Meni se osobno najviše sviđa E51.Relativno jeftin i pouzdan symbian kojem je možda mana mali ekran,ali je sasvim dovoljan za ugodno korištenje.Ima i WLAN pa ti je i povezivost osigurana.
Pozdrav svima.
Kupujem novi mobitel i ono što želim od novoga jest da bude pouzdan, da ga mogu koristiti poslovno (poslikam možda jednu sliku mjesečno, muziku malo slušam, radio nikako) da ima dobar zvuk, dobar planer, da bateruju ne moram puniti svako popodne. Nisam prezahtjevan korisnik, najviše mob koristim za pozive, poruke, povremeno mail i rijetko internet.
Guglajući, nekako mi se najpogodniji čine modeli E66, E51 i SE G900 (tim redosljedom). Inače mi se znalo dogoditi da padne mob pa me ovaj E51 najviše privlači radi toga što nije klizni kao E66. Do sada su svi moji mobiteli bili SE i ovo bi mi bio prvi simbian.
E66 stiže kod mog operatera idući tjedan i na ugovor će biti povoljnije. Čitam da ima problema s kratkim trajanjem baterije, no možda su to problemi u počecima korištenja. Nigdje ne vidim komentare na SE G900.
Cijena poželjno do 2500.
Koji mob preporučujete od ovih i zašto? Jeste li koji isprobali? Nažalost u trogovinama imaju samo makete pa ne mogu dobiti kompletan dojam kako radi OS. Možda čak neki drugi model...
Hvala na pomoći.
Zadnji uredio Hor : 13-01-2009 u 14:31
Meni se osobno najviše sviđa E51.Relativno jeftin i pouzdan symbian kojem je možda mana mali ekran,ali je sasvim dovoljan za ugodno korištenje.Ima i WLAN pa ti je i povezivost osigurana.
Ja bih izabrao E51, definitivno najbolji mob kojeg sam imao. Jeftiniji je od ostala dva, nije klizni tak da se nista ne klima niti mice, ima jako dobru bateriju i jako stabilan softver. Jedine "mane" su mu losa kamera i nesto manji ekran.
E51 je bio i moj favorit. Omjer cjene i kvalitete mi se čini odličan. Malo lošija kamera me toliko ne brine jer ju puno i ne koristim. Iako mi je prethodnik bio cybershot, mislm da mi to neće biti neka (pre)velika mana.
Jedino što mi je promaklo... ima li E51 GPS navigaciju. Moram provjeriti.
Nego vidim da u t-mobileu daju taj mob ispod cijene. Znate li jel zakljucan?
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
A šta im znači u specifikaciji opcija GPS modul?
Zapravo bi bio idealan da su mu stavili bljeskalicu i gps... cak ni velicina ekrana nije problem. Žao mi je što nigdje ne mogu probati g900 da vidim kako radi njegov touchscreen. E66 se može probati u vipu i t-m., a E51 nemaju ni vip ni t-m (van ponude ili prodan). Ne znam za tele.
Imaš u Mikronisu,HG spotu ili potraži na njuškalu.
Probaj naci G700, pa njega isprobaj, jako je slican G900... U Tele2 imaju G700 u ponudi pa mozda mozes tamo isprobati...
Sto se softwarea tice to mozes isprobati na SE stranicama -> LINK
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
E66 sam kupio 21.12 u t-mobileu. Nit je zaključan nit ima instaliran t-mobile-ov softver.
Baterija mu baš i nije najbajnija. Uz gašenje po noći (23:00 do 6:00 (idem na posao)) baterija izdrži 3 max 4 dana. Bez gašenja 2-3 dana, makar je bliže dva dana.
Novi FW se neda hackirat, a hebeno potpisivanje aplikacija me izluđuje zbog teškog dobivanja certifikata. Ja ga pokušavam dobiti od kad sam kupio mob.
Slide je dobar prva dva tjedna, nakon toga se može, kad je otvoren, pomaknuti s donje strane za 2mm udesno. Malkice škripi plastika kad je slide zatvoren i tipka se po tipkama na njemu. Kad je otvoren sve najnormalnije i nema škripanja.
Hvala svim na trudu.
Odabran i kupljen E51. Pomiriti ću se s manjim ekranom, dok ne naiđe neki sličan mob i takve kvalitete a da je candy. Ne želim puniti bateriju svaku noć (E66) niti brinuti o slide poklopcu.
Sad možete očekivati moja pitanja na forumu nokia.
![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks