Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony T5 ili nešto drugo?

Moram hitno kupiti fotić i sada gledam što ima u ponudi ultrakompaktnih fotića. Trebam nešto maleno, da ima dobre fotke po mraku i da dobro zgleda. T7 mi je ljepši, no dosta skuplji od T5 i ima komande na "krivoj" strani, tako da mi je Sony T5 trenutno u užem izboru.

Molio bih neke savijete, prijedloge, bilo što...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se tice te klase fotoaparata mislim da si pogodio pravi
    Jedino sta moram fakat moram popljuvati to je digitalni zum (pri najvecem povecanju)! Skoro pa totalno neupotrebljivo .
    Inace osim toga rekao bi da je skoro tj vjerovatno najbolji u klasi !

Pozdrav
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gog znaš i sam kakav je moj T1, a T5 je praktički isti, samo je malo bolji display (svjetlina i kontrast) i drukčiji izgled. Optika i elektronika isti. Nažalost to vrijedi i za fleš koji nije baš najbolji za fotkanje po mraku osim ako se ne radi o neposrednoj blizini (u ostalom i sam si vidio fotke, da sad ne pričam o mraku, crvenim očima i slično..).
    Ja sam inače s T1 jako zadovoljan, upravo zbog omjera kompaktnosti i kvalitete. Samo da mu je malo bolji fleš...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobre fotke po mraku..

E ovaj zahtjev ces tesko ispuniti kupnjom u ultra compact klasi.

Naime, dva su problema. Ponajprije moguca velicina blica koji se moze smjestiti u tako malo tijelo. Ta dimenzija i nije bas prevelika, a posto kod bliceva velicina jest vazna (dakle nesto kvalitetniji blicevi povecih su dimenzija, ponajprije radi velicine kondenzatora koje je potrebno u njih smjestiti da bi dali snazne izboje struje za osvjetljenje, a onda i radi smjestaja panela koji vrsi osvjetljenje), razvidno je da ce blicevi ovako malih dimenzija, smjesteni u ovako mala tijela, dati i malo svjetla. Sto nadalje znaci da ce domet takve bljeskalice u mnogo situacija biti nedostatan. Dakle, dobro ce funkcionirati na max 3m dometa, a od 3-5m ce dati nejednako i neravnomjerno rasporedjeno svjetlo po fotki, iznad 5m mozes dobiti samo podeksponiranu fotku. Drugi problem je sto su, takodjer radi malih dimenzija kucista, blic i objektic smjesteni jako blizu, pa se pri fotografiranju ljudi koji gledaju u objektiv, najcesce javlja red eye efekt, da sad ne ulazim u detalje zasto. Ove ces dvije mane u ovoj kategoriji tesko izbjeci.

Sto se samih modela tice savjetovati cu ti par, a ti suzi izbor ili postaj ako imas jos kakvih ili ikakvih pitanja uopce o njima, dvojbi ili sl.:

1. Sony DSC T33
    2. Sony DSC T5
    3. Sony DSC T7
    4. Canon Ixus 750
    5. Samsung Digimax I5
    6. Fuji Finepix Z2
    7. Casio Ex S600
    8. Casio EX Z10
    9. Konica Minolta Dimage X1
    10. Panasonic Lumix DMC FX9

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm, sa kojim dimenzijama bi se morao zadovoljiti kada bih htio malo bolje slike po noći?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Hm, sa kojim dimenzijama bi se morao zadovoljiti kada bih htio malo bolje slike po noći?
    Dobro pitanje...

Glavni problem ti je sto se u ovim klasama foto aparata (ultra compact, compact) proizvodjaci bas i ne trude kvalitetno istestirati blic i dati njegove tocne specifikacije, na raspolaganje korisnicima i potencijalnim kupcima. Dovoljna cinjenica u navedenim klasama jest da blic na odredjenom modelu - postoji, manje vise nitko ne pita kakav. Ako je na aparatu i radi zadovoljava kriterije.

Tako da se u specifikacijama aparata ove klase mogu naci vrlo razliciti podaci o ugradjenim bljeskalicama i to u istih modela. Domete koje proizvodjaci deklariraju za te ugradjene bljeskalice, ja takodjer ne bi uzeo previse ozbiljno. Npr. od onih 10 aparata koj sam ti u svome proslome postu naveo, prema specifikacijama proizvodjaca upravo Sony T5 i T7 imaju navjeci domet blica, sto po meni ne odgovara istini.

Prema tome manje vise ti se sve svodi na iskustvo koje imas sa digitalnim foto aparatima, te na situacije u kojima si se nasao i mogao oprobato pojedini model. Tek je to pravi pokazatelj performansi blica i garancija da ces sa istim biti zadovoljan.

Od aparata koje sam ja imao prilike oprobati, a da su ultra kompaktni ili kompaktni, a bio sam zadovoljan sa blicom, naveo bih Canon A610 i A620, Pentax Optio modeli, i kako WB rece Panasonic mi se cini OK. Nisam ga ja imao, ali sam vidio fotke od frenda slikane nekim kompaktnim Panasonicom (takodjer cesto slika u mracnim uvjetima ). Sony T serija ima zadovoljavajuci blic za fotkanje u manjim interijerima, ali sa povecanjem razdaljine snaga nije dovoljna. Red eye efekt tesko ces izbjeci cak i kod nekih "vecih" aparata, tako da na to niti nemoj gledati, radje nabavi neki SW, a ima ih, kojim ces to najlakse i sto vise automatizirano ukloniti. Ne bih savjetovao Samsung jer dva modela koja sam imao prilike oprobati nisu se iskazala kvalitetnim blicevima, iako u ostalim preformansama nisu zaostajali za takmacima u klasi.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da se pohvalim, napokon je došao i taj dan, ponosam sam vlasnik T5-ice, o fotiću možda malo više kada se baterije napune

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Samo da se pohvalim, napokon je došao i taj dan, ponosam sam vlasnik T5-ice, o fotiću možda malo više kada se baterije napune
    Cestitke!

Znam da ces biti zadovoljan! Doista ne poznam nikoga da je kupio bilo koji model iz T serije i da je bio nezadovoljan!

Kad se upoznas sa foticem, moze i kakva recenzija...vec imamo T1 od WB - a, T5 bi fino sjeo!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    N82
    Operater
    vip
    Bodovi
    6.513
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.513, Nivo: 19
    Bodovi: 6.513, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel to t5 ili t50???

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma naći ćeš i u (ultra)kompaktnoj klasi dovoljan blic za ono što tebi treba. Panasonic DMC FX9 ima isti blic ko FX7 (http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10366) koliko znam, a s njim imam iskustva i mogu reći da je blic sasvim solidan. Bolji od onog na Sony T seriji (iako ponekad preeksponira (rijetko) kada je objekt dosta blizu). No mene na Panasonicima druge stvari smetaju tak da...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Real player video u avi ili nešto drugo
    By Sipe in forum Aplikacije