07

Bookmarks